Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.731
Cevap
21
Favori
1.197.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kararsizligim halen suruyor

Sevgili Yeknet ve Katakulli ikinize de tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.

www.eniyidijital.com adresinde yaptigim kiyaslamaya gore Nikon 7900, Canon IXUS700 ve Sony P200'e gore ozellik olarak daha agir basiyor. Ayrica Nikon kullanan arkadaslarim da sonuctan cok memnun olduklari soyluyorlar.

Bununla beraber Norvec'te ikamet ediyorum ve bu 3 makinenin fiyatlari burada ayni. Hatta sony bir miktar daha ucuz. Ancak makineyle beraber 1 gb hafiza karti almayi da planladigim icin sony avantajini bu noktada biraz yitiriyor.

Son olarak kafama takilan bir soru da Sony'de bulunan Carl Zeis lens olayi. Pek cok kisi bunun cok buyuk bir arti oldugunu soyluyorlar. Sizler ne dusunuyorsunuz? (Neden bilmem ama icimden bir ses sony al diyor )

Yarin gozumu karartip makineyi alacagim, artik son care yazi turaya bas vuracagim

Sevgiler...

• Sayın dkp yutiçinde satılan makinalara Tükçe kullanma kılavuzu verme zorunluluğu var.Servislerden bir sor.Birdewww.aydinlarfoto.com dan telefon numarasını al ve ücreti karşılığında talep et belgi göndeririler.
  • Sevgili Mertkan Hocam;
    Verdiğin değerli bilgiler ve tavsiyeler için teşekkür ederim Dün aksam itibariyle 8800 üme kavustum. En kısa zamanda makineye hakim olup resimlerimi paylasacağım.
    Tekrar tesekkürler...
  • herkesin yararlanması için sorumu buraya soruyorum

Selam Mertkan abi.Orite 3240 ile çektiğim fotoğrafların exif bilgilerine bakarken

compressed bits per pixel (piksel başına şıkıştırılmış bit galiba)

diye bir şey gördüm.bu değer orite 3240 ta=2 ,Canon a520 de=5,
    Sonylerde=8, caisoqvr62=3.99 nikonlarda=3

sence bu nedir?.Sonynin değeri çok yüksek benim makina ise yerlerde sürünüyor.
  • Oncelikle saygılarımı sunarım MERTKAN abi lafı u zatmadan dırek soruma gıreyım abı ben 500-600 arası bır makına alacam forumları okudum ve bılgılerını degerlendırerek bır karara vardım kendı kendıme elemeler sonucu (tabı forum un yardımıylada) sunlarda karar kıldım:
    1---NIKON COOLPIX 5600
    2---KODAK CX 7525
    3---CANON A520

Benım fotgraf mak. ıstedıgım en az 4mp, vıdeo cekımı (vıdeo cekımı en az 60sn) ve gece cekımlerıde ıyı olsun vs.

Eger bana yardımcı olursan coook sevınırım ayrıca bunların dısında bana onere bılecegın bır makına olursa o daha makbule gecer sımdıden tesekur ederım.
  • Arkadaşlar;

Yeni bir dijital makina almaya karar verdim ve dört makina arasında ciddi şekilde bocalıyorum. Bütçede kısıtlı olduğu için 2 si 2. el olan bu 4 makinadan birisini kesin alacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum, ilginize ve yardımlarınıza şimdiden teşekkür ediyorum. Makinalar :

Nikon Coolpix 4100
    Olympus MJU 400
    Fujifilm A350
    Pentax Optio 50
  • ya arkadaşlar 260 $ a canon a95 buldum yanında 1 gb kart hediye yaalnız yurtdışında garantisi yok sorun olurmu arıza çıkar mı
    ve a95 nasıl bi makine tavsiye edermisiniz [simage][/simage]
  • MERHABA.. BİR SÜREDİR DİGİTAL MAKİNELERİ ARAŞTIRIYORUM.. PRACTİCA DCZ5.4 ÖZELLİKLERİ İYİ GİBİ GELDİ.. FİYATI 320YTL. AYNI ÖZELLİKTA CANON, NİKON VS İKİ KAT PAHALI.. BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ? KULLANAN ARKADAŞLAR ZAYIF YÖNLERİNİ SÖYLEYEBİLİR Mİ VEYA YAKIN FİYATA DAHA İYİ MAKİNE TAVSİYE EDEBİLİR MİSİNİZ? 2LCD EKRAN YAZIYO AMA KALİTESİ YAZMAMIŞ SİTESİNDE?
    BU ARADA 512MB KARTLA NE KADAR VİDEO ÇEKİMİ YAPABİLİRİM? 1 SAAT İÇİN YETERLİ OLUR MU? KİNGSTON MARKA KARTTA PROBLEM OLUR MU? 62 YTL..
    ENERJİ TÜKETİMİNİ DE BİLMİYORUM PİLLER İDARELİ Mİ? ÇABUK MU BİTİYOR..
    ORJİNAL SİTESİNDE PRACTİCA 6.1 DE VAR AMA BİLGİM YOK.. TÜRKİYEDE YOK HERHALDE VE DAHA PAHALIDIR EMİNİM...
    BU ARADA BAZI MAKİNELER WEBCAM OLARAK KULLANILIYO GALİBA? AYRICA ÖZELLİK GEREKİYOR SANIRIM..

MAKİNE HOŞ GÖRÜNÜYO AMA İLK DİGİTAL MAKİNEM OLACAK.. BU MAKİNEYE VEYA DCA5.3 E SAHİP ARKADAŞLAR ÇEKTİKLERİ FOTOĞRAFLARDAN GÖNDEREBİLİRLER Mİ?
    PRAKTİCA DAN FAZLA BAHSEDİLMİYOR NEDENİ NEDİR?? SERVİS DURUMU PROBLEM OLABİLİR Mİ? BİR DE 5.4 ÇIKALI EPEY OLDU ESKİ TEKNOLOJİ DİYEBİLİR MİYİZ..

BİLGİLENDİRECEK ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM

• bu arada kimse cevap yazmadı.. sensor bounun öneminde bahsediliyo senso boyutu objektif te yazan kısım mı? objektif: f; 2,8 – 4,8 / 6,0 -16,8 mm. (36 x 101 mm) yazıyo.. bilgi verebilir misiniz?? artık netten kurcala kurcala bıktım.. gidip alacam bir tane...offffffffffffff.:( cevap da gelmiyo
  • Bende Digital konusunda kıvranıyorum; Aslında modeller arasından çok seçenekler arasında kilitlendim... Li-ion pili olması lazım, en az 5 MP olması lazım, seri çekim yapabilmeli, gece çekimlerinin gözümün gördüğü gibi olmasını istiyorum, makro çekimlerinde bulanıklık olmamalı, optik zoom kesinlikle şart, video çekim modu 640x480 olursa ve limitsiz olursa çok iyi olur, genişletilebilir belleği de bilinen bi format olursa (sonylerde bu konuda kafama çok soru takılıyo), Ek objektifli al diyo arkadaşlar ama daha kendi istediğim özellikleri bulamadım ki bunu da bulayım :)

Burdan okuduğum kadarıyla Canon lar çok iyi ancak a95 modelindeki 4 tane pil taşıma sorunu ile a520 lerdeki pil taşıma olayı bana ters geliyo... Zaten Canonların diğer modellerinin de tipi hoşuma gitmiyo işin aslı, makinenin dış estetiği de önemli benim için. İçime sinicek ki makine sürekli elimden düşürmeyeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walandyl -- 2 Ağustos 2005, 11:54:20 >

• Casio Exilim Z50 hakkında ne düşünüyosunuz acaba fikirlerinizi alabilir miyim?
  • Walandyl sana pentax optio s5n'i tavsiye ederim. Şunu unutma ki gece çekim modunda hangi makine olursa olsun mutlaka tripod kullanmalısın.
  • Gece çekimlerinde iyi mi peki Bu Casio Exilim Z50? Birisinden takas yoluyla alıcam da, yorumlar olumlu olursa alıcam. Üstte belirttiğim gibi çekimi düzgün olmalı, hızlı çekim yapmalı, gece çekimlerinde gözümün gördüğünü resimde de görmek istiyorum (mesela gece çekilmiş köprü resimleri vardır misal :D ) ve de gündüz yakın çekimleri de iyi olsun istiyorum... Bu makine taleplerimi karşılar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tsunami41

Yelpaze biraz daha genişledi
    Arasında kaldığım modeller
    *Casio EX-P600......+...............Casio USA sitesi..........Casio UK sitesi
    *Casio EX-P700......++.............Casio USA sitesi..........Casio UK sitesi
    *Casio EX-Z750......++++.........Casio USA sitesi..........Casio UK sitesi
    *Casio EX-Z57........+..............Casio USA sitesi..........Casio UK sitesi
    *Olympus C-70.......++.............Olympus USA sitesi.....Olympus UK sitesi
    *Pentax Optio 750z..+++......... Pentax USA sitesi........Pentax UK sitesi
    *Sony DSC T3.........+++..........Sony UK sitesi

(Not: Makinaların yanındaki + lar kendi kafama göre belirlediğim bir puanlandırmaya göre ve 5+ üzerinden yapıldı. 5+ alanı bulunca hemen alacağım. Yeni öğrendiğim bilgilere göre puanlar değişecektir.)

Bazı modeller arasında neredeyse hiçbir bağlantı yok gibi. Herhalde ben ne istediğimi bilmiyorum.

isin zor valla...

• EX-Z50 pek tavsiye etmiyeceğim bir model. Çünkü ondan daha iyi modeller çıktı ex-z55 ve ex-z57 var. Z50 şu anda üretimden kaldırılmış bile olabilir. Gece çekiminde gözünün gördüğü gibi çeken makine yoktur. gece çekiminin iyi olması için daha iyi makinelere yönelmelisin. z50 basit hafif küçük ve basçek bir makinedir.
  • Hmm tamam ondan vazgeçtim peki tavsiyen nedir?
    Yukarıda aradığım özellikleri belirttim bunlara uygun bi makine var mı? Kafayı yemek üzereyim de :)
  • yahu praktica dc 5.4 dedim kimse kulanmıyomu.. buraya girdik cevap yol bilmem ne yok...
    ayda bir kullancağım makine için 1000 dolar mı vereyim.. kıl olmaya başladım haaaaaaaaa
  • walandyl anladığım kadarıyla henüz nasıl bir makine istediğine karar verememişsin? Önce kendine şu soruları sor:
    - her zaman yanında taşıyabileceğin hafif şık kompak bir makine mi yoksa full manuel ayarları olan ama taşıma çantası tripod vs ile daha nadir kullanacağın yarı-profesyonel birşey mi?
    - kaç mp? ve kaç optik zoom (3x den fazla demek büyük makine demek)
    - Li-ion pil mi? kalem pil mi? (kalem pil demek yedek pil demek şarj cihazı almak demek)
    - video çekim özelliği ne kadar önemli? (640x480 30fps çekebilmesi demek, en az 512MB yüksek hızlı hafıza kartı demek)

Sonra marka model belirle karşılaştır derim.
  • aircondition , practica yi sitede arattinmi bilmiyoım ama ben hicbir sonuca ulasamadim...kullanan sayisi az ve ya kullananlar online degil...bunun icin kizmani gerektircek bi durum yok sakin ol.........diger sitelerde dedigin markayi arastirdim...en zayif ozelligini soyliim.... (tabi bana gore...)Practica marka SDcardtan baska card kabul etmiyo.....yane practicanin fiyat araligina ve kalite olcusune mahkumsun...bunun disinda ismine fazla rastlanmamasinin da vercegi dusunce de servis muhabbetinin zayifligi.....

fiyati uygun ama ayni ozellikteki Canon'un ve Nikonun ozellikleri practicayi ezer gibi geldi bana.....pahali olmasi bundan kaynaklaniyo olsa gerek.....ayda bir kullanacain bi malzeme dusunuyosan practicayi al derim ama sonradan bol bol kullanacain bi hale gelirse pisman oolcaindan da eminim....bunun icin sana tavsiyem forumlarda ki Canon A510 ve A520'yi forumlardan ve arama motorlarindan iyice bi incelemen...

aralarinda kucuk bi karsilastirma yaparsan farki ve gereklilikleri anlarsin....simdilik bu kadarini soyleyebilecem......butcenin neye izin verdigini de belirtirsen daha cok yardimci olabilirim......sevgiler....

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.