Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ LENSLERİ İÇİN YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oldum olası fotoğrafçılığa ilgiliyim fakat şu zaman kadar faaliyete geçiremedim. Geçenlerde başlangıç olsun diye akrabadan canon EOS 1100D fotoğraf makinsei aldım. başlangıç seviyesinde olduğum için kafam tamamen karıştı. aslında daha çok makro çekim yapmak istiyorum ilk etapta. bunu belirtmek istedim. eğer bilen ve anlayan arkadaşlar yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim.
    herkese teşekkürler şimdiden.

• Makro lens de iyi paradır genelde. Çoğu markada 1.000 TL üzerinde seyeder, yukarıya doğru gider fiyatları.
    En uygun , ekonomik olarak 2 yol var.
    https://blog.fotozeynep.com.tr/2015/03/30/makro-fotografciligi-icin-ekonomik-cozumler/

Birisi Raynox DCR-250 makro adaptörü, diğer seçenek de eski filmli makinalar için üretilmiş makro lens bulup ucuz bir adaptör ile elle netlemeli kullanmak.
    3'üncü bir yol da 18-55 kit lensi ters bağlama adaptörü var ama bu seçenekle iyi bir şeyler çıkartan görmedim. Öyle meraktan yapılıp birşeyler çekilmiş örneklere denk geldim o kadar. Fakat diğer 2 seçenek ile çok başarılı makro fotoğraflar çekildiğini gördüm ve kendim de bu şekilde bir filmli makina lensini makro çekimler için kullanıyorum.

Benim çektiğim fotolar mesela,https://www.flickr.com/search/?user_id=88427432%40N00&view_all=1&text=vivitar%2055mm

Bu Vivitar 55mm. F2.8 makro lensi de TR'de çok zor bulursunuz. Elinde olan pek satmaz. Eğer yıl içinde 1-2 tane satana denk gelirseniz de yakalarsanız ne ala :) e-bay'da epey bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Aralık 2016; 11:32:46 >

• canon ef-s 60mm f:2.8 macro lensi 600 tl civarı bulabirsin ikinci el senin işini fazlasıyla görecektir portre içinde kullanabilirsin tüplerle uğraşma derim ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavvrick

canon ef-s 60mm f:2.8 macro lensi 600 tl civarı bulabirsin ikinci el senin işini fazlasıyla görecektir portre içinde kullanabilirsin tüplerle uğraşma derim ..

bahsetmiş olduğunuz lensi ben de alabileceklerim arasına eklemiştim ufak bir araştırma sonucu. teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Makro lens de iyi paradır genelde. Çoğu markada 1.000 TL üzerinde seyeder, yukarıya doğru gider fiyatları.
    En uygun , ekonomik olarak 2 yol var.
    https://blog.fotozeynep.com.tr/2015/03/30/makro-fotografciligi-icin-ekonomik-cozumler/

Birisi Raynox DCR-250 makro adaptörü, diğer seçenek de eski filmli makinalar için üretilmiş makro lens bulup ucuz bir adaptör ile elle netlemeli kullanmak.
    3'üncü bir yol da 18-55 kit lensi ters bağlama adaptörü var ama bu seçenekle iyi bir şeyler çıkartan görmedim. Öyle meraktan yapılıp birşeyler çekilmiş örneklere denk geldim o kadar. Fakat diğer 2 seçenek ile çok başarılı makro fotoğraflar çekildiğini gördüm ve kendim de bu şekilde bir filmli makina lensini makro çekimler için kullanıyorum.

Benim çektiğim fotolar mesela,https://www.flickr.com/search/?user_id=88427432%40N00&view_all=1&text=vivitar%2055mm

Bu Vivitar 55mm. F2.8 makro lensi de TR'de çok zor bulursunuz. Elinde olan pek satmaz. Eğer yıl içinde 1-2 tane satana denk gelirseniz de yakalarsanız ne ala :) e-bay'da epey bulunuyor.

vermiş olduğunuz bilgler için teşekkür ederim. sayfaları inceledim. makro adaptör ile çekilen fotoğraflar da hiç fena durmuyor gibi ama şahsi düşüncem konu hakkında fazla bilgili olmadığım için ekstra parçalar ile kafamın karışmasından ziyade ikinci el bir makro lens almak daha iyi olacak.

• selimselimoglu S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle cok iyi bir lens 1 ay once full frame body ye gecis yaptigim icin elimden cikardim hala ararim yoklugunu mutlaka alin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.