Bildirim
Fps sorunumu az bütçeyle nasıl çözerim? (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Sapphire RX570 NITRO+ almayı düşünüyorum . 500w psu sıkıntı cıkartmaz umarım -
ilk yapman gereken hemen Win10 a geçmek olmalı acilen , microsoft desteğini kesti herşey win10 a göre optimize ediliyor , oynadığınız oyundan kullanacağınız ekran kartı driverına kadar herşey . Açıkcası halen Win 7 kullanmanı en büyük sorununuz bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
haklısınız . uyarı için teşekkürler :)quote:
Orijinalden alıntı: Gyu
ilk yapman gereken hemen Win10 a geçmek olmalı acilen , microsoft desteğini kesti herşey win10 a göre optimize ediliyor , oynadığınız oyundan kullanacağınız ekran kartı driverına kadar herşey . Açıkcası halen Win 7 kullanmanı en büyük sorununuz bence -
-
Ekran kartını aldım . bugun denedim . oyunda 1 fps dahi artış olmadı nedenini çok merak ediyorum :) . ekran kartının giriş pinleri 6+8 ben 2 tane 6 pin takarak çalıştırdım kartı çünki psuda 8 pinlik erkek yoktu.ama hiçbir fps değişikliği olmaması neniyle kartı iade etmeyi düşünüyorum . birde oynadığım oyunda işlemci çok daha önemliymiş dediler. ama bütçeme görede iyi bir işlemci bulamıyorum . i5 2500kk dan çok fazla fark yaratacak 1000 lira bütçe ile ne alınabilir?quote:
Orijinalden alıntı: Serkandrgn
Birkaç gündür şehir dışındaydım foruma giremedim geç cevap için kusura bakma hocam. Ekran görüntülerinde ısınma ile ilgili herhangi bir sorun yok. Ramler de 2 kanal olarak görünüyor. Ekran kartın sistemi geri tutuyor gibi görünüyor. Ama yine de test amaçlı olarak birinden ödünç alıp deneme şansın varsa görece yeni bir ekran kartıyla denesen daha makul olur.
Alıntıları Göster
-
sen sistemi komple değiştir sorun yaşarsın -
sistemi komple değiştirecek bütçem yok. 1 2 sene sonra tamamen değiştirmeyi düşünebilirim. Şimdilik anakartıma uygun yeni bir işlemci almayı düşünüyorum. Şuanki cpu core i5-2500k. Core i7-3770K alsam performans ve fps de ortalama ne kadar artış olur? -
Öncelikle ramler 800'de çalışmıyor mu? Perk fark yaratmaz ama en bedava yapabileceğin değişiklik budur.
Windows 7 ile 10 fark yaratır mı emin değilim. Araştırmadan boşuna format atma.
İşlemci olarak xeonlara bak ama o slota xeon mod ile uğraşmadım iyi araştır. En iyisi bu diyorlar artık araştırması sende.ark.intel.comIntel® Xeon® Processor E3-1290 v2 (8M Cache, 3.70 GHz) Product Specificationshttps://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/65722/intel-xeon-processor-e3-1290-v2-8m-cache-3-70-ghz.html
Ben şunun fiyatını çok daha uygun buldum.aliexpress.comUS $69.5 20% OFF|Intel Xeon E3 1270 V2 Processor 3.5GHz LGA1155 8MB Quad Core E3 1270 V2 CPU SR0P6-in CPUs from Computer & Office on AliExpresshttps://www.aliexpress.com/item/32971146864.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2cca397fpw04F2&algo_pvid=fa52514d-5858-4c5a-9c92-be62583e5841&algo_expid=fa52514d-5858-4c5a-9c92-be62583e5841-0&btsid=0d811c1a-830c-4881-97a6-3e613e936f2a&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_10,searchweb201603_53aynısı değil)www.sahibinden.comsahibinden.com Hata Sayfasıhttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-xeon-e3-1270-3.4ghz-1155pin-i7-2600k-ayarinda-778225030/detay(tam
Son olarak sadece o oyunu oynamaksa amacın uğraşabilirsin idare edecek bir upgrade için ama tavsiyem bütçe geçerse eline güzel bir ryzen sisteme geçmen.
PS:Mevcut sisteminde oyunu oynarken bütün değerleri ekranda göster ve cep telefonu ile videoya çek. Bizde burdan bakalım dar boğazlara sebep nedir? Belki sadece soğutucun yetersiz kalıyor?
-
Kalabalık yerlerde işlemci veya ramden kaynaklı bir sıkıntı yaşıyorsun ekran kartından değil. rami yükseltip işlemcine biraz oc yapabilirsin. i5 2500k fena bir işlemci değildir.
rx 570 alacaksan 2 seye bakacaksın. PSU da 8 pin çıkışın yoksa rx570 pulse itx alman lazım. tek o 6 pinli.
diğeri de sıcaklık değerlerin. rx570 pulse itx kullanıorum ısınınca kart mhz düşürüp yavaşlıyor. -
8 pin için dönüştürücü alabilirim. çok kararsız kaldım aldığım gpu hakkında. az önce league of legends de denedim . fps 2 katından daha fazla eski gpu ya göre. ama Aion online mmorpg oyununda fps de hiçbir değişme yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadox1313 -- 21 Ocak 2020; 6:3:26 > -
aiondada değişme fark ettim. kalabalık ortamlardan cıkınca fps eski karta göre 30 40 değer arttı. Kartı geri göndermekten vaz geçtim. 6 pin to 8pin sipariş verdim. birde işlemci için termal macun siparişi verdim. bunları deneyip tekrar yazacağım. -
Termal macun baya işe yaradı. gözle görülür bir azalma var kasmada ama fps hala aynı. 6 pin to 8 pin kablo çok kalitesiz cıktı. ilk taktığımda mavi ekran hatası aldım ve bilgisayara baştan format atmam gerekti. pini çıkardığımda giriş kablolarından birinin yerinden cıktığını gördüm. tekrar takıp denemeyi düşünmüyorum . ekran kartım 6pin+6pin de çalışıyormuş overclock yapmadığım sürece . bunun için o işe hiç bulaşmayacağım .
Oyundaki bazı arkadaşlara sorduğum üzere , oyunda en önemli şey işlemci ve rammiş nerdeyse ekran kartına gerek bile yokmuş . apu bilgisayar toplamam gerektiğini söylediler senin sistemine hiçbir iyileştirme yapamazsın dediler. Böylelikle konu kapandı arkadaşlar apu bilgisayarı ancak 1 yıl sonra alabilirim . şimdilik böyle takılmaya devam . Herkese teşekkür ederim ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadox1313 -- 24 Ocak 2020; 18:10:41 > -
Anakartın buysa ve ramler gösterdiğim slotta değilse öyle tak yani mavi slotlara
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X