Şimdi Ara

Fotoğraf makinesi ve ekipmanları için önerileriniz (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: İmportant

quote:

Orijinalden alıntı: Taha.

Tekrardan merhaba, bütçemi artık 1.500 liraya kadar çıkarabilirim. Daha profesyonel alacağım bir makine var mıdır?

Sirkeci'de 1500 liraya bulabilirsiniz.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-18-55mm-sifir-1599tl-225078026/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-18-55-vr-ii-lens-kit-sifir-ayarinda-223570988/detay

Merhaba, ben Elazığ'da ikamet ediyorum. 100 Liradan pek bir sıkıntı çıkmaz, önemli olan kaliteli performans almam. İkisinin arasında bulunan fark nedir, birisi set diğeri daha farklı parçalar mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Ekleme: Bu arada bu makine benim için yeterli midir? Kalite anlamında bahsetmiyorum yani bu üründen başka bir yardımcı alet almama gerek var mıdır? Sokak çekimleri yapmayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katiller de Ağlar -- 13 Ağustos 2015; 14:52:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

quote:

Tekrardan merhaba, bütçemi artık 1.500 liraya kadar çıkarabilirim. Daha profesyonel alacağım bir makine var mıdır?

Sirkeci'de 1500 liraya bulabilirsiniz.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-18-55mm-sifir-1599tl-225078026/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-18-55-vr-ii-lens-kit-sifir-ayarinda-223570988/detay

Merhaba, ben Elazığ'da ikamet ediyorum. 100 Liradan pek bir sıkıntı çıkmaz, önemli olan kaliteli performans almam. İkisinin arasında bulunan fark nedir, birisi set diğeri daha farklı parçalar mı? Şimdiden teşekkür ederim.
    Ekleme: Bu arada bu makine benim için yeterli midir? Kalite anlamında bahsetmiyorum yani bu üründen başka bir yardımcı alet almama gerek var mıdır? Sokak çekimleri yapmayı planlıyorum.

Biri 18-55 sıfır diğeri 18-55 vr2 2.el olarak belirtilmiş. Ürünlerin kutu içeriği aynı. 18-55 /18-55 vr2 farkı dışında aynı ürünler.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nikon_AF-S_DX_Zoom-Nikkor_18-55mm_f/3.5-5.6G
    Edit: Sokak çekimleri için yeterli bir ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 13 Ağustos 2015; 15:00:15 >

• Canon 100D 18-55mm STM kit alabilirsiniz veya 1650 TL gibi bir fiyata Canon 650D 18-55mm kit seçeneği de alternatif ikisi de yeni makine sizin işinizi görecektir veya 600D alabilirsiniz gövde yerine lense yatırım yaparsınız lens bir kere alınır gövdeyi işi ilerlettiğinizde deştirebilirsiniz tekno market falan varsa yakınlarınızda elinize alıp bakın derim hangisinde rahat ediyorsunuz.
  • hocam görünen o ki sen bu işten anlamıyosun.sana tavsiyem bikaç saat ayırıp araştırma yapman ve genel bilgi edinmen
    google aratacakların
    temel fotoğrafçılık
    virtual slr
    photography tips
    ingilizce seviyeni bilmiyorum umarım vardır. temelde zaten türkçe olarak birçok kaynak mevcut.
    görsel öğrenirim ben dersen youtube DigitalRev TV kanalında biraz gezdir.
    acele etme makinanı alırken doğru karar vermene bak biraz bekle. kur da önemli ikinci el almicaksan.
    ha ben çok mu pro yum . hayır. ama ben de bikaç ay önce aldım ve bu yollardan geçtim.gerçi ben bilgiliydim filmli kameramda var ama sen biraz bilgisiz kalmışsın.sen sanırım sokağa çıkıp güzel anlar yakalamak istiyosun temelde.
    sana sorarlar ne çekiceksin.aslında gıcık bi soru evet. ama fotoğrafçılıkta ayrılmıştır. yeryüzü . canlı.doğa gibi. mesela canlı çekicem dersin hayvan mı insan mı böcek mi çekicen derler.insan dersin. durum mu. portre mi. sokak mı vs. böyle çok çeşitlidir. neden. çünkü lens alıcaksın asıl mesele o.lens çok para. ama sen bunları boşver. çünkü ne çekiceğine karar verene kadar bi seneye yakın zamanın geçer o sürede zaten ya bırakır ya da ne alıcağına karar vericek kadar bilgi edinirsin.
    şimdi sana bir özet geçicem ne nedir ne değildir.
    makinayı alıcaksın.ne çekiceğin sorularından falan geçtin. sen güzel bişe alim.yarın öbür gün işi öğrendiğimde de yüz üstü bırakmasın istiyosun evet burda soru şu. bu makinalar aslında 2 parça. evet. 1 gövde 2 lens. gövde ve lensi ayrı ayrı alabilirsin. ama sıfır alıcaksan seninki gibi başlangıç seviyeleri için kit halinde satılır hep.yani lensiyle.18-55 genelde. nedir bu. 18 derece ve 55 derece arası görüş açısı sağlar. ayrıca bir zoom çarpan değeri de verir. teknosaya gittin makinayı eline aldın. 18 e getir. mağazayı görürsün. şimdi lensi çevir 55 e gelsin. biraz yakınlaşır ve görüş alanın daralır.temelde olay bu. mesela 18-105 tak gez . yani sokağa çıkıcam herşeyim olsun lensidir. görüldüğü üzere daha fazla bi zoom olanağı sunar.haliyle pahalıdır.
    neyse.neden başlangıç seviyesisin.ne yani bunlar dandik prolar çok mu iyi makina.tabiki hayır.
    makinalar 2 ye ayrılır. full frame ve crop. full framler tam karedir. yani eski filmli makinalarda kullanılar film kadar sensörü var diyelim.crop ise kırpılmıştır. yani daha ucuz olsun diye sensör ufaltılmıştır.zararı nedir. mesela 18-55 de 18 e getirdiğinde bunu 35 olarak görür. crop değeri kaçtır mesela 1.4 . 18 ile çarpınca sonucu bulursun.
    ama hesaba gerek yok. cropsa croptur :D
    mesele şu. full frame lensler genelde cropmakinada çalışır. ama crop lensi full framde de çalıştıramazsın
    yanisi sen bi crop aldın ama işler gelişti makine değişcek ve full frame e geçiceksin. lensi satman lazım kullanamazsın.
    fakat sony deişler böyle değil. sony nin üst seviye makinası crop lensleri kullanabiliyor.neyse
    kafan belirlemen gereken şey şu. hangisini alıcam. full frame alırsan sana tek geçiyorum 2. el nikon d800 al. kesinlikle üzmez.canon da ise bu fiyatlara alıcağın ful lframeler bence para vermeye değmicek eskiliktedir. 1d falan bak.
    megapiksele takma. 6mp sana hayli hayli yeter çünkü herkese yeten bişeydir full frame de :D megapiksel fotoğrafı iyileştirmez baskı boyutunu büyütür. ama tabiki yeni makinaların foto işleme olayı daha iyi olduğundan megapikselleri de yükselirken foto kalitesi de yükselir. ama sıkıntı yapma iki oynamayla senin fotolar da öle olur.
    giriş seviye makinayla orta seviye makina arasındaki fark şudur. mesela canonun giriş makinaları 1000d 1100d 600d 650d 700d bunlar hep aynı sensör vardır. ama birinde dokunmatik .öbüründe oynar baş falan. ayrıca bazı modellerin işlemcileri yüksektir. daha hızlı işlem yapar. mesela sıfır alıcaksan 100d tavsiyemdir.
    bu modelleri orta seviye yapmayan diğer nedenler ise wifi . ne bilim. kısayol tuşu gibi değişkenlerdir.çift hafıza kartı alırlar falan. üst seviye makinalar zaten full framedir.
    ben sana 650d yerine 100d öneririm. aynı işlemci vs dir. ama fiziksel tuş 100d de biraz daha azdır.ve küçük taşıması kolay bir body dir. 1500 ün hepsini harcicam falan dersen de 700d den aşağı düşme.
    ama temiz ikinci el bul geç.polemiğe girme.
    lens alırsan da başlangıç için full frame alırsan bi 50mm bul. crop alırsan 35 mm bul. sıfır alırsan zaten 18*55 le gelir.
    çok yazdım kafam bulandı.
    ha ben ne mi kullanıyorum. sony a-58 . neden ? videosu iyi.enteresan özellikleri var içinde. eski ucuz lensleri kullanabiliyo.ve yükselttiğimde lenslerim ölmicek.
    hadi hayırlı akşamlar : )

• 1500tlye 2. El olympus om-d em5 + 12-50 alabilirsin. Ya da olympus e-p5 + panasonic 14mm f2.5 alirdim ben olsam. Olympus e-pl5 + panasonic 14mm + 45mm f1.8 d alabilirsin ama e-pl5 ikinci el bulabilirsen. Tabi dslrin gorunusune aldanmiyorsan. Sonucta buyuk makineleri seven buyuk bir kesim var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende 18 55 kit lens var macroya karşı bir heves oluştu içimde macro lenslere baktım da fiyat olarak çok uçuk benim için nikkor 40 mm f2.8 fiyat olarak uygun benim için hem macro hem portre için bu lens nasıldır tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.