Bildirim
Fragman (14. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Alita: Savaş Meleği (Alita: Battle Angel-2019)
Amerikan yapımı Kurgu-Bilim/Macera filmi. 170 Milyon dolara mal olup 404 Milyon dolar ciro yapmış. İzlemek için yanıp tutuştuğumu söyleyemem (Vizyondayken çok fazla beğenilen , çok hype'lanan filmler ben de ters tepki yaratıyor neden se) Forum da konusunu görünce seyredeyim dedim. Film güzel. Ne vadediyor ise onu veriyor. Sonuçta Amerikan yapımı gişe filmi. CGI konusunda "Vay be bunu da yapmışlar" noktasını geçeli bir hayli oluyor. Dolayısıyla bu konuda çığır açan yeni bir şeylere tanık olmuyoruz filmde. Konu , Oyunculuklar v.s normal. Yalnız "Motorball" oyununu , James Caan ın baş rolünü oynadığı "Rollerball-1975" e benzettim ben. Ben beğendim. Ama "Hangisi?" diye soran olursa , ben "Ready Player One-2018" derim.
-
Şarkını Söyle (Sing-2016)
Amerikan yapımı bir Animasyon/Müzik filmi. "Çılgın Hırsız" ve "Minyonlar" ı yaratan Illumination dan. Konusu , bir türlü istediği başarıyı yakalayamamış ve adı "Üçkağıtçı" ya çıkmış Buster Moon un tek umudu bir şarkı yarışması düzenlemektir. Böylece hem tiyatrosunu kurtaracak , hem de vurduğu dipten tekrar yükselecektir. Çocuklar seyretsin diye çok uğraştım ancak Tv ye yansıtmayı başaramadığım için sadece kendim izlemek zorunda kaldım. En kısa zamanda bir çaresini bulup onlara da seyrettirmeyi düşünüyorum. Film teknik olarak iyi , hatta ağız hareketlerinde "Motion capture" kullanılmadıysa çok iyi , konu normal , karakterler başarılı ama en iyi olduğu nokta (Bir müzik filminde olması gerektiği gibi) müzikler.75 Milyon dolara mal olup , 634 Milyon dolar kazandırmış. Ben beğendim.
-
Taşların Çağrısı (Voice from the Stone-2017)
Amerikan-İtalyan ortak yapımı bir Dram/Gerilim. Konusu ; 1950 ler de hasta çocuklar ile ilgilenen bir hemşire , annesinin ölümünden sonra hiç konuşmayan bir çocukla ilgilenmek üzere bir şatoya gelir. Başta söyleyeyim Gizem/Gerilim için seyretmek isteyen olursa hiç zahmet etmesin. Oyunculuklar ortalama , hikaye zayıf , senaryo ortalama. Velhasıl dram ağırlıklı ortalama bir film. Sonu itibariyle "The Skeleton Key - 2005" in heyecansız , gerilimsiz , aksiyonsuz , vasat bir benzerini izlemişim gibi hissettim.
Not : Yütüp üzerinden dublajlı mı seyretmişim? Yalan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 4 Ağustos 2019; 0:35:13 >
-
Brightburn - 2019
Amerikan yapımı Kurgu Bilim/Korku filmi. 7 Milyon dolara mal olup 26 Milyon dolar ciro yapmış. Konusu ; Çocuk isteyip sahip olamayan bir çiftin evlerinin yakınına uzaydan gelen kapsül içinde bir erkek bebek düşer. Konuyu hatırlamayanın olduğunu sanmıyorum. Evet bu Süpermen in konusu. Ancak bu filmin ayrıldığı nokta , uzaylı arkadaşın kötü olması. Fikir pek orijinal değil maalesef , konu normal , oyunculuklar daha iyi olabilirdi. Çok iyi olmasa da seyredilmeyecek kadar kötü değil. "Devamı gelecek. Bu sefer fokunu çıkaracağız" sonu olmasa daha iyi olurdu.
-
The Silence - 2019
Alman (Evet Alman yapımıymış. Şaşırdım) yapımı bir Netflix filmi. Konusu ; Milyonlarca yıldır kapalı kalan bir mağara nın açılmasıyla yarasa benzeri insan yiyen yaratıklar dışarı fışkırır. (Milyonlarca yıldır kapalı olan mağara da bu yaratıklar ne yiyerek hayatta kaldılar , ülkeyi istila edecek kadar ürediler diye sormak film ekibinden kimsenin aklına gelmedi herhalde. Açıklamasını yapsalardı daha iyi olurdu. Neyse "Film hilesi" deyip geçelim) Film Netflix filmi sonuçta. Çok bir şey beklememek lazım. Ancak ben , şu "Sese duyarlı avcı yaratık" kısmını pek sevemedim. "A Quiet Place-2018" de de beni filmden en çok soğutan kısım orası olmuştu. Öyle bir yaratık olsaydı herhalde baş etmesi ve yok etmesi en kolay düşman olurdu.
Konusu ortalama , oyunculuklar iyi , özellikle Stanley Tucci , Miranda Otto , Kiernan Shipka nın. Zaten onlardan başka pek oyuncu da yok. "Netflix filmi" kategorisinde iyi.
-
Kuyu (The Hole in the Ground-2019)
İrlanda/İngiltere/Belçika/Finlandiya ortak yapımı Korku/Gerilim filmi. Konusu ; Oğluyla yeni taşındıkları kasabada hayatlarına devam etmeye çalışan kadının başından geçenler. Evlerinin yakınında , orman içinde bir delik (Aslında obruk sayılır) bulmalarıyla her şey değişir. Çok yoğun olmasa da gerilim erken başlıyor ve son onbeş dakika ya kadar devam ediyor (Benim için) Ondan sonrası için heyecanımı kaybettim açıkçası. IMDb puanının 1-2 tık üzerini hak ediyor. Oyunculuklar daha iyi olsaydı daha da yüksek puan alırdı. Genel olarak filmi beğendim. Sonunu ayrıca beğendim.
-
Baskin (The Raid: Redemption-Serbuan Maut-2011)
Endonezya yapımı bir Aksiyon filmi. 1.1 Milyon dolara mal olup 9.3 Milyon (Bunun 4.1 i Amerika dan) dolar gişe yapmış. Konusu ; Polis timleri mafyanın , çetelerin , uyuşturucu tacirlerinin yuvalandığı binaya baskın yaparlar. Ancak işler hiç de iyi gitmez. Temposu yüksek , diğer uzak doğu aksiyon filmleri gibi dövüş ağırlıklı bir film. Dövüş sahnelerinin Koreografisi iyi , hızlı ve akıcı. Oyunculuklar ve çekim kalitesi fena sayılmaz. Bir "Hard Boiled-1992" değil belki ama aksiyon severler için iyi sayılır. Ayrıca Endonezya dan çıkmış olması da bizim sinema sektörü için ders niteliğinde. Ben beğendim.
Not : Yütüp mü? Dublajlı mı? Oh là là!
-
NOS4A2 - 2019
Amerikan yapımı bir Dram/Gerilim dizisi. AMC kanalında yayınlanan dizi Joe Hill in aynı isimli romanından uyarlama. "Joe Hill kim?" diye soracak olursanız , kendisine "Ben senin babanı tanırım" diyebilirsiniz. Çünkü kendisi Stephen King in büyük oğlu olur. Bu arada King in yazar olarak küçük oğlu Owen King i daha çok beğendiğini rivayet eden var. Diziyi seyredince nedenini anladım. Konuyu çok dağıtmış , dram kısımları olması gerekenden fazla , gerilim vasat. İlk bölümler fena değil ama sonra "Aile Meseleleri" hem tempoyu düşürüyor hem sıkmaya başlıyor. Ortalara doğru 1-2 bölüm var güzel olan , ardından kötülerin kahvehane gibi toplaştıkları yeri görünce hepten hayal kırıklığı oldu bende. Bir "Castle Rock" değil (Zaten olmasını bekleyen de yok. Castle Rock ın ardında koskoca Stephen King külliyatı var) ama yine de insan daha iyi bir şeyler bekliyor. Sonuç ; Dizi ortalama , bana göre 8 saatini harcamaya değmez. Ama "Strong Creative" ler ile tanışmak isteyen , Aile içi dram hikayelerinden hoşlanan , arada da heyecan olsun diyenler bir göz atabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 15 Ağustos 2019; 14:1:28 >
-
The Dead Don't Die-2019
Ülke : Amerika
Yer : Amerika
Dil : İngilizce
Tür : Komedi/Korku
Süre : 103 dk
Bütçe : -
Gişe : 13 Milyon dolar.
Yönetmen : Jim Jarmusch
Amerikan yapımı Korku/Komedi filmi. Konusu ; Kutuplarda petrol çıkarılmaya başlanmasıyla birlikte dünyanın ekseni kayar ve tuhaf şeyler gerçekleşmeye başlar. Ölülerin dirilmesi de bunlardan biridir. İlk olarak bu bir Korku/Komedi filmi değil. Komedi filmi , hatta sonlara doğru yönetmen "Filmi batırdık bari işi Absürt Komediye vuralım. Belki kurtarırız" diye düşünmüş olmalı ki , film iyice saçma bir hal alıyor. Yine de kendisini tebrik ediyorum. Bill Murray , Adam Driver , Steve Buscemi , Danny Glover , Selena Gomez , Tilda Swinton gibi oyuncuların olduğu bir filmi batırmak her babayiğidin harcı değildir. Bol mesaj kaygılı , korku ve komedi den uzak bir Korku/Komedi filmi. Ben beğenmedim.
-
Fantastik Canavarlar: Grindelwald'in Suçlari (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald-2018)
Ülke : Amerika/İngiliz
Yer : İngiltere
Dil : İngilizce/Fransızca
Tür : Fantastik/Macera
Süre : 134 dk
Bütçe : 200 Milyon dolar
Gişe : 653.7 Milyon dolar.
Yönetmen : David Yates
İngiliz yazar J.K. Rowling in sıkışıp kaldığı fantastik dünyasından yeni bir film. Öncülü "Fantastic Beasts and Where to Find Them-2016" de bize haber verildiği üzere devam filmi geldi yani. Görünüşe bakılırsa bu pilav daha çok su kaldıracak. İlk filmi seyredenler için konusunu anlatmaya gerek yok , olaylar altı ay sonrasından devam ediyor. Açıkçası her ne kadar yarattığı dünyayı takdir etsem de "Harry Potter" serisini ne okuyucu olarak ne de seyirci olarak çok sevemedim. Bu serinin ilk filmini beğenmiştim ancak ikinci filmde hikaye "Harry Potter" çizgisine geri döndü. Anlaşılan genel seyirci de benim gibi düşünmüş olmalı zira hem IMDb puanında hem de gişe de düşüş yaşamış. Ayrıca ilk film de işi biten sevilen karakterlerin saçma sapan sebepler ve yollarla tekrar hikayeye dahil edilmesi sık yapılan ve benim hiç hoşlanmadığım hareketler. Ortalama bir film.
-
Serenity - 2019
Ülke : Amerika/İngiliz
Yer : Mauritius
Dil : İngilizce/Fransızca
Tür : Dram/Gizem
Süre : 106 dk
Bütçe : 25 Milyon dolar
Gişe : 8.5 Milyon dolar.
Yönetmen : Steven Knight
Amerikan/İngiliz yapımı bir Dram/Gizem filmi. Konusu ; Hayatta tek arzusu peşinde olduğu dev Orkinos balığını tutmak olana kahramanımızın düzeni , oğlunun annesi olan eski sevgilisi(?) nin bir gün gelip kocasını öldürmesini istemesiyle değişir. Gereksiz (Matthew McConaughey i bulmuşken faydalanalım dediler herhalde) sevişme sahnelerini saymazsak fena değil. Gizem kısmını çözmesi kolay. Zaten ilk saatin sonunda açıklamayı da yapıyor. Geri kalan zamanı ise görevi başarmak için harcıyor. Dram kısmı çok ön plana çıkartılmamak la birlikte , film bitip te üzerine düşündüğünüzde çocuğun yaşadığı dramı ve özlemi anlayabiliyorsunuz. Bence filmin en büyük eksiği de bu. Gizem kısmını gereksiz yere büyütmeye çalışacağına çocuğun dramına odaklanmalıydı.
-
Yanimda Kal 'ın son bölümünü izliyordum. Güzeldi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?http://dizimagfilm.com/yanimda-kal-yerli-2018/ -
Ma - 2019
Tür : Korku/Gerilim
Süre : 99 dk
Bütçe : 5 Milyon dolar
Gişe : 60 Milyon dolar.
Yönetmen : Tate Taylor
Amerikan yapımı Korku gerilim filmi. Konusu ; Kasabaya yeni taşınan genç kız , yeni arkadaşlar edinir. İçki almaları için yardımcı olan kadının onlar ile ilgili intikam planlarından haberleri yoktur tabii ki. Böyle bir filmin bu bütçe ile bu kadar gişe yapması müthiş bir başarı. Zira film bir "Netflix Filmi" ayarında. Daha başlarda o kadar çok bilgi veriyor ki , seyirciye çözecek , merak edilecek bir gizem bırakmıyor. Hikaye , senaryo , oyunculuklar ortalama. Seyretmeseniz çok bir şey kaybetmezsiniz.
-
Çılgın Hırsız 3 (Despicable Me 3-2017)
Tür : Animasyon
Süre : 89 dk
Bütçe : 80 Milyon dolar
Gişe : 1 Milyar dolar.
Yönetmen : Kyle Balda , Pierre Coffin
Amerikan yapımı Animasyon filmi. Konusu ; Bir suçluyu elinden kaçırdığı için Gru ve anneliğe alışmaya çalışan yeni eşi ajanlık işlerinden olurlar. Yetmezmiş gibi bir de karşılarına ikiz kardeş meselesi çıkar. Serinin üç filmini de seyretmiş biri olarak , öncülleri kadar iyi olmadığını söyleyebilirim. Ama itiraf edeyim , çok iyi bir ciro yapmış. Bu arada Minion ların yeni filmi de 2020 de geliyor merak edenlere müjdesini vereyim.
-
Soğuk İntikam (Cold Pursuit-2019)
Ülke : Amerika/Kanada/İngiltere/Fransa/Almanya/Norveç
Yer : Kanada
Tür : Aksiyon/Dram
Süre : 119 dk
Bütçe : 60 Milyon dolar
Gişe : 75.5 Milyon dolar.
Yönetmen : Hans Petter Moland
Ortak yapım (O kadar ülkeyi tekrar yazamayacağım) diyelim. Danimarkalı yazar Kim Fupz Aakeson in "Kraftidioten" isimli romanından uyarlama. Konusu ; Uyuşturucu baronu tarafından öldürülen oğlunun intikamını almaya çalışan bir babanın hikayesi. Yer yer kara mizaha kayan kısımlarıyla türünün klasiklerinden ayrılan bir film. 2 saate yakın (Bir dakika eksik) süresi olmasına rağmen sıkmadan izleniyor. Seyrettikten sonra aklıma takılan soru "Amerika da kar küreyiciler ne kadar kazanıyor?" oldu. Ben beğendim.
-
Pyewacket - 2017
Ülke : Kanada
Süre : 90 dk
Bütçe : -
Gişe : 166 Bin dolar.
Yönetmen : Adam MacDonald
Kanada yapımı korku filmi. Konusu ; Babasının ölümü sonrası annesiyle ciddi problemler yaşayan genç kızımız , onu öldürmek için kara büyüye başvurur. Sonradan pişman olsa da artık geri dönüş yoktur. Bütçesine dair bilgi bulamadım ancak ya gişesi kadar dır ya da daha azı. Yani düşük bütçeli bir film. Ama bu kötü olduğu anlamına gelmiyor. Aksine (Bana göre) IMDb puanının üzerini hak ediyor. Konu ortalama , oyunculuklar iyi sayılır , Korku/Gerilim dozu hiç te fena değil. Düşük bütçeyle de iyi filmler yapılabileceğinin bir örneği. Ben beğendim.
-
The Prodigy - 2019
Ülke : Amerika , Kanada
Süre : 92 dk
Bütçe : 6 Milyon dolar
Gişe : 21 Milyon dolar.
Yönetmen : Nicholas McCarthy
Amerika , Kanada yapımı Korku/Gerilim filmi. Konusu ; Doğuştan dahi gibi görünen çocuğun bazı problemleri vardır. Aslında dahi değil cani dir. Korku filmlerinin klasiği "Beden ele geçirme" üzerine kurulu. Yalnız farklı olarak "Çocuk oyunu-Child's Play-1988" (Daha çok bilinen adıyla "Chucky") in insan versiyonu gibi. Neden bu kadar açıklıyorum konuyu? Ben yapmasam film zaten ilk dakikadan kendisi yapıyor. Onun için yazmakta mahsur görmedim. O sahne olmadan başlasaydı film seyirciye merak edecek , çözecek daha fazla şey verebilirdi. Açıkçası böyle bir başlangıcın ardından beklentim düştü. Ama genel olarak aksiyonu düşük olsa da gerilim olarak fena değil. Sonunu "The Exorcist-1973" e bağlamasını ise ben beğenmedim. Seyredilebilir.
-
Ölü Adamın Ayakkabıları (Dead Man's Shoe-2004)
Ülke : İngiltere
Yer : İngiltere
Tür : Dram/Suç/Gizem
Süre : 90 dk
Bütçe : 695 Bin pound
Gişe : 203 Bin dolar.
Yönetmen : Shane Meadows
İngiliz yapımı bir Dram filmi. Konusu , Özürlü kardeşine yapılanların intikamını alan bir askerin hikayesi. Bu sefer katili bulmaya çalışmıyoruz , filmin büyük kısmında katille beraber hareket ediyoruz. Her ne kadar içerisinde suç ve gizem barındırsa da aslında bir dram. O gözle seyrederseniz beklentinizi karşılayabilir. Oyunculuklarda pek sıkıntı yok. Ama yapmaya çalıştığı twist pek işe yaramıyor onu belirteyim. Ben film olarak beğendim fakat Gerilim/Korku arayanlar için pek iyi bir seçenek değil.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X