Cpu fanı sürekli hız değiştiriyor.
Arkadaşlar şöyle bir sorunum var. Cpu fanım bazen kafayı yemiş gibi birden çok ses çıakrtmaya başlıyor 1 2 saniye sonra ses azalıyor sonra 2 saniye sonra tekrar yükseliyor 15 saniye sesli sonra tekrar yavaş hatta durmuş gibi oluyor ..
Bu olay olurken sistem boştaydı , oyundan yeni çıkmıştım .. Hwinfodan sıcaklığı kontrol ettim 36 C derece gösteriyordu. bu sıcaklıkta fanın böyle davranması beni şüphelendirdi .
Eklediğim resimdeki CPU #0 Active clock penceresindeki clock barları bi en düşük bi en yüksek oluduğunu fark ettim . Bunlar sistem boştayken oluyor.
Sonra pc yi kapatıp baştan açtım . bir süre fanlar stabil çalıştı fakat şuanda yine aynı şeyi yapıyor ve bilgisayarda şuan sadece google chrome açık hiçbir yük altında değil ve sıcaklık 36 gibi çok düşük seviyelerde.
sizce problem nedir ? yardımcı olabilir misiniz?
MMORPG için sistem yükseltmek istiyorum.
Anakart : p8Z77-V
İşlemci: intel i5 2500k 3.30ghz
Ekran Kartı: Sapphire RX 570 Nitro+ 4gb 256bit
Ram: Corsair Vengeance 2x 8gb
Psu: 700w cooler master
Oyun : Aion online
Şuanki sistem yukarda belirttiğim gibi. bütçem 4000-5000 arası . bu bütçeyle anakart işlemci ve ram almam gerekiyor.Çünki halihazırdaki anakartım ddr3.Yeni ekran kartı almayacağım çünki bu tarz oyunlarda gpunun fps ye etkisi hiç yok denecek kadar.
Bu sistemle oyunda normal kalabalık yerlerde 20 25 fps alıyorum. tek başıma haritada dolaşırken 100-70 fps , 12 kişilik zindanlarda 35 25 arası . Tüm oyuncuların katıldığı savaşlara hiç gitmiyorum bile çünki fps 9 a kadar düşüyor.
Bu tür oyunlar için tek çekirdek performansı güçlü bir işlemci lazım diye biliyorum. Bana bu tarz bir işlemci önerebilir misiniz? Bütçem kısıtlı olması sebebiyle işime yarayacak en iyi işlemciyi bulmak istiyorum.
Yeni ekran kartı aldım fps değişmedi
|
Fps sorunumu az bütçeyle nasıl çözerim?
|
Düzensiz hayat mağduru
|
Yeni ekran kartı alacağım yardım?
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 27
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.466 (Bu ay: 16)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware