Şimdi Ara

Forumda sağdan direksiyon araba kullanan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Babo Men -- 11 Temmuz 2017; 21:56:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kibrista kullanmistim 2 gun
  • Kıbrıs'da kullandım.
    5 dakika sonra alışıyorsun.
    Tek sorun dönel kavşakların çıkışları. Onu da çözdün mü tamamdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi araba keyfimiz var onuda suistimal ettirmeyin

• Acıkcası biraz zorluyor.

• bal974 B kullanıcısına yanıt
    manuel viteste vitesler soldan direksiyonla aynı mı yoksa simetriği mi oluyor ?
  • Sürekli denk geliyor kullanıyorum da alışık olmayınca çok garip geliyor. Bir de sürekli sol sürüyorum ben Kıbrıs'ta da birden sağa geçince ister istemez bi bocalama oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Göbeklere girerken bocalanır herhalde, önünde araba yoksa gayri ihtiyari sağdan girer insan
  • sol elle vites değiştirmenin hiç zevki olmaz. kötü bir tercih. ingilizlerin malum kıllıkları. ölçü birimleri de saçma saçma.
  • Bence artık Kıbrıs'ta sola geçilmesi lazım çünkü Orası KKTC İngiliz Ülkesi Değil

• quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

manuel viteste vitesler soldan direksiyonla aynı mı yoksa simetriği mi oluyor ?

Aynı oluyor. Fakat sinyal kollarının simetriği oluyor. Ekstra olarak da şunu söyleyim, geri vites lambası tek tarafta olan araçlarda da arka sis farının yeriyle geri vites lambası sol veya sağ direksiyona göre yer değiştiriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: toxoplazma

sol elle vites değiştirmenin hiç zevki olmaz. kötü bir tercih. ingilizlerin malum kıllıkları. ölçü birimleri de saçma saçma.

Bunun ingilizlerle alakası yok. Bu japonlarla alakalı bir durum. Japonların da zamanında bunu yapma sebepleri, bir el vitesteyken bir el direksiyonda kullanımlarda vitesi sol elle değiştirmeyi sağlayarak, çoğunlukla sağ elini kullanan insanları rahatlatmak. Yani dünyadaki insanların çoğu sağ elini kullanır ve vites değişirken güçlü olan sağ ellerini kullansınlar diye direksiyonu sağ tarafa almışlar.

Ben bu şekilde okumuştum vakti zamanında

• aslında bizim için kolay olmalı
    zaten hep en sol şeritten gidip önündekini geçmek için sağ şeride geçen insanlarız
    hem bizim için daha rahat olur önümüzü görebiliriz hiç değilse
  • Selami Şahin 1.6 ie kullanıcısına yanıt
    japonyadaki arabaların ingiltere ile aynı olmasının sebebi savaş sonrası kalkınmada japonyadaki otomotiv sanayii ilk örnekleri ingiltereden gittiği içindir. ingiliz otomobillerini kopya ettiklerinden dolayı . bunu ingiliz otomotiv sanayii ile alakalı bir belgeselde duymuş idim
  • Kıbrıs'da 4. Yılım, sağ direksiyon otomatik, sağ direksiyon düz ve sol direksiyon düz vitesi (sağdan akan trafikte) kullandım kullanıyorum.

Robot gibi düşün hiç birşey değişmiyor sadece vitesi sol elle atmak zor geleblir ama solak olduğum için bana ters bi etki etmedi. Ama keyifli yani şuan mesela Türkiye'deyim sol direksiyon bi garip geliyor arabayı ben kullanacaksam bir kaç gün sağ tarafa binip direksiyonu arıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Vincent54

japonyadaki arabaların ingiltere ile aynı olmasının sebebi savaş sonrası kalkınmada japonyadaki otomotiv sanayii ilk örnekleri ingiltereden gittiği içindir. ingiliz otomobillerini kopya ettiklerinden dolayı . bunu ingiliz otomotiv sanayii ile alakalı bir belgeselde duymuş idim

Bilgi için teşekkür ederim. Tarih kısmından pek anlamam. Bu sebeple japon otomobil kültürüyle alakalı okuduğum bir yazıdan öğrendiğimi paylaşmıştım. Tekrar teşekkürler

• Normal trafikte sağdan direksiyonlu taksi ile yolculuk etmiştim, şofer emüce gayet rahattı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Selami Şahin 1.6 ie

quote:

Orijinalden alıntı: toxoplazma

sol elle vites değiştirmenin hiç zevki olmaz. kötü bir tercih. ingilizlerin malum kıllıkları. ölçü birimleri de saçma saçma.

Bunun ingilizlerle alakası yok. Bu japonlarla alakalı bir durum. Japonların da zamanında bunu yapma sebepleri, bir el vitesteyken bir el direksiyonda kullanımlarda vitesi sol elle değiştirmeyi sağlayarak, çoğunlukla sağ elini kullanan insanları rahatlatmak. Yani dünyadaki insanların çoğu sağ elini kullanır ve vites değişirken güçlü olan sağ ellerini kullansınlar diye direksiyonu sağ tarafa almışlar.

Ben bu şekilde okumuştum vakti zamanında

tamam da, bu işin çıkış köken olur olsa olsa. kıbrısta bize göre ters olan sistemin tercih edilmesinin sebebi elbette ki "japonlarda öyle, böyle daha rahat oluyormuş, hadi biz de onlar gibi yapalım" değil.

sebep kıbrıs'ın uzun yıllar ve tabii özellikle de otomotivin yaygınlaştığı yıllarda ingiltere kontrolünde olması...

• Laguna III kullandım 1 hafta arkadaşımın aracı İngiltere'den gelmişti.Dar yerlerde garibime gitmişti benim onun haricinde zaten arabayı solda olduğu gibi aynı yol üzerinde kullanıyordum yani alışmıştım.
  • 4 sene kullandım, medeniyetin yüksek olduğu bir ülkede sağ ya da sol farketmiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.