Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (231. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.731
Cevap
21
Favori
1.197.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.electroworld.com.tr/p/nikon-d3200-18-55mm-dslr-fotograf-makinesi/
    http://www.electroworld.com.tr/p/canon-eos-600d-18-55-is-lens-dijital-slr-fotograf-makinesi/
    bu iki makinadan birini almayı düşünüyorum nikon daha iyi geldi özelliklere bakınca bana aralarındada 100 lira fark var canon un tek artısı hd video kaydı var daha başka bi artısını göremedim ama genelde yakınımdakiler canon al diyordu fark varmıdır nedir tam bilmem önerilerinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: fds14

quote:

Orijinalden alıntı: samet8758

http://g1209.hizliresim.com/11/2/ckbyl.jpg hocam bu sadece bi rengi seçipte onu renkli çektiği özellik.. Aynı zamanda odaklamayıda orta nokta olarak ayarladım ve arkası flu gözüküyor

http://g1209.hizliresim.com/11/2/ckbsz.jpg hocam bu fotoğrafı tamamen karanlık odada çektim. bazı makinelerde sadece flaş odağın orayı aydınlatır geri kalan kısımlar karanlık kalır ve bna göre hoş durmayan bişey. Bir taraf çok aydınlıkken bir taraf karanlık olur. Yapmacık geliyor bana. ama bu durum daha doğal.

http://g1209.hizliresim.com/11/2/ckc5j.jpg bu da makrodur hocam.. pek bi bilgim yok bu konu hakkında

W630 bence kendi sınıfında ileri çıkan bir makinedir. eğer profesyonel almıcaksanız bu makineyi öneririm.. Profesyonel sonuçlarda bekleyemeyiz tabi ama bence bu makine parasına göre en ideal makinelerin içinde önde gelir..

teşekkürler, kesinlikle bu makinada karar kıldım. w690 bir üst ve zoom özelligi baskın modeli olmakta.
    daha sonra DSLR alacagım zaten, su anlık yeterde artar.

Şimdi baktımda w690da sony lens var. ben hiç sony lens kullanmadım ama önerilen bi lens değil. carl zeiss candır :)

• Dijital fotograf makinesi istiyorum. Pilli degil sarjli olsun ve cekim kalitesi iyi olsun. Bulaniklik filan olmasin. Butce max500-600
    Onerebilcginiz modeller nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 sayfa okudum herkes soru sormuş ama cevap yok çoğunda. Vazgeçtim arkadaş sormaktan
  • Evet ilgilenen yok ne yazık ki
  • Vallahi bende soracaktım ama vazgeçtim son 4 sayfada sadece tavsiye talepleri var.Benim soracağım sorular zaten sorulmuş.Cevap verilirse bende otlanırım :)
  • Şimdi çok klasik olacak ama yakında güney afrika'ya gideceğim geniş açıda fotoğraflar çekmeyi planlıyorum aslında uzun zamandır slr makine almayı düşünüyordum vidyo çekeceğimi sanmıyorum ama o özelliği de olursa kullanırım 1000 tl limitim var daha önce çok fotoğraf çekmiş biri değilim küçüken bir ara zenith marka bir fotoğraf makinem var onunla birkaç resim çekmişliğim vardı sadece o kadar başlangıç için önerilerinizi bekliyorum iyi forumlar.
  • Şu an 1250 tl civarı ama kampanya falan yakalarsan ya da bütçeni biraz zorlayabilirsen Panasonic FZ150 önerebirim şiddetle..

http://www.hizlial.com/u03.003.1236.0027/panasonic-lumix-dmc-fz150-121-mp-24x-optik-zoom-30-lcd-full-hd-3d-dijital-fotomakinesi
  • ARKADAŞLAR ARANIZDA BANA YARDIMCI OLABİLCEK VARMI BİLMİYORUM AMA BEN DAHA DÜN CANON 600D ALDIM VE MAKINE COK IYI ONUN HAKKINI VERMEM LAZIM BANA YARDIMCI OLUN NASIL DAHA İİİ FOTOGRAF CEKEBİLİRİM 18 55 LENSIM VAR ÖZELLİKLERİNİ SONUNA KADAR KULLANMAK İSTİYORUM :/ :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERVE TÜZ

ARKADAŞLAR ARANIZDA BANA YARDIMCI OLABİLCEK VARMI BİLMİYORUM AMA BEN DAHA DÜN CANON 600D ALDIM VE MAKINE COK IYI ONUN HAKKINI VERMEM LAZIM BANA YARDIMCI OLUN NASIL DAHA İİİ FOTOGRAF CEKEBİLİRİM 18 55 LENSIM VAR ÖZELLİKLERİNİ SONUNA KADAR KULLANMAK İSTİYORUM :/ :/

Hayirli olsun :)
    Kullanirken modlara gore secim yapin. Otomatigi pek tercih etmeyin bence. Hareketli objede spor modu yerine tv modunu kullanmak gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emektar 4.1mp fujimin 256mb xd kartı bozuldu xd kart bulmakta çook zormuş yeni makine alacam.

3-5x optik zoom yeter önemli olan ***gecede gündüz gibi fotograf çekmesi ve hafıza kartı yaygın olsun*** (xd gibi sonra bulamayacagim bişey olmasın) mp çok fazla olmasına gerek yok ;)

fiyat olarakta 400de veririm ama 200lukten farkı olmayacaksa(18x optik zoom için) fazla ödemenin anlamı yok.
  • up
  • arkadaşlar merhaba şuan idareten bi abimden ödünç aldığım nikon d50 +70-300 kullanıyorum. 1400 tl ye kadar kendime makina almak istiyorum sizce 1100d alıp 18-135 veya başka bi lensmi almak mantıklı yoksa 550d+18-55 kit lens almakmı mantıklı ? Makroya ilgim var ama makro lens alamıyıcağım için makro tüpü veya ters bağlama aparatı alıp bi süre idare etmeyi düşünüyorum siz ne dersiniz hangi kombinasyonu alıyım ?
  • burak kesinlikle 550 ve 18 55i almalısın. çünkü hem yazılımı daha kararlı hem mekaniği daha tutarlı. ilerde AFli uzatma tüpü al. muhteşem makrolarını bizle paylaş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

burak kesinlikle 550 ve 18 55i almalısın. çünkü hem yazılımı daha kararlı hem mekaniği daha tutarlı. ilerde AFli uzatma tüpü al. muhteşem makrolarını bizle paylaş...

teşekkürler hocam :) ozaman 550d+18-55 +makro tüpüyle bi giriş yapalım makro dünyasına :)

Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamond57 -- 28 Kasım 2012; 19:18:55 >
  • Bende bir makine almayı düşünüyorum 1000 TL'yi geçmicek. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchveinSs

Bende bir makine almayı düşünüyorum 1000 TL'yi geçmicek. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ama Pro. yani diğerinden değil nikon-canon-fuji ağırlıklı
  • Merhaba üstadlar. Dijital fotoğraf makineleri ile ilgili birçok başlığı inceledim ve tahminimce bu başlığın bana hitap ettiğine karar verdim. Fotoğraf makinesi almak istiyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

İlk başta bütçe olarak 500 TL belirlemiştim ama forumu başlığı inceledikten sonra, eğer iyi bir şey istiyorsam bu rakamı biraz arttırmam gerektiği kanısına vardım. O yüzden bütçe 650 TL kadar olabilir ama daha hesaplı makineler tercihimdir.

Fotoğrafçılığın pahalı bir uğraş olduğunu biliyorum, ama öğrenci olduğum için şu anda binlerce lira verebilecek durumda değilim. Bir de maymun iştahlı biri olduğum için hani belki daha sonra sıkılırsam, beni sarmazsa en azından bu işe çok da fazla para yatırmak istemiyorum. Malum, sonra evin bir köşesinde binlerce liralık bir ekipman tozlanmayı bekleyecek. O yüzden şimdilik böyle çok da pahalı olmayan bir şey alıp olayın içine girmek istiyorum. Baktım ki bu iş sardı beni, daha iyi bir makine alacak olursam bu aldığımı da annemler babamlara bırakırım.

Birçok defa 2. el ya da spot ürün tavsiyesinde de bulunulmuş ama ben bu konuda biraz çekingenim. Garantisi devam eden 2. el makineler de olabilir ama karşı tarafın makineyi ne için sattığını ve bir arızasının olup olmadığını bilemezsin. Ürünü elime alıp incelesem de benim için bir şey değişmez çünkü bu konuda bilgim sıfır. O yüzden 2. el ürün alırken bunun gerçekten de ne durumda olduğunu bilemeyeceğim için bu tarz bir alışverişten tırsıyorum. Sıfır ve garantili olursa daha iyi olur.

Gelelim fotoğraf makinesi ile ne yapacağıma. İlk aklıma gelen doğa fotoğrafları çekmek, kartpostallar oluşturmak. Bunun yanında da bir fotoroman yapmak istiyorum. İnsanların yüzüne ayrıntılı çekimler yapabilirim. Tatile çıktığımda etrafı çekebileyim. Video özelliği kaliteli olsa iyi olur ama sonuçta bu aletin adı fotoğraf makinesi, o yüzden buna pek takmıyorum. İnşallah ne istediğimi güzel bir şekilde ifade edebilmişimdir.

Son olarak internette bir araştırma yaptım ve 700 TL altında bulabildiğim makineleri buraya ekliyorum. Bunlar hakkında da görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

Fujifilm Finepix S4400
    Fujifilm Finepix S4200
    Fujifilm Finepix S3400
    Fujifilm Finepix S2995
    Fujifilm Finepix S2980
    Panasonic Lumix DMC LZ20
    Nikon Coolpix L810
    Nikon Coolpix L310
    Sony DSC H100
    Olympus SP 810 UZ IS
    Olympus SZ 14
    Olympus SZ 10
    Kodak Easyshare Z5010

Çok özür diliyorum, baya uzun yazdım ama kafamdakini tam olarak aktarmak istedim. Eğer sonuna kadar sıkılmadan okuyabildiyseniz çok teşekkürler.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hayırlı forumlar.

• quote:

quote:

Bende bir makine almayı düşünüyorum 1000 TL'yi geçmicek. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ama Pro. yani diğerinden değil nikon-canon-fuji ağırlıklı

hocam ne için kullanıcağını bilmiyorum ama o fiyata sıfır istiyosan canon 1100d+18-55 mantıklı bir seçim olur. 900 tl ye filan bulabilirsen geriye kalan 100 lirayada hafıza kartı ve çanta alırsın ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertkan

Sevgili Ömer,

Casio EX-Z750 hakkında en doğru bilgilere Buraya TIKLAYARAK ulaşabilirsin.

kuzenim fotoğrafçılık böümünde okuyor bütçe olarak 550 - 650 tl arası bir makina bakıyoruz sonuçta daha öğrenci eğitimi açısından önemli olduğu için alıcak bana tavsiye edlilen Nikon Coolpix L810 marka fiyatı bizim bütçemize uygundur ama dersleriyle alakalı bir sıkıntı verimsizlik gösteririmi kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi ?

• 
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.