Şimdi Ara

Fotoğraf kalitesi iyi, 1080p Video çekebilen ve ucuz makina önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Fotoğraf konusunda kendimi geliştirmeye yaklaşık bir senedir devam ediyorum. Şu an elimde kompakt bir makina var ve sınırları zorlayarak çekim yapıyorum. Dedim artık bir SLR kamera almanın vakti geldi.

Şunu öncelikle belirtmek istiyorum. Amacım profesyonel fotoğrafçılık yapmak değil ancak herkesin sanatla bir yerden alakalı olduğunu düşünecek olursak benim alakam da fotoğrafçılık diyebilirim. Bunu söylemem de ki amaç 4000-5000 TL'lik full frame bir makineye ihtiyaç duymuyorum. Çok fazla geliri olan bir insan da değilim yani o açıdan 3-4'den fazla lens alabilecek durumda da değilim.

2000 TL civarı bir bütçem var ve bu bütçeye en azından stabilizasyonlu 18-55mm'lik bir lensi de eklemek isterim. Şunu da beliteyim 200-300 TL daha yukarı çıkabilirim eğer makul bir makina da karar kılarsam.

Genelde portre ve doğa çekimleri yapmayı seviyorum. 50mm lik bir portre lensi ve 100 mmlik f8 bir makro lensi kit lens yanında öncelikli param olduğunda alacağım lensler. Tabi lens konusunda da önerileriniz varsa memnuniyetle karşılarım.

Bunun dışında body olarak, greni mümkünce az, karanlıkta (akşam ampül ışığında 0.2 s'de temiz görüntü verecek şekilde) iyi çekim yapacak, poster boyutunda bastırdığım zaman net görünecek (yüksek pikseli olmasından öte piksellerin netliği önemli sonuçta bina kaplayacak kadar bastırmayacağım.) kalitede bir makina arıyorum.

Ayrıca HDR çekim çok ilgimi çekmekte bu yüzden kendi HDR özelliği olması beni sevindirir. Bunun dışında çapraz işlemi çekerken yaparsa da hoş olur. (K-5 gibi). Video kalitesi olarak da slow motion çekecek kadar hızlı hd çeken bir makinadan ziyade 24-30 fps çekebilen ancak otomatik odaklamayı düzgünce yapabilecek bir makina tercihimdir. Ancak fotoğraf çekimindeki kalite birinci önceliğimdir.

Kısacası benim SLR makineler konusunda hiç tecrübem yok. O yüzden şu marka ya da şu makinanın performansı nasıl bilemiyorum. Çeşitli internet sitelerindeki donanımsal bilgilerin de gerçek kullanıcıların tecrübelerinden daha değersiz olacağı görüşündeyim. O yüzden almadan önce siz üstadlara danışmak lazım.

Teşekkürlerimle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.