Şimdi Ara

206 cılara soru? bu araçta esp varmı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni 206 aldım. sattığım kişi bana esp nin olduğunu söyledi ama peugeot servisi bana esp yok dedi. ama araç çalışırken airbag lambasının hemen sağ yanında esp lambası (öyle umuyorum) yanıyor. sizce bu araçta esp varmı?
    [simage][img=http://img383.imageshack.us/img383/esp206fw5.jpg/1/w640.png][/simage]

• arkadaşım ESP olmasına imkan yok bende 2005 model 206 var. su an piyasada olan 2009 larda bile yok.

hatta bazı modellerınde abs bile yok... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefmat -- 23 Aralık 2008; 16:45:12 >
  • esp sadece 206 RC modelinde var oda aracın hafif ve çok güçlü olmasından dolayı 180Hp motor var ve esp olmazsa o arabayı yolda tutmak imkansız olur

diger modellerinde yok

kafanı takma o lamba yanar arada benim arabamda da ABS yok ama arada lambası yanar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 23 Aralık 2008; 16:55:36 >
  • lordmayros'un da dediği gibi sadece 206 RC de bulunur.
    diğer modellerde opsiyon olarak dahi yok.
    fransada olabilir.
    110 hp lik hdi ler var orda.sanırım onlarda da var.

lambanın yanması ilginç
    :)

abs ya da esp nin olmadığı
    yada abs olup da esp nin olmadığı
    yani bir çok versiyonun olduğu 206 larda da tıpkı diğer marka ve modellerde olduğu gibi o araca özgü gösterge paneli üretilmez.

yani 206 lar için üretilen gösterge paneli 1 veya bir kaç tanedir.
    her donanım için her lamba için ayrıca gösterge üretilmez.
    o donanım yoksa o lamba boştur.

ama yanması ilginç

ayrıca yurdumuza özgü bir davranıştır.
    sahibinden coma bakılınca tüm eps li modeller esp sistemi ile karıştırılır.
    ilk sahibi de sanırım eps yerine esp demiştir.
    eps elektrik destekli direksiyon demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 23 Aralık 2008; 22:13:06 >

• Kardeşimde 206 HDI var...ABS bile yok ESP olsun.
  • fotğraf açılmıyor linkte hata var şase numaranızı PM atarsanız service boxtan bakar aracınızın vidasına kadar ne var ne yok söyleyebilirim

saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim arkadaşlar ilginize o yanan abs lambasıymış araç absli. bende sewinmiştim araçta esp var diye :)
  • EPS olmasın o?

Corsa da çalıştırırken o yanıyor, direksiyonla ilgili birsey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wings35

teşekkür ederim arkadaşlar ilginize o yanan abs lambasıymış araç absli. bende sewinmiştim araçta esp var diye :)

Arkadaşlar ABS'li araçların tamamında ESP vardır.

ABS: Anti Lock Braking System = Kilitlenmeyen fren sistemi

ESP: Electronic Stability Programı = Elektronik stabilite programı. Bazı araçlarda EBD diye de geçer.

TC=ASR= Traction Control = Çekiş kontrol.

ESP'nin varlığını hissetmen için kum, buz gibi kaygan zeminlerde, aracın sınırlarını kontrollü olarak zorla. Aracın fren sisteminin verdiği anormal reaksiyonlardan varlığını anlarsın. Sistem bence usta sürücülerin işini bir nebze kolaylaştırmaktadır.

Asla aracın yoldan çıkmayacağını düşünme ama. Çünkü bizim zamanında kabak lastikle ve ABS'siz külüstür araçlarda inip çıktığımız karlı yokuşların, sağında solunda şarampollerde çok topladık cillop gibi Mercedes BMW sürücüsü. Bunlar sürüşe yardımcı sistemlerdir. Limitlerin biraz daha yükselmesini sağlar. O limiti aştığınızda ise emniyetli sürüş tamamen yokolur. Yani ABS+ESP li araca biniyorum diye düşünerek, fizik kuralları yokmuş gibi davranma...

ESP zaten ABS'nin yardımcı bir sistemidir ve tekerleklerin frenlemesini ayrı ayrı denetler. Ama sistemin çalışma prensibini detaylı olarak bilmiyorum. Geçen sene dağ yollarında basarken, frene asıldığımda aracın yolda kalması beni çok şaşırtmıştı. Normalde o çok tümsekli yolda yapılan sert fernlemelerde, o pozisyonda, o hızda aracı toplamak için deli gibi çırpınmam ve hatta bir yerlere girmem gerekirken, araç acaip stabil kaldı ve şey dedim. EBD buymuş demek, güzelmiş filan oldum.

Dediğim gibi tüm ABS'li araçlarda ESP veya diğer başka bir adıyla EBD standarttır. Bu özellik zaten ABS fren sisteminin getirdiği bir gerekliliktir. Çalışma prensibini bende araştırıp, detaylıca öğrenmem gerektiğini hissettim.

Şema size yardımcı olacaktır.

206 cılara soru? bu araçta esp varmı?

• last driver;
    abs, ebd ve esp 3 ayrı sistemdir.

abs olup da ebd ve esp olmayabilir
    abs ve ebd olup da esp olmayabilir.

ayrıca esp ile ebd farklı sistemlerdir.
    nasıl böyle düşündün anlayamadım ama yazdıkların yanlış
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

last driver;
    abs, ebd ve esp 3 ayrı sistemdir.

abs olup da ebd ve esp olmayabilir
    abs ve ebd olup da esp olmayabilir.

ayrıca esp ile ebd farklı sistemlerdir.
    nasıl böyle düşündün anlayamadım ama yazdıkların yanlış

Yazdıklarım yanlış...

Peki doğrusu nedir?

Yani bizlere abs, esp, ebd, asr, tc, tcs, asc, sbc ve benzeri elektronik yol tutuş sistemlerinin çalışma prensiplerini izah ederseniz çok sevinirim. Şu an zamanım olmadığı için tam bir hakimiyet olmadı bu sistemler üzerinde detaylı araştırma ve değerlendirme yapmaya...

Nasıl böyle düşündüğüme gelince, ABS'nin yanında bunlar her zaman konulan sistemler. Yani Bosch bunları entegre şekilde üretiyor ama biz kullanıcılar çok da ne işe yaradıklarını bilmiyoruz gibime geliyor...

Bunları bize bir izah ederseniz sevinirim. Ayrıca pejoda ABS varda ESP yoksa, kınıyorum. Alt tarafı bir kaç parçadan oluşan extra bir sürüş stabilitesi koruma parçası...

Teşekkürler individual.

• arkadaşım bırak esp yi abs bile seçmece veriliyor bu ülkede.

sen diyorsun ki abs olan arabada esp de vardır. :)

avrupa ülkelerinde olsak dediğin doğru.çünkü hükümet abs ve esp olmayan aracların satısını yasaklamıs yada zorunlu kosuyor.bizim ülkemizin yollarıda malum.en ihtiyaç duyulan sistemler bize standart verilmiyor.

BEN HONDA HARİÇ ABS VE ESP Yİ BU ÜLKEDE STANDART

SUNMAYAN TÜM FİRMALARI KINIYORUM...........................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefmat -- 26 Aralık 2008; 17:26:52 >
  • daha önceki aracım vectra elegance idi. ve esp standarttı ve bi keresinde hayatımı kurtardı. 160-170 le viraja giriyorsun ve yolun komple yağ olduğunu görüyorsun ne yaparsın hemen dua ettim sadece direksiyona yapıştım esp lambası yanmaya başladıı resmen arabayı yola çekti. esp sayesinde büyük bir kazadan kurtuldum.
    o yüzden bu topici açtım. her araçta şart. ama malesef satılmıyor. sırf bu yüzden corolla ve aurisin sıfırını almaktan vazgeçtim.(en üst ve benzinli donanımında opsiyonel satın alıyorsun) hatta sıfır 207 1,4hdi dynamic alıyordum ama esp li olanı 4ay sonra getirebilirlermiş bende vazgeçtim ikinci el dizel 206 aldım. sakin sürüş pozisyonuna geçtim :)
  • evet turkiyeyi gelir seviyesi düşük bir ülke kategorisine koydugu için üreticiler buraya ithal edilen arabaların %90 ı avrupa standartlarının altında özellikle sunuluyor bu nedenlede fiyatlar daha ucuz oluyor buda türk tüketiciye cazip geliyor

mercedesin 1980 lerde koydugu ABS bile halen türkiye iç,n üretilen araçlarda opsiyenel sunuluyorsa ESP den hiç söz bile etmeye gerek yok :S:S
  • last driver yazdıklarında yanlışlar var...
    esp li araçta abs olmak zorundadır.
    ama abs li araçların bir çoğunda esp yoktur ülkemizde....

fren dağıtıcısıda olmayabilir özellikle eski araçlarda (abs li)

abs esp nin bir parçasıdır esp yardım etmez abs ye....

esp nin olması için direksiyon açı sensörleri...rotasyon sensörleri...
    ayrıca bir işlemci kılıklı birşey de var galiba...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nefmat

arkadaşım bırak esp yi abs bile seçmece veriliyor bu ülkede.

sen diyorsun ki abs olan arabada esp de vardır. :)

avrupa ülkelerinde olsak dediğin doğru.çünkü hükümet abs ve esp olmayan aracların satısını yasaklamıs yada zorunlu kosuyor.bizim ülkemizin yollarıda malum.en ihtiyaç duyulan sistemler bize standart verilmiyor.

BEN HONDA HARİÇ ABS VE ESP Yİ BU ÜLKEDE STANDART

SUNMAYAN TÜM FİRMALARI KINIYORUM...........................................

Malum Isparta soğuk memleket.Hele benim oturduğum mahalle tam soğuk.2 Haftadır kar vardı burada.İlk yağdıktan sonra buz tuttu yerler.

İmzadaki Civic'de VSA=ESP+ASR,EBD,ABS var.206 da Abs dahil yok
    Civic'le ne yaparsam yapayım buzda kayamadım,buzda kalkarken patinaj yapamadım.Dik yokuşlardan inerken bir kere bile kaymadı(Okadar uğraşmama rağmen)

Ancak 206 da hiçbiri olmayınca ,karda buzda nerede frene dokunsam,arabanın arkası önüne gelmeye çalıştı.Buz tutmuş yokuşlardan inerken dua ederek,çıkarken küfür ederek çıktım.

Ancak Sevgili(!?) Peugeot birazcık kârını değilde,güvenlik vs. düşünüp araca ABS koysa bu kadar stres yaşamayacağız.

Devlet taşıt vergisine şuna buna zam yapıyor.Bari ülkemize gelen araçlara 2 Airbag+Abs yi standart koyma zorunluluğu getirsinler:....

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B49CD3050 -- 28 Aralık 2008; 19:33:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: wings35

teşekkür ederim arkadaşlar ilginize o yanan abs lambasıymış araç absli. bende sewinmiştim araçta esp var diye :)

yalnız arkadaşım benim araçta da ne abs ne esp var. fakat normalde yanmayan göstergelerden (abs ve esp olduğunu gösterenler de dahil) bazen kontak açarken tümü yanıyor. araçta abs ve esp olmadığını ancak beyin (dedikleri ne is) denilen kısımda yazılımsal bir hatadan dolayı bunun olabileceğini servis söylemişti . yedek anahtarı (üzerinde kod var) getirerek koda göre yazılım güncellenebileceğini sööylemişlerdi ayrıca... bence sen bu kadar emin olma hele de aracın peugeot ise; elektronik anlamında her an herşey olabilir ...
  • Last-driver arkadaşım şimdi olaya bi açıklık getirelim ama nası başlasam cümleye bilemedim şimdi ABS olan araçta ESP olucak die bişiy yok bunu baştan söliim

ABS= bunun ne işe yaradığını herkes biliyo bi daha yazmıyim çok biliyomuş gibi

ABS+EBD= bunun farkıda son nesil araçlarda elektronic fren dağıtıcıdır buda mesala virajda frene asılırsan abs li araçda fren şiddetini tekerleklere eşit dağıtarak daha performanslı ve güvenli duruş sağlar

ESP= bu özelliğin aracın fren sistemi ile alakası olmakla beraber asıl amacı araçın yoldan çıkmasını önlemek ve araçı yolda tutmaktır ve bu opsiyon her araçta bulunmaz genellikle arabaların en yüksek versiyonları yada dsg veya easytronic gibi şanzımanlarla sunulur ve bildiğim kadarı ile çok da ucuz bişiy deildir..

ASR= buda esp ile karıştırılır ama kendisi anti patinaj sistemimidir ve yeni nesil birçok arabada bulunur .

genel hatlarıyla böyledr bir hatam varsa düzeltebilsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: 147BLACK

Kardeşimde 206 HDI var...ABS bile yok ESP olsun.

yeni konu acmak istemedım bende bu esp yi sorucaktım 206 nın dizelleri genelde boş olur elektrıklı ayna bile olmaz.
    benım aracım 2004 model 206 xs 110hp en ful modeli sunrof abs 4 airbag vs.
    ön gösterge panelinde bi lamba var kayan araba işareti bu lamba neyin işareti aceba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankatech -- 6 Şubat 2011; 0:20:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.