Şimdi Ara

Fotoğraf makinesi ve ekipmanları için önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim fotoğraflara ve görsellere çok ilgim var. Zaten kendi çapımda fotoğraf düzenleme & photoshop ile uğraşıyorum. Ben bu işimi bir hobi yerine ek işe çevirmeye karar verdim.

Ben ilk önce ekipman ve fotoğraf makinemi satın almak istiyorum. Bütçem çok yüksek değil, fakat kaliteli bir kamera arıyorum. 2. el de olabilir, sıfır da. Yeter ki kaliteli fotoğraf çekebileyim.

Ek iş olarak şehrimde fazla profesyonel fotoğraf çeken kişi görmediğim için sokaklarda fotoğraf çekmek istiyorum ve çektiğim fotoğrafları bir blog üzerinden yayınlamak istiyorum.

Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Bir butce belirtebilir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

http://www.teknosa.com/urunler/135176049/canon-eos-m-18-55mm-90ex-flas-kit-dijital-fotograf

Bu ürünle güzel çekimler yapabilir miyim?
  • 600 lira civarına alınacak ufak sensörlü makinalara göre daha kaliteli fotoğraflar elde edebilirsiniz.
    https://www.flickr.com/groups/canon_eos_m_club/pool/
    quote:

• quote:

600 lira civarına alınacak ufak sensörlü makinalara göre daha kaliteli fotoğraflar elde edebilirsiniz.
    https://www.flickr.com/groups/canon_eos_m_club/pool/
    quote:

Teşekkür ederim hocam, biraz inceleme yaptım ve linki yer işaretlerime ekledim. Peki, müsait iseniz 18-55M nedir bunu öğrenebilir miyim? Bu gün forumda gezerken de gördüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim. 18-55 günlük kullanım için tercih edilebilecek maliyet odaklı bir objektif. Af sesini azaltmak amacıyla Stm versiyonu üretilmiştir.
    quote:

Teşekkür ederim hocam, biraz inceleme yaptım ve linki yer işaretlerime ekledim. Peki, müsait iseniz 18-55M nedir bunu öğrenebilir miyim? Bu gün forumda gezerken de gördüm.
  • Merhaba,

Ne tür fotoğraf çekeceksiniz buna uygun ekipman edinmeniz gerekiyor. fotoğrafçılıkta makine almak en kolay ve en basit konu. Yapacağınız işlere göre ek ekipmanların yanı sıra iyi bir lens parkuru olmalı.Konu içerisinde bir 500 - 700 TL bütçe belirtmişsiniz ki bu bütçeler ile edineceğiniz cihazlar ile gelir getirebilecek çok ta fazla ekipman almanız pek söz konusu değil.

Biraz daha fazla araştırmanızı, fotoğrafçılık ile ilgili blogları okumanızı öneriyorum satın alam yapmadan önce.
  • Ne gibi mesela?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebo01

Ne gibi mesela?

Manzara,Portre ve ters bağlama ile makro.
  • quote:

quote:

Ne gibi mesela?

Yok yani "600 lira civarına alınacak ufak sensörlü makinalara göre daha kaliteli fotoğraflar elde edebilirsiniz." dediğinize ithafen yazdım.

• Renk,dinamik aralık ve ıso performansı konusunda büyük sensörlü makineler daha iyi konumdadır. Bu nedenle küçük sensörlü makinelere göre daha iyi sonuç alırsınız.
    Örnek: Sx510 vs Es-m [Iso1600]
     Fotoğraf makinesi ve ekipmanları için önerileriniz  Fotoğraf makinesi ve ekipmanları için önerileriniz
    Soldaki Sx510
    quote:

Yok yani "600 lira civarına alınacak ufak sensörlü makinalara göre daha kaliteli fotoğraflar elde edebilirsiniz." dediğinize ithafen yazdım.

• Onu biliyorum da küçük sensörlüden kastınızı anlamamıştım. Yani 600 lira da olsa 200 lira da olsa kompakt makinelerin vereceği kalite neredeyse aynı değil mi? 600 lira dediğinizde daha iyi bir makine örneği vereceksiniz sandığım için sordum. Sonuçta zoom'un fiyata etkisini çıkarırsak 600 liralık makinenin kalitesi de 200 liralık kadar.

• quote:

quote:

quote:

Ne gibi mesela?

Canon eos min sensoru o fiyattaki diger cihazlara gorek daha buyuk ve daha basarilidir. Ama yavas bir makinedir. Yine de goruntu kalitesi cok iyi.

Diger bir secenek ise Nx mini olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Merhaba,

Ne tür fotoğraf çekeceksiniz buna uygun ekipman edinmeniz gerekiyor. fotoğrafçılıkta makine almak en kolay ve en basit konu. Yapacağınız işlere göre ek ekipmanların yanı sıra iyi bir lens parkuru olmalı.Konu içerisinde bir 500 - 700 TL bütçe belirtmişsiniz ki bu bütçeler ile edineceğiniz cihazlar ile gelir getirebilecek çok ta fazla ekipman almanız pek söz konusu değil.

Biraz daha fazla araştırmanızı, fotoğrafçılık ile ilgili blogları okumanızı öneriyorum satın alam yapmadan önce.

Bu bütçeye sizin önerebileceğiniz bir makina var mıdır?
  • Profesyonel çekimler için çok zor. Ancak amatör kullanım veya düşük bütçeli getiriler için olabilir. Aklımdan geçen Eos M veya forumda @denizhoca var. Kendisi Sony bayisi ve oldukça uygun ürünler satabiliyor. Bir iletişime geçerseniz aynasız bir makine alabilirsiniz.
  • Bu bütçe ile arkadaşın dediği gibi Canon EOS M veya ikinci elde 550D 500D 450D bulabilirsin senin işini görebilecek makineler. Blog konusunda ise Wordpress i tavsiye ederim derneğimizde bulanan fotoğrafçı arkadaşların bir çoğu kullanıyor gayet memnunlar. Makine aldıktan sonra ise şehrinde fotoğraf derneği varsa yılda ortalama 2 defa temel fotoğraf semineri olur. Bu seminere katılıp sertifika da alabilirsin araştır derim
  • Tekrardan merhaba, bütçemi artık 1.500 liraya kadar çıkarabilirim. Daha profesyonel alacağım bir makine var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taha.

Tekrardan merhaba, bütçemi artık 1.500 liraya kadar çıkarabilirim. Daha profesyonel alacağım bir makine var mıdır?

Sirkeci'de 1500 liraya bulabilirsiniz.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-18-55mm-sifir-1599tl-225078026/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-18-55-vr-ii-lens-kit-sifir-ayarinda-223570988/detay

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.