Şimdi Ara

Fragman (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
10
Favori
17.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fragman

Meksika/Amerika ortak yapımı bir dram. Yılın (Geçen) en çok konuşulan filmlerinden olduğu için seyredeyim dedim. Konusu 1970 lerin başında Mexico City de yaşayan orta sınıf bir ailenin başından geçenler. Siyah-Beyaz yayınlanmasına rağmen görüntüler iyi. Onun dışında pek birşey yok. Ayrıca neden Siyah-Beyaz yayınlanmış anlamış değilim. "Rumble Fish -1983" Siyah-beyaz çekilmişti , ancak onun bir anlamı vardı , kahramanımız renk körü olduğu için film de Siyah-Beyaz dı. Film Siyah-Beyaz çekilmeseydi bu kadar konuşulurmuydu onu da bilmiyorum. IMDb de yorumlara baktım biraz , bazısı göklere çıkartırken bazısı yerin dibine sokmuş. Benim hemfikir olduğum yorum ise "Amazing and stunning cinematography. But this is not a movie. It's like a very very very long short film about nothing." oldu.

Not : Filmin bir yerinde dal başak dolaşan bir zırto var Ailecek izlemeyi düşünenleri uyarayım , yaşlı aile bireylerinden "Amanın bu ne , püüü rezil" nidalarıyla kafanıza terlik yemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 30 Ocak 2019; 1:28:12 >

• Under the Silver Lake - 2018

Fragman

Amerikan yapımı bir Gizem filmi. Konusu ; Apartmanın havuzunda gördüğü kızın peşine düşen genç kahramanımızın başından geçen olaylar. Bir Milyonerin ölümüyle birlikte ortadan kaybolan kızın peşinde Hollywood un her köşesinde gizem çözme macerası. Baş rolünde Andrew Garfield var (Bir önce ki Örümcek Adam) filmin başlarında göndermeyi de yapmış zaten. Uyarıyı baştan yapayım , cinsellik olduğu için ailece seyredilmese iyi olur. Filmin konusu fena görünmüyor , başlangıçta herşey yolunda. Ancak o kadar saçma yerlerde o kadar boşa zaman harcıyoruz ki , temposu ve heyecanı giderek artması gereken film bir süre sonra fena halde sıkmaya başlıyor. Belki iyi bir yere bağlanır diye sonuna kadar sabredip seyrettim. Ama o umut ta boşa çıktı. 8.5 Milyon dolar bütçeli film 1.7 Milyon dolar ciro yapmış.

• Mandy - 2018

Fragman

Amerikan yapımı korku(?) filmi. Konusu ; Karısı uyuşturucu bağımlısı bir tarikat tarafından öldürülen adamın intikam hikayesi. Anladığım kadarıyla uyuşturucuyu konusu haricinde filmi çekerken de kullanmışlar. Gereksiz ve abartılı renk kullanımı , yerlerde sürünen senaryo , kötü oyunculuklar. Velhasıl ben beğenmedim. 6 Milyon dolara mal olup 1.4 Milyon getirmiş.

• Spinning Man - 2018

Fragman

Amerikan , İsveç , İrlanda ortak yapımı gerilim filmi. George Harrar ın aynı isimli romanından uyarlama. Konusu , Genç bir kızın kaybolmasının ardından oklar , mutlu bir evliliği olan , iyi aile babası bir profesörü göstermektedir. Baş rollerini Guy Pearce ve Pierce Brosnan oynuyor. Oyunculuklarda sıkıntı yok. Ancak filmin temposu biraz yavaş. Aksiyondan ziyade Dram tarafı ağır basan bir film. Sonunda ki çifte twist fena değil. Ortalama bir film.

• Traffik - 2018

Fragman

Amerikan yapımı macera filmi. Konusu ; Kadın gazeteci kahramanımız ve sevgilisi tatil için gittikleri yerde kadın ticareti yapan çetenin işlerine istemeden bulaşmış olurlar ve klasik macera böylelikle başlamış olur. Daha önce onlarca , yüzlerce örneğini gördüğümüz konuya zerre kadar yenilik getirmeyen bir film. Oyunculuklar fena değil ama aksiyon tarafı kısır. Bir de filmlerin başında yazan "Gerçek olaylardan esinlenilmiştir" yazısına fitil olmaya başladım artık. Nereden esinlendin? "Dünyada kadın ticareti diye bir olgu var" kısmından mı?

• Overlord Operasyonu (Overlord-2018)

Fragman

Amerikan yapımı bir macera. Ünlü yapımcı J.J. Abrams'ın son filmlerinden biri. Konusu ; Çıkartma gününün öncesinde Alman hatlarının arkasındaki sinyal bozucu kuleyi devre dışı bırakmakla görevli birlikten sağ kalan 4-5 kişilik gurup , ummadıkları şeylerle karşılaşır. 38 Milyon dolar bütçeyle 41.7 Milyon dolar gişe yapmış. Filmde her şey yerli yerinde. Senaryo dan işleyişe , müziklerden efektlere her şey tıkır tıkır işliyor. Beni Hollywood sinemasından soğutan tam da bu işte. Fabrikasyon filmler. Bu artık öyle bir hale geldi ki , seyretmeden filmde neler olacak , nasıl olacak biliyorum. Adamlar sinema nın kitabını yazmış (Gerçek anlamda. Hangi sahne hangi sırayla olacak , ne kadar sürecek , hangi açılarla çekilecek v.s. Hepsi kitapta yazıyor) ve işin kötüsü o kitabın dışına çıkmıyorlar. O yüzden son dönemin popüler , iyi iş yapmış Hollywood filmlerini seyretmiyorum , seyretmeyi de pek düşünmüyorum. Bu filmi de inatla seyretmiyordum , en son Cüneyt Özdemir bir yütüp videosunda "Şöyle güzel , böyle güzel" deyince seyredeyim dedim...Sen kaybolan saatlerimin failisin , yaktım seni cücü.

• Dehşetin Yüzü (The Nun-2018)

Fragman

Amerikan yapımı korku filmi. 22 Milyon dolar bütçeyle 360 Milyon dolar bütçe yapmış. Bu tür filmler James Wan gibi yapımcılar için tatlı kazanç kapısı. Tanınmamış oyuncular , ucuz prodüksiyon , birkaç Jumpscare de koydun mu , gelsin paralar. Tamamen Hristiyan mitolojisine dayalı uydurma hikayelerin başına bir de "Gerçek olaylardan alınmıştır" ibaresi koymuyorlar mı gerçekten fitil oluyorum. Filmde gerçek olan yegane karakterler , olmamış olayları çözen Ed ve Lorraine Warren isimli dolandırıcı çift. Neyse , film ortalama , Jumpscare ler haricinde pek bir numarası da yok.

• Castle Rock - 2018

Fragman

Yine bir dijital platform , ama bu sefer HULU. Ve ilk kez bir dizi. J.J. Abrams ı araştırırken haberdar olduğum bir dizi. Öyle dizi seyreden , dizi peşinden koşan biri değilim. Ama J. J. Abrams ve Stephen King adını yan yana görünce dayanamadım. Zaten buna diziden ziyade 8 küsur saatlik bir film demek daha doğru. Olaylar , Stephen King romanlarının , hikayelerinin yaşandığı kurgusal "Castle Rock" kasabasında geçiyor (Onca kitabını okumama rağmen ben böyle bir kasabanın varlığını hatırlamıyorum. Stephen King romanlarının , hikayelerinin birleşme noktası "Kara Kule" dir , bir kasaba değil. Ayrıca bazılarının söylediğinin aksine "İt" , Castle Rock ta değil Derry de geçer). Daha önce de dediğim gibi 10 bölümlük dizi tek bir hikayeden oluşuyor. Okuduğuma göre her sezon tek bir hikayeden oluşacakmış. Konusu ; Shawshank (Evet "Esaretin Bedeli"n deki meşhur hapishane) hapishanesinin müdürü emekli olduktan sonra intihar eder. Gelen yeni müdürün emriyle kullanılmayan bölümde araştırma yapılırken , mahzenin altında , bir kafeste tutulan genç bir adam bulunur. Ve olaylar başlar. Dizide Stephen King hayranlarını sürprizler bekliyor. Yerler , olaylar , kişiler hatta müzikler bile King in işleriyle , filmleriyle bağlantılı. Hatta ve hatta oyuncular bile. Bill Skarsgard ("O"-2017) , Sissy Spacek ("Carrie"-1976) özellikle seçilmişler. Bu arada ikisinin oyunculuğuna da laf yok. Özellikle 7. Bölümde Spacek resmen döktürmüş (En sevdiğim bölüm o oldu , başlı başına bir film olurmuş , tam kafa sıyırtan cinsten). Yazan her ne kadar o olmasa da "Ortak Yapımcı" Stephen King in süzgecinden geçmiş gibi duruyor. Her fırsatta kendisini gözümüze sokan Netflix yerine Hulu dan böyle bir dizi çıkmasına şaşırdım. Ben beğendim.

• Gece Dünyayi Yuttugunda (The Night Eats the World-La nuit a dévoré le monde-2018)

Fragman

Fransız yapımı zombie filmi. Fransız yapımı olmasına rağmen nedense dili İngilizce. Bunlar hep İlluminati nin işleri. Yapımcıların en kısa zamanda böyle "Zihni Sinir Proceleri"n den vazgeçmelerini temenni ediyorum. Amerikan seyircisini hedefleyip böyle alavere çevirmekten vazgeçsinler. Konusu ; Eski kız arkadaşından kalan eşyalarını almayan giden kahramanımız bir odada uyuya kalır. Uyandığında her tarafı zombie sarmıştır. "28 Gün Sonra" ekolünü devam ettiren sese duyarlı , hızlı ve öfkeli zombie lerimiz var. Film fena başlamıyor. Ama zaman geçip , "Tamam , olayı anladım. Şimdi aksiyon başlasın" dediğinizde hiç birşey olmuyor. Yine aynı tempoda devam ediyor film. Neredeyse tamamı kapalı , tek bir mekanda geçen , düşük tempolu bir film. Yeni bir [Rec] veya "28 Gün Sonra" olma potansiyeli varken heba edilmiş. Ortalama bir film.

• Gizemli Ev (Winchester-2018)

Fragman

Amerikan yapımı bir korku filmi. Gerçek bir kişi ve ev hakkında kurmaca bir hikaye. Önce olayın gerçek kısmını anlatalım.

Filme konu olan Sarah Winchester zengin bir ailenin 5. çocuğu olarak dünyaya gelir. Ailesi Mason locası üyesidir ve bu doğrultuda eğitim alır. Henüz 12 yaşındayken Latin, Fransız, İtalyan ve İspanyol dillerine hakimdir. Mason şifreleme tekniklerinde ustadır. Winchester tüfeklerinin tek varisi William Wirt Winchester ile evlenir. Tek çocuğu Annie yi 40 günlük iken kaybeder. 1880 senesinde kayın pederi ölür. Bir sene sonra da kocasını veremden kaybeder. Artık Winchester ın %51 ine sahip tek kişidir. Yaşadığı kayıpların ardından insanlardan uzaklaşarak San Jose kırsalından sekiz odalı bir çiftlik evi satın alır ve orada yaşamaya başlar. Rivayet o dur ki , Sık sık ruh seansları düzenler. Yine böyle bir günde Boston’dan gelen ünlü bir medyum olan Adam Coons ile tanışır. Adam ona tüfekle öldürülenlerin ruhlarının asla huzura eremeyeceğini söyler. Medyum ona inşaatın hiç bitmeyeceği bir ev yapmasını önerir. O da bu öneriyi benimser. Hayatı boyunca , günde 24 saat evde inşaat devam eder. Sarah 83 yaşında kalp hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğinde evde 160 oda, 40 merdiven, 1257 pencere, 467 kapı ve tam 47 şömine bulunmaktaydı. Ve evin her yanı gizemli şifreler, mesajlar ve sembollerle kaplıydı.

Film de işte bunu konu alıyor. Aslında bu ilk değil. Daha önce de Stephen King "Rose Red Konağı" nı yazarken bu kişilerden , olaylardan ve yerlerden etkilenmiş. Filme geri dönecek olursak , Konusu ; Keş Doktor Price , Winchester hissedarlarının isteğiyle ,Sarah Winchester ın akıl sağlığını değerlendirmek üzere evine davet edilir. Ve olaylar başlar. Oyunculuklar iyi. Özellikle Helen Mirren. Korku dozu normal. Ben beğendim.

Ev hala yerinde duruyor. Ve ziyarete açık. Söylentileri ve hurafeleri bir kenara bırakırsak , Sarah Winchester ın hayatı boyunca medyumlarla görüştüğüne dair bir kayıt yok. Bunca ölümle lanetlendiğini düşünen birinin aksine fabrikayı ne kapatmış ne de satmış. Tersine silah üretmeye devam etmiş. Bu konuyu araştıran bazı uzmanlara göreyse bu evin amacı içerisine masonluk ile alakalı şifreleri gizlemek....Ayrıca bana ne , kadının parası varmış , yapmak istemiş , yapmış. Keyfinin kahyasımıyım?

• arghh kullanıcısına yanıt
    Ben sadece paradoxu izledim, seri olduğunu da bilmeden. Bağlantı varsa paradoxta kaçırdığım noktalar olabilir mi diye aklımdan geçiyor şuan. diğerileri paradoxa göre nasıl? izlemeye değer mi?
  • scorpion20 kullanıcısına yanıt
    Cloverfield - 2008 İlk film zaten. Olaylar birden başlıyor ve film de nedenine dair bir açıklama yok , sadece söylentiler. İlk film olduğu için izlenir. Diğer film de konuyla alakalı pek birşey yok. Ayrı bir konu. Sadece sonunda bir takım olaylar oluyor. Yani bütünlük açısından izlemeye değecek bir durum yok. İçlerinde sadece paradox olaya dair bilgiler veriyor. Onu seyrettiyseniz geriye (konunun geneli olarak) birşey kalmıyor. Seri olarak düşünüldüğünde zaten (belli ki seri olarak tasarlanmamış. Tutunca devam filmleri gelmiş.) filmleri arasında mantık hataları var.
  • arghh kullanıcısına yanıt
    10 yıldan fazla geçmiş ilk film için, sonuncuya göre çok basit kalır etkisini kaybeder diye düşündüm yine de fikrinizi almak istedim. paradoxtan sonra seri gelir ve daha açıklayıcı olur diye beklentim vardı ama siz öncesi var deyince acaba ben bağlantıları, ön bilgileri mi kaçırdım oldu. çok da izlemeye gerek yok o zaman, teşekkürler
  • Yani , öyle çok "Seri için izlenmesi şart" filmler değil. İlk filmi açıkçası "The Mist - 2007" nin devam filmi gibi hissettim ben. The Mist te bir geçit açılmış , sonra yaratıklar büyük şehre gelince de bu olaylar olmuş gibisinden.
  • Bizi Kötüden Koru (Deliver Us from Evil-2014)

Fragman

Amerikan yapımı korku , macera filmi. Polis memuru kahramanımız , çocuğunu aslan kafesine atan bir annenin olayını araştırırken , bu olayın tek olmadığını öğrenir. Birbiriyle bağlantılı başka olaylar da olmuştur. Film sıradan , tek önemli kozu başrol de ki Eric Bana (armutta arkadaşın). 30 Milyon dolar bütçeyle 88 Milyon dolar gişe yapmış. Ortalama bir film. Film ile alakalı beni sinir eden şey "Gerçek olaylardan esinlenmiştir/alınmıştır" kısmı. Nasıl "Yaş sınırı" için komisyon kurulup inceleme yapılıyorsa bu işe de el atılmalı. Çünkü bu işin iyice çivisi çıktı.

• Kapan (La habitación de Fermat-2007)

Fragman

İspanyol yapımı Gizem/Gerilim filmi. Konusu ; Bir bulmacayla seçilen 4 Matematikçi , kapalı bir odada gizemli davetçi tarafından sorulan problemleri çözmeye çalışırlar. Zaman geçtikçe bu oyun bir Ölüm/Kalım mücadelesine dönüşür. Az oyunculu , çoğunluğu kapalı , tek mekan da geçen bir film. Başlarda fena gitmiyor. Ama olay açıklığa kavuşunca arada mantık hataları kendini göstermeye başlıyor. Ortalama bir film.

Not : Yütüp ten Türkçe dublajlı seyredilebiliyormuş.

• The Method (El método-2005)

Fragman

İspanyol yapımı bir film daha. Gizemden ziyade dram a daha yakın. Konusu , İş görüşmesi için çağrılan 7 aday kapalı bir oda da çeşitli elemelerden geçerler. Yine tek bir mekan , az oyuncu ve bol diyalog lu. İyi bir başlangıcın ardından ortalara doğru biraz sıkmaya başlıyor. Sonradan tempoyu arttırsa da 2 saate yakın süresi olması gerekenden biraz uzun.Az da olsa 18+ bir sahnesi var. Fena değil.

• Çatı katı (Loft-2008)

Fragman

Belçika yapımı Gerilim/Gizem filmi. Konusu ; 5 yakın arkadaş , metreslerini , sevgililerini getirmek için bir çatı katı tutarlar. Bir gün daire de ölü bir kadın bulmalarıyla hayatları değişir. Kadının kim olduğu , kimin öldürdüğü ve komployu onlara kimin kurduğu sorularını çözmeleri gerekiyordur. 3.2 Milyon euro ya mal olup 9 Milyon dolar ciro yapmış. Oyunculuklar , yapım kalitesi v.s fena değil. Ancak aynı konunun daha önce gördüğümüz örneklerinin üzerine pek bir şey koyamıyor. Film sonunda ki twist ler ben de istediği etkiyi nedense yaratmadı. Film süresinin etkisi olabilir.

Not : Yütüp sağolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 28 Şubat 2019; 16:14:34 >

• Asabiyim Ben (Wild Tales - Relatos salvajes-2014)

Fragman

İzleyecek doğru düzgün film bulamadığım için (Ve başka sebeplerden ötürü) verdiğimiz aranın ardından, "Dünya Sineması" kapsamında Arjantin deyiz. Film birbirinden bağımsız altı hikayeden oluşuyor. Tek ortak noktaları hepsinin "İntikam" öyküsü olması. Süreleri 10 dakikayla başlayıp uzuyor. Bir İspanyol , daha doğrusu Akdeniz kültürü havası var. 3.3 Milyon dolar bütçeyle 36.3 Milyon dolar gişe yapmış. Görüntüler , çekim kalitesi , hikayeler , senaryo , oyunculuklar iyi. "En Yabancı Dilde Film" Oscar adaylığı da var. Ama 8.1 lik puanı hakkediyor mu tartışılır. Ben beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 5 Nisan 2019; 16:1:0 >

• Gözlerindeki sir (The Secret in Their Eyes - El secreto de sus ojos-2009)

Fragman

Arjantin yapımı bir Dram/Macera/Gizem. Bir cinayet soruşturması arka planında söylenmemiş şeylerin 25 yıllık hikayesi. Gizem kısmı yoğun değil , daha çok Dram tarafı ağır basan bir film. Bu aldığı "En Yabancı Dilde Film" Oscar ından da belli. Ama sıkıcı olduğunu söyleyemem. Başrolde ki abimizi bir önceki filmin bölümlerinden birinde ("Bombita") de seyretmiştim. Oyunculuğunu beğendim. 2 Milyon dolar bütçeyle 34 Milyon dolara yakın gişe yapmış. Ben beğendim.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.