Şimdi Ara

FPS OLAYINDA NERDEN NEREYE. Half-Life VS MW3 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fatz

Güncel FPS'lerden hicbirini Half-Life'a degismem sahsen. İstedigi kadar yeni teknoloji barindirsin... ici bos oyunlarin. Half-Life'in verdigi zevkin yarisini vermiyor cogu oyun.

Bunu yazmak için girmiştim...
  • Mw3'ün abartılacak birşeyi yok, yarın yeni cod oyunu çıkınca hemen unutursunuz. HL3'ün de çok uzun süredir sesi çıkmıyor, Duke Nukem forever ve John Carmack'in son oyunu gibi fos çıkmasın diye göstermeye çekiniyorlar galiba. Bu kadar beklettiler bomba yeniliklerle çıkması gerek...
  • Half Life ne oyundu be
    3.sü nerede kaldı acaba piyasada çok rakip olduğu için mi bekliyorlar yoksa bu nesili es geçip yeni nesil için mi çıkaracaklar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

Half Life ne oyundu be
    3.sü nerede kaldı acaba piyasada çok rakip olduğu için mi bekliyorlar yoksa bu nesili es geçip yeni nesil için mi çıkaracaklar ?

Ben mükemmeli yapmak için çok uğraşıp bu kadar beklettiklerini düşünüyorum.Yoksa Half Life'a rakip olacak bir oyun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

quote:

Orijinalden alıntı: Rubellite

Oyunları geçtim 90'ları yaşayan bir gençliğiz ve 90'lı yılları şahsen çok özlüyorum.

56K Fax modem çevirmeli Dial-Up sesini kim unutabilirki...

Bu sese bayılıyorum.

Bağlandı yazısını görmek ve internette olmanın anlatılmaz zevki :) Annem gelir kizardi hadi çık oğlum kaç saat oldu bi arayan olur diye hahaha :))

:)

• quote:

Orijinalden alıntı: K1N6

Mw3'ün abartılacak birşeyi yok, yarın yeni cod oyunu çıkınca hemen unutursunuz. HL3'ün de çok uzun süredir sesi çıkmıyor, Duke Nukem forever ve John Carmack'in son oyunu gibi fos çıkmasın diye göstermeye çekiniyorlar galiba. Bu kadar beklettiler bomba yeniliklerle çıkması gerek...

Splitt screen olarak special ops yapmanın tadı hiçbirşeyde yok.daha önce mw2 günlerce saatlerce aynı bölümü defalarca oynadık arkadaşlarla.şimdide mw3 oynuyoruz 30 tane harita var var hem survial hem missions daha gelecek DLC'ler ile bu sayı artacak.bu bile mw3 almak icin bir sebeptir.sonuçta aynı makinede splitt screen özelliği koymak cok zor(!) bir is :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

quote:

Orijinalden alıntı: Eli Wallach

İkisi karşılaştırılacak oyun mu? Bırakın COD'u BF'yi, hatta KZ'yi ve Crysis'i de bırakın, Halo bile çöptür HL'nin yanında. Yarın HL 3 açıklansa yer sallanır.

Bence FPS oyunları sürekli geriye gidiyor. Mesela COD'da MW ile bir kıpırdanma oldu, MW3'de hiçbir gelişme göremiyorsunuz. Veya BF2 gibi efsanevi bir oyun geldi, ama hangimiz ki BF3'ün ikinci oyunun yarattığı etkinin onda birini yarattığını söyleyebiliriz? Bu konuda en güzel örnek F.E.A.R serisi, ilk oyun teknik anlamda çığır açan, oynanışı ve verdiği hisle son derece etkileyici bir oyunken F.E.A.R 3'ün sıradan bir FPS'den öte bir oyun olmadığı çok açık değil mi? Elde bu kadar imkân varken, sürekli ileri gidilmesi gerekirken gelen gideni aratıyor.

Aynen, yarın HL 3 resmi olarak duyurulsa birde fragman yayınlansa yer yerinden oynar.Ben aklımı kaçırırım şahsen
    Off hayali bile güzel.

Yıllardır bekliyorum, sabrım kalmadı artık. Bâri somut bir tarih verilse.

FPS dünyasının geldiği son durumu görmek isteyenler Homefront oynasın.

• Crossfire haritasını görünce aklıma ilk gelen cümle "kapıları kapatmak yok".Zamanında ne oynardık.Şimdiki oyunların çoğu eski oyunlar kadar zevkli gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 26 Aralık 2011; 12:45:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Crossfire haritasını görünce aklıma ilk gelen cümle "kapıları kapatmak yok".Zamanında ne oynardık.Şimdiki oyunların çoğu eski oyunlar kadar zevkli gelmiyor.

Kesinlikle katılıyorum daha geçen gün arkadaşım ile bunu konuşuyorduk ps1 zamanında oyunlardan aldığımız zevk bambaşkaydı Resident Evil 3 Nemesis / Dino crisis 2 / Crash serisi vb. çoğu oyun muhteşem eğlenceliydi bizim için.PC de HL1 Crossfire sohbetlerını kim unutabilirdiki "Deprem Kurma Yok " deprem ne alaka ise herkes deprem diyordu

• Arkadaşlar konuya katkılarınız ve yorumlarınız için öncelikle teşekkürler.

Sağlıklı bir şekilde FPS olayını değerlendirmek için burda yazanları iki guruba yarmakta fayda var gibi.

1. singel / bu gurup daha çok seneryo, grafik ve ses tabanlı oyunları değerlendiriyor.

2. multiplayer / bu gurup ise oynanış, oyun zenginliği ( silah, perk vs. ) , server'lar, modlar vs.

HL ın bizde bıraktığı etkinin en öneli unsuru kuşkusus daha önce bu tatda bir oyun oynamamış olmamızdı. gerçektende müthiş zevkli bir oyundu. Fakat akabinde CS geldi yapımcılar arcade ( Oynanış tarzı bakımından eylem ön plandadadır vs. ) yani CS ve QUAKE tarzı oyunlar geliştirdiler ve hepimiz çok beğendik.

Herdaim aksiyonun bol olduğu sıkılmadan oynanılan. hatta hep diğer oyuncu ( insan ) ile en iyi skor için kapışılan ve daha iyisi için kasılan bir tarz gelişti. MW serisiyle bu devam ediyor.

Burda ilk gurup için yukarda yazdıklarım çok önem arz etmiyor. çünki singel olarak oyunu istediği zorluk seviyesinde oynar ve başka bir FPS oyun arayışına girer. bu gurup için yenilik daha iyi grafikler, sesler ve çarpıcı seneryolardır. zaten oyunların büyük bir çoğunluğunu multisi oynanmıyor çünki vasatlar.

Benimde dahil olduğum daha çok multi tabanlı oyuncular için son yazdıklarımın önemi ikinci planda. ikinci gurup için en önemli unsur akıcı bir oyun olması. bir örnek vereyim.

COD BLACK OPS MW2 den sonra tam bir rezalet zaten yapımcısıda farklıydı. singel olarak iyiydi. fakat multide gereksiz bir pastel renkler boğucu grafikler en önemlisisde kasıntı bir oyun. rush (devamlı atakta ) tabanlı bir oyuncu için kabul edilemez nitelikte oyun akışı. adam koşucak fakat sanki arkadan bir iple bağlamışlarda ilerlemeye zorla çalışıyorsunuz. şahsen ben bir COD hayranı olarak BO yu hemen elden çıkarıp MW2 ile devam ettim. belirtmek isterim bir çok kişide bunu yaptı.

Toparlamak gerekirse hem singel hemde multide dört dörtlük bir oyun yakalamak çok zor. beklentiler farklı bu sebeptendir ki kişiler devamlı tartışıyor. ben bunları gereksiz buluyorum.

şuan bir HL3 yok e CS zaten çok baydı yenisini yapanda yok. elde olan COD ve BF e burdada 2 gurup ortaya çıkıyor ve tartışıyor fanlar filanlar

BF serisi gerçekten çok kaliteli ve singel olarak kesinlikle oynanmalı. ama iş multiye gelince tam bir savaş atmosferi yaratalım derken oyuncu kill yapmak için dakkalarca zaman harcıyor. uğraş veriyor. işin yok git camper ara ahadaa buldum PATTT öldün işin yok haritanın bi ucundan diğer ucuna tekrar koş babam koş. haritada maşşallah avusturalya kıtası kadar.

medal of honor yine harika bir oyun multiside güzel zaten sesler müthiş. Fakat bu oyunların hiç birinde kendin oyun karakteri oluşturamıyorsun hazır classlardan birini seçip tabiri caisse bir BOT gibi oynuyorsun. perk felan yok.

Sonuç olarak arkadaşlar her iki gurubada en çok hitap eden yegane seri COD dur. MW3 son gelen update ile tam dengeye oturdu. onlarca harita, mod ve oyuncu karakteri yaratabilme olanaklarıyla zirveyi hak ediyor.

Umarız MW3 den daha iyisini yapan başka bir yapımcı çıkar.

saygılarımla.

• katılıyorum nuri abı konu super ama bn fps ye modern warfare 2 le 1.5 sene once basladım eskı grafıklerı falan bılmıyorum o yuzden pek fazla bısey yazamayacagım

ve mw3 bellı bır sure sonra cıddı sarıyor bastan bnde mw2 dıye dusunurdum fakat snradan bı sardı kasmaya basladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tinerajj -- 27 Aralık 2011; 16:08:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColeMacGrath

Kim ne derse desin Battlefield.

+1 Call Of Duty Serisini Çok Abartıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Art is a Bang -- 27 Aralık 2011; 16:13:34 >
  • Geçen hafta Steam indirimlerinden %75 indirimle Half-Life Complete Edition satın aldım. Tabi hemen Half-Life 1 ve Opposing Force'a aktım. Hiçbir güncel oyunun multiplayerından bu kadar zevk almadım şimdiye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 27 Aralık 2011; 20:35:41 >
  • Quake 2 yi 4-5 sefer bitirmişimdir ne zekli oyundu hele BFGsi dehşet silahtı. HL de iyi oyundu ama internette 30-40 dk bitirenlerin videosu vardı bi aralar : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubellite

quote:

Orijinalden alıntı: bloodmoney09

Half-life videosunu görünce bir garip oldum. Ne günlerdi be. O haritada mıydı emin değilim ama alarmı biri çalıştırıp herkes sığnağa koştuğunda çok tırsardım yetişemiyecem diye.

Crossfire haritasını kim unutabilir ki.

Kesin biri ...... alarmı çalıştırırdı o mapte sonra herkes telef olurdu. Superdi ya.

Lise zamanları okuldan kaçıp ya CS oynardık ya Half-Life Deathmatch falan...

Ayrıca sanane.com vardı. Meşhurdu baya sonra kapandı yazık oldu. :)

Benimde anılarımı canlandırdın oyun başlamadan önce herkes 'beyler bomba kurmak yok' derdi herkes kurardı ama 'pusma yok derdi' herkes oku alıp en kuytu köşelere özellikle sağlık yükseltme yeri olan bir yer vardı en sağda oraya geçerdi.Şu mavi zımbırtı silahını almak için herkes silahın olduğu yerde telef olurdu ne günlerdi be.

• quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

Arkadaşlar konuya katkılarınız ve yorumlarınız için öncelikle teşekkürler.

Sağlıklı bir şekilde FPS olayını değerlendirmek için burda yazanları iki guruba yarmakta fayda var gibi.

1. singel / bu gurup daha çok seneryo, grafik ve ses tabanlı oyunları değerlendiriyor.

2. multiplayer / bu gurup ise oynanış, oyun zenginliği ( silah, perk vs. ) , server'lar, modlar vs.

HL ın bizde bıraktığı etkinin en öneli unsuru kuşkusus daha önce bu tatda bir oyun oynamamış olmamızdı. gerçektende müthiş zevkli bir oyundu. Fakat akabinde CS geldi yapımcılar arcade ( Oynanış tarzı bakımından eylem ön plandadadır vs. ) yani CS ve QUAKE tarzı oyunlar geliştirdiler ve hepimiz çok beğendik.

Herdaim aksiyonun bol olduğu sıkılmadan oynanılan. hatta hep diğer oyuncu ( insan ) ile en iyi skor için kapışılan ve daha iyisi için kasılan bir tarz gelişti. MW serisiyle bu devam ediyor.

Burda ilk gurup için yukarda yazdıklarım çok önem arz etmiyor. çünki singel olarak oyunu istediği zorluk seviyesinde oynar ve başka bir FPS oyun arayışına girer. bu gurup için yenilik daha iyi grafikler, sesler ve çarpıcı seneryolardır. zaten oyunların büyük bir çoğunluğunu multisi oynanmıyor çünki vasatlar.

Benimde dahil olduğum daha çok multi tabanlı oyuncular için son yazdıklarımın önemi ikinci planda. ikinci gurup için en önemli unsur akıcı bir oyun olması. bir örnek vereyim.

COD BLACK OPS MW2 den sonra tam bir rezalet zaten yapımcısıda farklıydı. singel olarak iyiydi. fakat multide gereksiz bir pastel renkler boğucu grafikler en önemlisisde kasıntı bir oyun. rush (devamlı atakta ) tabanlı bir oyuncu için kabul edilemez nitelikte oyun akışı. adam koşucak fakat sanki arkadan bir iple bağlamışlarda ilerlemeye zorla çalışıyorsunuz. şahsen ben bir COD hayranı olarak BO yu hemen elden çıkarıp MW2 ile devam ettim. belirtmek isterim bir çok kişide bunu yaptı.

Toparlamak gerekirse hem singel hemde multide dört dörtlük bir oyun yakalamak çok zor. beklentiler farklı bu sebeptendir ki kişiler devamlı tartışıyor. ben bunları gereksiz buluyorum.

şuan bir HL3 yok e CS zaten çok baydı yenisini yapanda yok. elde olan COD ve BF e burdada 2 gurup ortaya çıkıyor ve tartışıyor fanlar filanlar

BF serisi gerçekten çok kaliteli ve singel olarak kesinlikle oynanmalı. ama iş multiye gelince tam bir savaş atmosferi yaratalım derken oyuncu kill yapmak için dakkalarca zaman harcıyor. uğraş veriyor. işin yok git camper ara ahadaa buldum PATTT öldün işin yok haritanın bi ucundan diğer ucuna tekrar koş babam koş. haritada maşşallah avusturalya kıtası kadar.

medal of honor yine harika bir oyun multiside güzel zaten sesler müthiş. Fakat bu oyunların hiç birinde kendin oyun karakteri oluşturamıyorsun hazır classlardan birini seçip tabiri caisse bir BOT gibi oynuyorsun. perk felan yok.

Sonuç olarak arkadaşlar her iki gurubada en çok hitap eden yegane seri COD dur. MW3 son gelen update ile tam dengeye oturdu. onlarca harita, mod ve oyuncu karakteri yaratabilme olanaklarıyla zirveyi hak ediyor.

saygılarımla.

bak bay fanboya bak sallandırcan bunu boyle iyi olcak

• quote:

quote:

saygılarımla.

Yavaş gel kimi sallandırıyorsun sen ..

• quote:

Orijinalden alıntı: aztechsnk

Quake 2 yi 4-5 sefer bitirmişimdir ne zekli oyundu hele BFGsi dehşet silahtı. HL de iyi oyundu ama internette 30-40 dk bitirenlerin videosu vardı bi aralar : )

Haha BFG harbiden deli silahti.Herkes deli gibi almaya calisirdi..Kullanmasi da kolay degildi hani :) dusmani oldureyim derken kendini kesenler alay konusu olurdu cafede
  • Singleplayer icin konusursak, simdiki oyunlar o zamanki fps'lerin tirnagi bile olamaz.. O zamanlar bir level'i tamamlamak bile ugras gerektiriyordu, kafa calistirmak problem cozmek gerekiyordu. Evet belki yapay zeka iyi degildi ama her dusman cesidinin baska bir zayif noktasi ve ulasilmasi gereken her hedefin birden fazla gidis yolu bulunurdu. Half life o zaman icin de devrimdi ve bunu asabilecek bir oyun gormedim ben bunca senede.

Bugune gelince, grafikler iyi olabilir ama hep tekduze bir gidis var. Tek cizgi bir ilerleyis, alternatif birakmayan sikici bir yapi. Mesela artik bir oyunda da kamyon, cip, motor v.b. aracin arkasinda makinaliya kurulup ardi arkasi kesilmeyen dusmanlari vurmayalim ya. Karsimiza belli bir yerden spawn olan yuzlerce dusman cikmasin. Hersey onceden belirlenmis script. Ikinci defa ayni yeri oynadigimizda tamamen ayni kurguyu yasamayalim. Acik arazide bile gorunmez duvarlara toslamayalim. Bf3 single playerda bile adamlar bize jetin kontrolunu verecegine gunner pozisyonunda oturtup eglence parkinda gezintiye cikartiyorlar. Mesela siz biraz uzakta durursaniz sozde size yardim eden arkadaslarinizla dusman arasinda komedi durumlar yasaniyor, birbirlerine sadece birer kursun sikip duruyorlar ve siz oraya adiminizi atana kadar da hicbirsey olmuyor. Sonra sozde heyecan verici cutscene'ler ve 5 saatte biten zevksiz bir oyun.

Singleplayerin aksine Quake 1 le raksnet serverlarinda basladigim multiplayer seruvenimde ise su anda gelinen noktayi cok iyi buluyorum. Ancak Bf3 orneginde gordugumuz uzere artik bu nesil konsollar yeterli gelmemeye basladi. Yeni nesil konsollarda multiplayer cok daha iyi yerlere gidecek gibi duruyor. Single icinse pek umut yok malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacktower35

quote:

quote:

saygılarımla.

Yavaş gel kimi sallandırıyorsun sen ..

Bırak ilkay baksana arkadaş daha cümle kuramıyor doğru düzgün.

Fanboyda nedir yahu infinitide hisse sahibi olanlarmı.

ANLAYANA.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.