Nikon Coolpix 4600 Algılayıcı • 1/2.5" Type CCD • 4.2 milyon toplam piksel • 4.0 milyon toplam piksel Görüntü Boyutu • 2288 x 1716 • 1600 x 1200 • 1024 x 768 • 640 x 480 Video Çekim • 160 x 120 @ 15 fps • 320 x 240 @ 15 fps • 640 x 480 @ 15 fps • Sessiz Lens • 34-102 mm (35 mm eşdeğeri) 3x optik zoom • F 2.9 - 4.9 Dijital Zoom 4x En Yakın odaklama uzaklığı Macro: 4 cm (1.6 in) Perde hızı 4 - 1/3000 sn Scene modes • Auto • Scene Assistance (Portrait, Landscape, Sports, Night portrait) • Scene Assist (Portrait, Landscape, Sports, Night portrait), • Parti/Iç Mekan • Kumsal/Kar • Gündoğumu • Pus/Sis • Gece Manzarası • Yakın Çekim • Muze • Havai Fişek • Kopya • Ters Işık • Panorama assistanı • Sualtı • BSS (En iyi çekim snici) • Multi-shot 16 (16 consnutive frames 1/16 in size) Beyaz Ayarı • Otomatik • Günışığı • Tungsten • Florasan • Bulutlu • Flaş Self timer 10 sn Devamlı Çekim 1.3 fps ile arka arkaya 3 kare Görüntü Parametreleri Netsiz görüntü uyarısı Flaş • Dahili Flaş • Otomatik, Kırmızı Göz Azaltma, Her Zaman Flaş, Flaş iptal ve Slow sync •0.4-3.3 m / 1.3 - 10.8 ft. (W), 0.4-2m / 1.3 - 6.6 ft. (T) Viewfinder optik LCD monitor • 1.8" TFT LCD • 80,000 pixels Bağlantı • Video out • USB Yazıcı Uyumu PictBridge Depolama • SD card • 14 MB dahili hafıza Güç • LR-6 AA size batteries
Ağırlık 130 g (4.6 oz) Boyutları 85 x 60 x 35 mm (3.3 x 2.4 x 1.4 in)
designed by K@nS@s.DeViL''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
en çok satılan ve beğenilen digital mak. arasında ( a510, a520, a95, p200, p93, w serisi) pil ömrü bakımından en iyisi hangisi? örneklerle yazarsanız sevinirim.
c770 nasıl
Sevgili Albayım,
hala alamadım makineyi, bu yüzden bu sayfaları her yeni mesaj atıldığında okuyorum :)
şimdi anladığım kadarıyla nikon coolpix serisiyle canon 510-520 arasında bir seçim isteniyorsa siz hep canon'u öneriyorsunuz.. bunun en önemli sebebinin manuel ayarlar olduğunu artık herkes biliyor...
ancak video çekim kalitesini düşündüğümüzde nikon 30 fps ile öne çıkıyor...
bu yüzden sizden 5900-7900-7600 arasında bir seçim yapmak gerekirse fiyat-performans açısından bir değerlendirme yapmanızı rica ediyorum.. özellikle 7900-7600 farkı nedir?
ve tabi kaçınılmaz bir soru: video kalitesi önemliyse, manuel ayarların yerine de coolpix'deki önceden tanımlı ayarları kullanmak bize yetecekse: 5900-7900-7600'mü canon A520'mi?
emeklerinize teşekkür ederiz...
sevgili mertkan abicim şu fotoğraf makinalarını karşılaştırırsan birde senin de tavsiyen olursa çok memnun olucam ben bu konularda biraz acemiyim yani fotoğraf makinaları hakkında pek bilgim yok yazmış olduğun yazıları okudum gerçekten çok faydalı zamanını ayırıp bizlerle bilgilerini paylaştığın için kendi adıma çok teşekkür ederim.
Kodak Z 700 Fiyatı:519,00
Canon A 520 Fiyatı:556,00
Nikon coolpix 4100 Fiyatı : 455,00 ytl
Pentax S 40 Fiyatı: 467,00 ytl
Sevgili Mertkan,
F828'i pekcok sitede inceledim, özellikle http://www.dpreview.com/reviews/sonydscf828/ sitesinde çok detaylı bilgiler edindim. Bu sitede bütün markaların hemen hemen bütün modellerini cok cok etraflıca incelemek mümkün. Akla gelmedik testler yapılarak sonuçları muhtelif grafiklerle anlatılmış.(tüm arkadaşlara duyurulur) Bu incelemeden sonra şu sonuca vardım, "her yönüyle mükemel bir makina yoktur. Aynen araba dünyasında olduğu gibi, mükemeli yakaliyorsunuz bu defa fiat sizi caydıracak ölçüde dezavantaj oluyor. Birinin gövde yapısı, diğerinin teknik özellikleri, birdiğerinin farklı başka bir özelliği sizi cezbediyor. Yani hepsini birarada bulamıyorsunuz. Canon ların bizim alabilecegimiz modellerinin gövdelerinin plastik oluşu, öneriniz olan modellerinden caymama sebep oldu. Ama genede Canon'un peşini bırakmadım diğer modellerini inceledim. EOS 20D'in magnesium alaşım gövdesi ve teknik özellikleri ile eniyisi olduğuna karar verdim ve almaya gittim, koca pasajda bulamadım. Artık işin fazla uzaması canımı sıkmaya başlayınca mevcut bulduğum sony F828'i aldım. Bu makinanın herşeyi harika fakat sizinde dediginiz gibi görüntüde kumlanma problemi var. Henüz çekim yapmadım, ilgili sitede ki testlerde de buna vurgu yapılmış. Puanlama durumunu altta yazdım. Bu puanlamaya da bakıldığında, yabana atılır olmadığını gördüm. Ustadım inşaallah bu seçimim sizinde tasvibinizi alır. Puanlama aşağıdaki gibi. Selam ve Saygılarımla. MYA
Ayrıntılar Puanlama (10 üzerinden) Gövdenin durumu....................9 Özellikleri...............................8 Görüntü kalitesi......................7.5 Lens / CCD combination...........7 Kullanım kolaylığı.....................8 Fiat kıyaslaması......................8
sevgili albayım 560 YTL ödeyerek canon a95 satın aldım 256mb hafıza kartı ve kılıf dahil fiyatını uygun bulunca dayanamadım... fiyat nasıl arkadaşlar seçimim doğrumu bilmem... yardımlarınız için teşekkürler...
Sevgili @magic32,
Öncelikle biribirilerine tek yumurta ikizi kadar benzeyen 7900 ve 7600'ü genel özelliklerine göre kıyaslayacak olursak;
Nikon Coolpix 7900'ün artıları: Daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı, seri çekimde daha hızlı olması, LCE ekranının daha büyük ve çözünürlüğünün daha yüksek olması.
Nikon Coolpix 7600'ün artıları: Biraz daha büyük dahili hafızaya sahip olması ve 2XAA pil ile çalışabilmesi.
Bu iki makinenin arasında Nikon 5900'ü eklediğimzde, 5900'ün 7900 ile aynı özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Tek fark 7900'ün daha büyük çözünürlüğe sahip olmasıdır. Bu sayede daha büyük boyutlarda baskılar alınabilir.
Sonuç: Eğer bas çek tarzı içerisinde manuel ayarların pek fazla olmadığı bir makine alınacaksa bu üç makineden birisi ihtiyaçlar doğrultusunda seçilebilir. Ancak işin içerisine Canon A520'yi dahil edersek iş değişiyor. Çünkü A520'ün genel özellikleri açısından benden %70 daha fazla puan alıyor. Örneğin: Daha büyük sensör, full manuel ayarlar, daha geniş açılı ve zoom yeteneği daha fazla objektif daha iyi min. perde hızı, seri çekimde daha hızlı olması ve elbette kalep pil avantajı.
Sevgili Ömer, Seçim listendeki makineleri genel özelliklerine göre birlikte kıyaslamaya çalışalım.
Kodak Z700'ün artıları: Daha fazla zoom yeteneğine sahip objektif ve daha büyük dahili hafıza.
Canon PowerShot A520'nin artıları: Daha iyi macro odak mesafesi, daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı+manuel, daha iyi diyafram açıklığı, daha iyi min. perde hızı, seri çekimde daha hızlı oluşu, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran.
Nikon Coolpix 4100'ün artısı: Sadece daha hızlı max. perde hızı.
Pentax Optio S40'ın artısı: Sadece biraz daha küçük ve hafif body yapısı.
Sevgili @MYA, Artık makineyi almış olduğunuz için bana sadece, hayırlı olsun ve en güzel günlerde güle güle kullanın demek düşüyor. Örnek fotoğraflarınızı bizlerle birlikte paylaşmayı unutmayın
Sevgili Mehmet, Fiyat konusunda bir şey söyleyemeyeceğim, çünkü Türkiye'de yaşamadığım için Türkiye piyasasını bilmiyorum. Ancak kendi kategorisinden gayet güzel+başarılı bir fotoğraf makinesi satın almışsın. Hayırlı uğurlu olsun, en güzel günlerde güle güle kullan.
kimsenin tiklediği yok. c770 nasıl. s1-c770 arasında nei tercih edersiniz. fiyat önemli değil
Sevgili Semih,
Yanılmıyorsam daha önce açmış olduğun bir topic içerisinde, Olympus C770UZ'nin ön incelemesini yaptığımı belirtmiştim, sanırım gözünden kaçmış. Ön inceleme için bu topic'in ilk sayfasına bakabilirsin. C770UZ'mi yoksa S1 IS'mi sorusuna ise, eğer çözünürlük önemli değilse oyumu S1-IS'e vererek cevap veriyorum. Mümkünse S2-IS olursa çok daha iyi olur.
sevgılı mtkn daha onceden verdıgın cevap ıcın tesekkuru bır borc bılırım ben artık makıne alma kararını verdım GIBI GIBI aklıma takılan bırkac soru var bana yardımcı olur musunuz bunlardan bırıncısı nıkon clpx4300'de seslı vıdeo kaydı varmı ıkıncısı sony dsc-p43 veya dsc p73 nasıl makınalar fıyat olarak p43 daha ucuz bıraz duygusal dusunursek bu 3 makınadan bana onerecegınız az da olsa vıdeo kayıt yapabılen sonucta bır fotograf makınası fılm cekmeyecegımıze gore nıkon clpx4300 sony dsc-p43veya 73 bunlardan hangısı tercıhınız olurdu yardımcı olanlara sımdıden tesekkurler.
Sevgili @camgöz48,
Öncelikle seçim listenden Sony DSC-P43'ü direkt olarak eliyorum. Çünkü P43'ün optik zoom'u dahi yoktur. Buna göre geri kalan iki makineyi kıyaslamaya çalışalım.
Nikon 4300'ün artıları: Daha büyük sensör boyutu, biraz daha geniş açı ile fotoğraf çekmeye olanak tanıyan objektif, daha iyi normal ve manuel odak mesafeleri, manuel beyaz ayarı ve P.A.S.M. modlarını da içeren full manuel kontroller, BULB modunun bulunması, TIFF formatı ile fotoğraf çekebilmesi, sony ile boyutları aynı ancak çözünürlüğü çok daha büyük LCD ekran ile daha net görüntü.
Sony DSC-P73'ün artılraı: Biraz daha fazla zoom mesafesine sahip olan objektif, USB 2.0 deseteğinin bulunması ve kalem pil ile çalışabilmesi.
Bu seçimde benim oyum kesinlikle Nikon 4300'den yanadır. Bu arada 4300'de sesli video kayıt imkanı yoktur.
quote:
Orjinalden alıntı: mtkn3
Sevgili @magic32,
... Çünkü A520'ün genel özellikleri açısından benden %70 daha fazla puan alıyor. Örneğin: Daha büyük sensör, full manuel ayarlar, daha geniş açılı ve zoom yeteneği daha fazla objektif daha iyi min. perde hızı, seri çekimde daha hızlı olması ve elbette kalep pil avantajı.
Sevgili Hocam,
cevabınız için tesekkur ederim; bildigim kadariyla sensorde nikonlar daha buyuk (1/1,8), canonunki 1/2,5.. ve 7600 de kalem pil kullanıyor...
böyle baktığımızda 3 birimlik geniş açı (nikonda 38 canon da 35) ve 1x zoom farkını gözardı edersek ben herşeye rağmen videosu ve boyutları açısından nikonu tercih edeceğim galiba..
teşekkürler,sevgiler...
Sevgili @magic32,
Evet sensör boyutu konusunda haklısın, yazılım hatası yapmışım. Bu arada elbette seçim senin, yeni fotoğraf makinen şimdiden hayırlı olsun
quote:
Orjinalden alıntı: mtkn3
Sevgili Ömer, Seçim listendeki makineleri genel özelliklerine göre birlikte kıyaslamaya çalışalım.
Kodak Z700'ün artıları: Daha fazla zoom yeteneğine sahip objektif ve daha büyük dahili hafıza.
Canon PowerShot A520'nin artıları: Daha iyi macro odak mesafesi, daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı+manuel, daha iyi diyafram açıklığı, daha iyi min. perde hızı, seri çekimde daha hızlı oluşu, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran.
Nikon Coolpix 4100'ün artısı: Sadece daha hızlı max. perde hızı.
Pentax Optio S40'ın artısı: Sadece biraz daha küçük ve hafif body yapısı.
Sevgili hocam sana bir sorum daha olacak canon a520 de video çekim sınırı ne kadar hafıza ilemi sınırlı yoksa belli bir süresimi var birde video çekimi seslimi şimdiden tşk ederim
Sevgili Ömer,
Canon PowerShot A520 ile sesli max. 3dk video kayıt imkanı bulunmaktadır.
Mertkan hocaya bir nefes aldırın çocuklar yardımsever insan valla helal olsun
mertkan hocam seceneklerim azaldı.10 gun icinde almanya ya gidecegim, 1. canon s1 is veya bekleyip(3-4 ay en az s2 is alırım) 2fuji s5500 bu iki makineyi karsılastırabilir misin? simdiden tesekkurler.
magnat bence olympus c770 al. canon s1 in foto kalitesinden çok daha iyi. bir çok review okudum. olympus c770 ile s1 in karşılaştırılmalarına baktım. c770 ön planda oluyor. cnetde c770 top digital cameras bölümünde ilk sıralarda. s1 ise biraz arkalarda
konica minolta z3 ve z5 i önerirmisiniz? z3 z20 den daha iyi dimi?