Şimdi Ara

Fotoğraf makinesi ile çekilen resimler hata veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nişanımız vardı ve fotoğrafları arkadaştan ödünç aldığımız makine ile biz çektik 500 tane fotograf var. Fotoğrafların ilk 30 tanesi felan açılıyor kalan fotoğraflarda "Bu dosya biçimi desteklenmiyor" hatası ile karşılaşıyorum. Fotograflar .jpg formatında değiştirmeye çalıştım fakat formatı da değiştiremedim. kullanmadığım program, yöntem kalmadı fotoğrafların boyutu da açabildiğimiz fotoğraflarla aynı yqni bi veri var ama fotoğraf olarak açamıyorum. Fotoğrafçıya da götürdüm makine ile beraber fakat onlar da yapamadı. Makinede de göremiyorum fotoğrafları. Bu konuda önerisi olan varsa gerçekten çok önemli fotoğraflar var içinde. isteyen olursa fotoğrafların olduğu klasörü upload da edebilirim ben bi bakabilirim diyen varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkantoraman -- 27 Temmuz 2024; 19:54:37 >

• serkantoraman kullanıcısına yanıt
    Hoxam 2 fotoğraf yükleyip PM atarsanız bir denerim
  • o fotograflar fotografmakinasında açılıyor mu?...

• Arkadaşa yollayacağınız dosyaları bana da gönderin ben de bakarım.

Geçtiğimiz aylarda benzer bir olay bir akademisyenin başına geldi.

Çok ayrıntılı bir inceleme yaptım. Sorun, telefonun hafıza kartında bozuk bloklar olduğu anlaşıldı. Bu bozulmalar öyle lanet bir bozulma ki, siz verileri okumak istediğinizde bir hata oluşturmak yerine size o verilerin baytlarını "0" olarak cevaplıyor ve cihaz bunu hata olarak algılamıyor. Ancak siz o bozuk bloklara rastgele birşeyler kaydettiğinizde kaydediyormuş gibi davranarak, tekrar okuduğunuzda gene "0" verilerini döndürüyor.

Eğer bu okunmayan dosyaları winrar gibi bir programla sıkıştırırsanız (sıkıştırma dosyasını başka bir diske kaydedin), sıkışma oranı gayet yüksek ise, o zaman anlattığım senaryo malesef gerçek ve size çok geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.