Şimdi Ara

FOTOĞRAFÇILIK || İlk Makine & İlk Deneyim Tavsiye || Bütçe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar arkadaşlar,günaydınlar..

Üniversite öğrencisiyim.

Fotoğrafçılık sanatını öğrenmek ve kaliteli fotoğraflar çekip kendimi sanatsal yönden geliştirmek amacım.

İlk makinemi alacağım. Nasıl makine almalıyım ve nereden uygun ve güvenilir bulurum,internetten almalıysam güvenli siteler, ve fiyatına göre çok iyi performans veren bu bütçe ya da biraz üstünde?

Bütçem : 750-1500

Ek olarak bu konuda yardımcı olacak eser ve platformlar atarsanız da sevinirim.

Gününüz aydın olsun.

İyi sabahlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoXVII -- 30 Eylül 2015; 5:50:45 >

• Manzara, portre, sokak, makro, düğün, spor, kuş, flaş, stok, yemek, nü, infrared, time lapse, su altı, astronomi, panorama, moda, gece, stüdyo, uzun pozlama, ürün...

Hepsi kaliteli ve sanatsal olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadariyla ilk slr(profosyonel) makinan tavsiyemdir canon al diyorum bende 1.5 yıl once canon 600d cihazimi aldim..
    Canon'un ayarlari kolay iso ayari perde hizi vs vs birde şunu söyleyeyim fotoğraf çekmek kadar fotoğrafa photoshop yapmakta önemlidir.
    Gelelim tavsiye konusuna;
    -Canon 600d 18-55
    -Canon 600d 75-300
    -Canon 1200d
    -Canon 100d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem fotozeynepten olympus e-p5 govde ve yanina ayriyeten lens almanizdir. Govdeden 5 yonlu titresim engelleme, 1/8000 enstantane, iso basarimi, wifi, lens cesitliligi (biraz pahalidir sifirlari), tasinilabilirligi gibi ozellikleri sayesinde fiyatinin ustunde bir performans sergiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D3200+Tamron 18-270
  • Canon 700D 18-55 ile birlikte iyi bir başlangıç yapabilirsin. Makineyi biraz çözdükten sonra ve konu olarak neye yoğunlaştığın belirledikten sonra lens aralığını kendin belirlersin zaten. Başlangıçta ekstra bir lens için para harcayacaksan Canon 50mm 1.8 'i önerebilirim 229 tl gibi bir fiyatı var.50 mm yi sana insan gözü diye tabir ederbilirim (açı olarak). 700D 18-55mm ile birlikte 2 yıl Canon euroasia garantili 1.700 tl ye alabilirsin.
  • PhotographyMaster kullanıcısına yanıt
    Crop sensörde 50mm'yi insan gözü olarak tabir edemezsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğru söylüyorsun o ayrıntıyı unutmuşum. Düzelttiğin için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhotographyMaster

Doğru söylüyorsun o ayrıntıyı unutmuşum. Düzelttiğin için teşekkür ederim.

Rica ederim. Aslında Canon'da o tarz uygun fiyatlı bir lens olmaması eksiklik. En yakın olarak 40mm var ama diyafram 2.8 ve 64mm'ye karşılık geliyor. 50mm 1.8'in bu kadar ünlü olmasının sebebi de bu zaten. Mesela Nikon 35mm 50mm'den daha popüler. Canon'da da 30mm gibi bir lens olsaydı açık ara en çok satılan olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 2 Ekim 2015; 17:18:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar teşekkür ederim tavsiyeler için.

Şimdi bende de hata olabilir şu açıdan neyi tam istediğimi yazmadım ve anladığım kadarıyla bu çok geniş bir alan.

Açıkcası başlamak ve sonra kendim keşfetmek istiyorum fiyat,performans beklentisi yüksek olan ya da sonuna kadar hak eden bir makine almak isteğim
  • İlk etapta DSLR mı düşünüyorsun? Belki de daha basit bir makineyle başlaman ve daha ekonomik düşünmen senin için daha iyi olur. Ne tip bir makine alman gerektiğini ve neyin fotoğrafını çekmeye hevesli olduğunu keşfetmen gerek. Taşınabilirlik gibi faktörleri de düşünmelisin. Önce "iyi" fotoğraf çekmeyi, sonra "güzel" fotoğraf çekmeyi öğrenir insan.
  • İkinci el alma olayın varsa en ucuz full frame gövdeyi al.ilerde bana çok dua edersin.
  • Çok para vermiyim diyorsan şöyle bir şeyhttp://www.babatasfoto.com/canon-1100d-18-55-dslr-kit-fotograf-makinesi-urun11369.html alabilirsin geçenlerde bir arkadaşım almıştı. Ama biraz daha verim ben bu işle ilgilenicm dersen buna bakabilirsinhttp://www.babatasfoto.com/canon-700d-18-55-lensli-fotograf-makinesi-urun13248.html. İkinci el de düşünebilirsin teknik servisi olan veya garantisi devam eden temiz bişi bulursan Canon 60D fiyatta uygun yapmak için bir 50mm alabilirsin.

• Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Peki ben bu fotoğrafçılık sanatı ile ilgili temel kitapları terimleri nereden öğrenebilirim
  • GoXVII G kullanıcısına yanıt
    arkadaşım Özer Kanburoğllu'nun fotoğrafla ilgili çok güzel kitapları var,birde Scott Kelby'nin dijital fotoğrafçının el ktabı serisi var oda iyidir,basit ve anlaşılır bir dille sanki karşılıklı sohbet havasında hem eğlenceli hemde öğretici kitaplardır.Fotoğraf sanatıyla ilgili dergileride takip edebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.