Şimdi Ara

Forumda troll olmayan fobili,yıkık,özgüvensiz ve asosyal insanlar var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Doğal seleksiyon tarafından elendik diyeceğim ama tanrı bizi bu dünyaya ceza çekmeye yollamış olamaz değil mi ? Eğer öyleyse zaten adaletsiz ve kötü bir varlık olurdu.

• Paganizm kullanıcısına yanıt

psikoloğum sende sosyal fobi yok demişti testler boş iş

• Eğer sosyal fobiniz yoksa,sosyal hayatta zorluk çekmiyorsanız ne mutlu size hocam, sosyal fobili olmadığınız için şanslısınız  

• Kendimi nedense hep rezil duruma düşürüyorum , insanlarla nasıl konuşulmasını bilmiyorum ama yalnız kalmayı seviyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benim için çözüm yok hayatımı bitirdi cidden. birçok şey denedim kendimi zorladım. spor salonu, kurs, üniversite vb. her seferinde diğerleri gibi olmadığım gerçeği yüzüme çarptı sadece. normal insanlar gibi bir hayatım olmayacak çünkü tüm sistem sosyal insanlara göre kurulmuş.

sürekli kaygı halinden, uyum sağlayamamaktan bıktım, psikolojim kaldırmıyor. çabalamak da anlamsız geliyor artık. yaş 24 bu saaten sonra hiç umudum yok, beklentim yok. tek kurtuluş ölüm onu da yapamam muhtemelen. nereye kadar böyle gider, ileride ne olur bilmiyorum.

• Ben varım. Ortama girerken geriliyorum, kendimi kasıyorum, elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırıyorum. İnsanlar bana bakarken gözlerimi kaçırıyorum. Sesimi yükseltemiyorum. Karşı cinsle iletişim kuramıyorum hatta yolda bir yeri bile soramıyorum. Allahtan teknolojiyle aram iyi hallediyorum çoğu şeyi. İnsanların sora sora öğrendiği şeyleri ben internet yoluyla noktasına virgülüne kadar öğrenmeye çalışıyorum. Günüm akşamları bu sosyal fobi nasıl geçer cümlesini google aratmakla geçiyor. Sonra bakıyorumki rezil olmaktan geçiyor. Rezil olma korkusu zaten var aşamıyorum. Hep durgun gibiyim sanki her saniye kaza oluyor ben hep şok halindeyim. Arkadaşlar bizim yaşamamız gereken bir level vardı sanırım hepimiz o leveli atladık şuan hata veriyoruz. Otururken bile kasılı vaziyetteyim vücut alışmış sıkıyor kendisi. Uyanırken dişlerimi sıkarken buluyorum kendimi. Ama ağırlık kaldırdığım ve konuşma pratiği yaptığım zaman daha iyiyim. Bi nebze…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abingasi -- 29 Temmuz 2022; 17:13:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Paganizm kullanıcısına yanıt

sosyal hayatım yok hocam

demek istediğim şey sosyal ilişkileri iyi olmayan herkeste sosyal fobi var demek yanlış sorun başka bişeyden kaynaklanıyor olabilir

muhtemelen sen benden daha sosyalsindir

ama bende sosyal fobi yok

• Neredeyse aynı durumdayız dostum ve bana genellikle psikoloğa veya psikiyatriye gidip terapi al diyorlar ( yapılacak tek şey bu sanırım)

• Samanlıkta saman aramak:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal fobi hastalığı yüzünden hayatımızı yaşayamayacağımız ve bu dünyadaki zevklerden mahrum kalırsak bizim için büyük bir ceza olur . Bu hayattaki çoğu şey şans çünkü herkesin yaşayacağı bir hayat önceden seçilmiş ve bizim kaderimizde de sosyal fobili olup sürünmek varmış. Ayrıca bende sosyal fobi genetik sanırım çünkü babamda sosyal fobili birisi o yüzden bu hastalıktan kurtulamam diye çok korkuyorum. En kötüsü de eğer iyi bir potansiyelimiz varsa eğer onu kullanamadan ölüp gitmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paganizm -- 30 Temmuz 2022; 19:25:36 >
  • O zaman siz tercihen asosyal olmayı seçmişsiniz demektir ama biz sosyal fobililer korktuğumuz,paniklediğimiz için sosyal hayattan kaçıyoruz.

• NassinGözüm kullanıcısına yanıt

Yalnız kalmayı sevmek kişisel bir seçimdir dostum ama sosyal hayatta sıkıntı çektiğiniz için yalnız başınaysanız durum daha farklı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.