Şimdi Ara

Fotoğraf Makinesi Alacağım Önerileriniz ? [Yeni Başlıyorum]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta da belirttiğim gibi yeni bir fotoğraf makinesi alacağım. Aylık 90 Lira boşta elime para kalıyor bende uzun zamandır istiyordum gün bugün :)) Taksit ile alacağım. Uzatmadan lafa gireyim.

- İlk defa kullanacağım için abartılı olmasına gerek yok.
    - Kullanıcağım alanlar gezi vs. gittiğimde çekeceğim, arkadas ortamında çekeceğim fotoğraflar :)) aşırı profesyonellik aramıyorum, kaliteli çeksin yeter :)
    - Uzun süre kullanacağım biraz arastırdım lens alıp daha kaliteli bir duruma getirebilme imkanımız varmış fakat biraz tuzlu :) O yüzden pek yanaşmadım.
    - Fiyata gelince 1000 Lira civarı üç aşşa beş yukarı :)

Çevdemde bir kaç arkadaşım Canon 1100D önerdi, fiyatıda uygun. :)

Birde şöyle bir fikrim var sizlere sunmak istediğim ;

Canon 1100D ortalama 1100-1400 arası değişiyor. 50-60 Lira taksit oraya verip, 30-40 Lira da eğer var ise ucuz ve güzel bir lenste olabilir, bu şekilde de bir düşüncem var..

Fikirlerinizi bekliyorum :)

• Bana tavsiye vermek yakışmaz burdaki üstadlar dururken amahttp://forum.donanimhaber.com/m_11551631/tm.htm konuyu okuyun. Makro fotografçılık ile ilgili anlatmış üstad ama 1 2 saatinizi ayırın ilk mesajtaki linkleri takip ederek okuyun. Tek makro değil lensler hakkında da bilgi sahibi oluyorsunuz ne işe yaradıklarını fotografçılıkla kriterlerin ne olduğu anlarsınız. Benim anladığım özelleştirme seçeneği fotografçılıkta çok üst düzeyde. Sadece bir makina olsun diyorsanız resimlerini fujitsi jx400 ile de çoğu süs niyetine alınmış canon 1100dcilerden iyi çekebiliririz en azından zorlarız :) Anladığım nokta bu özelleştirmeleri bu makinalarda kendinize göre kullanıp fotograf çekimini en üst kaliteye çıkarabilmek. Bu makinalar bu özelleştirmeye imkan sağlıyor. Anam babam usulü adamlar plastik bardağı kesip objektifin önüne tutturarak görüntüdeki gölgeleri engellemişler mesela :) Bu bu örneğe çok uymadı ama fotografın birinde bir lensler bütünü gördüm 60 70 cm gelir galiba. Bu lensler uçucuna ekleniyormuş ilk defa o resimde farkettim :) O linkleri takip edin bence. Yoksa balıklama atlamamak lazım aşşağı para değil 1000 2000 lira. En ince ayrıntısına kadar araştırıp belki kursuna gidip öyle alcam bende bir tane :) Bu dslr makinaları alırken önemli olan yapmak istediğiniz şey önemliymiş. Video da çekiyor bu makinalar 1080p 30 40 fps. Çok net şeyler bunlar. İyice araştırmamız gerek. Benimde araştırmam gerek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KappadoKS -- 27 Şubat 2013; 0:17:06 >

• http://www.fredmiranda.com/forum/topic/780820
    http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=142566

Bu linklerdeki makro fotografçılığın flash konumlandırması ile ilgili çok sayıda resim içeriyor. Bu resimlere de bakınız.
  • Seçeneklere Nikon D3100 ve Sony SLT-A37 de eklenebilir.Sony'nin imaj kalitesi göreceli olsada videoda ve panorama çekiminde öndedir.D3100'ünde kullanıcısı çoktur,ikinci elde de uygun fiyata bulunabilir;ek olarak imaj kalitesi iyidir.Benim bildiklerim bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethnicity -- 27 Şubat 2013; 16:08:37 >
  • Olympus e-pm1'e bakın, 800tl civarına hem taşıması kolay hem de dslr kalitesine yakın çekim yapabilen bir makineniz olmuş olur...
  • Önerileriniz için teşekürler arkadaşlar, yorumlarınızı dikkate alıp incelemeler, araştırmalar yapıyorum. Daha fazla fikirlerinizi bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    geçen yıl açıldı
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.