İsim Fotograf Kulturu ve Proje Gelistirme Atölyesi - Anadolu Yakasi - Tarih 14 Mayıs 2009 - 4 Haziran 2009 Yer ALTINIZADE KULTUR MERKEZI - ISTANBUL Eğitmen Vedat Konyali Bilgi * Iyi bir fotografik anlatımın arkasındaki birikim nedir? * Düşünceyi ifade etmenin ve söylem iletmenin bir aracı olarak fotoğraf nasıl kullanılır? * Görsel anlatıma güç katmak, istenilen etkiyi yaratmak hangi tercihlerin sonucunda olusur? * Fotoğrafda kişisel tarz nedir? Nasıl gelişir? * Proje bazlı çalışma disiplini neleri gerektirir? * Belgeselci Fotograf neyi ortaya koymak ister? * Iyi bir fotoğrafçı olmak ayni zamanda neden iyi bir fotoğraf okuru olmayı gerektirir?
Fotoğraf Kültürü Atölyesi ile:
+ Fotografik acidan dusundel ve entellektuel altyapimizi gelistirmeyi, + Uzun soluklu ve kalici calismalar gerceklestirmeyi, + Fotoğrafik tarzımızı değerlendirme ve geliştirme konusundaki ipuçlarını, + Fotoğraf Okuma ve Değerlendirme ile fotoğrafdaki teknik ve anlatımsal çözümlemeyi, + Belgeselci Yaklasim ile algilanan dis dunya gercekliginin kisisel anlatim bicimi ile izleyenlere mesaj olarak verilmesini, + Pictorial ve Surreal Fotograf Kuramlari + Portfolyo Olusturma, + Bir konuyu fikir aşamasından başlayıp projeye dönüştürulmesi, albüm sergi ve gösteri ile tamamlayarak ürün olarak sunulmasini
atölye içi uygulamalar ve örnekleri ile deneyimleyip göreceğiz. Kapsam Eğitim Programı:
+ Fotoğrafik tarzın gelisimi ve sorgulanmasi, + Fotografik Yaklasimlar - 1: da Belgeselci Yaklaşım, + Fotografik Yaklasimlar - 1: da Surrealist Yaklaşım, + Fotografik Yaklasimlar - 1: da Pictorial Yaklaşım, + Fotoğraf Okuma ve Değerlendirme, + Fotoğrafda proje bazlı (konulu) çalışma disiplini neleri gerektirir? Plan Hazirlama, Cekimler ve Degerlendirmeler, Gunluk Tutma. Portfolyo hazirlama
kapsamaktadır.
+ Arzu eden katilimcilar kurs bitimini takiben kendi bireysel projelerini gerceklestirmek isterler ise, fikir asamasindan, cekimler ve degerlendirmeler, sergi-gosteri-album calismasi dahil yonlendirme ve bireysel destek verilecektir.
Detayli BILGI ve KAYIT icin: 0212 – 661 07 18 veya 0532 - 456 48 96 Detaylar Eğitmen : Vedat Konyalıwww.vedatkonyali.com 0532-4564896 vedat.konyali@gmail.com Süresi : 4 Hafta 2’ ser saat + 1 Saha Çalışması Egitim Yeri: Altunizade Kultur ve Sanat Merkezi Barboros Mah. Sırma Perde Sk. No: 23 81150 Altunizade (Capitol Arkası) Egitim Saatleri: 19:30-21:30