İsmek fotoğraf kursu için makine bakıyorum giriş seviye olarak, fakat kurs için hangi makine aşırı-lüks olur hangi makine uygun olur?
O makineyi kursa almıyorsunuz diye biliyorum ben. Siz kendinize alıyorsunuz. Kurs bitiminde de bu makina ile fotoğraf çekmeye devam ediyorsunuz. Belki sizin için vazgeçilmez bir hobi, belki meslek, belki de kısa bir dönemlik heyecan olabilir.
Lüks olup olmaması size göre değişir bence ama ortalama olarak günümüzde dövizle birlikte artan fiyatları da düşününce bence sıfır olarak 3-4 bin lira orta karar bir makina için normal bir fiyat oldu !..
1. Fiyat sorun değil ise Canon 800D'yi öncelikli öneririm. 2. En uygun fiyata en yetenekli makina derseniz Olympus OM-D E-M10 Mark II (5 eksenli titreşim önleme, timelapse, uzun pozlama için live composite, makro için focus bracketing, yüksek çözünürlüklü elektronik vizör, hareketli LCD, en ufak ve sağlam olan-metal kasa) - (1 kusuru, 16 mp. sensörü ve sensör ebatının ufak olması ama tam kare sensör ile karşılaştırmıyorsanız burada listelediğim APS-C'lerden foto kalitesi olarak farkı yok) 3. En ekonomik fiyatlı ama foto kalitesi de buradakilerden hiçbirinden aşağı olmasın, hatta kimilerinden iyi olsun derseniz Fujifilm X-A5 (Not : Tümüyle plastik malzeme biraz narin hissettiriyor) 4. En ekonomik ama foto kalitesi en iyilerden olup biraz yetenekleri az olan derseniz Nikon D3400 :)
Canon 200D'yi sıralamada 1,5 mu 2,5 mu yazarım ben de bilemedim !..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme