Şimdi Ara

Fransa, İşidin saldırısından sonra facebook üzerindeki tepkiler ve görüşüm. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yine dis güçler, müslümanlar ak kaşık.hadi dağılın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım işid müslüman bir örgüttür.
    Sen çok yanlış anlamıssın işidi

• Konu baya karman çorman olmuş. Yani birşey paylaştığıma pişman oldum. Yorumlara baktım kuş beyninli dar görüşlü sabit fikirli olmakla nitelendiğimde yazılmış. Sabit fikirli birinin size yazacağı tek şey şudur. YAW HEE HEE . Bundan başka bişey yazıp konuyu uzatmaz.Herkesin savunduğu görüşler ve inandıkları düşünceler fikirler olabilir. Ama haikat kanıtlar üzerine dayanır ve bu düşünceler haikati değiştirmez. Herşeyi bilirim tavrım yok bilmedğim şeylere bilmiyorum diyebiliyorum. İşid mevzusunda gelirsek islamı , terör örgütüyle bir tutmamamınız normal. Müslüman teroristte değildir ama bu demek olmuyor ki bir çok kurulan terör örgütünün islamdan güç alarak dini meseleler üzerinden birleşip karmaşa çıkarmıyorlar. Şu örneğide verme gereği duydum hristiyan terörist veya başka bir din veya bir örgütlerde mevcut. Ku klux klan örnek verirsek hristiyanlardı. Peki neden hristiyan terör örgütü denmedi ? Sebebi kuruluş amaçlarının ırkçılıa dayanması ve siyah ırkını amerikadan silmekti hristiyanlık için yapıyoruz demediler. İşid vb. örgütlere peki neden ben islami terör örgütü dedim bide onu şimdi düşün. Adamlar kendilerini öyle tanıtım onun için eylem yapıyorlar. Şunuda dipnot düşiyim şeriatla yönetilen ülkelere özenip halifelik isteyenlerden tek umduğum şeriatla yönetilen ülkelere gidip orda 1-2 yıl geçirmeleri. He aklıma gelmişken söyliyim fikir teröristleride var. Arabistana göre ateistler terörist sırf sorguladıkları için hapis cezasına çarptırılıyorlar. Buda diğer teröristlerin arasında bir tutuluyor.

• 2. maddenin yarısından sonra okumayı kestim.

• quote:

Arkadaşlar hangi ülke diğer bir ülkenin askeri için yas tutmuş bana biri örnek versin

şimdi şöyle bir durum var..Ülkemizin düşmanı olan pkk ve alt kolları herhangi bir devlet ve devletin ordusu değil..Bizzat çoğunun Türkiye Cumhuriyeti kimliği olan,devletin ve milletin her türlü nimetlerinden faydalanan tabiri caizse yedikleri kaba pisleyen şerefsizler..Bu durumda pariste ölenler terör kurbanı Türk askerleri değil öylemi?? Eğer 2 ülke savaş halinde olsa o zaman şehit olan askerlerimize terör kurbanıdır diyemiz..Fakat biz bir devletle savaşmıyoruz bizzat paristeki olayları yapan terörist gruba benzer başka bir terörist grupla savaşıyoruz..O yüzden bizim askerlerimiz şehit oluncada batılarının yas tutması lazım..Bir batılı çıkıp neden şunu demiyor"Yahu bu Türkiye sadece 2015 yılında terör yüzünden bir sürü şehit vermiş buna tepki göstermiliyiz" diye? İlla askerlerimizin (Allah göstermesin) 100-150 tanesi birdenmi şehit olmalı?

Şu kadarını söylim hiç bir Fransız Türkiye'de terörden dolayı vefat etmiş vatandaşlarımıza ve Şehit düşmüş askerlerimize üzülmez..Çünkü umurlarında değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadwood -- 18 Kasım 2015; 15:16:38 >

• Batı, 10 milyonlarca müslümanı kıtır kıtır keser, kimse de hesap sormaz,"gerçek hristiyanlık bu değil " diyen çıkmaz.Sonra elin garibanı Haçlı yayılımcılığına & terörüne tepki vererek eylem gerçekleştirir,Batı'nın orantısız gücüne caydırıcı refleksle karşılık verir ve bizim yumuşak gtlu metropol solcuları da "gerçek İslam bu değil" diyerek anırır.
    Özet budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 18 Kasım 2015; 15:48:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4everamazan

Yorumun için saol. İslama çaktırmışsın demişsin. Allahu ekber diyip kendilerini patlatanlar dinsizler değil sonuçta. Eğer yazdıklarım senin zoruna gidiyorsa demek ki bir yara mevzusu var burda.
    Ben yararlı bilgi vericem veya gelin yararı dokunucak diye bir idda ortaya atıp yazımı paylaşmadım. Kendi facebook arkadaşlarımın zıt görüşlerini kendimce sorguladım ve yorumladım. Bu sana göre özgün bir görüş olmayabilir. Saygı duyarım.

Bende hristiyan yahudi gibi giyinip bu bomba yahudiler veya hristiyanlar için patlatiyorum desem yada kafalarını kessem god diye bağırsam hristiyan veya yahudi mi oluyorum işid o pis agizlarina allahi ve peygamberin adlarını aldığı için Müslüman mi oluyor dini islamı kötüleme durumu olamaz mı yaptıkları ? adamlar müslüman olsa her yaptıkları bir kenara neden kendi dinindeki adamın kafasını kessin işid kaç müslümanın kafasını kesti hala nasıl islama çamur atıyorsunuz bu adamlar sayesinde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 18 Kasım 2015; 16:02:55 >

• Bloklayıp geçin vakit kaybetmeye değmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teecem

quote:

Orijinalden alıntı: asau

Tarafsızlığı bak, İslama çakmaktan başka işe yarar bilgi yok, gerisi genel geçer sıradan görüşler, ortada özgün bir görüş yok, okumaya değmez

Adamın 2. Sorusundaki cevabı verirsen hak veririm. Türklerin zorla müslüman olması misal.

Kılıç zoru ile müslüman olmamıştır türk ırkı Türklerin ilk kurdukları imparatorluk Hun İmparatorluğu'dur. Türklerin daha eskiden de devletler kurduklarını biliyoruz, ama Hun Devleti çok geniş bir saha üzerinde başka milletleri de idaresi altına alan büyük bir devlet olduğu için, ona imparatorluk adını veriyoruz. Hun İmparatorluğu Hun Türkleri tarafından M.Ö. 220 yılında kuruldu. Hunlar bugünkü Moğolistan bölgesinde, yâni Çin'in kuzey-batısında yaşıyorlardı.

Türkler, Nuh peygamberin oğullarından Yâfes'in neslindendir.

Türkleri İslamiyete Yakınlaştıran Sebepler

Türkleri İslamiyet'e yakınlaştıran en önemli sebep, tevhid inancı olmuştur. Allah'ın birliği inancı Türklerde çok yaygın olan bir inançtı. Din adamlarını huzuruna çağıran Mengü Kağan, "Biz tek Tanrı’nın varlığına, onun sayesinde yaşadığımıza ve onun emri ile öldüğümüze inanıyoruz." demişti. (Süleyman Kocabaş, Adil Türk İdaresi, s.15)

Türklerde Allah'ın birliği inancı "Kök Tengri" (Gök-Kainat Tanrısı) olarak isimlendirilmişti. Türklerin inançları ile İslam inancı arasındaki benzerlik sadece bununla sınırlı değildi. İslamiyet öncesi Türkler ahiret gününe, öldükten sonra dirilmeye, kaza ve kadere inanırlar ve kurban keserlerdi. Zina ve eşcinsellik kesinlikle yasaktı ve hırsızlık ağır ceza ile cezalandırılırdı.Türklerin İslamiyeti kabul etmelerinde İslam öncesi Türklerin inançları ile İslamiyet arasındaki büyük benzerlikler önemli rol oynamıştır. Bu benzerlikleri kavradıkça İslamiyete her geçen gün yakınlık duyan Türkler, Emevi Valisi'nin Horasan'da İslamiyeti yaymak için cami ve medrese açmasına hiçbir tepki göstermemiştir. Bu yakınlaşma süreci Arap Müslümanlarla Türklerin ortak düşmanları olan Çinlilere karşı omuz omuza mücadele etmesiyle doruk noktasına ulaşmıştır.

Dünya Tarihinin Dönüm Noktası

Türklerin İslam dini ve Müslüman Araplarla tanışmasına vesile olan "Talas Savaşı"ndan Çin Ordusu karşısında zorlanan Müslümanların yardımına Türk süvarileri yetişmiştir. Savaşı izleyen Karluk beyinin emriyle savaş alanına giren Türk süvarileri karşısında neye uğradıklarını şaşıran Çinliler Talas Savaşı’nda yenilgiye uğramışlardır. Bu savaşın ardından İslamiyet Maveraünnehir’de kalıcı hale gelmiş ve Türkler de uzun zaman Çin tehlikesinden kurtulmuşlardır.

Bölgeye adım atan Müslüman Araplar, Türklerin yüksek ahlaklarını, idarecilik ve savaştaki üstün meziyetlerini yakından tanıma imkanı bulmuşlardır. Bu savaş sonucunda, Türklerin Müslüman Arapları, Arapların da Türkleri tanımasına neden olan "Talas Savaşı" dünya tarihi için bir dönüm noktası olmuştur.

Talas Savaşı’nın ardından kitleler halinde İslam dinine geçen Türkler, iddia edilenlerin aksine hiçbir zorlama ile karşılaşmamışlardır:

"Türkler, İslamiyeti samimi olarak, kendi istekleriyle, hiçbir zorlama ve dış baskı olmaksızın kitle halinde kabul edince, tarihlerinin yeni bir devresine ayak basmış oluyorlardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 18 Kasım 2015; 16:08:49 >

• Deadwood kullanıcısına yanıt
    Yorumun çok güzel saol. Askerin 1. görevi ülkeyi sınırdışından ve sınırlardan gelicek her türlü tehdite karşı korumalıdır. Amerikan askerleri kuzey ırakta bir çok askerini kaybetmiştir. Bunlarda terör yüzünedir.Peki biz hangisine ağladık ? Bizimde mi umrumuzda değil ? Bizim umrumuzda tek olan ölenler müslüman mı yada türk mü bitti gitti ilerisi yok. 2. PKK yıllardan beri sınırlarımızda gerekse topraklarımızda yanlısıda dair uzun yıllardır hüküm sürüyor. Ben heparlıyım. Osman pamukoğlunun geçmişte yaptığı başarıların öngördüklerinin görüşlerine bende katıldım. PKK yı yabancı milletler mi besliyor yoksa bunu başımızdaki devlet mi yapıyor ? Öcalanı ne asan var ne kesen. Sırf kendi rahatlıkları bozulmasın diye. Askerlerimiz ve polislerimiz öldüğünde şehitler verilirken bizim yaptığımız ney peki ? Ben Adanadayım çevremde gördüklerimi yazıyorum. Çeşitli sosyal ağlardan paylaşımlar başsağlıkları. Sokaklara çıkıp yürüyüş. Bunlarla bir yere varabiliyor muyuz ? Gene şehit verdik gene verdik. Sen şimdi sallamasyon bir ulke yapıcam TURPAKİSTAN'ın terör örgütü sorunu olan CVD nin ele başını yakalayıp hapis cezası verip. Hatta serbest kalması olanağı konuşulurken geçmişten bu güne yüzlerce şehit verilmesi ve bunun giderek artması. Ülkenin bir kısmında sokağa çıkma yasağı olması. Ve bu ülkeninde bu terörü bitirmemesi( bitirilmemesi değil ) görsen sen bu ülke için ne düşünürsün halknın zekasını ne düzeyde olduğunu düşünürsün ? Bana bunları bir cevapla.

• forsaken54 kullanıcısına yanıt
    İşidin müslümansa müslümanları öldürmemesi gerekir düşüncen yanlış. Bu ülkede ben mezhep farklılıklarında çok kişinin öldüğünüde dışlandığınıda gördüm. Aleviler müslüman olmasına rağmen hanifi mezhebinden olanlar alevileri müslüman görmezler. Buda şunu açıklar. İşid müslümanlığı kitaptan ve geçmişten özetlemiş ve o özete göre bir çizgi çekmiştir. İşide göre sen bir müslüman değilsin eğer sakal uzatmıyorsan. Eğer sürekli namaz kılmıyorsan değilsin. Annelerimizi kardeşlerimizi kadınlarımızı çarşafa sokmuyorsan müslüman değilsin. Görüş bu senin bu görüşü yadırgamanda şeriat kanunlarına yetişmediğindir. Şunuda not düşiyim şeriatı yaşıyoruz diyen arkadaşlarımda vardı. Biri ilkokuldan cumali diye bir arkadaşımdı sınıfta hep bir hoca edası takınırdı. Bundan 3 yıl önce filistin için gitmiş kendini mi patlatmış çatışmada ölmüş mü ne olmuşsa abisi gil mücahit oldu diyip diyip duruyordu. Şu örneğide veriyim. Onlara göre biz müslüman değiliz ya bize görede onlar. Misal **** var a9 tvde onlarda müslümanız mehtiyiz diyor. Sence onlar müslüman mı ?

Türkler, Nuh peygamberin oğullarından Yâfes'in neslindendir. Dediğinde iş bitiyor zaten. Bro mantıklı düşün bir gemi tufan hayatta kalan bir oğullarıyla kendi bide hayvanlar. Dünya üzerindeki bütün insanlar o zaman nuhun soyundan gelmiş olmuyor mu ? Türklerde araplarda çinlilerde aborjinlerde :)
  • quote:

Türkler, Nuh peygamberin oğullarından Yâfes'in neslindendir. Dediğinde iş bitiyor zaten. Bro mantıklı düşün bir gemi tufan hayatta kalan bir oğullarıyla kendi bide hayvanlar. Dünya üzerindeki bütün insanlar o zaman nuhun soyundan gelmiş olmuyor mu ? Türklerde araplarda çinlilerde aborjinlerde :)

nuh peygamber insanlığın ikinci babasıdır Nuh'un üç oğlu vardır ve üç oğlundan üç temel ırk meydana gelmiştir Sam, Sami ırkının atası. Ham, Hami ırkının atası.Yafes, Yafetik ırkın atası. türkler yafetik ırkından gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Ohaa bunda bile kolpa peşindesin, yuhhhh

Türkiye Cumhuriyetinin resmi dini yoktur onu bile bilmeyen adamla tartışmaya girilmez .
    Bro ırk oluşması için gerekli ortamlar nedir. Yani nuhun oğullarından biri siyah biri çekik biride arap doğmadı heralde.
  • quote:

Bro ırk oluşması için gerekli ortamlar nedir. Yani nuhun oğullarından biri siyah biri çekik biride arap doğmadı heralde.

İrk biz insanlarin uydurdugu bir kavram.

Bunu ogren

Benim inancim.
    Butun insanligin

Hz.Adem VE Hz. Havva dan geldigini bildirir.

Bugun irk deyip ayrim yapmamizin tek sebebi.

İnsam oglunun dunyanin hertarafina goc etmesi ve o goc sonucu evrim denilen oldu gerceklesir.

Evrim insanin kendini gelistirmesidir.
    Kimisi siyah tenli kimisi beyaz tenli olmustur.
    Olay budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red01 -- 18 Kasım 2015; 17:21:06 >
  • red01 R kullanıcısına yanıt
    ben orda onu yazarken neyi kasdetmişim başka bişeyi mi ? bunu öğren die bana cevap yazmışsında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

Batı, 10 milyonlarca müslümanı kıtır kıtır keser, kimse de hesap sormaz,"gerçek hristiyanlık bu değil " diyen çıkmaz.Sonra elin garibanı Haçlı yayılımcılığına & terörüne tepki vererek eylem gerçekleştirir,Batı'nın orantısız gücüne caydırıcı refleksle karşılık verir ve bizim yumuşak gtlu metropol solcuları da "gerçek İslam bu değil" diyerek anırır.
    Özet budur.

Zor zamanlardayız artık kafasını kullanamayanları kıtır kıtır keserler.Ortadoğuda kafasını kullanmalıydı, artık çok geç.Petrol bittiğinde arap ailelerinin çekilmesi ise şuanın afrikasından farkı kalmayacak bölgenin.
  • quote:

Yorumun çok güzel saol. Askerin 1. görevi ülkeyi sınırdışından ve sınırlardan gelicek her türlü tehdite karşı korumalıdır. Amerikan askerleri kuzey ırakta bir çok askerini kaybetmiştir. Bunlarda terör yüzünedir.Peki biz hangisine ağladık ? Bizimde mi umrumuzda değil ? Bizim umrumuzda tek olan ölenler müslüman mı yada türk mü bitti gitti ilerisi yok. 2. PKK yıllardan beri sınırlarımızda gerekse topraklarımızda yanlısıda dair uzun yıllardır hüküm sürüyor. Ben heparlıyım. Osman pamukoğlunun geçmişte yaptığı başarıların öngördüklerinin görüşlerine bende katıldım. PKK yı yabancı milletler mi besliyor yoksa bunu başımızdaki devlet mi yapıyor ? Öcalanı ne asan var ne kesen. Sırf kendi rahatlıkları bozulmasın diye. Askerlerimiz ve polislerimiz öldüğünde şehitler verilirken bizim yaptığımız ney peki ? Ben Adanadayım çevremde gördüklerimi yazıyorum. Çeşitli sosyal ağlardan paylaşımlar başsağlıkları. Sokaklara çıkıp yürüyüş. Bunlarla bir yere varabiliyor muyuz ? Gene şehit verdik gene verdik. Sen şimdi sallamasyon bir ulke yapıcam TURPAKİSTAN'ın terör örgütü sorunu olan CVD nin ele başını yakalayıp hapis cezası verip. Hatta serbest kalması olanağı konuşulurken geçmişten bu güne yüzlerce şehit verilmesi ve bunun giderek artması. Ülkenin bir kısmında sokağa çıkma yasağı olması. Ve bu ülkeninde bu terörü bitirmemesi( bitirilmemesi değil ) görsen sen bu ülke için ne düşünürsün halknın zekasını ne düzeyde olduğunu düşünürsün ? Bana bunları bir cevapla.

Irak ve Amerika örneği bizim durumumuzdan farklı çünkü Amerika resmi bir ülke sınırlarına,topraklarına saldırdı..Yani orda Amerikalıların ne ve ne şekilde öldükleri terör olaylarına bağlanamaz.Tepki olayına gelince Sosyal ağlardan verdiğimiz ve gerektiğinde yürüyüş yaptığımızdan daha fazlası zaten vatandaşın elinden gelmez..Biz zaten zorunlu askerlik görevini bile seve seve gidip yapıyoruz..Malesef avrupadaki ülkelerin çoğunda bu yok..Yani şunu diyemezsin "Türk milleti teröre tepkili değil"

Pkk'yı yabancı ülkelerin desteklediği apaçık ortada.Apo nun üstünden çıkan kimlik olsun.Körfez savaşından sonra Amerika'nın bölgeye bırakıp gittiği silahlar olsun.Son zamanlarda avrupalı casusların bölgede yakanlanması..Hatta 90 larda şöyle bir olay ceryan etmişti.Almanyalı bir kadın milletvekili adını hatırlayamadım.Türkiye'ye Almanya'dan aldığımız tankları pkkya karşı kullanamacağımızı söylüyordu..İşin özü pkk tek başına bunca yıl dayanamazdı illaki dışarıdan maddi destek alıyor..Ayrıca devletinde bunu bitirmediğini bundan nemalandığını söyleyebilirmiyiz evet belki söyleyebiliriz..(Bazı siyasetçilerin terörded oy toplaması,yüksek maaşlar ve yapılan maddi destekler yüzünden bazı paşalarında bitirmek istememesi ki geçmişte bir sürü içten yapılan hainlikleri gördük)

Bir ülkenin terörü bitirememesi veya bitirmek istememesi o ülke vatandaşının zekasını ölçmez malesef..Heleki Türkiye için, dünyada Türkiye gibi dışarıdan karıştırılan (şey diyen arkadaşlar olabilir..Her şeyi dış güçlere bağladın diye.Ama gerçek müdahaleleri söylüyorum ) bir ülkede..

Avrupalılar teröre alışkın değil..Başlarına ufacık bir şey geldiğinde tüm dünyayı ayağa kaldırıyorlar..Fakat bilmiyorlarmı orta doğu ve Türkiye'de her gün her an insanlar teröre kurban gidiyor..Klasik batılı tepkileri..Sonuç olarak pariste ölenlerde insan oh olsun diyemeyiz..Fakat şunu bilmeleri lazım düne kadar huzur dolu memleketlerinde otururken devlet başkanlarının orta doğuyu karıştırmasını tepki göstermiyorlardı şimdi ise terörü lanetliyorlar..Hatta çoğu yabancı sayfalarda islama ağır küfür ve hakaretler ediyorlar..

Martin Niemöller şu sözleri şu anki batının durumunu gösteriyor aslında.

Naziler komünistler için geldiğinde sesimi çıkarmadım; çünkü komünist değildim.
    Sosyal demokratları içeri tıktıklarında sesimi çıkarmadım; çünkü sosyal demokrat değildim.
    Sonra sendikacılar için geldiler, bir şey söylemedim; çünkü sendikacı değildim.
    Benim için geldiklerinde, sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.

• 4everamazan kullanıcısına yanıt
    Birincisi, profilini Fransa bayrağı yapan kişilerin yarısı elin gavurunu geçtim, Ankara'da ölenler için profilini Türk bayrağı yapmış mıdır acaba?
    İkincisi, olayın askerle alakası yok. Askerleri ölen bir ülke için başka ülkenin yas tuttuğunu görmedim. Her ülke kendi askerinin yasını tutar.
    Üçüncüsü, İŞİD'in müslüman değildir. Altta Tarih'ten örnek vermişsin ama İslam tarihinden bihabersin. İslamiyet'te "münafık" kelimesi çok bilinir. Anlamı da kendini Müslüman gösterip gayrimüslim olma durumudur. Dinde zorlama yoktur ama İŞİD bunun tersini yapıyor. Dinde tecavüz mü var? ISID yakaladığı kadınlara tecavüz de ediyor.
    Dördüncüsü, Tarih'i nereden okuyorsun bilmiyorum ama Osmanlı'da din özgürlüğü vardı. Osmanlı asla ele geçirdiği topraklarda kimseyi zorla Müslüman yapmamıştır. Devşirme sistemi bambaşka olay.
    Beşincisi, Fransa'nın beslediği yılan kendine dokununca avazı çıktığı kadar bağırıyor. Oradaki halkın ne suçu var diyeceksin. Terörü destekleyen hükümetine oy vermesin o halk o zaman. Oradaki insanlara baktığın zaman bizlerden daha bilinçli insanlar ve bunu bilerek o hükümetine oy veriyor. Fransa'nın teröre destek verdiğini bilmeyen yok.
    Altıncısı, bizim kendi ölenlerimize saygımız yok iken dış ülkelerden bunu beklemek saçma tabii. Bu yüzden kızmıyorum Fransa'ya falan. Neden kızdığım üstte yazıyor.
    Yedincisi, Fransa'nın yardım edeceğini falan bekleme. Adamın yüzüne gülüp arkasından iş çeviren ülkelerden biri de Fransa. PKK'ya verdiği destekleri unutmamak gerek.

Profiline Fransız bayraklarını koyanlar için özellikle bu söylediğim, o ırkçılar sizi orada görse direk vurur. Haberleri az takip ediyorsanız Fransa'da bir Türk'ün hafif esmer tenli diye vurulduğunu okumuşsunuzdur.

Sonda belirtmeden geçemedim; köküne kadar Atatürkçüyüm. Osmanlıcı kafa yapısında biri değilim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.