Merhaba, Sistemimde kimi zaman ani donmalar (1-5 saniye arası) kitlenemenler gerçekleşiyor. Oyunlar içerisinde ani FPS düşüşleri (140'dan 10FPS'e gibi oranlar) yaşanıyor. Sistemin açık kalma süresi uzadıkça bu donmalar ve FPS düşüşlerinin gerçekleşme süreleride artıyor. Sistem özelliklerini aşşağıda belirteceğim ve bazı sağlık ve stress test işlemleri sırasında durumları sizlerle paylaşacağım.
Disk Testleri CrystalDiskInfo 7.8.1 x64 Sürümü kullanılmıştır. C ve T aktif olarak kullanılmakta, D yalnızca depolama için kullanılmakta sisteme ve oyunlara hiçbir katkısı yok.
C
D
T
Heavy Load - 41 Dakika içerisinde kullanımda dalgalanma olmamıştır
Prime95 Test - OHP Değerleri
Prime95 Test - OHP Değerleri 2
Çekirdek Hızındaki Düşüş
NOT: Ekran Kartı 19.10.2018 Tarihinde Alınmıştır. Funmark testinde 8x MSAA aktifken FPS Sabit 28 olarak vermiştir. 40 Dakikalık test sonucunda düşüş olmamıştır. NOT2: CPU ve GPU üzerinde OC işlemi uygulanmamıştır. NOT3: HeavyLoad üzerinde 41 dakikalık stres test sonucunda dalgalanma olmamasına rağmen. BF1 içerisinde 10+ dakikalar içerisinde güç kullanımı (CPU+GPU) %100'den %20'lere ani düşüşler sergilemiştir. R6 içerisinde +15 dakikalar içerisinde (CPU+GPU) %100'den %15'lere ani düşüşler sergilemiştir. NOT4: Oynamakta olduğum hiçbir oyunda Grafikler Medium üstü seviyelerde değildir. Ekran kartı hafıza kullanımı 4GB'ı geçmemekte.
Konu düzenleme seçeneğini bulamadığım için cevap olarak bırakıyorum.
ISO Dosyası 5.10.2018 Tarihli - Format atarken Temiz kurulum yaptım. Ürün lisans anahtarım mevcuttur. İşletim sistemim orjinaldir.
güc kaynağınız sistemi besleyemiyor olabilir. işlemci özelliklerine bakarsak işlemciniz aşırı enerjiye ihtiyac duyan bir işlemci öte yandan bu işlewmci için anakart sayısı oldukca sınırlı bu iki parcayı iyice araştırmanızı öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: senolince
güc kaynağınız sistemi besleyemiyor olabilir. işlemci özelliklerine bakarsak işlemciniz aşırı enerjiye ihtiyac duyan bir işlemci öte yandan bu işlewmci için anakart sayısı oldukca sınırlı bu iki parcayı iyice araştırmanızı öneririm.
Ortalama bi hesapla tahminen max 750W tüketeceğini düşüyorum ki sistemde 1150W bulunuyor.
Yeni bilgi
Ekran Kartını : i7-3770 işlemcili bir bilgisayarda test ettim drop yaşanmadı. HDD ve SSD'leri tek tek test ettim FPS drop yaşanmadı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme