Şimdi Ara

foto transistör ve foto dirençlerin çalışması ile ilgili YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben fototransistör kullanarak farklı renkli cisimden yansıyan ışık farkını anlaya bilecek dir devre arıyorum.

bu sistemi LDR ile de gerçekleştirebiliriz ama ledereler biraz yavaş çalışıyor.

bu knulada yadımlarınızı bekliyorum.

• sana şöyle birşey yazmıştım

çok basit olarak şöyle yapabilrsin sadece bir fikir:
    kapalı bir kutun içinde beyaz ışık olduğunu düşün ve bir adet LDR. kutunun içini farklı renklerde boyayıp ışığı açarsan her zaman LDR üzerinde farklı gerilimler okursun. örneğin ilk önce kutu iç yüzeyi siyah olsun LDR üzerinde yansıyan ışık daha az olacağından gerilimde az olur, eğer beyaza boyarsan yansıyan ışığın fazla olmasından dolayı LDR üzerindeki gerilimde fazla olacaktır. dolayısı ile birkaç denemeden sonra kabaca bir renk-gerilim tablosu çıkarırsan bir sonraki kutu içerisindeki bilinmeyen rengin az çok ne olduğunu bu tabloya göre tahmin edebilirsin...

burada LDR ye neden karşısın?
  • renk algılamak istiyorsan o piyasada bulunan 3-5 milyonluk transistör ile olmaz oadam lar renk sensörlerini 1500$ a satıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: NITRO

Ne yazık ki bu kadar basit bir çözümü yok.LDRler üzerine düşen foton sayısına bağlı olarak değerleri değişen dirençlerdir.Ancak fotonların hangi frekansta olduğunu (kısaca ışığın hangi renk olduğunu) tespit edemezler.Bu sistemin uygulanabilmesi için tespit edilmesi istenen her bir renk için ayrı bir renk filtresine bağlı bir LDR gerekir.(örn. 3 renk için 3 filtre ve 3 LDR) Tabii devrenin algılama hızının yüksek olması isteniyorsada LDR yerine fotodiyot yahut fototransistör gibi yarıiletken elemanların kullanılması gerekir.

hocam zaten bende kesinlikle bu işi LDR ile yaparsın demiyorum. amaç renklerin ışığı soğurma prensibine göre LDR üzerine düşen gerilimi yorumlayarak renk hakkkında az çok fikir edinmek
    saygılar...

• çok basit olarak şöyle yapabilrsin sadece bir fikir:
    kapalı bir kutun içinde beyaz ışık olduğunu düşün ve bir adet LDR. kutunun içini farklı renklerde boyayıp ışığı açarsan her zaman LDR üzerinde farklı gerilimler okursun. örneğin ilk önce kutu iç yüzeyi siyah olsun LDR üzerinde yansıyan ışık daha az olacağından gerilimde az olur, eğer beyaza boyarsan yansıyan ışığın fazla olmasından dolayı LDR üzerindeki gerilimde fazla olacaktır. dolayısı ile birkaç denemeden sonra kabaca bir renk-gerilim tablosu çıkarırsan bir sonraki kutu içerisindeki bilinmeyen rengin az çok ne olduğunu bu tabloya göre tahmin edebilirsin...

burada LDR ye neden karşısın?

ama ban hızlı çalışan bir eleman lazım LDR çok yavaş kalıyor .

bbenim sistem önünden geçen cisimleri algilayacak bu yüzden kutu olayı olmaz yinede teşekkür başka fikrin varsa sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.