Şimdi Ara

Izmir'de hava şartları ve giyim (CIDDI KONU VE UNIVERSITE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
6.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ege Üniversitesi'ni kazandım ve Eylül 17'den sonra Izmir'e gidiyorum. 5 yıl kadar da Izmir'deyim. Yıllardır istiyordum, sonunda oldu; Izmir'e kavuşuyorum

Yalnız, kafamda giyimle ilgili ciddi sorular var..

Baharlık ve kışlık dolabımı pek beğenmiyorum. Yaz dolabım on numara beş yıldız ama bahar ve kışlık dolabım kötü. Hoşuma gitmiyor yani. Eh, Izmir'de de sonbahar, kış ve ilkbahar nasıl geçer bilemediğimden; Izmir'de okuyan/yaşayan arkadaşlardan yardım istemek durumundayım.

Ne alayım, ne götüreyim; hiç bilmiyorum bu yüzden.

Bahar ve kış dolabı 0'mış gibi düşünürsek,

Ne alayım? Izmir akşamlarında dışarda ne giyilir? Baharı nasıl geçer, kışı nasıl geçer? Hani kaç kazak, kaç spor gömlek, kaç bilmemne vs..vs..

Gerçekten yardıma ihtiyacım var, ciddi de bir konu olduğunu düşünüyorum kendi açımdan.

Sayı verebilen varsa, linkle yardımcı olabilen varsa, şu kadar şundan şu kadar bundan al; yeter hocam diyen varsa, o kadar makbule geçer ki..

• Yapay Zekanın Yanıtı

İzmir'de Hava Koşulları ve Giyim

İzmir, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan, ılıman bir iklime sahip bir şehirdir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlıdır.

İzmir'de Hava Şartları

• Yaz (Haziran-Eylül): Ortalama sıcaklıklar 25-30°C arasında değişir. Güneşli ve kurak günler yaygındır.
    • Sonbahar (Ekim-Kasım): Sıcaklıklar düşer ve 15-20°C arasında seyreder. Yağış miktarı artar.
    • Kış (Aralık-Şubat): Ortalama sıcaklıklar 10-15°C'dir. Kar yağışı nadirdir, ancak soğuk ve yağışlı günler yaygındır.
    • İlkbahar (Mart-Mayıs): Sıcaklıklar yükselmeye başlar ve 15-25°C arasında değişir. Yağış miktarı azalır.

İzmir'de Giyim Önerileri

• Yaz (17°C ve üzeri): Hafif kıyafetler, şortlar, etekler ve tişörtler uygundur. Pamuklu veya keten gibi nefes alabilen kumaşları tercih etmelisin.
    • İlkbahar ve Sonbahar (10-17°C): Uzun kollu gömlekler, hafif ceketler ve pantolonlar giymenizi öneririz. Kat kat giyinmek, hava koşullarındaki değişikliklere uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır.
    • Kış (10°C ve altı): Sıcak tutan paltolar, kazaklar ve botlar gereklidir. Şapka ve eldivenler de soğuktan korunmanıza yardımcı olacaktır.

Sonuç

İzmir'de giyim seçimlerinizi hava koşullarına göre yaparak konforlu ve uygun şekilde giyinebilirsin. Hafif kıyafetler yaz ayları için idealken, kat kat giyinmek ilkbahar, sonbahar ve kış aylarında sıcak kalmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam pm at yardımcı olayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Attım hocam

@Neldoreth
  • quote:

Orijinalden alıntı: pyke

Attım hocam

@Neldoreth
    Arkadaş yardımcı olur zaten ama yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağmurlu geçer.
    Hangi şehirde olduğunu söylersen belki kıyaslama da yapabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smilingmoon.x

Arkadaş yardımcı olur zaten ama yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağmurlu geçer.
    Hangi şehirde olduğunu söylersen belki kıyaslama da yapabiliriz.

Alıntıları Göster
    Istanbul'dan gelicem.

Olsun yau, fazla yardım göz çıkarmaz. Cidden çıkarmaz çünkü kimden ne tavsiye alsam, kar kardır bana şu durumda

@sysrap96

• quote:

Istanbul'dan gelicem.

Olsun yau, fazla yardım göz çıkarmaz. Cidden çıkarmaz çünkü kimden ne tavsiye alsam, kar kardır bana şu durumda

@sysrap96
    İzmr'de kışın fazla soğuk olmaz, çok üşüyen biri değilsen, ynına fazla kazak falan alma derim.
    Yazın ise berbat sıcak olur.

Arası ise, yani Bahar hemen hemen hiç olmaz, direk yaz, direk kış yani....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

İzmr'de kışın fazla soğuk olmaz, çok üşüyen biri değilsen, ynına fazla kazak falan alma derim.
    Yazın ise berbat sıcak olur.

Arası ise, yani Bahar hemen hemen hiç olmaz, direk yaz, direk kış yani....

Alıntıları Göster
    Haa, anladım hocam.

Peki,

Eylül-Mayıs arası dönemde, Izmir akşamlarında ne giyer bi erkek? Benim cevap almak istediğim durum tam olarak da bu.

Yani ona göre dolabıma alışveriş yapacağım.

x sweat yeter, x uzun kollu yeter. Şurdan al iyidir, burdan al iyidir vs..vs.. tarzı açıkcası.

:/

@gokmay

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pyke kullanıcısına yanıt
    Bence gel, gör ve alışverişini de burada yap derim. Eylül ile Mayıs arası oldukça uzun bir dönem, içinde kış da var, önceden kestirmen zor olabilir.
    Burada oldukça uygun fiyatla kıyafet bulabilirsin, hiç taşımana da değmez...
  • quote:

Haa, anladım hocam.

Peki,

Eylül-Mayıs arası dönemde, Izmir akşamlarında ne giyer bi erkek? Benim cevap almak istediğim durum tam olarak da bu.

x sweat yeter, x uzun kollu yeter. Şurdan al iyidir, burdan al iyidir vs..vs.. tarzı açıkcası.

@gokmay
    Son zamanlarda kuru pis bir soğuk oluyor kışın izmirde. Kalın bir mont veya ceket şart.

İzmirde kışları ılık geçer lafı hikayeden ibaret , o kişiler 6 ay önce İzmirde yaşamıyordu sanırım.

Onun harici hep sıcak , nemli pis bir sıcağı var. Kısa mesafeli yürüyüşlerde bile ter içinde kalabilirsiniz.

Bu arada yağmurlu zamanlarıda çok olur , yağmurlukda bulundurmalı

Not : Bazı kişiler sıcaktan soguktan az etkilenir , bu kişilerin durumuna göre değişir bu yazılanlar tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictator -- 27 Ağustos 2013; 23:05:09 >

• quote:

Haa, anladım hocam.

Peki,

@gokmay
    Kazak falan alma demiş ama kışın 1 ay boyunca 5 derece civarında geçiyor, karizma bi deri mont veya kabanın olsun, onun haricinde sıcak tutan "geyikli olmayan" sweatshirt tarzı bişeyler.
    Tarçın rengi bot giyen çok göreceksin, şaşırma.
    boyun uzun değilse hakim stili trençkot alma deri mont al, deri montuda kaliteli al araba hırsızı gibi durma öyle.

forumda zara da bazen fiyat düşüyo beklenmedik anlarda, sağlam gömlek edinirsin ordan.
    Kışın soğuk yani. özetle.

• quote:

Istanbul'dan gelicem.

@sysrap96
    İzmir'e kar yağmaz.Çocukluğum boyunca 1 kere yağdığını hatırlıyorum.Genellikle yağmur yağar kışları.Bütün kış kullanmak zorunda olacağın için kaliteli bir botun olsun.Kış fazla soğuk geçmez bi trençkot veya palto alabilirsin atkıyla birlikte hem şık olur hemde üşümezsin.Sonbaharda ben genellikle içime yazlık kısa kollu bişeyler giyiyorum ve üstümede hırka tarzı birşey alıyorum.Pek soğuk değildir İzmir.

• quote:

Orijinalden alıntı: demonspeople

İzmir'e kar yağmaz.Çocukluğum boyunca 1 kere yağdığını hatırlıyorum.Genellikle yağmur yağar kışları.Bütün kış kullanmak zorunda olacağın için kaliteli bir botun olsun.Kış fazla soğuk geçmez bi trençkot veya palto alabilirsin atkıyla birlikte hem şık olur hemde üşümezsin.Sonbaharda ben genellikle içime yazlık kısa kollu bişeyler giyiyorum ve üstümede hırka tarzı birşey alıyorum.Pek soğuk değildir İzmir.

Alıntıları Göster
    En azından gelmeden 3-5 parça bi şey alayım da, öyle geleyim diyorum. Sonrasını orda tamamlarım tabikide.

Bana da Izmir, Istanbul'a nazaran giyim üzerine daha pahalı dediler. Nerelerden ucuzluk konusunda faydalanabiliriz peki?

@gokmay

Kalın mont ve ceket, listeye ekledim hocam. Sonbahar ve kış ayları için ne alayım peki? Yani; sweat tarzı, uzun kollu tarzı, spor gömlek tarzı vs.. Nasıl bir tarz tavsiye edersiniz, mağaza olarak, sayı olarak vs..vs..

@Dictator

Haha, geyiksiz

Kazak zaten allahın emri yav. Garanti amaçlı bile alınır. Uzun boylu değilim hocam. Sevmiyorum öyle uzun montları zaten. Size de sorayım; bunların dışında, akşamları giyilebilecek türden neler alayım? Okul içi ve akşam giyilebilecek. Mağaza adı, alınacak şey sayısı vs..vs..

@BenimDiyenErkek

Hmm, anladım hocam. Hırka ve kazak olarak hangi mağazanın ürününü tavsiye edersiniz?

Onun dışında sweat, spor gömlek, uzun kollu babında da?

@demonspeople

• Konuda sataşmadan, sbote tmeden bilgi vermek zor değil mi?

Yazdıklarınla kendin bile çelişiyorsun malesef...

quote:

Orijinalden alıntı: Dictator

Son zamanlarda kuru pis bir soğuk oluyor kışın izmirde. Kalın bir mont veya ceket şart.

İzmirde kışları ılık geçer lafı hikayeden ibaret , o kişiler 6 ay önce İzmirde yaşamıyordu sanırım.

Onun harici hep sıcak , nemli pis bir sıcağı var. Kısa mesafeli yürüyüşlerde bile ter içinde kalabilirsiniz.

Not : Bazı kişiler sıcaktan soguktan az etkilenir , bu kişilerin durumuna göre değişir bu yazılanlar tabi.

• Bakma izmire kar yapmadığına eksilere düşmedigine oyle bir işliyor ki anlatılmaz. Ankaradan gelen arkadaşım vardı lisede izmir daha soğuk derdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Konuda sataşmadan, sbote tmeden bilgi vermek zor değil mi?

Yazdıklarınla kendin bile çelişiyorsun malesef...

quote:

Orijinalden alıntı: Dictator

Burda nasıl bir çelişki var anlamadım ? Ayrıca ben sataşmıyorum doğruları söylüyorum , sen farklı bir izmirde yaşıyorsun hocam , senin dünyan ayrı ben bunu anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictator -- 27 Ağustos 2013; 23:13:37 >

• Dictator kullanıcısına yanıt
    Senin hissedemediğin önyargılı olduğun gerçek İzmir'de yaşıyorum, merak etme sen...
  • quote:

Haa, anladım hocam.

Peki,

@gokmay
    Öncelikle megaköye hoşgeldin

Giyim kuşamdan başlarsak,sonbahar ne sıcak ne soğuk geçer buralarda.Kasım aralık gibi soğukları hissetmeye başlarsın ama kabanlık bir durum olmaz hırkayla idare edersin.Ocak ayları başladımı dikkat ediceksin.Hasta olmam dersin bi bakarsın gripten nezleden soğuk algınlığından kırılıyorsun .İzmirin havasına kızına güven olmaz dikkat

Şehir ulaşımı rahattır.Metro ağıda şu anda mevcut en rahat ulaşımlardan.Hemen hemen her yere ulaşabiliyorsun. Kentkart edin kendine,sonra öğrenci kentkartı çıkarırsın.

Daha önce gelmediysen eğer ulaşım yerleri mekanlar gidilecek yerler hakkında bir kaynak edin.
    Üniversiteye başladığında ise topla arkadaşlarını ve şehri gez,kaybol..Sıkılınca birine sorarsın nereye nasıl gideceğini.

Tehlikeli yerlerden uzak dur.Buca kadifekale limontepe bayraklı vs yerler biraz şehirden kopuk ve genelde doğuluların kaldığı yerlerdir.Tanımadığı kişilere mahallelerinde hiç iyi davranmıyorlar haberin olsun.Çocuğundan yaşlısına kadar atara atar gidere gider aman bulaşma.

Yiyecek konusunda kumruyu boyozu falan öğreneceksin,sabahları bunlar arkadaşın olucak,sıcak bir çay deniz havası mmm tam izmir i anlatan şeyler bunlar.

Gelelim gece hayatına ;
    İstanbuldaki curcunayı burda bekleme ama fazla orda burda gözü olmayana çılgınlığı sınırlarında yaşayan birisi için alsancağın gece hayatı hayli hayli yeterde artar.Mekanlar gece 2 ye kadar açık olur,sonrasında ise kapıları kapatılır ama kısık sesle içeride hayat 4 e kadar sürer.

Travestilere dikkat et,kıbrıs şehitleri dolaşırken fazla ara sokaklara girme özellikle geceleri,her an hapçısına şahin k sına troya vs rastlayabilirsin.

Rahat bir insansan kimse sana karışmaz yan gözle bakmaz sakin ol hayatını yaşa
    İzmir yerlisi kızlarda rahattır bilesin,ilişki konusunda çok ciddi şeyler bekleme,ben çok kız kaldırdım ama niyetin vur kaç olması gerektiğini kafama dank ede ed.. neyse ya özele girmiyim

Soracağın bir şey varsa ulaş anlatırım bildiğim kadarıyla

• quote:

Senin hissedemediğin önyargılı olduğun gerçek İzmir'de yaşıyorum, merak etme sen...
    Konuyu açan arkadaş "gokmay" nickli kişiye bakarsan allah sabır versin kardeşim sana.

Kışın kazak alma falan demiş sana , ben bunun üstüne dicek birşey bulamadım :)

Eksi derecelere düşen kış aylarında t-shirtle geziyor kendisi zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roller Toaster

Giyim kuşamdan başlarsak,sonbahar ne sıcak ne soğuk geçer buralarda.Kasım aralık gibi soğukları hissetmeye başlarsın ama kabanlık bir durum olmaz hırkayla idare edersin.Ocak ayları başladımı dikkat ediceksin.Hasta olmam dersin bi bakarsın gripten nezleden soğuk algınlığından kırılıyorsun .İzmirin havasına kızına güven olmaz dikkat

Şehir ulaşımı rahattır.Metro ağıda şu anda mevcut en rahat ulaşımlardan.Hemen hemen her yere ulaşabiliyorsun. Kentkart edin kendine,sonra öğrenci kentkartı çıkarırsın.

Daha önce gelmediysen eğer ulaşım yerleri mekanlar gidilecek yerler hakkında bir kaynak edin.
    Üniversiteye başladığında ise topla arkadaşlarını ve şehri gez,kaybol..Sıkılınca birine sorarsın nereye nasıl gideceğini.

Tehlikeli yerlerden uzak dur.Buca kadifekale limontepe bayraklı vs yerler biraz şehirden kopuk ve genelde doğuluların kaldığı yerlerdir.Tanımadığı kişilere mahallelerinde hiç iyi davranmıyorlar haberin olsun.Çocuğundan yaşlısına kadar atara atar gidere gider aman bulaşma.

Yiyecek konusunda kumruyu boyozu falan öğreneceksin,sabahları bunlar arkadaşın olucak,sıcak bir çay deniz havası mmm tam izmir i anlatan şeyler bunlar.

Gelelim gece hayatına ;
    İstanbuldaki curcunayı burda bekleme ama fazla orda burda gözü olmayana çılgınlığı sınırlarında yaşayan birisi için alsancağın gece hayatı hayli hayli yeterde artar.Mekanlar gece 2 ye kadar açık olur,sonrasında ise kapıları kapatılır ama kısık sesle içeride hayat 4 e kadar sürer.

Travestilere dikkat et,kıbrıs şehitleri dolaşırken fazla ara sokaklara girme özellikle geceleri,her an hapçısına şahin k sına troya vs rastlayabilirsin.

İzmir yerlisi kızlarda rahattır bilesin,ilişki konusunda çok ciddi şeyler bekleme,ben çok kız kaldırdım ama niyetin vur kaç olması gerektiğini kafama dank ede ed.. neyse ya özele girmiyim

Alıntıları Göster
    Giyimi bilmem de kızları çok taş be. Uuhuuuyy yalarunnnn

• quote:

Orijinalden alıntı: Roller Toaster

Gelelim gece hayatına ;

Alıntıları Göster
    Hahahaha, hoşbulduk hoşbulduk. Iyi güldüm hocam

Özelden ulaşıyorum öyleyse?

@matrixx_hakan

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.