Merhaba arkadaşlar. Artık düzensiz hayattan yeme içme alışkanlıklarından sıkıldım. Aynaya baktığımda hayattan bıkmış yorgun stres dolu cildi soluk bir insan görmek beni çok demoralize etmeye başladı. Düzenli bir hayata başlama kararı aldım. Nerden başlamalıyım hiç bilmiyorum çünki senelerce çok dağıttım kendimi. 20 yaşımdayken ilk defa spora başlamıştım. 3 ay devam ettim .Sonrasında sigara alkol işin içine girdi. beslenmeme dikkat etmedim . sefil öğrenci hayatı ve tembellik beni fena halde içine çekti. Psikolojik bir rahatsızlık geçirmeye başladığım o dönemler . Şimdi 28 yaşındayım . hala öğrenciyim . seneye okulum bitiyor artık ve hayatıma yeni bir sayfa açmak istiyorum. İnanın foruma girip bişeyler yazmayı bile çok özlemişim . çünki insnalarla düzgünce iletişim kurmaz evde bilgisayar oyunlarının başından kalkmaz bir haldeydim. Belki uzun ve önemsiz şeyler yazacağım buraya ama aslında sadece bişeyler yazmak istediğim için yazıyorum.
Boyum 178 kilom 69 yaşım 28. eskiden beri çok zayıfım. cılız görünmekten sıkılıp kilo almam gerektiğini düşündüm. Haliyle sporsuz ve fazla yemekten dolayı baya göbeğim çıktı. Belimin kenarında çıkıntılar oluştu . Bir senedir elektronik sigara kullanıyorum. İlk yapmam gereken sigarayı bırakmak . Düzenli yemek yeme alışkanlığı edinmek çok zor olacak. en azından sabahları düzgün kahvaltı yapmam gerekiyor. Senelerdir su içme alışkanlığı mı da yitirdim. günde 2 litre su içmeliyim. Bunun yanında çok stresli bir insanım . Stresi bi nebze azaltmanın yollarını bulmam gerekiyor. Şimdilik hedeflerim bunlar. Maddi olarak düze çıkmam bir seneyi bulacağı için spor salonuna gitmeyi bir sene ertelemem gerekiyor. Bir taraftan kpss bir taraftan okul spor için hiç vaktim yok. Evde bazı antremanlar yapabilirim. Eğer düzenli beslenirsem kendimde o gücü bulabileceğimi düşünüyorum.
İlk hedefim düzenli beslenme alışkanlığı. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Sabahları okula gitmek için bir saat erken kalkıyorum. Sadece bir bardak çay içip evden çıkıyorum. Sabahları ağzıma yiyecek olarak hiçbişey koymak istemiyorum. Yemek yemek çok zor geliyor. Yiyeceğim gıdalar boğazımdan geçmeyecekmiş gibi bir his var :) .. sabah kahvaltısı için hazırlaması kolay , çabuk ve iştah açıcı şeyler tavsiye edebilir misiniz? Teşekkürler