Şimdi Ara

Foto. Mak. Tavsiyesi - 2 Şık Arasında Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba bu işe yeni başlayacağım küçüklükten beri ilgim vardı bu zamanlara nasip oldu bi slr makine almak şimdi sorum şu gözüme kestirdiğim 2 model var;
    -Nikon D5100
    -Nikon D7000

Sizde biliyosunuz ki aralarında epey bi fiyat farkı var sizce bu farkı ödeyip D7000 almak bana ne getirir, yada başka bir deyişle D5100 alsam ne kaybederim.

Bir de MM de d5100 ü denedim bana biraz hafif geldi sanki ağır bi makine daha iyi olur gibi. Başka tavsiyelere de açığım şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• D5100 alırsanız Nikon D7000'deki AF motorunu , Daha iyi netleme sistemini , Daha oturaklı gövdeyi , Üst bilgi ekranı ve iki tekerlekten oluşan daha ergonomik bir gövdeyi kaybedersiniz

Bu nedenle iki seçenek arasında düşümeden D7000 tercih edin
  • Demek ki işe okula yürüyerek gidecez artık Peki bu söyledikleriniz başlangıçta zorluk mu çıkartır kolaylık mı sağlar ?

• D5100 alırsanız D7000'deki söylediklerimden sadece belki gövde ergonomisi size garip gelebilir. Teknik kısımları anlayamazsınız
  • Evet D5100 deki tereddütüm bundan sebepli ergonomi . Neyse en son gidip bi elektronik markete elleşip koklaşıp kafama uyanı alıcam artık teşekkürler vaktiniz için

• En mantıklısı görerek almak

• valla nıkon D3100 5100 hıc dusunmemıstım bodyden dolayı 600 d daha ıyıydı. Bı kosemdede butceyı zorlasam dıye dusunuyodum acabalarla 60d 650d a57 dusunuyordum. Gecen hafta medıamarka gıttım. Daha oncesınde nıkonlara bakmıstım gercektende ustte verdıgım modeller body acısından berbattı. Neyse medıamrkta darty falan bakındım 600d olur dedım sonra bırde a 57ye baktım 600d de o an bıttı bende a57 aldım (netten tabı) nikonda d7000 alınır herturlu veya eskı demezsenız efsane d90 tutusları cok ıyı. Aman dıgerlerıne bakmayın bıle

• quote:

Orijinalden alıntı: Aѕℓαη66™

valla nıkon D3100 5100 hıc dusunmemıstım bodyden dolayı 600 d daha ıyıydı. Bı kosemdede butceyı zorlasam dıye dusunuyodum acabalarla 60d 650d a57 dusunuyordum. Gecen hafta medıamarka gıttım. Daha oncesınde nıkonlara bakmıstım gercektende ustte verdıgım modeller body acısından berbattı. Neyse medıamrkta darty falan bakındım 600d olur dedım sonra bırde a 57ye baktım 600d de o an bıttı bende a57 aldım (netten tabı) nikonda d7000 alınır herturlu veya eskı demezsenız efsane d90 tutusları cok ıyı. Aman dıgerlerıne bakmayın bıle

Tamda içimden geçenleri yazmışsınız evet ben bi tanıdığımın D90'ıyla üç beş fotoğraf çekince dedim ki hakkaten parasının karşılığını veriyor şu hissiyata bak ama D5100 de falan öyle bi hissiyat değişimi olmadı bende yani tamam bi D7000 farz oldu teşekkürler herkese

• ne demek hocam yapıstır bı d7000

• Yeni başlayacağın için bu iki makinayı tavsiye etmiyorum çünkü ilerde yeni lenslerde istiyeceksin sana tavsiyem bulursan temiz bir ikinci el yada D80 veya daha alt modellere yönelmen.
  • He he,
    yeni başlayan için benim seti öneririm :)
    Ben hammallıktan bıktığım için satıyorum, nex6 gibi modellere yöneleceğim,

D7000'nin az gerisinde kalan
    http://www.cameralabs.com/reviews/Sony_Alpha_DSLR_A580/noise_JPEG.shtml

ama yanında ki 1650 f2.8 lens ile çok başarılı hale gelen
    kendi üzerinde titreşim engelleme vb. pek çok özelliği barındıran A580'imi satıyorum

ürün listesi aşağıda,
    Sony A580 Makine az kullanılmış, ABD'den bizzat kendim aldım

Sony NP-FM500H Pil Orginal Yedek Pil ile Sony RMT-DSLR1 Kablosuz Uzaktan Kumanda Hepsisony mağzasından 23/01/2012 de alınma, faturası duruyor
    http://www.hepsisony.com/?urun-293-Sony-NP-FM500H-Pil.html
    http://www.hepsisony.com/?urun-3200-Sony-RMT-DSLR1-Kablosuz-Uzaktan-Kumanda.html

Lowepro SlingShot 202 AW - Çok iyi durumda çamur pislik, yağmur görmedi, 4-5 defa kullanıldı zaten

HD Çekime uygun SONY MSHX16A 16 GB MEMORY STICK PRO-HG DUO electro world'den almıştım

Yedek pil 2 defa kullanılmıştır. Kendi pili 10 defa sarj olmamıştır.

Makine temiz ve az kullanılmıştır, ancak ekranının sağ alt kısmında ufak çizik vardır, tahminen montun metal düğmesi çizdi

16-50 f2,8 hariç geri kalan tüm malzemeler için 1.200 TL istiyorum.
    Lens dahil 2.200TL

Tüm parçaları elden test edip teslim edilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.