Şimdi Ara

Frankfurt'ta Üniversite ve TestDaf Sınavı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beykent Üniversitesinde Bankacılık ve Finans okuyorum 1.sınıfım ve burdan bir halt olmayacağını anlayarak Frankfurt'a geçmeyi düşünüyorum şartlı kabul alarak bu arada babam Frankfurt'ta yaşıyor.

Gidenler veya bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi , 1 sene almanyada dil kursu gördükten sonra testdaf sınavına gireceğim sınavı geçebilirmiyim zorluk derecesi ne sınavın?

• Özel mesaj yolladım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

Özel mesaj yolladım

Özel mesaj atmasanız da buraya atsanız, böylece konuyu merak edip giren, Google'dan gelen veya bilgi edinmek için gelenlerde bilgi alsa daha güzel olmaz mı? Forumun amacı bu zaten bilgi paylaşmak. Siz ona özel mesaj atarsanız biz nasıl faydalanacağız forumdan? Yanlış anlaşılmasın sitemin size değil bugün başka forumlarda da rastladım da bence bu davranış biraz forum ruhuna aykırı oluyor. Özel birşey olmadıkça özel mesaj yerine konuya yazmanjz daha güzel olur bence. Teşekkür ederiz yine de en azından arkadaşı bilgilendirmişsiniz sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FLameS.7

quote:

Özel mesaj yolladım

Özel mesaj atmasanız da buraya atsanız, böylece konuyu merak edip giren, Google'dan gelen veya bilgi edinmek için gelenlerde bilgi alsa daha güzel olmaz mı? Forumun amacı bu zaten bilgi paylaşmak. Siz ona özel mesaj atarsanız biz nasıl faydalanacağız forumdan? Yanlış anlaşılmasın sitemin size değil bugün başka forumlarda da rastladım da bence bu davranış biraz forum ruhuna aykırı oluyor. Özel birşey olmadıkça özel mesaj yerine konuya yazmanjz daha güzel olur bence. Teşekkür ederiz yine de en azından arkadaşı bilgilendirmişsiniz sanırım.

Başka bir forum sitesi atmıştım reklam olmasın diye eğer sorunuz varsa sorun bende cevaplarım. Bayağı araştırdım yani bilgim var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FLameS.7

quote:

Özel mesaj yolladım

Başka bir forum sitesi atmıştım reklam olmasın diye eğer sorunuz varsa sorun bende cevaplarım. Bayağı araştırdım yani bilgim var

O zaman anlatın hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel karar. öncelikle ne okuyacaksınız bölümünüzde devam mı edeceksiniz yoksa başka bölüme 0dan mı geçiş yapacaksınız.
    Frankfurt pahalı bir şehirdir Almanyadaki birçok şehre oranla. ama babanız oradaysa kalacak yer için para ödemeyeceksiniz demektir muhtemelen. buda konaklama ücreti ödemeyeceğiniz manasına gelir. ki zaten giderlerin neredeyse yarısı kalacak yer için kiraya gidiyor..
    1 senede Almanca sıfırdan Akademik seviyeye kolay değil fakat yapılamayacak da değil. Dil konusunda yatkınlığınız vardır cok aktif birisinizdir tabiki olur ama diğer türlü elbet birşeyler öğrenirsiniz ama daha fazla zaman gerekebilir.
    1 senede testdafı verebilirsiniz normal şartlarda. çoğu üniversite testdaf dan her bölümden min 4 olmak üzere toplam 16 puan ister. istisnalar mevcuttur tabiki. Bölümden bölüme üniversiteden üniversiteye değişir.
    Zorluk derecesi genellikle karşılaştıranlar Toefl a göre felan daha kolay buluyor lakin sorun şu ki çok fazla alternatif kaynak yok çalışma için.. ingilizce için bir yığın kitap bulabiliyorsunuz fakat iş Almanca olunca bulunabilecek kaliteli kaynak sayısı az. Yani elinizde örnek az ve Testdaf da konu herşeyden cıkabileceği için kelime ve bilgi hazinenizi yüksek tutmanız gerekecektir. Bunuda Yoğun kursa giderken derslere asılarak, gündelik veya haftalık kelime hazinenizi tazeleyip yenilerini öğrenerek yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: WuLKaS

Güzel karar. öncelikle ne okuyacaksınız bölümünüzde devam mı edeceksiniz yoksa başka bölüme 0dan mı geçiş yapacaksınız.
    Frankfurt pahalı bir şehirdir Almanyadaki birçok şehre oranla. ama babanız oradaysa kalacak yer için para ödemeyeceksiniz demektir muhtemelen. buda konaklama ücreti ödemeyeceğiniz manasına gelir. ki zaten giderlerin neredeyse yarısı kalacak yer için kiraya gidiyor..
    1 senede Almanca sıfırdan Akademik seviyeye kolay değil fakat yapılamayacak da değil. Dil konusunda yatkınlığınız vardır cok aktif birisinizdir tabiki olur ama diğer türlü elbet birşeyler öğrenirsiniz ama daha fazla zaman gerekebilir.
    1 senede testdafı verebilirsiniz normal şartlarda. çoğu üniversite testdaf dan her bölümden min 4 olmak üzere toplam 16 puan ister. istisnalar mevcuttur tabiki. Bölümden bölüme üniversiteden üniversiteye değişir.
    Zorluk derecesi genellikle karşılaştıranlar Toefl a göre felan daha kolay buluyor lakin sorun şu ki çok fazla alternatif kaynak yok çalışma için.. ingilizce için bir yığın kitap bulabiliyorsunuz fakat iş Almanca olunca bulunabilecek kaliteli kaynak sayısı az. Yani elinizde örnek az ve Testdaf da konu herşeyden cıkabileceği için kelime ve bilgi hazinenizi yüksek tutmanız gerekecektir. Bunuda Yoğun kursa giderken derslere asılarak, gündelik veya haftalık kelime hazinenizi tazeleyip yenilerini öğrenerek yapabilirsiniz.

Evet kalacak yere para ödemeyeceğim o yönden avantajlıyım

Babam frankfurtta olduğu için üniversiteye gitmiş ve oradaki türk eğitim görevlisiyle konuşmuş burda okuduğum bölümü falan söylemiş oradaki üniversitede bankacılık ve finans olmadığı için orada ekonomi okuyacağım ben

Dil konusuna gelincede istanbulda herhangi bir dil kursuna gitmedim gitmeyide düşünmüyorum şuanlık direk almanyada öğreneceğim herşeyi

Daha oraya geçmek için herhangi bir adım atmadım şartlı kabul alırsam vizede herhangi bir sorun yaşarmıyım almanca hiç bilmediğim için (bu arada yaşım 18)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vizede sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum
    babanız orada birkere. kalacak yer sizin eğitim masrafınız felan direkt 1.derece akraba yani babanız tarafından doğal olarak karşılanabileceği için hiç sıkıntı yaratacaklarını sanmam.
    eğitime gitmeseniz bile babanızın yanına almak için sizin adınıza başvurabilir öyle bile gelebilirsiniz ki birde şartlı kabul ile felan işiniz neredeyse garanti olur. ama yinede 1 seviye almancayı A1 seviyesini yani Türkiyede yapmanızı ve öyle gitmenizi tavsiye ederim. bu başlamanız için size çok fazla kolaylık sağlayacaktır.
  • quote:

vizede sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum
    babanız orada birkere. kalacak yer sizin eğitim masrafınız felan direkt 1.derece akraba yani babanız tarafından doğal olarak karşılanabileceği için hiç sıkıntı yaratacaklarını sanmam.
    eğitime gitmeseniz bile babanızın yanına almak için sizin adınıza başvurabilir öyle bile gelebilirsiniz ki birde şartlı kabul ile felan işiniz neredeyse garanti olur. ama yinede 1 seviye almancayı A1 seviyesini yani Türkiyede yapmanızı ve öyle gitmenizi tavsiye ederim. bu başlamanız için size çok fazla kolaylık sağlayacaktır.

istanbulda tavsiye edebileceğin A1 sertifikası veren kurs varmı
  • Ben Ankarada yaptım kursu. İstanbul hakkında bilgim yok ne yazıkki.
    Ama Goethe institut Almanya'nın resmi kurumudur dil konusunda çokda iyilerdir. biraz fiyatı tuzlu olur ama verebilirim dersen oraya gitmeni tavsiye ederim.
  • Babanız oradaysa sizin de vatandaşlığınız olması gerekmez mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Babanız oradaysa sizin de vatandaşlığınız olması gerekmez mi?

Babam oranın vatandaşı değil 15 senedir orada ve çalışma izni var sadece
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    bende frankfurtta okumak istiyorum ama yapmam gerekenleri bilmiyorum. Makine yada bilgisayar mühendisliği istiyorum? Ve lise ortalaması kaç olması lazım? Yardımcı olursanız sevinirim
  • ortalamanın önemi yok artık YERLEŞME PUANINIZA bakıyorlar.
    Diploma puanının pek bir önemi kalmadı.
    İlk önce dil kursuna kayıt olup üniversitenin istediği dil seviyesine geleceksiniz yani sertifikanız olacak. Tabiki Türkiyede, Almanyada okumak istediğiniz bölümün aynısını veya benzerini kazanmanız gerekiyor. Müh. Kazanan Tıp okuyamaz yani.
    Aynı şekilde Tıp kazananda Müh.
  • quote:

ortalamanın önemi yok artık YERLEŞME PUANINIZA bakıyorlar.
    Diploma puanının pek bir önemi kalmadı.
    İlk önce dil kursuna kayıt olup üniversitenin istediği dil seviyesine geleceksiniz yani sertifikanız olacak. Tabiki Türkiyede, Almanyada okumak istediğiniz bölümün aynısını veya benzerini kazanmanız gerekiyor. Müh. Kazanan Tıp okuyamaz yani.
    Aynı şekilde Tıp kazananda Müh.

Yerleşme puanı dediğiniz şey Türkiye'de kaç binde olduğumuz mu?
  • Yerleşme puanı ösymde aldığın ve tercihine göre olan örneğin mf3 tm2 v.s tarzı puanlar şu puan mesela
  • quote:

Yerleşme puanı ösymde aldığın ve tercihine göre olan örneğin mf3 tm2 v.s tarzı puanlar şu puan mesela

Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.