Şimdi Ara

Foto makinası önerisinde kullanıcıya sağlıklı öneri !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beynimiz de kaslarımıza benzer şekilde kullanmadıkça zayıflayan yani gerileyen bir organ !.. Dolayısı ile beynimizi kullanmamız çok önemli. Özellikle de Alzheimer'i önleme konusunda son yıllarda beyin kullanımına konunun uzmanları çok dikkat çekiyorlar. Sakatatçıdan beyin alın, güzelce haşlayın-limon sıkıp yiyin !..

Çoğunlukla bulmaca, sudoku ve puzzle önerirler fakat bunları önerme nedenleri biraz da Alzheimer şüphesi ile doktora gidenlerin çoğunun belli yaşların üzerinde kişiler olmasıdır. O ise genç bir bireyin de beynini kullanması gerekir ama Türkiye şartlarında tabi bu zor olduğunu kabul etmek lazım. Düşünmek bilindiği üzere en tehlikeli eylemlerden birisi olmuştur her daim !

İşte size çözüm ! Fotoğraf makinası alırken özellikle aynı marka/model/seri'nin güncelini almayın. Paranız ile kendi zihin sağlığınızla oynamayın !.. Paranız ile kendinizi zehirlemeyin. Yeni bir sistem, farklı bir markanın kullanımını öğrenmek özellikle de bu konuda bir çok şeyi ezber edip alışkanlık olan şeyi zorlayacak beyninizin size sürekli öf-pöf dedirteceği ama sizin uzun vadede yararınıza olacak bir şeydir.

Hani ürün alırken teknik detaylarına bakıp da "Auuuvv Oğuuu bizörü yok, hergelomisi de heç gözel degilmiş aga" falan diye zarıl zurul sahifelerce yazıyoruz ya !.. Al sana ergonominin en alası. Beynin ve dolayısı ile en tepeden, en merkezden sağlığın için iyi olanı yap.

• Aynen katılıyorum.

Çeşitli markalar modeller, çesitli sistemler vs. kullanmak hem öğretici hem zihin açıcı.

Ayrıca çeşitli teknikler, odak uzaklıkları vs denemek, Manuel lens denemek, makro çekimler denemek, video çekmek vs. vs. de aynı şekilde.

Hergün yürüdüğünüz yol aynı ise; yolu uzatıp / değiştirip başka yollardan gidin zihniniz genç kalsın derler uzmanlar, onun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 9 Aralık 2017; 11:25:10 >
  • Yani oly'yi birakiyorsun :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Yani oly'yi birakiyorsun :)

Konu o mu burada ? Neden konuyu kişisel bir yöne hemmen çekiyoruz acaba ? Bu dediğim doğru mu-yanlış mı ? İlle sizler birisinin yaptığını yapmayı mı doğru bilirsiniz ? İlle de birini örnek alıp hani onun yolundan mı gitmeliyiz ?
    Aman hocam ! Zıt bir cevapmış gibi oldu da size değil, genel olarak diyorum.
    Yeni farklı marka dengi fiyat/performansta makina alacak parayı veriyorsanız şu an şu saniye bırakıyorum !.. 2017 model olması da gerekmez 2016 model bir şey de kabulüm. Yanlış anlaşılmasın öyle bir makina mı var falan demek istemiyorum, elbette var. Misal Panasonic G9'a geçsem bi o biçim güzel olacak.

• Merhaba, söylediklerinize kendi görüşümle katılmıyorum.
    İhtiyaçlar zamanla değişir.
    Seçimler kişisel deneyim ve beceri kazanımının kullanımı doğrultusunda devam eder.
    İşi yazar olan bir kişinin q klavyesini f kalvyeye döndürmek ne kadar doğru ise, sizin önermeniz de o kadar doğrudur.
    Öğrenilen becerilere yeni beceriler katarak ilerletilmesi beyin sağlığını olumlu yönde etkiler, konunuzda ki gibi verdiğim örnekte de kişi direkt olarak kullanamadığı birşeye maruz bırakılınca ruh sağlığında değişikliğe neden olursunuz.
    Bahsettiğiniz önerme kazanılmış becerilerin yanında yeni beceriler öğrenme yönünde olsaydı katılırdım ancak bu durum stresle sonuçlanır.
    Örneğin nikon kullanıcısı canon makineyi ilk defa eline aldığında nikondaki gibi zoom yapamayacak çünkü ikisininin de zoom yönü farklı buda kişide stres yaratacak çünkü istenilen durumumun gerçekleşmemesi olayı var ancak bu beyin kullanımını arttıran birşey olmayacak, bir daha ki sefere canon makine eline aldığında otomatik olarak zoom yönünü bilecektir buna psikomotor öğrenme denir. Kullandığımız her alet motor öğrenmeye dahildir.
    Bilgi ve beceriler öğrenilen ile bırakılmamalı sürekli olarak yenilikler kazanmak en doğru olanı.

• Teşekkür ederim farklı görüşünüzü paylaştığınız için.
    Stresin de günümüzde yararlı olduğu, belli bir düzeyde olmaz ise bünyenin direnç ve yaşam gücünün zayıf düştüğüne dair bilgiler var. Zorluklar ile de mücadele etmek, zorluklara karşı çözümler üretmek ileride yaşanacak yeni ve farklı zorlukları aşmak için bir nevi beyin jimnastiği ve psikolojik dayanıklılığı arttırır.

Bu konuda direk apayrı bir şeye maruz kalınmıyor. Çünki 1. İthalatçı düzenli olarak online kullanım kursu açıyor. 3 ayda 1 sanırım ve bu her seferinde önceki derse katılanların kabul edilmediği kurslar oluyor. Hemen her ithalatçı benzer etkinlikler yapıyorlar.
    2. Kullanım kılavuzları var.
    3. Zaten 2-3'üncü makinası farklı olacağından kullanıcı bir çok şeyi neden ve nasıl ayarlamasını gerektiğini bilir, sadece hangi buton ve menüden yapacağı bilgisini günceller. Öyle intihara sürükleyecek bir durum olmaz yani. Kaldı ki ben de Nikon, Canon ve Olympus'a geçiş yaptım bu süreçte.
    4. Araba alırken de benzer sebepler ile hep aynı markanı arabalarını mı alır insanlar ? Farklı marka alınca stres yaşar ve trafik kazası yapma oranı mı artar mesela ?

Kaynaklar :
    1.https://www.sabah.com.tr/yasam/2009/06/11/stres_omru_10_yil_uzatiyor
    2.http://www.bursadabugun.com/haber/kaygi-ve-stres-omru-uzatiyor-886642.html

Size alzaymırsız 10 yıl ömrünüzü uzatabilmenin yolunu vermişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Aralık 2017; 13:8:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.