Şimdi Ara

fotograf srüdyo ekiplanlari bilgilendirme tavsiye ve öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sevgili arkadaslar ben 2 tane studyo flasi ile semsiye set aldim ev ortaminda cekim yapip porte ve bebek cekimleriyle baslamak istiyorum isik kullanimi hakkinda hic bir bilgim yok bu ise merak saldim hobi olarak yapiyorum oncelikle elimdeki malzemelerden bahsetmek istiyorum nikon d3100 tamron 24 70 vs nikon sb 700 flasim var(imkanim olunca nikon d600 almak istiyorum) ayriyetten de studyo seti aldim .. aldigim set sofboxlu idi fakat bana yanlis gondermisler semsiyeli set geldi semsiye altin gri ve beyaz olarak mevcut. 1. sorum softbox la semsiye arasinda cok fark varmi yoksa geri yollamam gerek fark yok ise oyle devam ederim ..2. sorum ise isikli cekim tekniklerini ogrenebilecegim kitap cd seti vs gibi teknigi ogrenme amacli onerileriniz nedir tesekkurler.

• Oncelikle hayirli olsun.

d3100 giris seviyesi bir makine oldugundan studyo icin gerekli manuel beyaz ayari yok diye biliyorum. Bu da ortami gerektiginden sari veya mavi yapabilir veya bazi renklerde sapmalar yaratabilir...

Softbox ile semsiye arasindaki en buyuk fark ayni isik siddetini objeye yansitamayisidir. Semsiye ortama yayarken, softbox konuya odaklanir. Ayrica softboxtaki ic ceper yansitici ozelligi oldugundan daha iyi bir isiklandirma olusturur. Softbox pahali semsiye ise ucuzdur. Bence hic kullanmadan softboxlarinizi istemelisiniz.

Studyo ortami deneyimi deklansor sayiniza bagli olarak artar. Ne kadar fazla kilometre o kadar sizi ileri goturur... Asagida linkini verdigim siteden sizin cekiminizi yapmak istediklerinizi secebilir, setuplarini inceleyebilir ve aynilarini tekrar ederek isik bilginizi tebcrubelerle sabitleyebilirsiniz.

http://strobox.com/

• pilotcosmos kullanıcısına yanıt
    öncelikler size cok tesekkur ediyorum zaman ayirdiginiz icin cok cok tesekkurler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.