Şimdi Ara

Fps Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarımı yeni topladım ve özellikleri şöyle
    MSI GTX1060 GAMING X 6GB GDDR5 Ekran kartım 8 Gb 2400 mhz Ram ve Ryzen 5 işlemcim var fakat
    Pubg oynarken en düşük ayarlarda bile kasmalar fps dropları yaşıyorum ve fps değeri 20 ile 40 arası gidip geliyor.Benimle aynı sistemi olan bir arkadaşım ultra ayarlarda 60-70 fps arası aldıgını ve hiç bir drop ile karşılaşmadığını söyledi.Ultra ayarlara ben aldıgımda yine 50 fps leri görüyorum fakat çok fazla drop oluyor yani akıcılık yok.Kimisi ram çok az diyor fakat arkadaşımdada aynı ram var o bir sıkıntı ile karşılaşmadı.Driverlarım güncel nvidia experience vs yüklü msı gaming app in gaming modunda oyun oynuyorum.Sıkıntım nedir acaba?

• nvidianın değil msı nın driveri ile dene
  • Nvidia güncellemeleri 1-2 aydır problemli. Tamamen silip tekrar kurun yada güncellemeyi tekrar kurun ama kurarken hızlı değil özel seçeneğini seçip kurulumu başlatın. Sonra çıkacak bir ekranda bir kutucuk göreceksiniz için de temiz kurulum yazacak. O kutucuğu işaretli hale getirip kurulumu yapın.

Temiz kurulum yapmadan güncelleme yapınca oyunlarda fps değerleri düşüyor. Siz yine şanslısınız oyunlarda fps 20-40 düşmüş bende oyunlarda 8-9 fps düşüyor. Dediğim şekilde yapınca fps olması gereken hale geri dönüyor.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi yaptım hatta ddu yükleyip sürücüyü kaldırdım tekrar temiz yükleme yaptım ama hemen hemen aynı sıkıntı.oyunu low a aldıgımda 20-60 fps arası gidip geliyor, oyunu ultraya aldıgımda yine 20-60 fps arası gidip geliyor bazen 70 lere bile çıktıgı oluyor.8 Gb bir ram pubg için yeterli midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkanKhrmn

Dediğinizi yaptım hatta ddu yükleyip sürücüyü kaldırdım tekrar temiz yükleme yaptım ama hemen hemen aynı sıkıntı.oyunu low a aldıgımda 20-60 fps arası gidip geliyor, oyunu ultraya aldıgımda yine 20-60 fps arası gidip geliyor bazen 70 lere bile çıktıgı oluyor.8 Gb bir ram pubg için yeterli midir?

i5 6600, gtx 1060 3gb ve 8 gb ram'im var aynı sorunu yaşıyorum. fps bazen 100'leri buluyor ama ortalama 70 civarı. asıl sinir bozan durum fps dropları. 30-40 fps'ye düşüyor ve çok takılmalar oluyor. kafayı yemek üzereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brandt

quote:

i5 6600, gtx 1060 3gb ve 8 gb ram'im var aynı sorunu yaşıyorum. fps bazen 100'leri buluyor ama ortalama 70 civarı. asıl sinir bozan durum fps dropları. 30-40 fps'ye düşüyor ve çok takılmalar oluyor. kafayı yemek üzereyim.

Adamlar 1060 6gb testinde uçaktan atlarken 50 fps alıyolar benimki 20 lere düşüyor hele birde kalabalık bi yere inince daha kötü droplar oluyor çözümünü bulamadım hala.

• quote:

quote:

Sorunun Ramden kaynaklı olduğunu anladım.Dar boğaz yapıyor ekstra 8 gb bi ram daha takılınca düzeldi.8 gb ram pubg için artık az geliyor çözüm 16 Gb ram kullanmak.Aynı sorunu yaşayan olursa dediğimi yapsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda fps kitlenme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    CRYSİS2 DÜŞÜK FPS SORUNU
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Sorunun Ramden kaynaklı olduğunu anladım.Dar boğaz yapıyor ekstra 8 gb bi ram daha takılınca düzeldi.8 gb ram pubg için artık az geliyor çözüm 16 Gb ram kullanmak.Aynı sorunu yaşayan olursa dediğimi yapsın.

Evet bende onu düşünüyordum ama ddr4 8 gb ramlar 400 liradan başlıyor böyle idare edicez

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.