Şimdi Ara

Fotosel/Reflektör ile Süre/Hız Ölçümü Yapan Ünite Nerden Bulabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

En basit haliyle anlatayım, bir koşu parkurunun girişine ve çıkışına birer sensör koyup bunların arasından kişi geçtiğinde geçiş süresini usb porttan bildiren bir ekipmana ihtiyacım var. Örneğin Newtest firmasının PowerTimer diye bir ürünü var ama hem pahalı hem detaylı, benim bu kadar detaya ihtiyacım yok.

Benim istediğim şey sensörlerin birini başa birini sona koyduğumuzda, baştan sinyal aldığında saymaya başlayıp sondan sinyal aldığında duran ve bu süreyi usb porttan, olmadı rs-232'den bilgisayara ileten (ve bilgisayardan reset sinyali alabilen) bir yazılımı içinde barındıran ufak bir ekipman.

Bildiğiniz böyle bir ürün var mı? Yurtiçi-yurtdışı fark etmez.

• Bir pals konsantratör işinizi görecektir. Bu cihazların içinde gerçek zamanlı bir saat bulunmaktadır ve birden fazla girişe sahiptirler. Hangi girişine pals gelirse zamanıyla birlikte kaydeder. Böylece girişlerden birini girişe diğerini de çıkışa koyarsınız. Saat kaçta bir giriş yapılmış kaçta çıkış yapılmış olduğunu modbus protokolü ile bilgisayardan izleyebilirsiniz. Genelde rs485 üzerinden haberleşirler. Dakat RS232, ethernet gibi farklı haberleşme özellikleri olan ürünler de mevcuttur.

Henüz Türkiye'de üretilmiyor fakat tahminimce yakın zamanda çıkacak. Yurt dışından da temin edebilirsiniz.

Saygılar.
  • Bir mikrodenetleyici (Tercihen 18 serisi usb donanımlı bir PIC mesle 18f2550) iki adet kendi yaptığımız IR alıcı ve vericili sensör kiti ile çok rahat bir şekilde hallolur. Ayrıca PC kısmı içinde bir arayüz programı tasarlanır. Tabi bu dediklerim elektronik ve yazılım bilgisi gerektiren işler. Çok yüksek paralar harcamaya gerek yok bu iş için. Kendiniz yaparım derseniz çok az bir miktara halledersiniz...
  • @elbombacı,
    Cevap için teşekkürler. İhtiyacım olan şey böyle genel bir isimdi, bunun üzerine biraz daha araştırayım.

@maytere,
    Kendim yapabilecek kadar PIC programlama bilgim yok, açıkçası bulaşmak da istemiyorum. Ama yüksek olmayan miktarlarda yapabilecek birilerini bulursam yaptırabilirim. Bildiğiniz birileri varsa onlarla da görüşebilirim, teşekkürler.
  • Proje ile ilgili daha çok detay vermeniz mümkünse değerlendirelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.