Şimdi Ara

Forumdaki yaş sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu mesele cidden canımı sıkmaya başladı. Gerçekten üzülüyorum çoluk çocuk gördükçe. Forumun kalitesi gittikçe düşüyor. Bir çözüm üretmeye çalışalım. Gerekirse 18 yaş altı forumdan atılsın.(16 yaşındayım. Ve zaten pek bir şey yazmadığımdan benim için sorun olmaz. Yeter ki bir şeyler öğrenerek, eğlenerek geçirdiğimiz şu forumdaki 30-40 dakikanın içine eden veletler olmasın.)

Aklıma birkaç şey geldi. Bazı sözlüklerdeki gibi hani ilk birkaç mesaj takip ediliyor sonra yazar alınıyor ya, o şekilde bir şey yapılabilir ama tabi yönetimin biraz kıçını kaldırıp çalışması lazım. Veya 18 yaş altı kesimin tüm mesajları onaylandıktan sonra koyulabilir ki bu birinciden daha zor olur sanırım çünkü 18 yaş altı epey fazla.

Farkındayım bu tarz çok konu açıldı ama bu konunun bir farkı olsun. "Hee yav can sıkıcı cidden." falan demek yerine ciddi ciddi bu sorunu nasıl aşabiliriz düşünelim, çözüm üretelim ve çözümleri değerlendirelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Burası bir sözlük değil. Haliyle o dediğin olmaz. Forum insanların yardımlaşması için mevcut. Sadece konu dışı bölümünden ibaret olmayan bir sitede o şekilde yaptırıma gidemezsiniz. Bu hem ekonomik olarak hem de mantık olarak yapılacak birşey değil. Sıkıştınız bir sorununuz var. Üye olmak istiyorsunuz ama tık diye bir uyarı ilk mesajlarınızı kimse göremez. Ben şahsen uğramam o siteye bir daha.
  • forumun %50'si 18 yaş altı. dh forum bu kadar ılerlemısse sizin o begenmedıgınız ''liseli, veya ergenler''in çok emeği vardır.
  • Bazen güzel sarıyo bebelerle
  • 18 yaş altı kişiler yaşından olgunsa kalsınlar

• 2001 yılından itibaren DH'de dönemler oldu. Şu anda reşit olup daha önceden DH üyesi olan birçok üye bu dönemlerden geçti. Yani sonuç olarak, yeniler forumun geleceğini güçlendirecek. Eğer gitmesi gereken bir jenerasyon varsa o da 25 - 30 yaşlarındaki üyeleri kapsayan jenerasyondur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Criminal

2001 yılından itibaren DH'de dönemler oldu. Şu anda reşit olup daha önceden DH üyesi olan birçok üye bu dönemlerden geçti. Yani sonuç olarak, yeniler forumun geleceğini güçlendirecek. Eğer gitmesi gereken bir jenerasyon varsa o da 25 - 30 yaşlarındaki üyeleri kapsayan jenerasyondur.

Her dönemde aslında kalitenin düştüğü bölümler oldu. Bu yaştan değil eğitim farkından kaynaklı. Yeni nesilin teknoloji ile büyüdüğünü düşünürsek bazı farklılıklar var. Bu yadsınamaz bir gerçek. Ama bahsettiğin gönderilmesi gereken 25-30 yaş jenerasyonu da şuan sitenin teknik kısımlarını ayakta tutan adamlar.

Dediğim gibi burası sadece konu dışından ibaret değil. Diğer bölümlerde bu tarz sıkıntılar göremezsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

2001 yılından itibaren DH'de dönemler oldu. Şu anda reşit olup daha önceden DH üyesi olan birçok üye bu dönemlerden geçti. Yani sonuç olarak, yeniler forumun geleceğini güçlendirecek. Eğer gitmesi gereken bir jenerasyon varsa o da 25 - 30 yaşlarındaki üyeleri kapsayan jenerasyondur.

senin o bahsettiğin 25-30 yaş arası giderse forum konu dışından ibaret olur liseli bebe orta okullu ilk okullu bebeler ne anlar overclocktan ne anlar teknik konudan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lepelien

quote:

Orijinalden alıntı: 24google

18 yaş altı kişiler yaşından olgunsa kalsınlar

Sanırım yaşın 18'den küçük ve çevrendekilerden olgun olduğunu düşünüyorsun, ama değilsin. Merak etme ergenlikteki herkes aynı şeyi düşünür, ben dahil.

yaşım 23.yaşına göre olgun olduğunu yaptıklarıyla gösterir zaten.onun böyle düşünmesi önemli değil.biz öyle hissetiysek bu yeterlidir

• '99 doğumluyum ve yaşıtlarımdan üstün teknolojik, kültürel ve politik bilgiye sahibim. IQ'm 130. 13 yaşındayım.
  • Konu disi ozel actilar bunun icin.

• Bu konu daha önceleri de çok tartışıldı, ama yaş sınırı veya mesaj denetimi gibi olayların olması imkansız, kendinizi yönetimin yerine koyun 'hadi seviyeli tartışma olsun da isterse kazancımız düşsün, tıklar azalsın' diye düşünür müydünüz? Ben şahsen düşünmezdim, bunun için zaten 'konu dışı özel' bölümü var ama orası kullanılıyor mu bilinemez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Her dönemde aslında kalitenin düştüğü bölümler oldu. Bu yaştan değil eğitim farkından kaynaklı. Yeni nesilin teknoloji ile büyüdüğünü düşünürsek bazı farklılıklar var. Bu yadsınamaz bir gerçek. Ama bahsettiğin gönderilmesi gereken 25-30 yaş jenerasyonu da şuan sitenin teknik kısımlarını ayakta tutan adamlar.

Dediğim gibi burası sadece konu dışından ibaret değil. Diğer bölümlerde bu tarz sıkıntılar göremezsiniz.

Araba bölümlerinde küçük küçük çocukların ahkam kestiğinden ciddi kafa karışıklıklarına yol açtıklarından yakınıyordu birisi. Ama galiba haklısın. Sorun yaşta değil başta. Güzel düşünüyorsun, senin bir çözüm önerin var mı ?

Bunun bir çözümü yok. Y nesli denilen nesil direk olarak doğduğunda kucağında laptop vardı. Sorun şu ki eğitim süreçlerinde tamamiyle teknolojik olarak büyüyor ve televizyonlarda zihin geliştirecek türden şeyler gösterilmiyor. Eğitim tek düze veriliyor. Ezbere dayalı bir sistemimi var. Bu da gelişim olarak sıkıntılı bir eğitim süreci. Eğer şahıs kendi isteğiyle birşeylerle ilgilenmez ise bildikleri okulda öğretildiği ile kalıyor.

Forumun sorunu aslında yaşın küçüklüğü, yapılan muhabbetlerden ziyade gençliğin yetişme şekliyle alakalı. burada "liseli" diye aşağılanan kişiler normal hayatlarında belki de bu şekilde davranmıyor internette özgür olduğunu düşünüp kişiliğine aykırı davranıyor. Cidden olduğu gibi davranıp burada garip hareketler sergileyenler ise ailelerinden yeterli şekilde eğitimi almadığı, çevresinde düzgün tipler olmadığı için bu haldeler.

Kimsenin ailesine dil uzatacak değilim. haddime de değil. Ama herkes aynı şartlarda ve aynı şekilde yetiştirilmiyor. Forumda yaştan ve bölgesel eğitimden kaynaklanan sorunlar her zaman olacaktır. Sonuçta Dünyanın dört köşesine ulaşabilen bir ağ sistemine dahiliz. Herkesin aynı şekilde düşünüp hareket etmesini bekleyemezsiniz. Bunu yaptığınızda diktatör bir tutum sergilemiş olursunuz ki internet ortamında bu tutmaz. Yapılacak tek şey her zaman olduğu gibi olayı oluruna bırakmak, hoşunuza gitmeyen mesajları/şahısları görmezden gelmek.

Bir kişinin mesajı hoşunuza gitmiyor, size ters geliyorsa bloklayın. Yoksa bu tür şikayetler hiçbir zaman bitmeyecektir.

• Foruma 13 yaşındayken kaydolmuştum, ondan forumdaki ilkokulluları ve liseleri anlıyorum, onlar bizim canımız.
  • Şu anda 26 yaşındayım. Yaklaşık olarak 2002 nin sonuna doğru ilk üyeliğimi açtım. 10 senedir buradayım diyebilirim. Yani 16 yaşından beri. Elbette zamanında biz de (sözüm meclisten içeri) mallıklar yaptık. Hatta o zamanlar %85, % 90 oranında +18 üye var idi. Bu oranın fazla olduğuna bakmayın, şimdiki kadar üye yoktu tabii.

Şimdi 18 yaşından küçük üyeleri (mal olsun, olmasın) forumdan atmak ya da onlara kısıtlamalar getirmek forumun geleceğini zedeleyebilir. İlk başta da söylediğim gibi yaklaşık 10 senedir buradayım ve zaman geçtikçe, boş konuşulmaması gerektiğini, bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan ortaya fikir sunmamak gerektiğini burada, ezilerek öğrendim.

Lepelien, 16 yaşında olduğunu söylemişsin. Forumda ki herhangi bir mesajında (sadece bir tanesinde bile) onlar gibi davranmadın mı? Eğer davranmadıysan emin ol bu bir problemdir. Her yaşın kendine göre özellikleri ve davranış stilleri (dövüş stili gibi oldu) vardır. Kendini olduğundan farklı bir yaşta görmek ve davranmak bir problemdir. Fakat ülkemizde buna karşı bir tez üretilmiş, bu davranış üst yaşlarda ise buna olgunluk adı verilmiştir. Yaşından olgun davranmayı da bir erdem, bir yetenek belirlemişlerdir.

Yani işin özeti herkes 5 yaşında iken muhakkak aynı şeyleri yapmıştır, ya da 15, 35, 70...

• quote:

Bu mesele cidden canımı sıkmaya başladı. Gerçekten üzülüyorum çoluk çocuk gördükçe. Forumun kalitesi gittikçe düşüyor. Bir çözüm üretmeye çalışalım. Gerekirse 18 yaş altı forumdan atılsın.(16 yaşındayım. Ve zaten pek bir şey yazmadığımdan benim için sorun olmaz. Yeter ki bir şeyler öğrenerek, eğlenerek geçirdiğimiz şu forumdaki 30-40 dakikanın içine eden veletler olmasın.)

Aklıma birkaç şey geldi. Bazı sözlüklerdeki gibi hani ilk birkaç mesaj takip ediliyor sonra yazar alınıyor ya, o şekilde bir şey yapılabilir ama tabi yönetimin biraz kıçını kaldırıp çalışması lazım. Veya 18 yaş altı kesimin tüm mesajları onaylandıktan sonra koyulabilir ki bu birinciden daha zor olur sanırım çünkü 18 yaş altı epey fazla.

Farkındayım bu tarz çok konu açıldı ama bu konunun bir farkı olsun. "Hee yav can sıkıcı cidden." falan demek yerine ciddi ciddi bu sorunu nasıl aşabiliriz düşünelim, çözüm üretelim ve çözümleri değerlendirelim.

http://forum.donanimhaber.com/m_55694253/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55694253

• Forumda eğer doğru yerlerde doğru kişileri bulursanız her konuda yardımı en kısa sürede alırsınız. Şuan forumda belli başlı konularda bilgisi olan adamlar günlük hayattada o işleri yaptıkları için sürekli forumda kalma şansları yok eskisi gibi. O yüzden aldığınız adam akıllı cevaplar biraz geç gelmiş oluyor. Aslında geçten kastım da 1-2 saat en fazla. o da hangi bölümde ne sorduğunuza bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünemedi

quote:

Bu mesele cidden canımı sıkmaya başladı. Gerçekten üzülüyorum çoluk çocuk gördükçe. Forumun kalitesi gittikçe düşüyor. Bir çözüm üretmeye çalışalım. Gerekirse 18 yaş altı forumdan atılsın.(16 yaşındayım. Ve zaten pek bir şey yazmadığımdan benim için sorun olmaz. Yeter ki bir şeyler öğrenerek, eğlenerek geçirdiğimiz şu forumdaki 30-40 dakikanın içine eden veletler olmasın.)

http://forum.donanimhaber.com/m_55694253/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55694253

Abovv... Konu dışı özel senin yerin kardeş

• Sorun yaş değil bence. Belli başlı kişiler var onları banlasalar yeter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.