Şimdi Ara

Fragman (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
449
Cevap
10
Favori
18.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fragman

Kanada yapımı Korku/Gerilim filmi. Konusu ; Yeni evli lezbiyen çift , evlilik yıl dönümlerini hafta sonu tatili için gittikleri baba evinde kutlamak ister. Yalnız bu işte bir terslik vardır. Konusunu açık etmeden bukadar yazabiliyorum. Abartıp "Fragmanı bile izlemeden direkt filmi seyredin" bile diyebilirim. Çünkü sürprizi bozuyor. Filmin cast ın da 4 oyuncu var (Evet figüranlar dahil hepsi o kadar) Aslına bakarsanız 2 oyuncu fazla bile sayılır. Hikaye buna müsait ve iki oyuncuyla çekilse bile kötü bir iş çıkmazmış. Aksiyonu göstermeden anlattığı sahneyi ayrıca sevdim. Genelde korku filmlerinde ölmek bilmeyen karakterlerden pek hazzetmem ama filmin sonunda "Hadi lan hadi kalk" derken buldum kendimi. Ben beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 31 Aralık 2018; 13:8:23 >

• Kayıp Aranıyor (Searching-2018)

Fragman

Amerikan yapımı gerilim filmi. Konusu ; 16 yaşındaki kızının bir gece ansızın ortadan kayboluşunu araştıran babanın yaşadıkları. Film boyunca bilgisayar ekranını seyrediyoruz. Aslında o bilgisayar ekranında biraz bilgisayarın , biraz internetin tarihine , internet üzerinden yaşanan sahte hayatlara , sahte arkadaşlara ve insan ilişkilerine tanıklık ediyoruz. Ve bunları bir gizem çözme macerası içinde yapıyoruz. 1 Milyon dolar bütçeyle 75.1 Milyon dolar gişe yapmış. 75 Kat para kazandırmış. Asıl ilginç olanı açılış haftasında sadece 388 Bin dolar (Amerika da) ciro yapması. Bu da filmin kulaktan kulağa yayılarak bukadar iyi bir performans yakaladığını gösteriyor (Amerika da 26 Milyon dolar) Ben beğendim.

• Mission: Impossible - Fallout - 2018

Fragman

Mission: Impossible serisi Jason Bourne ile birlikte "Casus filmleri" türünü bir üst seviyeye çıkartan seri oldu. Daha fazla aksiyon ve daha gerçekçi sahneler (Hernekadar son sürat giden motordan atlayıp düşmanıyla kucaklaşsa veya havalanan uçağın kapısında aslı kalsa da enazından uzayda uzay motorsikletiyle gezme sahneleri yok) ile "Casus filmleri" denince akla ilk gelen seri olan James Bond u bile o "Çizgi Roman" havasından çıkartıp ayakları daha yere basan filmler yapmaya zorladı. Neyse filmin konusu ; Serinin bir önceki filmi olan "Rogue Nation" ın devamı. "Syndicate" in başındaki Solomon Lane yakalandıktan sonra "Havariler" onun misyonunu devam ettirmek için plütonyum zımbırtıları alarak nükleer bomba yapmaya çalışırlar. Görevimiz onları durdurmaktır...tabi eğer kabul ederseniz. Siz veya ekibiniz yakalanacak olursanız mesuliyet kabul etmem , "Ben oynamıyorum" der basar giderim.

Film 178 Milyon dolar bütçeyle 791 Milyon dolar ciro yapmış. Film güzel. Eğlencelik bir macera. Ama sanki "Rogue Nation" daha güzeldi.

• Başlat (Ready Player One-2018)

Fragman

Steven Spielberg in son filmi (Halen üzerinde çalıştıklarını saymazsak). Konusu ; Antisosyal bilgisayar programcısı James Halliday , OASIS adını verdiği dünyayı yarattığından beri insanlar ekipmanlarını giyerek adeta o dünyada yaşamaktadır. Herşeylerini orada kazanıp orada kaybederler. Halliday ölmeden önce , oyunun içine 3 anahtar ve onlarla ulaşılabilecek bir "Sürpriz Yumurta" bırakır. Oyuncular bulmacaları çözerek , oyunları kazanarak elde edecekleri o yumurta sayesinde "Dünyanın en büyük şirketi" olan şirketin sahibi olacaklardır. Sadece sıradan oyuncular değil dünyanın en büyük ikinci şirketi de yumurtanın , dolayısıyla şirketi ele geçirmenin peşindedir.

Film içinde birçok ünlü filme , filmler içindeki objelere ve karaktere göndermeler var. Mesela kahramanımızın kullandığı araba "Back to the Future" da ki Delorean den başkası değil. Ve Kubrick in yönettiği "The Shining" e koskoca bir bölüm ayrılmış. Netice itibariyle sanal ve gerçek dünyada geçen , bol maceralı bir aksiyon filmi. Ben beğendim.

• Upgrade - 2018

Fragman

Avustralya yapımı Bilim/Kurgu Aksiyon filmi. Konusu ; Herşeyi makinelerin ve bilgisayarların yaptığı bir dünyada el emeğiyle tamir ettiği eski arabalar ile para kazanan kahramanımız , karısıyla birlikte uğradıkları saldırı sonrası felç olur. Müşterisi olan teknoloji şirketinin sahibi yeni geliştirdiği işlemciyi takarak onu iyileştirebileceğini söylediğinde teklifi kabul eder. Tekrar hareketlenen kahramanımız , vücudunu kontrol eden işlemcinin yardımıyla karısını öldürüp kendisini bu hale getirenlerin peşine düşer.

Filmin başında "Azmettirici Kim ?" sorusunun ilk kısmı gayet açık. İkinci yarı başlamadan olayı tamamen çözdüğüm için geriye , arkama yaslanıp aksiyonu seyretmek kaldı. Onun haricinde beğendim.

• Ayin (Hereditary-2018)

Fragman

Amerikan yapımı Korku/Gerilim , Dram filmi. Konusu ; Büyükanneleri öldükten sonra 4 kişilik bir ailenin başına gelen tuhaf olaylar. 10 Milyon dolar bütçeyle 79 Milyon dolar gişe yapmış. Bazı yorumlarda yazdığı gibi "Seyircinin aklını uçuran" bir durum yok. En çok güldüğüm yorum ekşide ki "Ayin yapan yaşlı zenginler" oldu. Nerenle izledin filmi sen acaba ? Herifteki mantık şu herhalde "Ben zengin değilim , o zaman zenginler kesin ayin falan yapıyorlardır". Neyse film süresi uzun olsa da , ufak ufak verdiği ipuçları hem ilgiyi canlı tutuyor hem de seyirciyi olayı çözmeye teşvik ediyor. Korku ve gerilim kısmı normal , oyunculuklarda da sıkıntı yok. Bu forum da da filmle alakalı mesajlar vardı ama bulamadım. Filmin ekstra bir açıklamaya veya teoriye ihtiyacı yok derdini gayet iyi anlatıyor , hatta çok karmaşık olmasın , anlaşılmayan yer kalmasın diye sonun da açıklamasını da yapıyor. Ben beğendim.

• The Possession of Hannah Grace - 2018

Fragman

Amerikan yapımı korku(?) filmi. Konusu ; İçine şeytan giren kız , babası tarafından "Şeytan Çıkartma Ayini" sırasında öldürülür. Ve işine yeni başlayan eski polis memuru morg görevlisi kadının (Kahramanımız olur kendisi) çalıştığı hastanenin morguna getirilir. Ve bilin bakalım ne olur ?...Evet doğru tahmin , ceset canlanır. Korkmak bir yana seyrederken sıkıldım. Allah tan film 80 dakika da bu işkenceyi fazla çekmedim. Benzer konulu , incelemesini daha önce yaptığım "The Autopsy of Jane Doe" daha güzeldi.

• Havari (Apostle-2018)

Fragman

İngiliz/Amerikan ortak yapımı Korku/Gerilim. Bir Netflix filmi. Konusu ; 1905 yılında , izole bir adada yaşayan bir tarikat tarafından fidye için kaçırılan kız kardeşini kurtarmak için , kimlik değiştirerek adaya gelen kahramanımızın başından geçen olaylar. Film ilerledikçe olayın sadece kaçırılmadan ibaret olmadığını , adada çok daha korkunç şeylerin olduğunu öğreniyoruz.

Şunu baştan söyleyeyim Netflix filmlerine karşı biraz önyargılıyım. Özensiz , baştan savma , "TV filmi" olarak çekildiklerini düşünüyorum. Ama bu film onlardan değil. Konu iyi , heyecan dozu yerinde , birkaç yan hikayeyle sıkmadan seyrediliyor. Oyunculuklar iyi sayılır. Kötü diyemem ama başrol oyuncusu daha iyi , veya meşhur bir oyuncu olsaydı sinemada da iyi iş çıkartabilirdi. Ben beğendim.

• The Little Stranger - 2018

Fragman

Sarah Waters ın romanından uyarlanan İngiliz filmi. Öncelikle bu filmi Harper's Bazaar ın "En iyi Korku Filmleri" listesine hangi dangalak koyduysa ömrümün heba olan 1 Saat 51 Dakikasını ondan geri istiyorum. Buna korku filmi diyen hayatında korku filmi seyretmemiş demektir. Sıkıcı bir dram filmine pek işe yaramayan gizem havası katma cabası. Konusu ; Bir doktorun küçüklüğünden beri hayranı olduğu konağı ele geçirme macerası. Küçüklüğünün hayaletinin yardımıyla ev halkını uzaklaştırarak ve öldürerek amacına ulaşıyor. Konuyu adetim olmadığı şekilde anlatıyorum ki benim gibi zamanınızı boşa harcayıp filmi seyretmeyin.

• Saplantı (Unsane-2018)

Fragman

Amerikan yapımı gerilim filmi. Steven Soderbergh in (Sex, Lies, and Videotape-1989 , Ocean's 11-2001 , Solaris-2002. Filmlerinin yönetmeni) son filmi (Halen üzerine çalıştıklarını saymazsak). Konusu ; Peşine düşen sapık yüzünden zor günler geçiren kadın kahramanımız bir akıl sağlığı tesisinde yedi gün geçirmeye zorlanır. İçine düştüğü durum olayın başka boyutlara gelmesiyle hayatta kalma savaşına döner. Matt Damon ı yan rollerden birinde görmek şaşırtıcıydı. Ayrıca Amy Irving i tanıyamadım , oyuncu kadrosunda görmüştüm , filmi seyrettikten sonra aklıma geldi "Amy Irving te olacaktı neden görmedim ?" diye. Meğer görmüşüm , "Anne" rolünde. 1.5 Milyon dolar bütçeyle 14 Milyon dolar gişe yapmış. Filmin enteresan kısmı ise iPhone 7+ ile çekilmiş olması. Soderbergh "Bu benim için bir "gamechanger"" dediği telefonla film çekme işini sevmiş olacak ki halen üzerinde çalıştığı "High Flying Bird " ü de iPhone ile çekiyormuş. 30 Yıllık Yapımcı/Yönetmenin böyle düşünmesi amatör filmciler için umut verici. Sonuç itibariyle ben filmi beğendim. Konusu güzel , oyunculuklar iyi. Ekran formatı ilk başta biraz tuhaf geliyor ama sonradan alışılıyor.

• İstila (Monsters-2010)

Fragman

İngiliz yapımı yaratık filmi. Konusu ; İnsansız uzay aracı 6 Yıl önce güneş sistemimizde uzaylı bir yaşam formu bulmuştur. Aldığı örnekleri dünyaya getirirken , Meksika üzerinde infilak eder. Ve uzaylı yaşam formu Meksika/Amerika topraklarını kapsayan bir bölgeyi enfekte eder. Bir foto muhabiri yaratık saldırısında yaralanan patronunun kızını bu bölgeden geçirip Amerika ya geri götürmek zorunda kalır. 500 Bin sterline mal olup 4.2 Milyon dolar getirmiş. Konu iyi görünüyor , insan "The Mist" veya "Cloverfield" tarzı birşey bekliyor. Peki ne alıyor ; bomboş bir yolculuk filmi. Yol boyunca tek gördüğümüz birkaç enkaz. İlla birşey görmemize gerek yok aslında , birçok düşük bütçeli filmde aksiyonu göremesek te yol boyunca anlatılan hikayeler , paylaşılan deneyimler bizim hem konuyu daha derinlemesine anlamamıza yardım eder , hemde sıkılmadan , hoş ve heyecanlı bir yolculuk geçirmemizi sağlar. Bu film de o da yok. Kelimenin tam anlamıyla bomboş bir yolculuk yapıyoruz. CGI efektleri desen "The Lawnmower Man-1992" den hallice. Ben beğenmedim.

Not : Tam 14 gündür internet sorunum var. 2-3 gün önce düzeldi. Ben de yeni filmler ile bu boşluğu doldurayım dedim. Filmleri izledim , dün gece tam yazıyorum internet yine gitti. Sabahtan beri bilgisayar başında bu mesaj ile uğraşıyorum. İnternet gidip gidip geliyor. Demin denk getirip mesajı gönderdim , şimdi de yeşil ışığı denk getirir getirmez göndereceğim...İnşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 22 Ocak 2019; 12:20:0 >

• Istila: Karanlik Kita (Monsters: Dark Continent-2014)

Fragman

Bir önceki filmin devamı. Konusu ; Uzay aracının bir parçası ortadoğu ya düşmüştür. Amerikan askerleri "yine" ortadoğu ya barış getirmek , yaratıkları yok etmek için harekete geçer. İsyancılar yaratıkların rahat bırakılması için saldırılar düzenler , zira yaratıklara yapılan saldırılarda masum sivillerde ölmektedir. İlk filmin gişesi iyi olunca devamını çekmişler. Gişeyi garantiye almak için Amerikan seyircisine hoş görünecek şeyler denemişler. Ama işe yaramamış , bütçesi hakkında bilgi yok ama gişesi 200-300 Bin dolarda kalmış. İlk film nekadar boş ise bu da o kadar boş. Hata edip ilk filmi seyretmeden buna ulaştım. Yoksa kesinlikle ulaşmaya uğraşmazdım.

• Dead Snow (Død snø-2009)

Fragman

Norveç yapımı Korku/Komedi filmi. 800 Bin dolar bütçeyle 1.9 Milyon dolar gişe yapmış. Konusu ; Bir gurup genç tatil için gittikleri dağ kulübesinde lanetli nazi zombilerin saldırısına uğrarlar. Korku/Zombi filmleri listelerinde sıkça gördüğüm bir film. Komedi kısmı "Shaun of the Dead-2004" kadar yoğun ve iyi değil. Hatta komedi işine hiç girmeseymiş daha iyi olurmuş. Üzerinde biraz daha fazla çalışılsa (Özellikle makyaj ve senaryo konusunda) ciddi ciddi korku filmi olabilirmiş. Yine de ben beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 22 Ocak 2019; 18:29:49 >

• Dead Snow 2 : Red vs. Dead (Død snø 2-2014)

Fragman

Yine bir devam filmi. Konusu , Film ilk filmin bittiği yerden başlıyor. Kısa bir hatırlatmanın ardından , ilk filmin sonunda biten meselenin aslında bitmediğini , zombilerin sadece altının peşinde olmadıklarını öğreniyoruz. Bu filmde komedi kısmına biraz daha fazla abanılmış. İlkinin yakaladığı başarının ardından daha büyük bir başarı için kolları sıvayan yapımcı(lar) ve yönetmen akılları sıra "Büyük Pasta" (Amerikan pazarı) yı hedefleyerek , işin içine Amerikalıları da dahil etmekten gibi dahiyane bir fikri ile ortaya çıkmışlar. Bu özellikle Avrupa sinemasında son zamanlarda sık sık yapılmaya başlanan bir hata. Bir filmin Amerika da iyi iş yapabilmesi için Amerikalı oyuncularla , Amerikalı yönetmenler tarafından Amerika da çekilmesi gerekir. Yoksa dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olur , yerli seyircinizi de kaybedersiniz. Nitekim filmin başına da bu gelmiş , 35 Milyon Norveç kronuna (4 Milyon dolar) mal olan film gişede 37 Bin dolar para kazanmış. Ortalama bir komedi filmi. Çok beğenmedim.

• Berberian Sound Studio - 2012

Fragman

İngiliz yapımı bir Dram/Korku/Gerilim. Konusu ; İngiliz ses mühendisi kahramanımız İtalyan korku filminin seslendirme işlerini yapmak üzere İtalya ya gelir. Genelde çocuk programları ve belgesellerde çalışan masum karakterimiz , huzurlu ortamından çıkıp vahşi bir korku filminin stresli ortamına girince kafa da gider. Ben "Suspiria" nın seslendirilmesini seyrediyormuşum gibi hissettim. Önyargılı olarak filmi seyretmeye başladım. Meraklı olduğum bir konuyu , film yapım aşamalarından "seslendirme" yi anlattığı için "Bu filmi beğenmem lazım , beğeneceğim" diyerek başladığım bu yolculuk hüsranla bitti. "Film içinde film" tarzındaki film derdini anlatmakta ne yazık ki çok başarılı değil. Ama yine de benim gibi Film işine meraklı olanların , işin teknik kısmıyla ilgili , "Nasıl oluyor da oluyor ?" sorusu hakkında biraz bilgi sahibi olmasını sağlıyor.

• Fido - 2006

Fragman

Kanada yapımı Korku/Komedi filmi. Konusu ; 1950 lerin Amerikasında uzaydan gelen bir radyasyon dalgası ölülerin zombi olarak geri dönmesine neden olur. ZomCon şirketi zombileri kontrol ederek köle gibi çalıştırmanın yolunu bulmuştur. Kahramanımız olan çocukla ailenin yeni köle zombisi arasında bir arkadaşlık başlar. Filmin tarzını Tim Burton ın "Mars Attacks!-1996" filmine benzettim. Onun kadar iyi ve başarılı olmasa da idare eder. Her nekadar Korku/Zombi filmleri listelerinde üst sıralarda yer alsa da pek korku filmi sayılmaz. 8 Milyon dolar bütçeyle 426 Bin dolar gişe yapmış. Ben beğendim.

• The Ballad of Buster Scruggs - 2018

Fragman

Coen biraderlerden bir Netflix filmi. Vahşi Batı da geçen altı hikayeden oluşuyor ; Şarkı söyleyen bir silahşör , banka soyguncusu , gezgin bir organizatör , yaşlı altın arayıcısı , evlenmek üzere konvoyla yola çıkan bir genç kız ve ödül avcıları. Tarz olarak yine coen biraderlerin "O Brother, Where Art Thou?-2000" filmine benzettim ben. Sadece filmin değil anlattığı hikayelerin tarzı da o dönemi yansıtıyor. Anlatılan öyküler Edgar Allan Poe hikayelerini andırıyor. Hikayelerin süreleri 15 dakikayla başlayıp , film ilerledikçe 40 dakikaya kadar varıyor. Öyle hadır huldur maceralı değil ama sakin ve güzel bir film. Ben beğendim.

• Sisters Biraderler (The Sisters Brothers-2018)

Fragman

"Western" demişken başka bir Western ile devam edelim. Fransa,İspanya,Romanya,Amerika,Belçika ortak yapımı bir film. O kadar çok ortak yapımcısı var ki açılışta isimlerinin yazması 45 saniye sürüyor. Hepsi birleşip 10.3 Milyon doları denkleştirmişler. Karşılığında da 38 Milyon dolar almışlar. İMDb de türleri arasında komedi geçse de , İsmi çağrıştırsa da komedi değil. Daha çok Dram/Macera. Konusu ; Patronlarının tetikçiliğini yapan Sisters kardeşler aldıkları emirle patronlarını dolandıran adamın peşine düşerler. Bu sefer bir "Lider" leri vardır. Liderin görevi adamı bulup kardeşler gelene kadar tutmaktır. Patrick DeWitt in aynı isimli romanından uyarlama. Baş rollerinden birini Joaquin Phoenix oynuyor , ki kendisi beğendiğim bir oyuncudur. Yönetmen Jacques Audiard bildiğim birisi değil. Daha önce hiç bir filmini izlemedim ama bu filmde iyi bir iş çıkartmış. Hatta uzun zamandır izlediğim en iyi Western diyebilirim. Oyunculuklar gayet iyi , temposu yerinde , aksiyonlar dışında kalan zamanları boşa geçirmek yerine karakterleri anlamamızı sağlayan detaylarla sıkılmadan 2 saati geçiriyoruz. Bu detaylar ve karakter analizleri filme , aksiyondan başka numarası olmayan filmlerden farklı bir hava katıyor. Daha dün meşhur Coen biraderlerden bir Western izlemişken , "O Film mi , bu mu ?" diye soran olursa "Western" olarak kesinlikle bu. Ben beğendim.

• Hiçbir Zaman Burada Degildin (You Were Never Really Here-2017)

Fragman

Joaquin Phoenix in baş rolünde oynadığı bir film daha. Yine bir dijital platform filmi. Ama bu sefer Netflix ten değil Amazon dan. Konusu ; Yaşadığı travmalar yüzünden sorunları olan kiralık katile bir senatörün küçük kızını batakhaneden kurtarma görevi verilir. Ama işler birden karışır. Kiralık katil deyince aksiyonu bol bir film bekliyor insan. Ancak film katilimizin iç dünyasına daha fazla eğiliyor. Yani macerası biraz kıt. onun haricinde pek sorunu yok. Orta halli bir film. Bütçesini bulamadım ama gişesi 7.4 Milyon dolar.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.