Dün bir dijital fotoğraf makinesi aldım (sony dsc-hx1) ve bu makine ile evde, olabildiğince kaliteli baskılar almak istiyorum. Ayırdığım bütçe max. 250-300 TL. Bu bütçeyle belki çok profesyonel cihazlar olmayabilir ama sizin önerileriniz bana çok faydalı olacak. Bu printerdan sadece fotoğraf baskısı alacağım o yüzden diğer fonksiyonları olmasada olur. Benim için tek önemli kriter baskıdaki görüntü kalitesi. Geçen bir mağazada Canon CP740 diye bir ürünü tavsiye ettiler. Ancak spesifikasyon bilgilerine hakim olmadığım için bilemedim. Önerilerinizi rica ederim, şimdiden teşekkürler.
Hocam kusura bakmayın ama bu tip cihazlar para tuzağı. Cihazına ayrı, kartuşuna ayrı, kağıdına ayrı para vereceksiniz... Dışarıdan baskı almanın daha kaliteli ve hesaplı olduğunu düşünüyorum. Paranız cebinizde kalsın bence... Yanlış anlamayın bende de 3 fonksiyonlu yazıcılardan var. Şu an sadece tarayıcı olarak kullanılıyor...
quote:
Orjinalden alıntı: semb ...Dışarıdan baskı almanın daha kaliteli ve hesaplı olduğunu düşünüyorum...
+1
aşırı düşük bi meblağ oynuyo arada tek baskı fiyatına vurursak ama bence de değmez para harcamaya. Ben de aldım, ben de kullandım ama şu an baskılarımı dışarıdan alıyorum gerektiğinde
marka olarak baska markalar war bnce onları arastır bu konuda senn almak ıstedgn sony senn en fazla 1 kac sene ısını gorur sonra kartus omurlerı bıtıo...
baskıda en önemli faktörlerden biri kağıt, eğer ucuz yollu parlak fotoğraf kağıdı bulabilirsen evde kendi alacağın baskı ucuza gelecektir. ben edirne de yaşadıım için ucuz fotoğraf kağıdı bulamıyorum bu yüzden hp nin günlük fotoğraf kağıdı ile baskı alıyorum. tabi görüntü kalitesi biraz düşüyor. 10-15 lik baskının bana maliyeti 8-10 kuruş civarında. kartuşlarını kendin doldurman şartıyla
Selamalar, Cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Anladığım kadarı ile bu tarz ürünleri, tecrübelerle sabitlenmiş bir şekilde, önermiyorsunuz. Ve anladığım kadarı ile bu çokta Canon cp745 özelinde değil. Bu durumda böyle bir makine alırsam belki günlük, sıradan, orta kalite bir baskı alabileceğim. Kaliteli bir baskı için yine fotoğrafcıya gitmem gerekecek. Peki sadece photo printer değilde çok fonksiyonlu yazıcılar var. Canon'un (kodunu hatırlıyamıyorum) 300 TL civarında, çok fonksiyonlu, yüksek çözünürlükte (9600x4200 sanırım) bir printerî var. Bu yada nevi cihazlar için yorumunuz var mı? Neden ısrarla soruyorum derseniz, özellikle evde kendi ayar ve zevklerimle, iyi çıktılar alabilmek istiyorum, tabi belli bütçeyle. Zor bir denklem gibi görünüyor ama bazen gelen yorumlar çok farklı düşündürebiliyor insanı. Yorum ve önerilerinizi rica ediyorum, şimdiden teşekkürler.
şu an hp'nin yazıcısı ve fotoğraf kartuşu ile fotoğraf basıyorum... bu ay içinde canon'un MP 540 modelini almayı düşünüyorum. bu yazıcının çipli doldurulabilir kartuşları türkiyede saqtılmaya başlandı. dediğim gibi fotoğraf kalitesini ekileyen en önemli etkenlerden biri kağıt. ayda 200-300 fotoğraf basıyorum. kaliteli bir fotoğraf kağıdı ile baskı aldığında çoğu fotoğraçıdan alacağın baskıya eş değer ve de daha iyisi baskı alırsın.
HP'nin PhotoSmart Serisi'ni incelemeni tavsiye ederim. Bunun dışında ben Canon kullanıyorum yazıcı olarak, fotoğraf da basabiliyor. Çok memnunum ama tek işlevi fotoğraf basan bir yazıcının senin için daha uygun olacağı kanaatindeyim. Bir de gerçekten kullandığın fotoğraf kağıdı kaliteyi çok etkiliyor, bunu da mutlaka dikkate al.
canonlarda baskı kalitesi 9600x2400 dpi doğal olarak kaliteyi etkileyecektir. fotoğraf kağıdı olarak ne kullanıyorsunuz.
Yine Canon'un Photo Paper Glass Glossy'sini kullandığımda daha iyi sonuç almıştım. Semi Glossy olanı o kadar performanslı olmuyor açıkçası.
Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Yorumları değerlendirdikten sonra dün canon'un cp-740'printerını aldım. Demo kartuşu ile 5 adet değişik ışık ortamlarında çekilmiş ve renk yoğunluğu yüksek olan çıktı aldım. Bu fotoğrafların 2'sinden daha önce fotoğracıda nda baskı almıştım. Karşılaştırma yaptığımda şunu çok net söyleyebilirimki aldığım cihazın çıktıları çok daha canlı, net ve güzel. Şüphesizki fotoğrafcıda kullanılan makine çok daha profesyoneldir ama kullandığımız kağıtları karşılaştırdığımda canon'un paketinin içinde vermiş olduğu kağıtların kalitesi çok daha yüksek olduğu için sonuçlarıda çok daha iyi oldu. Genel yorumda en az printer kadar kağıt kalitesininde etkili olacağıydı, bu makine ile sanırım bunu net olarak görmüş oldum. Herkese mutlu günler dilerim.
quote:
Orjinalden alıntı: Walky1
Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Yorumları değerlendirdikten sonra dün canon'un cp-740'printerını aldım. Demo kartuşu ile 5 adet değişik ışık ortamlarında çekilmiş ve renk yoğunluğu yüksek olan çıktı aldım. Bu fotoğrafların 2'sinden daha önce fotoğracıda nda baskı almıştım. Karşılaştırma yaptığımda şunu çok net söyleyebilirimki aldığım cihazın çıktıları çok daha canlı, net ve güzel. Şüphesizki fotoğrafcıda kullanılan makine çok daha profesyoneldir ama kullandığımız kağıtları karşılaştırdığımda canon'un paketinin içinde vermiş olduğu kağıtların kalitesi çok daha yüksek olduğu için sonuçlarıda çok daha iyi oldu. Genel yorumda en az printer kadar kağıt kalitesininde etkili olacağıydı, bu makine ile sanırım bunu net olarak görmüş oldum. Herkese mutlu günler dilerim.
prınterı gule gule kullan.bende aynı yazıcıyı kullanıyorum.memnunm.
Güle güle kullanın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme