Şimdi Ara

Fotoğrafçılık Bölümü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eyvallah hepiniz çok sağolun.
  • Benden de şöyle bir öneri gelsin o zaman. Açıköğretim fakültesi dışında bir bölüm kazanırsan, güzel sanatlar fakültesindeki "fotoğrafçılık" dersini alabiliyorsun eğer programında çakışma olmazsa. Anadolu Üniversitesi'nde durum böyle en azından. Ama diğer okullarda da çok farklı olacağını zannetmiyorum.
  • Matematik yoksa hiç uğraşma, kanser eder adamı. Neye yetenek varsa ona yönel derim :) Bende de matematik sıfıra yakın, yabancı dile yöneldim :)

Mimarlığın karizmatik meslek olduğunu söylerler ama kanma öyle şeylere sakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

Matematik yoksa hiç uğraşma, kanser eder adamı. Neye yetenek varsa ona yönel derim :) Bende de matematik sıfıra yakın, yabancı dile yöneldim :)

Mimarlığın karizmatik meslek olduğunu söylerler ama kanma öyle şeylere sakın

Yeteneğe yönelmek en iyisi zaten yabancı dilimde var turist fotoğrafları falan Şaka bir yana fizik,matematik,analitik, biyoloji 0 bende ancak ingilizce, tarih, edebiyat, felsefe enfes

• eğer ben fotoğrafçı olmalıyım, olmak istiyorum diyorsan ve yetenek sınavlarını da geçerim diyorsan elbette okuyup da eğitimli bir fotoğrafçı olman en güzeli olur.. ama malesef ki, burası türkiye yani, okuyan adamların bir yerlere gelemediği ülke.. şuanda ünlü ve eğitimli olan kaç fotoğrafçı var ülkemizde? ki çektiklerinin bir çoğuyla o kadar çok ps yapıyorlar ki fotoğrafa aykırı bir hal alıyor(şahsi görüşümdür).. saçma bir durum ama böyle.. biraz medyatiklik, biraz tanıdık gazeteciler ve birkaç sosyal projeye ile ünlü fotoğrafçı olmak çok da zor değil.. hayırlısı olsun hakkında şimdiden ne denir başka

• McYC, güzel bir fikir ancak henüz kararsızım.

photo_canon1, öncelikle hoşgeldiniz, kesinlikle size katılıyorum. Türkiye'de durum böyle. Açıkcası yetenek sınavını geçebileceğimi düşünüyorum çünkü resim çizebiliyorum, portfolyom geniş sayılır, bilgi konusunda da fena değilim ancak ne yazıkki hala kararsızım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 22 Mart 2012; 19:40:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

McYC, güzel bir fikir ancak henüz kararsızım.

photo_canon1, öncelikle hoşgeldiniz, kesinlikle size katılıyorum. Türkiye'de durum böyle. Açıkcası yetenek sınavını geçebileceğimi düşünüyorum çünkü resim çizebiliyorum, portfolyom geniş sayılır, bilgi konusunda da fena değilim ancak ne yazıkki hala kararsızım

teşekkürler.. özlemişim burayı.. ama bence biran önce karar vermelisin..

• quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

quote:

McYC, güzel bir fikir ancak henüz kararsızım.

teşekkürler.. özlemişim burayı.. ama bence biran önce karar vermelisin..

Bura özlenmez mi yahu? Bilgi, muhabbet, ortam herşey burda

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Güzel sanatlar fakultelerini araştırın ozaman hocam , çizim yeteneğiniz varsa

güzel sanatlar grafik okuyorum bende, işimin bi bölümü zaten fotoğraf üzerine, kesinlikle iyi tercih olur.
    Fakat biraz yetenek lazım,
    iyi bir okul kazanmak içinse epey çaba
  • Güzel sanatların ön elemelerinde çok torpil dönüyor diyorlar hocam siz ne dersiniz ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

quote:

Güzel sanatlar fakultelerini araştırın ozaman hocam , çizim yeteneğiniz varsa

güzel sanatlar grafik okuyorum bende, işimin bi bölümü zaten fotoğraf üzerine, kesinlikle iyi tercih olur.
    Fakat biraz yetenek lazım,
    iyi bir okul kazanmak içinse epey çaba

Evet öyle, Sh@rKs-PoWeR'in dediği olayı bende duydum nedir bunun aslı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 23 Mart 2012; 0:01:28 >

• quote:

Güzel sanatların ön elemelerinde çok torpil dönüyor diyorlar hocam siz ne dersiniz ??

Anadolu Üniversitesinde okuyorum hocam,
    yok valla bilindiği gibi torpil dönmüyor,
    eğer siz bakan çocuğuysanız , şirket ortağıysanız gidip özel okula yazdırırsınız çocuğunuzu, ya da italyaya gönderirsiniz; zaten sırtınız yere gelmez hiçbir şekilde..

onun dışında yetenek sınavını geçemeyenlerin tesellisi/bahanesi oluyor torpil olayları

unutmadan sınavı kazanmak da kolay değil, (mimar sinan-yıldızteknik-anadolu üni-hacettepe gibi okullar için)

sanırım össden umduğunu bulamayan, son bi çare (kısa dönem için) konservatuar\güzel sanatlar\beden eğitimi denemek istiyor

olaki, 2-3 aşamalı sınavı şans eseri kazansa dahi okulun en kötü öğrencisi olmak var hocam :) alay konusu oluyorlar - okulu bitiremiyolar bile

edit: ama genç kardeşimin gözünü korkutmak istemem, İyinin hakkını yemiyorlar, ne sınavda ne okurken. Ben dereceyle girdim okuluma
    Güzel sanatlara karar verirsen, çalışmana(inadına) göre hazırlanarak kazanacak seviyeye ulaşırsın.
    Okurken ne kadar başarılı olacağın tamamen sana bağlı.
    Eğer fotoğraf-sinema gibi görsel sanatlarla uğraşmak istiyorsan , güzel sanatlar senin için biçilmiş kaftan olabilir.Fotoğrafcılık dersi zorunlu dersler arasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mephistopheless -- 23 Mart 2012; 0:17:02 >

• Teşekkürler cevap için

Dediğiniz gibi geçemeyenlerin yaydığı bir dedikodu olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

quote:

Güzel sanatların ön elemelerinde çok torpil dönüyor diyorlar hocam siz ne dersiniz ??

Anadolu Üniversitesinde okuyorum hocam,
    yok valla bilindiği gibi torpil dönmüyor,
    eğer siz bakan çocuğuysanız , şirket ortağıysanız gidip özel okula yazdırırsınız çocuğunuzu, ya da italyaya gönderirsiniz; zaten sırtınız yere gelmez hiçbir şekilde..

onun dışında yetenek sınavını geçemeyenlerin tesellisi/bahanesi oluyor torpil olayları

unutmadan sınavı kazanmak da kolay değil, (mimar sinan-yıldızteknik-anadolu üni-hacettepe gibi okullar için)

sanırım össden umduğunu bulamayan, son bi çare (kısa dönem için) konservatuar\güzel sanatlar\beden eğitimi denemek istiyor

olaki, 2-3 aşamalı sınavı şans eseri kazansa dahi okulun en kötü öğrencisi olmak var hocam :) alay konusu oluyorlar - okulu bitiremiyolar bile

edit: ama genç kardeşimin gözünü korkutmak istemem, İyinin hakkını yemiyorlar, ne sınavda ne okurken. Ben dereceyle girdim okuluma
    Güzel sanatlara karar verirsen, çalışmana(inadına) göre hazırlanarak kazanacak seviyeye ulaşırsın.
    Okurken ne kadar başarılı olacağın tamamen sana bağlı.
    Eğer fotoğraf-sinema gibi görsel sanatlarla uğraşmak istiyorsan , güzel sanatlar senin için biçilmiş kaftan olabilir.Fotoğrafcılık dersi zorunlu dersler arasında

Cevap için çok teşekkürler. Açıkcası yeteneğime güveniyorum onlar korksunlar benden arkamda DH ekibi var

• Acikogretim fakultesinde 2 yıllıkda okuyabilir ve teknikerlik unvani kazanabilirsiniz. ayrıca bu sinavsizdir sadece harc parası ister donemlik 250TL kadar. boylece istediginiz 4 yillik baska bir bolumude okuyabilirsiniz

https://www.anadolu.edu.tr/akademik/fak_aof/fotvekamprog/program.htm

aslinda sirf ders kitaplari icin bile basvurunabilinir
  • quote:

Orijinalden alıntı: oem84

Acikogretim fakultesinde 2 yıllıkda okuyabilir ve teknikerlik unvani kazanabilirsiniz. ayrıca bu sinavsizdir sadece harc parası ister donemlik 250TL kadar. boylece istediginiz 4 yillik baska bir bolumude okuyabilirsiniz

Eskişehir gerçekten güzel bir yer ancak ben İstanbul veya İzmir'i istiyorum.

• quote:

quote:

Acikogretim fakultesinde 2 yıllıkda okuyabilir ve teknikerlik unvani kazanabilirsiniz. ayrıca bu sinavsizdir sadece harc parası ister donemlik 250TL kadar. boylece istediginiz 4 yillik baska bir bolumude okuyabilirsiniz

ben izmirden okuyorum suanda zaten :) 27 yasindayim zaten isim var ikinci bir üniversite okuyacak dururmum yok ama uzaktan sadece sinavlara girerek 2 yillik yuksek okul okumus oluyorum. ders devam zorunlulu gibi seyler yok zaten kredi tamamalayın yeter :)

• quote:

quote:

quote:

ben izmirden okuyorum suanda zaten :) 27 yasindayim zaten isim var ikinci bir üniversite okuyacak dururmum yok ama uzaktan sadece sinavlara girerek 2 yillik yuksek okul okumus oluyorum. ders devam zorunlulu gibi seyler yok zaten kredi tamamalayın yeter :)

işte ben bunu sevdim İzmir'in neresinden?

• öncelikle ne yap ne et 4 yıllık bir üniversiteye git. Eğer yeteneğin varsa Güzel Sanatlar/ Grafik bölümüne falan gidebilirsin. Bu şekilde teknik detayları da öğrenmiş olursun.

Daha sonra ne yapacağına karar verirsin. Yani grafik tasarım bilgin var, fotoğraf çekme bilgin var. Freelance olarak ileride misal bir şirketle anlaşıp, ürünlerinin fotoğraflarını çekip, web sitelerinin veya broşürlerinin tasarımını yapıp güzel paralar kazanabilirsin diye düşünüyorum.

Ya da moda fotoğrafçılığı ya da başka bir alan.. Önün genişler.

ama direk olarak fotoğrafçılık bölümüne gitme derim. Çok istersen daha sonra AOF üzerinden açıktan oku.

Tabi tercih senin, Allah hakkında hayırlısını versin, sınavda başarılar.

• Bende İzmir istiyorum.Fotoğrafçılık üzerine bir şeyler okumam gerek, iletişim yani..

Fotoğraf bölümü açıldı diyorlar dokuz eylüle 4 senelik.. Yetenek sınavı yapıyorlarmış resim çiziyormuşsun ne alaka anlamadım resim yeteneğim sıfır benim

Ne tavsiye edersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.