Arkadaşlar öncelikle burada yeniyim ve fotoğrafçılıkta amatör sayılırım..
Yeni aldığım Kodak EasyShare V610 modelli makinemle çektiğim fotoğrafların altına otomatik olarak tarih eklenmiş.. Şimdi sormak istediğim çektiğim ve bilgisayarıma aktardığım bu resimlerden tarihi herhangi bir yöntemle photoshop kullanmadan silebilir miyim? Bunu sormamın sebebi bilgisayarımda önizleme konumunda tarihin görünmeyip; resmi açınca görünmesidir..
Yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Önizlemede görünmeyip açınca görünüyorsa açtığın programdan kaynaklanıyordur. PS olmadan silmek zor; ya croplican ya kutucukla silcen
quote:
Orjinalden alıntı: PlutosDaddy
Önizlemede görünmeyip açınca görünüyorsa açtığın programdan kaynaklanıyordur. PS olmadan silmek zor; ya croplican ya kutucukla silcen
birkaç programla açtım tarih yine var önizleme olayını çözemedim..
Ön izlemede çok küçük olduğu için gözden kaçıyordur. Makinanın ayarlarından tarih ekle kısmını iptal etmeyi unutmayın. Hali hazırda çekilmiş olanlarda tarih istemiyorsanız, PlutosDaddy' nin dediği gibi crop yapmak komple çözüm.
quote:
Orjinalden alıntı: Ahmet1980
Ön izlemede çok küçük olduğu için gözden kaçıyordur. Makinanın ayarlarından tarih ekle kısmını iptal etmeyi unutmayın. Hali hazırda çekilmiş olanlarda tarih istemiyorsanız, PlutosDaddy' nin dediği gibi crop yapmak komple çözüm.
yok aslında gözden kaçamayacak kadar büyük koymuş makine Sağ tıklayıp küçük resmi yenile deyince geldi tarih.Yine de aklımda bi soru işareti kaldı.. Nasıl tarihin arkasında kalan bölüm göründü önizlemede
Neyse sağolun yine de..
Önizleme dosyaları gizli dosyalardır (Thumbs) muhtemelen makine ön izleme dosyalarına koymayıp orjinal dosyalara koymuştur tarihi.
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim. Aynı sorun bendede var.. Makineden tarihi iptal ettim ama çektiğim ve yüklediğim resimlerde mevcut bu tarih. Bunu hangi programları kullanarak kaldırabilirim mevcut resimlerden..
Kullanacağım programları ve yöntemini yazabilirmisiniz.. Irfanview ile hallolacak birşey değil sanırım ??
Şimdiden sağolun...
up...
PhotoShop' ta rötuş yapman gerekecek. Tabii arka planın karmaşıklığına göre işin zorlaşır.
öncelikle ilgili ayarları dijital fotoğraf makinanın kullanma kılavuzundan kontrol et,
ancak zaten tarih olan fotoğraflarından tarihi silmek istersen; aşağıda verdiğim adreste verilmiş çeşitli seçenekler var, bunların arasından size uygun olanı kullanabilirsiniz.