Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.731
Cevap
21
Favori
1.197.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Seçim listendeki fotoğraf makinelerini genel özelliklerine göre kısaca kıyaslayacak olursak;

Canon PowerShot A520'nin artıları: Daha fazla zoom mesafesine sahip objektif, daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarı, daha iyi diyafram açıklığı, PASM dörtlüsü ile full manuel özellikler, daha iyi min. perde hızı (SD 500 ile aynı) daha sonradan satın alınabilecek ek onjektiflere destek.

Nikon Coolpix 5600'ün artıları: Biraz daha geniş açı ile fotoğraf çekmeye olanak tanıyan objektif, biraz daha iyi macro odak mesafesi, daha hızlı max. perde hızı.

Canon PowerShot SD500 (IXUS 700)'ün artıları: 7MegaPixel ile çok daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekebilme ve daha büyük boyutlarda baskı alabilme imkanı, daha iyi min. perde hızı (A520 ile aynı), daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteye sahip olan hafıza kartı.

Sonuç:
    Canon SD500 malesef full manuel ayarlara sahip bir fotoğraf makinesi değildir. Ayrıca Canon A520'ye göre daha dar açılı fotoğraf çekebilen objektife sahiptir. Kullanmış olduğu Lith. Ion pil ile yaklaşık olarak 550 kare çekim yapılabilmektedir, pilin yeniden şarj olabilmesi için geçen süre ise yaklaşık olarak 100 dakikadır. Buna göre bu seçimde full manuel özellikler, kalem pil ile çalışabilme ve zoom kullanılacak fotoğraflar önemli ise Canon A520 satın alınabilir, aksi taktirde Canon SD 500 seçilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 27 Mayıs 2005, 9:42:46 >

• sevgili mertkan hocam
    sadece dış görünüşe bakarak makinelerin sayısını 4 e düşürdüm.
    1-canon sd400(ixus50)
    2-nikon coolpix 5900-s
    3-casio exilim z750
    4-sony dsc-v7(ebat önemli demiştim ebatını bilmiyorum)

hocam bu dört makinayı yukarıda istediğim özelliklere göre değerlendirip kendi yorumunuzla siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz belirtirseniz sevinirim.işlerinizde kolaylıklar dilerim.
  • mertkan hoca'ya cok teşekkür ediyorum.
    canon A520 ile canon SD500 arasındaki son kararımı
    makineleri yan yana önüme koyarak vereceğim.

bir yanda manuel ayarlar geniş açı - diğer yanda küçük estetik tasarım :)
    bir yanda teknik - bir yanda estetik
    aklım A520 diyor, kalbim SD500!
    bakalım hangisi kazanacak?

tekrar teşekkürler.
  • Sn.mtkn3
    Size sorulan soruları ve cevaplarinizi okudum, dikkatimi ceken bir hususu arz etmek isterim, Tum cevaplara aynı yuksek ilgi ve performansi gostermeniz, dogrusu beni sasırttı, bu itibarla, bilginin paylasimina vermis oldugunuz onem ve zahmete en samimi, en derin duygularla tessekur ediyorum. Bundan cesaret alarak, digital camera secimime yardimci olmanizi istirham ediyorum. Once ihtiyacimi belirlemek isterim. Kendim amatorum ama profesyonel profil ve doga calismayi arzu etmekteyim. Kalite anlayisim malesef cok yuksek ama simdilik sadece makina icin ayırabilecegim butce ancak 1000.USD. Uzun zamandir bilgim elverdigi olcude arastirma yaptim ve ozellikle http://www.diginorm.com.tr/testler/tanitim.asp?id=12 linkini inceledikten sonra SONY DSC-F828'in ihtiyaclarimi karsiliyacagina inanma noktasina geldim. Benim makinadan beklentilerimide klasik fotografcilik diliyle anlatmak isterim. Bir makinayi elime aldigim zaman,birdefa ona dokunmak bana zevk vermelidir, onunla aramizda adeta duygu alisverisi olmalidir, bu inancla obje nin karsisina gecip isigi, objeyi, komposizyonu ve nasil vurgu yapacagimi kontrol ettikten sonra, buna en uygun ayarlari ben verebilmeliyim. perde hizini yani enstantaneyi, kontras ve beyaz dengeyi, hassasiyet secimini kendim ayarlamaliyim, herseyi avuclarimda hissetmeliyim, yani makina beni suruklemiyecek ben makinayi suruklemeliyim, cikan sonucta elbette benim eserim olmali. Kontras araligi genis ama gecislerin yumusakligini, netlik ayarini tamamen ben kontrol etmeliyim. Cunku digital makinalar ekranda gordugu ve odak alanina giren herseyi hemen netlestirmektedir, halbuki benim odak palanim, ekranin ortasinda olmadigindan kontrol benden cıkabilmektedir. ayrıca fotografta derinlik olmali (ozellikle doga fotograflarında) yani objektife olan mesafeleri farkli nesneler resme drinlik vermelidir. Hulasa herseyi elimde istedigim bir makina hayalim var. Profil cekimlerden beklentimi de detayiyla anlatirsam yazi cok uzuyacak. size hayalimdeki ornek profil cekiminine ait linki yazi sonuna ekliyorum, lutfen tiklayip incelermisiniz. Talebimi eniyi anlatan profil resim detayi, Insanoglunun tenine ait detaylara bayiliyorum, ozellikle cok yasli insan profilleri beni cok duygulandirir. SONY DSC-F828 buna cevap verebilirmi. Elbetteki bu makinanin cok daha ustunleri var ama benim ilgimi ceken bu makinanin 4 renk chip'inin olmasi, objektif capi ve evsafidir. Konu digital camera olunca bilgisizligim bana aci veriyor. Yiginla terimlerin icinden cikamadigim icin sizden yardim istiyorum. Birsey daha, pixel durum 30X40cm ebadina uygunmudur, son soru, web cam ozelligi varmidir anliyamadim. Bu cercevede beni aydinlatacaginiza inancim tam. Bu arada Raw ile ilgili bilgi veren arkadasa da "Ellerine saglik" diyorum. Hususen size (Sn.mtkn3) ve diger ustadlara saygi ve sevgilerimle. MYA
    http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/pro1/samples/IMG_0217.JPG

• bide f828 bu sitede incelenseydi güzel olurdu..
  • herkese selamlar,
    10 gun icinde almanya ya gidecegim,fiyatlar orada daha uygun oldugu icin fotograf makinemi oradan almayı dusunuyorum,
    fotograf isinde acemiyim ama yavas yavas kendimi gelistirmek istiyorum, internetteki arastırmalarım sonucunda Canon s1 is makineyi begendim 10 optik zoomu da benim cezbetti,birde fiyat olarak daha uygun olan konica minolta z10 var 8x optik zoomlu iki makinede 3.2 megapixel.
    benim icin ilk oncelik fotograf kalitesinin iyi olması ve kendimi gelistirebilmem icin manuel ayarlara izin vermesi, secimimde bana yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum,saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 29 Mayıs 2005, 11:08:10 >
  • Sevgili @MYA,

Elimden geldiğince yardımcı olacağımdan hiç şüpeheniz olmasın, ancak şu sıralarda işlerimin yoğunluğu nedeniyle sorularınıza biraz gecikmeli olarak yanıt verebilirim. Ağırlıklı olarak doğa fotoğrafları çekmek istiyorsanız geniş açılı bir objektife sahip fotoğraf makinelerini tercih etmeniz daha doğru olacaktır, Sony DSC-F828'de bulunan 28mm'lik geniş açı objektifi uzun bir süre ihtiyaçlarınıza cevap verebilecektir. Ayrıca Sony DSC-F828'in 8 MegaPixellik çözünürlüğe sahip olması, 30X40 cm boyutunda baskılar alabilmek için gayet uygundur. Ayrıca diyaframın f:2.0 olarak açılabilmesi de, oluşturulacak alan derinlikleri için gayet iyi bir açıklıktır.

Ancak bir de madalyonun diğer yüzü var. Çevremde bulunan ve özellikle Sony DSC-F828 kullanan arkadaşlarım bu makineden hiç memnun olmadıklarını belirterek, ya makinelerini satıyorlar ya da satma çabası içerisine giriyorlar. Bunun sebebi ise; düşük ISO değerlerinde dahi oluşan çok yüksek noise/gren (fotoğrafta kumlanmma), aynı sınıftaki rakiplerine oranla çok fazla purple fringing oluşması (obje kenarlarında mor çizgiler) ve özellikle RAW formatında çok yavaş bir performansa sahip olması.

Bu sebeplerden dolayı size 8MP'lik sınıfta bulunan Nikon 8800, Nikon 8700, Nikon 8400, Canon PowerShot Pro1, Olympus C8080, Konica Minolta DiMAGE A200, Konica Minolta DiMAGE A2 vb. fotoğraf makinelerini de incelemenizi önereceğim. Ya da mevcut olanakları biraz daha zorlayarak, Nikon D50, Nikon D70, Nikon D70S, Canon EOS 350D Pentax *istD ya da Pentax *istDS sahibi de olabilirsiniz. Bu arada PM'de yazmış olduğunuz EV değerleri hakkında, bölümümüz içerisinde bulunan ve üst konu olark yer alan "DErs: Fotoğraf Çekim Teknikleri" başlıklı konu içeriğinde çok detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

-------------------------------------

Sevgili Bunyaz,

Canon Canon PowerShot S1 IS ile, Konica Minolta DiMAGE Z10'u kıyasladığımızda; S1 IS'in yüksek macro odak mesafesi ve bulb modunun olmaması haricinde hemen hemen tüm özellikleri açısından daha üstün olduğunu görüyoruz. Bu sebeple benim oyum Canon PowerShot S1 IS'e. Ancak Almanya'da uygun fiyata Canon PowerShot S2 IS bulabilirsen bence çok daha iyi olur.

• sevgili mertkan tanıttıgın a510 ve a520 aynı ccd yi kullanır buyuklukleri 1/2.5 dir. a510 1/2.7 değildir
  • Sevgili Serdar,

Ben o teknik bilgileri, Canon A510/A520'nin hemen hemen ilk piyasaya çıktığı zamanlarda dpreview'den alıp türkçeye çevirmiştim. Daha sonradan dpreview hatasını fark etti ve değiştirdi, ama ben hep değiştirmeyi unutuyordum. Uyardığın için teşekkürler gerekli değişikliği yaptım.
  • iyiki varsın mertkan..
  • Sevgili Mertkan,

Daha önce hafıza kartları konusu işlendimi bilmiyorum, muhtelif başlıklarda da bulamadım. Memory Stick Pro, Compact Flash ve MicroDriwe hafıza kartlarını ve marka önemini mukayeseli olarak anlatmanız mümkünmü. Selam ve Saygılarımla, MYA
  • sevgili mertkan hocam.
    sorumu tekrar yinelemek durumunda kaldım bunun için özür diliyorum herkesten.işlerinizin yoğunluğu sebebiyle herhalde 27 mayıs tarihli sorumu göremediniz.sorum şöyle idi.
    sadece dış görünüşe bakarak makinelerin sayısını 4 e düşürdüm.
    1-canon sd400(ixus50)
    2-nikon coolpix 5900-s
    3-casio exilim z750(arka tft ekranı çok geniş)
    4-sony dsc-v7(ebat önemli demiştim ebatını bilmiyorum)

hocam bu dört makinayı yukarıda istediğim özelliklere göre değerlendirip kendi yorumunuzla siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz belirtirseniz sevinirim.işlerinizde kolaylıklar dilerim.
  • Sevgili @kartall1,

Seçim listendeki fotoğraf makinelerini genel özelliklerine göre kısaca kıyasalayacak olursak;

Canon PowerShot SD400'ün artıları: Biraz daha iyi ISO yelpazesi (Casio ile aynı), biraz daha geniş açı ile fotoğraf çekmeye olanak tanıyan objektif, daha iyi macro odak mesafesi, peşe peşe seri çekimde daha hızlı olması.

Nikon Coolpix 5900'ün artıları: Daha iyi normal odak mesafesi, beyaz dengesinde daha fazla ön tanımlı seçenek.

Casio Exilim EX-Z750'nin artıları: 7.1MP ile daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekip daha büyük boyutlarda baskı alabilme (Sony ile aynı), biraz daha iyi ISO yelpazesi (Canon ile aynı), biraz daha iyi diyafram açıklığı, diyafram ve ensatantane önceliki çekim modları, daha büyük LCD ekrana sahip olması. (Sony ile aynı)

Sony DSC-W7'nin artıları: 7.1MP ile daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekip daha büyük boyutlarda baskı alabilme (Casio ile aynı), daha büyük LCD ekrana sahip olması. (Casio ile aynı), kalem pil ile çalışabilme imkanı.

Buna göre büyük boyutlu baskılar alınacaksa Casio Exilim EX-Z750 ya da Sony DSC-W7, manuel kontroller arzu ediliyorsa Casio Exilim EX-Z750, boyut ve macro fotoğraflar önemli ise Canon PowerShot SD400 satın alınabilir. Ayrıca bu makineler ile çekilmiş örnek fotoğrafları da incelersen seçim yapman daha da kolaylaşacaktır.

• öncelikle merhaba bu dijital makinelerle ilgii forumlara ilk defa uğruyorum da ; ben yaklaşık 2 sene önce bi sony dsc-p 72 almıştım , video özellikleri güzel ama fotoğraf kalitesi dış mekanlar dışında beni hiç tatmin etmiyor profesyonel bi kullanıcı değilim ama pek çok şeyi çekmek istiyorum ; lcd ekranda gayet güzel gözüküyolar sonra akşam eve gelip bilgisayara atınca ne kadar kötü olduklarını görüyorum , şimdi bana 3 mp yetiyor hatta 2 mp in üzerinde çok az fotoğraf çekiyorum da bu forumlarda herkes A510 ve 520 yi çok övmüş , ben bu elimdeki satıp bi A510 alsam , çok tatminkar sonuçlar elde edebilir miyim? (p-72 ye göre tabiki) çünkü en iyi fiyata bile satsam bana en az 250 - 300 milyon maliyeti olacak ve elimde zaten bi makina olduğu için mutlaka almam gereken bişey gibi görmüyorum ama eğer gerçekten aradaki fark iyiyse alacağım

• Sevgili @MYA,

Sanırım aşağıdaki link size hafıza kartları hakkında detaylı bir bilgi verecektir.
    http://www.pclabs.gen.tr/print.asp?doc=287&type=content

-------------------------------

Sevgili @civilcivil,

Sony DSC-P72 ile Canon A510'u kıyasladığımızda, hemen hemen tüm teknik özellikleri açısından Canon A510'un lider durumda olduğunu görüyoruz. Ancak Sony DCP-72 ile tatminkar sonuçlar elde edemediğinden bahsetmişsin. Buna göre Sony DSC-P72 ile çekilmiş bir kaç örnek fotoğrafı incelemeni istiyorum.
    Link-1 Link-2 Link-3 Link-4

• dumur oldum haa , bende bi sorun var o zaman ; aslında dış mekanda gayet güzel çekiyo ama iç mekanlarda ya da biraz düşük ışık altında çok bozuluyo kalite , tabii sarsıntıyla da alakalı da ; saolasın mtkn ben biraz derinlemesine inceleyim o zaman şu aleti
  • Merhaba.Eger bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
    Canon 300d ve 350d arasında cok fark varmı ve nikon d70 yeterli kameralar mı?Yani 3ünü birbiri ile kısa bir kıaslama yaparsanız ne diyebilirsiniz?
    Simdiden sagolun
  • Sevgili Serhat,

Canon 350D, Canon 300D'nin bir çok eksiği giderilmiş ya da düzeltilmiş halidir diyebiliriz. Buna göre Canon 350D ve Nikon D70'i kıyasladığımzda ortaya çıkan farklılıkları sevgili dostum Mert'in bir yazısından alıntı yaparak açıklamak istiyorum.

Nikon avantajları:

- 350D ye göre kesinlikle daha kaliteli body yapısı
    - Nikonun ergonomisini ben daha iyi buluyorum ama kişiden,kişiye değişebilir.
    - 350D ye göre daha hızlı (Nerede ise 2 katı) shutter speed.
    - 350D de başarılı ama özelllik ile ileri seviye flaş kullanacaksanız (vede SB800!)Nikonun emsalsiz ITTL flaş sistemi.
    - Nikon 1/500 sn de flaş senkronun gerçekleştirebilirken Canon 1/250 sn de kalıyor ki buda Nikona bir avantaj sağlıyor.(Gerçi eksternal flaş kullanicaksanız her ikiside FP flaş modunda 1/1000sn ler efektif olarak geçebiliyorlar)
    - Özellik ile raw formatında bile Nikon çok 'keskin' sonuçlar veriyor,jpeg de bile Nikon Canona göre daha az postprocessing istiyor.(postprocessing ile uğraşmak ya'da daha az uğraşmak isteyenler için Nikon daha iyi bir seçim)Nikonun kamera içi set up ları ile bir çok şeyi Canona göre daha iyi çıktı alabilecek kadar yeterli ayarlayabiliyorsunuz.Az da olsa burada da Nikon önde.
    -Kit lensi.Nikonun 18-70 kit lensi bence emsalsiz.Canonki ile karşılaştırılamayacak kadar iyi bir 'gezi'&çok amaçlı lens.Evet 18mm de biraz vignetting yapıyor ama hiç sorun değil bence.Keskin,hafif,kompak,çok amaçlı çok iyi bir lens.Emsalini Canonda almanız için en az iki katı fiyat vermeniz lazım.
    -Karanlık yerlerde vb Canona göre az da olsa daha iyi AF performansı.
    -Mükemmel pil ömrü
    - Gerçek anlamda spot metering! (Bana göre çok önemli,özellik ile hassas çalışmak isteyenlerin vazgeçemiyeceği bir sistem.Canon da ise buna yakın bir sistem olsada tam anlamı ile spot metering sadece pro body D-SLR larında mevcut)
    - Nikonun 'anlayışı' ve agresif fiyat politikası gerçekten ülkemizde Canonda çok daha önde.
    - Fabrikasyon kablosuz flaş kontrol sistemine sahip olması.

Canon avantajları:

- 6mp V 8mp kulağa fazlada gelse gerçekte yatay ve dikey olarak Canon un efektif %8 lik bir çözünürlük avantajı var.(Bana göre önemli olmasada bazı kişikler için önemli olabilir.
    - Daha yeni teknoloji .
    - Özellikle bayanlar,Asyalı vb eli küçük erkekler için daha uygun bir seçim gibi.Çantada vb de yer sorununuz&ağırlık sorunuz varsa yine D70 göre biraz daha avantajlı.
    - Yüksek iso performansı (Nikona göre nerede ise 2 katı efektif başarı sağlayabiliyor)Gerçi bunu güçlü AA filitresi&Canon teknolojisi sayesinde yapsada bunun götürüleride oluyor onada değineceğim.
    -Nikonun kit lensi daha iyi dedim ama şunuda unutmayalımki kit bazında alışveriş yapmayacaksan Canonun lens seçenekleri (Hem Canon hemde diğer üreticiler bazında) çok daha zengin çeşitliliğe sahip.
    - Daha iyi otomatik wb performansı.
    - Pil ömrünü test edecek kadar çok kullanmadım ama sonuçlar Nikona yakın performans verdiğini gösteriyor.Bu konuda eşitlik var ama Canon daha az ile bunu başarıyor.
    - Gölgeli alanlarda (Her iki cihazda yeni/nispeten amatör kullanıcılara verildi ise)Canonun daha başarılı sonuçlar vermesi.
    - Özellikle ters ışıkta/Güneşte Canon daha başarılı (Yine az deneyimli kullanıcıları baz alıyorum)
    - Uzun telefotolar ile az bir parça daha iyi tracking performansına sahip olduğunu zannediyorum&hissediyorum.
    - Çok fark olmasada burun fakı ile v.finder Canonda biraz daha parlak&güzel.
    - Grip opsiyonuna sahip olması (Yine bazıları için avantaj sayılmasada bana göre ciddi bir avantaj)
    - Gece/uzun pozlamada'da Canonun hafif bir avantajı söz konusu.
    - Min iso 100 nun iso 100 den başlaması

Gelelim dezavantajlara:

Nikon :

- Jpeg bu cihazda Canondaki gibi iyi sonuç vermiyor.Raw da ise gerçek bir değişim söz konusu.Özellik ile gölgeli alan performansı (Iyi pozlandığı takdirde) daha iyi.Ama ciddi bir alışma&profesyonelce pozlama şart çok daha rahat 'yanılabiliyor'
    - iso performansı Canona göre düşük.Biraz yanlış pozlama yaparsanız gren/kumlanma ile ciddi başınızı derde sokuyor.Ben mümkün mertebe iso 400 den yukarısını kullanmak istemiyorum (Daha temiz görüntüye Canonda iso 1600 ile ulaşmak mümkün)
    - Hafif underexposeyi eğilimli gibi olması.
    - Halen rakiplerine göre bir gen eski teknolojiye sahip olması.
    - Rakibine karşı kötü sayılabilecek otomatik wb performansı.
    - Min iso 200 den başlıyor
    - Bazı renklerde Canona göre çok daha fazla 'zorlaması' (Biraz garip bir terim oldu aslında bu!)

Canon :
    - Yumuşak çıktılar....Özellik ile yabancı forumlarda bahsedilen cmos look,ccd look gibi terimler ile ifade edilmek istenen bir yumuşaklık.Kesinlikle iyi bir fotoğraf editörü ile editlemeye &bilgiye ihtiyacı var.
    - Nikona göre 'daha oyuncak&ucuz' durması
    - Fiyat/performansta rakibinin gerisinde olması
    - Kit lensinin zayıflığı.
    - Teknik bazı özelliklerinin Nikonun gerisinde olması.
    - Iyi Canon ve aftermarket üreticilerin lenslerinin Türkiyede aşırı pahalı olması.

Buna göre her iki seçim de yanlış olmaz, ancak ben D70'i seçtim Bu arada unutmamak lazım ki; fotoğraf makinesi ne kadar iyi olursa olsun, çekilecek fotoğrafların kalitesi fotoğrafı çeken kişi ile doğrudan bağlantılıdır.

• merhaba

Benim sorum filtre'lerle ilgili

kodak dx7440 için uv fitresi yda skyligt filtre alsam daha iyi sonuçlarar ulaşabilirmiyim

yoksa fotoğraf işleme programları işimi halledermi

özellikle de metekan hocamızın bu konu hakkında düşüncelerini paylaşırsa sevinirim..
  • Sevgili Tayfun,

Yanılmıyorsam Kodak DX7440 ve Z730'a alıncak bir aparat ile 52mm'lik filitreler kullanılabilmekteydi. Bence alıncak en ideal filite circular polarize ya da ND grad olacaktır. Çünkü bu filitrenin etkilerini bir yazılım ya da efekt ile pek gerçekleştirmek ya da aynı tadı vermek mümkün değil.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.