Şimdi Ara

FPS OLAYINDA NERDEN NEREYE. Half-Life VS MW3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda bazı arkadaşların yeni çıkan Muti oyunları eleştirirken çok adaletsiz ve minnetsiz olduklarını düşündüğümden böyle bir konu açtım. artık ne kadar rağbet görürse.

Konuya Half-Life ile başlamak heralde yanlış olmaz ben 36 yaşında biri olarak zamanında gerçek anlamda FPS yi internet cafelerde Half-Life ile başladım. ardından Quake 2 , Counter Strike , Quake 3 vs. ile devam ettik.

O zamanlar grafik ve sesler şimdiye göre oldukca kötü olmasına karşın çok tatmin ediciydi vede keyifli. hele Quake 3 ve Counter Strike 1.5 resmen bağımlılık yapıyordu.

2007 yılı benim ve bir çok FPS severin multi anlamda devrimdi Call of Duty 4:Modern Warfare hem singel hemde multi olarak bri efsane olarak geldi ve hala MW serisi multide başı çekiyor.

Benim asıl değinmek ve sormak istediğim nokta Half-Life ile Modern Warfare 3 arasında geçen zamanda FPS nin yeterince gelişip gelişmediği.

Şahsen ben bu konuda oldukca mutluyum. sıralamak gerekirse. 1920-1080p çözünürlük, 5.1 digital ses desteği, modelleme, senaryo ve devam oyunları, sanal zeka, klan sistemleri, oyunlardaki mod ve silah zenginliği vs.

Ayrıca günümüz teknolojisinin bir getirisi olan geniş bant bağlantılar ile online oyunları çok daha sorunsuz ve akıcı oynayabilmemiz.

NEREYE:
    [DHTUBE=]

• halflife cs quake efsanedir mw 1 ve 2 de oyle ama mw3 icin ayni seyi soyleyemem BF3 ve mw2 ile devam ben
  • Halt life vs mwymis asıl half life vs bf3 olmalıydı çünkü bf3 suandaki en yüksek grafiğe sahip fps cod cilala koy mantığında.
  • Artık tamamen ticari kaygılar ile hazırlanıyor oyunlar. Nerede HL'nin senaryosu, nerede MW3'ün senaryosu. Sadece ilk HL'yi bile bitirmek oldukça meşakkatli ve zor idi zamanında. Tamam teknoloji gelişmiş olabilir ama eski oyunların verdiği hikaye, senaryo, uzunluk gibi şeyleri artık yeni oyunlarda bulamıyoruz maalesef.
  • Cidden Half Life Mw3 den iyi dersler çıkarmış.
    Tebrikler Valve.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

Halt life vs mwymis asıl half life vs bf3 olmalıydı çünkü bf3 suandaki en yüksek grafiğe sahip fps cod cilala koy mantığında.

mw2 den sonra suyu cikti serinin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunları geçtim 90'ları yaşayan bir gençliğiz ve 90'lı yılları şahsen çok özlüyorum.

56K Fax modem çevirmeli Dial-Up sesini kim unutabilirki...

• Yalnız Half Life ile MW3'ü kıyaslarsak oyun sektörünün geriye gittiği sonucu ortaya çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2K

Yalnız Half Life ile MW3'ü kıyaslarsak oyun sektörünün geriye gittiği sonucu ortaya çıkar.

Katiliyorum :)
  • Kim ne derse desin Battlefield.
  • Aynen Nuri abi katılıyorum sana.Yorumlara baktıgımızda adam mw3 e onbin tane bahane buluyor bahane herkesde bulunur misali.Adamlar oyun için yıllarını feda ediyorlar milyon dolarlar harcayıp tasarlıyorlar sonra biri veya birileri kalkıp yok şusu iyi degil busu iyi degil başka bir oyun çıkar aynı şekilde bin bahane.Kısaca bunun adı nankörlük oluyor verecen ellerine amiga 500 al oyna diceksin aslında.Birde şu var adam cod fanı bf ye bin çeşit bahane bulur bf fanı cod a bin çeşit bahane bulur olay oyunun iyi ve kötülügünden cıkıp tamamiyle fan agzına dönùşüyor özellikle bu ps bölümünde böyle yüzlerce kişi var.
  • Ben ezelden beri cod oynarım call of duty-call of duty 2 falan modern warfare'in çıktığı zamanlar şahaneydi fps olayını kökünden değiştirdi şahsen.
  • call of duty motoru ilgilendirmezde cunku cok ayri avantajlari var motordan onemli beni fakat mw3 cok degisik olmus derdim o
  • ben her iki oyunuda oynayıp tadını çıkarıyorum (cod mw3 ve bf3) bu oyunlardan birini oynayıp diğerine b.k atmak ne kadar doğrudur bilemiyorum herkesin oyuna bakış açısı oyundan beklentisi farklıdır. herkes işine baksın bir oyunu oynamayıpta bu oyuna para verilir mi.... vs. gibi laflar söylemeyi doğru bulmuyorum
  • Bundan 50 yıl sonra bile akıllarda kalıcak bir oyundur counter strike hatta kim bilir oynanmaya bile devam edilebilir. Aradan 12-13 yıl geçmesine rağmen hala deli gibi oynanan,turnuvaları yapılmaya devam eden toplam 25 milyon orjinal kopya satmayı başaran ( bir o kadar korsan oynayan adam var) bir oyun için tarihin gelmiş geçmiş en başarılı FPS si olduğunu söylesek abartmış olmayız herhalde. FPS öyle bir şeyki grafiklere,gerçek silah hassasiyetlerine son moda teknolojiler ile yapılmasına felan bakmıyor bu iş kolay gibi gözüksede zevk vericek bir oyun dinamiğine sahip olması önemli ve bunu tutturmak çok zor. Half-life-counter-quake-UT ler felan harika oyunlardı bence yeni nesilde onlar kadar başarılı hakkını yememek lazım sonuçta zevk vermeyen oyunu kimse oynamaz. 5 er 10 ar milyon satmayı başaran oyunlardan bahsediyoruz bu kadar satan bir oyuna başarısız diyebilmek için anca kişisel olarak tarzın olmaması lazım. FPS sektöründen ben gayet memnunum tatmin edici düzeyde ilerliyor

• Half-life videosunu görünce bir garip oldum. Ne günlerdi be. O haritada mıydı emin değilim ama alarmı biri çalıştırıp herkes sığnağa koştuğunda çok tırsardım yetişemiyecem diye.
  • Ben gelişme olduğunu düşünmüyorum, oyunlar üstünde artık yeterince emek harcanmıyor basite kaçıyorlar gibi.Özgün oyun sayısı oldukça az.

Battlefield'da Modern Warfare'da oynadım ancak bana göre Online olarakda, SinglePlayer olarakda Half Life'dan daha iyi bir oyun yoktur.Hiçbir oyunda bu Half Life'dan aldığım zevki alamadım, dahada alacağımıda sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodmoney09

Half-life videosunu görünce bir garip oldum. Ne günlerdi be. O haritada mıydı emin değilim ama alarmı biri çalıştırıp herkes sığnağa koştuğunda çok tırsardım yetişemiyecem diye.

Crossfire haritasını kim unutabilir ki.

Kesin biri ...... alarmı çalıştırırdı o mapte sonra herkes telef olurdu. Superdi ya.

Lise zamanları okuldan kaçıp ya CS oynardık ya Half-Life Deathmatch falan...

Ayrıca sanane.com vardı. Meşhurdu baya sonra kapandı yazık oldu. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

Halt life vs mwymis asıl half life vs bf3 olmalıydı çünkü bf3 suandaki en yüksek grafiğe sahip fps cod cilala koy mantığında.

mw2 den sonra suyu cikti serinin

Sen bari yapma sunu Batuhan.mw3 her türlü mw2'den iyi bir oyun.multisi daha dengeli hersey daha guzel.haa devrim niteliğinde bir yenilik varmiydi mw3'ten? Yeni grafik motoru filan dünyadan haberi olan yoksa belki vardır.oyunun böyle olacağı hatta birkaç düzeltme yaparak piyasaya süreceklerini biliyorduk 1 sene oncesinden.şimdi kalkipta eleştirmek haksızlık.böyle olacağını bile bile aldık bilmeden alan varmiydi aranızda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Quake 2 efsanedir efsane.HL ise basli basina bir saheserdir.Valve in basindaki Gabe Newell denen goril sayesinde HL FPS tahtini dunku cocuklara kaptirdi..ama ne varki FPS lerin alayi gelse bir HL -Opposinf force etmezler
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.