Şimdi Ara

Izmir'de hava şartları ve giyim (CIDDI KONU VE UNIVERSITE) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
3
Favori
6.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok teşekkürler hocam, turizm kazandım.

@gokmay

Öpüşün barışın yau, ne güzel burda herkese de faydalı oluyoruz hem eheh :)

Attım hocam PM.

@Dictator

PM atıyorum hocam az sonra, daha detaylı konuşuruz.

Çok çok teşekkürler, aynı kafadanız :)

@BenimDiyenErkek

Turizm :)

@DraJeS
  • quote:

Orijinalden alıntı: pyke

En azından gelmeden 3-5 parça bi şey alayım da, öyle geleyim diyorum. Sonrasını orda tamamlarım tabikide.

Bana da Izmir, Istanbul'a nazaran giyim üzerine daha pahalı dediler. Nerelerden ucuzluk konusunda faydalanabiliriz peki?

@gokmay

Kalın mont ve ceket, listeye ekledim hocam. Sonbahar ve kış ayları için ne alayım peki? Yani; sweat tarzı, uzun kollu tarzı, spor gömlek tarzı vs.. Nasıl bir tarz tavsiye edersiniz, mağaza olarak, sayı olarak vs..vs..

@Dictator

Haha, geyiksiz

Kazak zaten allahın emri yav. Garanti amaçlı bile alınır. Uzun boylu değilim hocam. Sevmiyorum öyle uzun montları zaten. Size de sorayım; bunların dışında, akşamları giyilebilecek türden neler alayım? Okul içi ve akşam giyilebilecek. Mağaza adı, alınacak şey sayısı vs..vs..

@BenimDiyenErkek

Hmm, anladım hocam. Hırka ve kazak olarak hangi mağazanın ürününü tavsiye edersiniz?

Onun dışında sweat, spor gömlek, uzun kollu babında da?

@demonspeople

Mağaza tavsiyesi istersen şöyle söyliyim Karşıyaka'daki veya kemeraltındaki esnafın dükkanlarından uzak dur.Kemeraltı eskisi gibi değil ortasında yürümeye başlıyosun sağından solundan çekiştirip zorla mağazalarına götürüyolar rahatlıkla bakınamıyosun .Karşıyakadaki esnaflar genellikle kemeraltından aldığı toptan pantolonları kalitesine göre çok faiş fiyattan satıyolar.60-70 Tl'ye kot pantolon veya keten renkli chinolardan satılıyolar ama kaliteli değiller kemeraltından toptan 30 liraya aldığı şeyi geçirebildiğine geçiriyo.Büyük giyim mağazalarından şaşma üç beş kuruş fazla verirsin ama hem daha şık hemde daha dayanıklı şeyler alırsın.Örneğin defacto öğrenci milleti için iyi bir seçimdir orta düzey kalitede malları ve fiyat performans açısından pantolonlarını beğeniyorum 30-50 Tl arasında fiyatları değişiyo genellikle.Rodimood'da tek tük güzel gömlek bulabilirsin.Bütçen varsa boynere bakmanı tavsiye ederim ayakkabıları faiş fiyata satıyolar ama pantolonları ve gömlekleri verdiğin paraya değiyo.Pantolonları 100-200,gömlekler 40-100 arasında fiyatları değişiyo.Mavi ve Colins'tede güzel şeyler bulabilirsin.Ama sana tavsiyem Gaziemir/Esbaş'a gitmendir.Optimum diye bi avm var çoğu giyim mağazalarını içinde barındırıyo.Görebildiğim kadarıylada mağazalar büyük ve benzerlerine göre çok daha fazla çeşit var ve çoğu giyim markasının mağazası olduğu için herşekilde aradığını bulabilirsin koton,mavi,f&f vb..

• Hayırlısı olsun, Ege Üniveritesi'nin yeri oldukça güzeldir...

quote:

Çok teşekkürler hocam, turizm kazandım.

@gokmay

• quote:

Selamlar arkadaşlar,

Ege Üniversitesi'ni kazandım ve Eylül 17'den sonra Izmir'e gidiyorum. 5 yıl kadar da Izmir'deyim. Yıllardır istiyordum, sonunda oldu; Izmir'e kavuşuyorum

Yalnız, kafamda giyimle ilgili ciddi sorular var..

Baharlık ve kışlık dolabımı pek beğenmiyorum. Yaz dolabım on numara beş yıldız ama bahar ve kışlık dolabım kötü. Hoşuma gitmiyor yani. Eh, Izmir'de de sonbahar, kış ve ilkbahar nasıl geçer bilemediğimden; Izmir'de okuyan/yaşayan arkadaşlardan yardım istemek durumundayım.

Ne alayım, ne götüreyim; hiç bilmiyorum bu yüzden.

Bahar ve kış dolabı 0'mış gibi düşünürsek,

Ne alayım? Izmir akşamlarında dışarda ne giyilir? Baharı nasıl geçer, kışı nasıl geçer? Hani kaç kazak, kaç spor gömlek, kaç bilmemne vs..vs..

Gerçekten yardıma ihtiyacım var, ciddi de bir konu olduğunu düşünüyorum kendi açımdan.

Sayı verebilen varsa, linkle yardımcı olabilen varsa, şu kadar şundan şu kadar bundan al; yeter hocam diyen varsa, o kadar makbule geçer ki..

ne ilkbaharlar ne sonbaharlar o kadar soğuk geçmez çok kalım mont filan alma
    hangi fakütle ve bölüm derken son mesajı okudum

• beyler bende izmirde oturuyorum üstteki mesajları okumadım kış için trençkot mu alsam deri çeketmi alsam karar veremedim

boy:191 kilo 80
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: Dictator

quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Konuda sataşmadan, sbote tmeden bilgi vermek zor değil mi?

Yazdıklarınla kendin bile çelişiyorsun malesef...

quote:

Orijinalden alıntı: Dictator

Son zamanlarda kuru pis bir soğuk oluyor kışın izmirde. Kalın bir mont veya ceket şart.

İzmirde kışları ılık geçer lafı hikayeden ibaret , o kişiler 6 ay önce İzmirde yaşamıyordu sanırım.

Onun harici hep sıcak , nemli pis bir sıcağı var. Kısa mesafeli yürüyüşlerde bile ter içinde kalabilirsiniz.

Bu arada yağmurlu zamanlarıda çok olur , yağmurlukda bulundurmalı

Not : Bazı kişiler sıcaktan soguktan az etkilenir , bu kişilerin durumuna göre değişir bu yazılanlar tabi.

Burda nasıl bir çelişki var anlamadım ? Ayrıca ben sataşmıyorum doğruları söylüyorum , sen farklı bir izmirde yaşıyorsun hocam , senin dünyan ayrı ben bunu anladım.

Kansızsın galiba izmirde soğuk çok nadir

Bu yıl ortalama 2 ay eksiye yakın derecelerdeydi hava hep , bazende eksilerde. Pekde nadir değil.

• Çok teşekkür ederim hocam.

Son olarak,

Neyden kaç tane alayım? Bu çok önemli :)

x kazak, x sweat, x bilmemne vs..vs..

@demonspeople

Haha, turizm :)

Sizden de tavsiye varsa, hayır demem :p

@Darui
  • quote:

Çok teşekkür ederim hocam.

Son olarak,

@demonspeople

@Darui

Kışlık dolabımı sevmediğini düşünürsek biraz fazla alabilirsin sonuçta önümüzdeki kışlarda giyiceksin.10 kazak 10 tane sweatshirt(yakalı olan polo tarzından bahsediyorum)6-7 tanede gömlek alsan çeşit çeşit giyersin önümüzdeki kışlardada üç beş tane yeni birşeyler alırsın aslında bu biraz sana kalmış birşey bütçenle ve alışveriş zevkine bağlı bazı insanlar oluyo bi giydiğini bir ay sonra anca giyiyo böyle biriysen daha fazla alabilirsin.Dışarda 2-3 gün giydiğim şeyi okulda bir gün giyiyorum 2.gün başka birşey giyiyorum 1-2 hafta sonra tekrar giyiyorum okul ortamında kıyafet açısından çeşidin olursa daha iyi olur çünkü 2 gün aynı şeyi giy bazı angutlar ''Aaa bu hep aynı şeyleri giyiyooo'' gibisinden muhabbet çevirmeye başlıyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: demonspeople

quote:

Son olarak,

@demonspeople

@Darui

Kışlık dolabımı sevmediğini düşünürsek biraz fazla alabilirsin sonuçta önümüzdeki kışlarda giyiceksin.10 kazak 10 tane sweatshirt(yakalı olan polo tarzından bahsediyorum)6-7 tanede gömlek alsan çeşit çeşit giyersin önümüzdeki kışlardada üç beş tane yeni birşeyler alırsın aslında bu biraz sana kalmış birşey bütçenle ve alışveriş zevkine bağlı bazı insanlar oluyo bi giydiğini bir ay sonra anca giyiyo böyle biriysen daha fazla alabilirsin.Dışarda 2-3 gün giydiğim şeyi okulda bir gün giyiyorum 2.gün başka birşey giyiyorum 1-2 hafta sonra tekrar giyiyorum okul ortamında kıyafet açısından çeşidin olursa daha iyi olur çünkü 2 gün aynı şeyi giy bazı angutlar ''Aaa bu hep aynı şeyleri giyiyooo'' gibisinden muhabbet çevirmeye başlıyolar.

Hah, aynen öyle. Son cümle. Tamamen katılıyorum. Öyle andavallar çok ne yazık ki. Kendisi iş adamı sanki, parası bol da..

Kazak ve sweatleri nerden tavsiye edersiniz hocam? Marka olarak, link olarak vs.. çok iyi olur çünkü bu tarz anlatım.

• geçen kış kıçımız dondu.19 yıllık izmirli ben böyle soğuk görmedim.
    aynı şekilde yazda öyle.bahar mahar 1 ay sürüyo.
    alerjik nezlen varsa ilaçlarını al

kışın sweet, kazak üstüne mont yada ceket sonbaharda daha hafif
    yazın kapri ve tişort,gömlek
    baharda da tişort üstüne gömlek
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

geçen kış kıçımız dondu.19 yıllık izmirli ben böyle soğuk görmedim.

Haha

Peki, bu sweatleri uzun kolluları nerden tercih etmeliyim? Marka olarak vs..
  • herkes bişeyler yazmış ama bende belirteyim;

Neredeyse kasım sonuna kadar izmir o kadar soğuk yapmaz, kansızlık problemin yoksa kısa kollu şu yeni moda olan v yakalı kazaklarla bile geçirirsin, aralıktan itibaren öküz gibi bi soğuk başlar direk kışlıklara geçersin. Mart ayından itibaren bahar başlamış gibi görünse de bi gün çok soğuk bi gün de çok sıcak olur ne giyeceğini düzenli tutturamazsın yani bahar tipi giyeceklerini en fazla 15gün veya 1 hafta giyer sonra herkes direk yaza geçiş yapar.

Ek olarak benim farkettiğim izmirin modası diğer illere göre daha farklıdır eğer dikkatli bakarsanız, yani bi süre kaldıktan sonra izlenim yaparsan farkedersin sende. bence bu konuya takılmadan burada alışveriş yapman daha iyi olur geçici kullanırsın giysilerini. Nerede olduğunu tam olarak bilmiyorum ama kuzeydeki bi ilden geldiğini varsayarsak bence senin kışa pek takılcağını zannetmiyorum. ben doğma büyüme izmirliyim açıkcası kışları benim kaba etim donar bi yandan da kansızlık vardır bende ama istanbuldan gelen veya ankaradan gelen arkadaşlarım kışı o kadar soğuk olarak görmezler

sonuç olarak izmirde ilkbahar ve sonbahar toplasan 2 haftalık bi süreci geçmez. sadece şemsiye taşı kışın mutlaka izmirin havasına ve kızına güven olmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

geçen kış kıçımız dondu.19 yıllık izmirli ben böyle soğuk görmedim.

Haha

Peki, bu sweatleri uzun kolluları nerden tercih etmeliyim? Marka olarak vs..

hoşuna gideni alırsın marka takıntısı yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: demonspeople

quote:

Son olarak,

@demonspeople

@Darui

Hah, aynen öyle. Son cümle. Tamamen katılıyorum. Öyle andavallar çok ne yazık ki. Kendisi iş adamı sanki, parası bol da..

Kazak ve sweatleri nerden tavsiye edersiniz hocam? Marka olarak, link olarak vs.. çok iyi olur çünkü bu tarz anlatım.

http://www.defacto.com.tr/erkek/ust/sweatshirt

http://www.boyner.com.tr/ShopWindow.aspx?ProductCategoryId=202

http://www.koton.com.tr/index.php/home/kategori/8/25

http://www.mavi.com/Erkek/Sweatshirt/c/3-17

Buralara bakabilirsin ayrıca hepsinde gömlek,kazak,pantolon vb.. gibi kategorilerde var ama yaz sezonunda olduğumuzdan çeşitli değil pek kış eylül bi gelsin yenilenir hepsi.

• izmirde kış olmuyo diyenlere sakın ve sakın inanma,heleki bornovada yaşayacaksın,bildiğin kış oluyor,ben bu sene kış olmuyor diye ne umutlarla gitmiştim ama bornovanın eskişehirden hiçbir farkı yoktu.ama kar yağışı görmen zor,tepeler falar beyazlıyor biraz.onun dışında ciddi derecede ayaz oluyor.
  • Istanbul'dan geliyorum hocam, kışa alışığım

Yarısını burdan, yarısını ordan alıcaz artık bi şekilde.

@Ryso

Aynen öyle. Önce internet üzerinden, sonra gezip görerek alıcaz artık.

Çok çok teşekkürler :)

@demonspeople

Her ihtimale karşı, sıkı sıkı kışlığımı bulundurucam :)

@26birkan
  • Belki enim dışımda da yararlanmak isteyen olur diye, yukarıya çıkartalım bi.
  • Geçen kış feciydi bir İzmirli olarak söylüyorum, sokakta ağzımız yüzümüz dondu açıkcası. O zaman kazak ihtiyacı filan hiç duymuyan bir insan gidip 2-3 tane kazak almıştım. Bu senede öyle yapmaz ise normal sweat alıp gelsen yeter. 1-2 de montun varsa kışı geçirirsin, normalde soğuk yapmaz ama dediğim gibi geçen sene baya soğuk olmuştu.
  • Teşekkürler hocam.

:)

@Pink Floyd
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrixx_hakan

Öncelikle megaköye hoşgeldin

Giyim kuşamdan başlarsak,sonbahar ne sıcak ne soğuk geçer buralarda.Kasım aralık gibi soğukları hissetmeye başlarsın ama kabanlık bir durum olmaz hırkayla idare edersin.Ocak ayları başladımı dikkat ediceksin.Hasta olmam dersin bi bakarsın gripten nezleden soğuk algınlığından kırılıyorsun .İzmirin havasına kızına güven olmaz dikkat

Şehir ulaşımı rahattır.Metro ağıda şu anda mevcut en rahat ulaşımlardan.Hemen hemen her yere ulaşabiliyorsun. Kentkart edin kendine,sonra öğrenci kentkartı çıkarırsın.

Daha önce gelmediysen eğer ulaşım yerleri mekanlar gidilecek yerler hakkında bir kaynak edin.
    Üniversiteye başladığında ise topla arkadaşlarını ve şehri gez,kaybol..Sıkılınca birine sorarsın nereye nasıl gideceğini.

Tehlikeli yerlerden uzak dur.Buca kadifekale limontepe bayraklı vs yerler biraz şehirden kopuk ve genelde doğuluların kaldığı yerlerdir.Tanımadığı kişilere mahallelerinde hiç iyi davranmıyorlar haberin olsun.Çocuğundan yaşlısına kadar atara atar gidere gider aman bulaşma.

Yiyecek konusunda kumruyu boyozu falan öğreneceksin,sabahları bunlar arkadaşın olucak,sıcak bir çay deniz havası mmm tam izmir i anlatan şeyler bunlar.

Gelelim gece hayatına ;
    İstanbuldaki curcunayı burda bekleme ama fazla orda burda gözü olmayana çılgınlığı sınırlarında yaşayan birisi için alsancağın gece hayatı hayli hayli yeterde artar.Mekanlar gece 2 ye kadar açık olur,sonrasında ise kapıları kapatılır ama kısık sesle içeride hayat 4 e kadar sürer.

Travestilere dikkat et,kıbrıs şehitleri dolaşırken fazla ara sokaklara girme özellikle geceleri,her an hapçısına şahin k sına troya vs rastlayabilirsin.

Rahat bir insansan kimse sana karışmaz yan gözle bakmaz sakin ol hayatını yaşa
    İzmir yerlisi kızlarda rahattır bilesin,ilişki konusunda çok ciddi şeyler bekleme,ben çok kız kaldırdım ama niyetin vur kaç olması gerektiğini kafama dank ede ed.. neyse ya özele girmiyim

Soracağın bir şey varsa ulaş anlatırım bildiğim kadarıyla

Tehlikeli yerlerden uzak dur.Buca kadifekale limontepe bayraklı vs yerler biraz şehirden kopuk ve genelde doğuluların kaldığı yerlerdir. Şöyle yazmayaydın iyidi. Yazdığın yerler hakkındaki tehlike fikrine katılıyorum fakat "doğulu" ifadesi çok yanlış olmuş. Pek çok insanı üzebilecek bir kelime

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.