Şimdi Ara

Fotoğraf makinesi almak istiyorum yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar fotoğraf makinesi almak istiyorum bütçem max.2500tl civarında ağırlıklı manzara ve portre çekimi için kullanmak istiyorum fotoğraf çekimi konusunda bilgim hiç yok ama merakım var iyi bir makine alıp kendimi geliştirmek istiyorum ağırlığı problem değil taşıması sorun olmayacak sırt çantamda taşıyabilirim.
    Marka olarak ne önerirsiniz ben canon ve nikon arasında kaldım lens ve aksesuar seçenekleri fazla ve kolay temin ediliyor sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Canon tarafinda 700D 600D 650D 100D makinelerini onerebilirim bunlarla beraber 18-135mm lens alip yanina 50mm f/1,8 lens alabilirsiniz ama alternatif olarak Olympus OMD EM5 alabilirsiniz veya Sony a6000

• Öneriniz için teşekkürler önerdiğiniz modellere bakacağım benim aklımda Canon EOS 760D ve özellikle 70D var ama fiyatları istediğim aralığın üstünde iso başarımları,af sistemleri ve işlemcileri daha iyi 70D'nin de extra Enstantane başarımı için istiyordum ama fiyatları beni aşıyor

• Bütçeniz sadece gövde için mi 2500? Lenslerden hiç bahsetmemişsiniz. Manzara ve portre deyince 2 tane lens almanız lazım. İyi makineden kastınız nedir? Artık kötü makine yok zaten. Pahalı olması da size daha kaliteli fotoğraf getirmiyor. Fiyatı artıran özellikler başka. O yüzden ihtiyacınız olan kadar özelliğe para verin.
  • İlginiz için teşekkür ederim öncelikle lens+gövde için max.2500tl bütçem var manzara ve portre herbiri için ayrı lens gerekiyor sanırım bilmiyordum. İyi bir makine derken ki kastım 3-4 sene sorunsuz kullanabileceğim ve iyi görseller alabileceğim bir makine istiyorum

• Metapsişik kullanıcısına yanıt
    100D veya 700D + 10-18mm + portreyi ne kadar ciddi olduğunuza bağlı olarak 50mm 1.8 STM veya 85mm 1.8

2500 civarına kapatabilirsiniz. 700D ile 3000 civarını bulur. 100D 700D'nin ufak boyutlu hali denebilir. Elleriniz çok büyük değilse boyutu ve kullanımı çok güzel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Metapsişik kullanıcısına yanıt
    Manzara icin keskinligi yuksek bir lens gerekir.

Ben yerinizde olsam, manzara ve portrede en ucuz ve kullanisli lensler olarak, tamron 17-50 ve 55-200mm alacak sekilde butcemi ayirip ona gore govde bakardim.

Gerekirse 2.el alin ama yukaridaki lensleri edinin.

Pentax baksaydiniz, tamron 17-50 ve pentax 135mm f3.5 tavsiye ederdim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.