Şimdi Ara

Fotoğraflara bakarak cpu fan hızını düşürmek için yardım edermisiniz.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar pcde cpu fanı hariç hiç ses yok, biosta cpu fan kontrolde, enable dısable yok , smart ve always on seçeneği var, smart tada enable disable yok, çok uğraştım ayarlamak için ama yinede fan pc yeni açılıncada, bir saat sonrada 3300 lerde ve düşmüyor . Aşağıya anakartı ve biosu yazdım bios 2007 sürüm.Yeni Fanı dün aldım taktım ama sonuç yine aynı hızlı ve tabiki bu yüzden sesli cpu fanı. Şimdiden teşekkürler.

Anakart Biostar P4M890-M7 PCI-E
    Phonix- avard bios
    xp perfect 32 yüklü
    cpu soğutucu platoon pl-9528

BİOSTAKİ NORMAL HALİ YENİ FANLA SES YAPIYOR

BENİM YAPMAYA ÇALIŞTIĞIM AYAR YİNE SES YAPIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anadoluparsı -- 31 Ekim 2011; 12:14:15 >

• Şimdi bakın
    pm de atmışsınız..orada yazdığınız konunun özeti aslında.işlemci overclocklu diyosunuz.
    işlemci oc li olduğu için çok ısınıyor,o yüzden de fan smart esprisine takılamadan devamlı full devirde dönüyor.
    oc yi kapatıp bu söylediklerinizi deneyin.
  • Haklısınız ama ben o kadar küçük farkın sorun olacağını düşünmemiştim. E2140 normalde 1.6 GHz ben 1,76 GHz yaptım ancak ve ısıda fazla oynama olmadı hatta son yaptığım bios ayarlarından sonra bile cpu ısısı 30-34 arası, önce cpu fan hızı 3309-3375 idi ayardan sonra 3309-3245 oldu ısı farketmedi bende oc den kuşkulanmadım. Bu işlemcileri 2.4 e çıkaranlar olduğunu duyduğumdan benimkini oc olarak düşünmüyordum bile. Eve döndüğümde oc yi kapatıp denicem ollmazsa yeni işlemci fanı alacam RPM si biraz daha düşük olabilir. 2000 gibi. Teşekkürler.
  • Ne yazıkki oc yi kapatıp işlemciyi orjinal 1.6 GHz ye getirdiğimde cpu fan rpm 3375 oldu. Yeniden oc li hale getirdiğimdede 3375 ten aşağı düşmedi. Araştırmalara devam tabi yardım önerileride kabul edilir.
  • o zaman senin fan biostaki fan ayarlarına göre çalışmıyor.
    işlemci ısısı 35derecede olmasına rağmen fan o devirde çalışıyorsa fanda ya da sistemde sorun vardır.
    çünkü senin eklediğin resimlere göre full speed 64 dereceye ayarlı.enteresan.
    orada fan başlama sıcaklığını 40 yapsana..ama kısa bir süre yap ve durumu gözlemle.
    bak bakalım yine 35 derecelerde full devirde çalışacak mı?
  • Sorun halloldu, ayarlardan sonra eski fanı takmamıştım, eski fanı yeniden takıp denediğimde cpu fanı 1180 rpm ye kadar düştü. yeni aldığım, PLATOON pl-9528 cpu fanı ya arızalı yada 4 pinli olmasına rağmen PWR destekli değil, satıcıya mesaj bıraktım 4 pinli olupta pwr desteği olmaması hakkında, hatta daha önce PLATOON.com.tr ye iletişimden mail atmıştım cevap gelmemişti büyük ihtimalde gelmez, işallah satıcı arkadaş bir bilgi verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anadoluparsı -- 3 Kasım 2011; 11:20:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.