Şimdi Ara

Fransa, İşidin saldırısından sonra facebook üzerindeki tepkiler ve görüşüm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktada belirttim ve bir yazı yazmaya karar verdim. Facebookta arkadaşlarımın farklı zıt görüşlerini tartıştım ve aynı şekilde kendi düşüncelerimi de dile getirdim.

Fransa'da olan islami terör saldırısının. Fransa dışında benim facebook üzerindeki arkadaşlarımın birbirlerine zıt fikirlerine denk geldim. Hepsinin fikirlerini okudum. Olayı anlamak için düşünmek, analiz etmek gerekirse geriye gitmek ve geçmişte olan olaylardan ders çıkarmak gerekir. Bu zıt düşünceleri bide ben tarafsız bir şekilde biraz açıklıcam.
    1.Düşünce: Profilini Fransa bayrağı yapanlar, Fransa şehitlerimiz olduğunda Türk bayrağı resmi koydu mu ?
    1.Düşünce hakkında fikrim: Arkadaşlar hangi ülke diğer bir ülkenin askeri için yas tutmuş bana biri örnek versin. Sen amerikan askeri Irak'ta helikopteri düştü 8 kişi öldü diyince amerikan bayrağı koyan bir Türk veya bir Rus veya başka bir ülke vatandaşı gördün mü ? Göremezsin.Çünkü asker bir ülkenin kendi gücü ve şerefidir. Eğer şehit veriliyorsa bu yönetimin bişeyleri doğru düzgün yapmadığı anlamına gelir. Yani içimizde bir şerefsiz vardır.
    2. Profil resmini Fransa bayrağı yapıp. İşidi kınayıp işidin müslüman olmadığı idda edip duran arkadaşlar için düşüncem.
    Arkadaşım işid müslüman bir örgüttür. Yaptıkları katliyamlar , saldırılar senin yaşadığın bu ülkemizde sana garip gelebilir. Gelmezse zaten sıkıntılı durum. Sebebi senin yetiştirilmende olan farklılığın ve çevre faktörüdür. Sana empoze edilen müslümanlık en güzel din hoşgörülü kimseyi öldürmeyen kimseye karışmayan bir din. Acaba öyle mi ? Bunu kendiniz araştırın. Türklerin müslümanlığa geçişini osmanlının savaştığı yerlerde müslüman ol yada öl zorunluluğunu daha sonra bunun maddiyata dökülüşünü araştırmanızı ve kendiniz bulmanızı isterim.Dip not düşiyim şuan ki dini bu ülkede rahat ve huzurlu yani kafandaki gibi yaşıyorsan bununda temelini laiklikten aldığını unutmamalısın.
    3.Bu benim görüşüm.
    A.Şimdi Fransa ki olay normal bir terör saldırısı mı ?
    B.Fransa'da ölen kişiler sivil halk mı asker mi ?
    C.Fransa için yas tutulmalı mı yoksa ölen insanlar için ailelerine başsağlığı mı dilenmeli ?
    D.Peki Fransa bizim için ne yaptı ?
    a-Fransa da ki olay terör saldırısından da öte bir dinsel anlam taşıyor. Başta dedğim gibi işid müslüman bir terör örgütü. Yaptıkları katliyamları allah için yaptıklarını vede herkezi müslüman olmaya ama kendilerinin kurandan okuyup anladıkları şekilde müslüman olmaya ikna demiyim zorunluluğunu hayata geçiren bir örgüt. Bu yönden Fransa bunu bir dini saldırı olarak görüyor.(örn. Hristiyan bir terör örgütü gelip senin ülkende aynı şekil bir saldırı yapsa bunu isa ve kutsal ruh adına yapıyoruz dese üstlense senin tutumun ne olurdu ? Hristiyanları sorumlu tutup nefret edermiydin yoksa yok onlar gerçek hristiyan değil mi derdin ?
    b-Fransa'da ölenler sivil halk. Yani senin benim gibi insanlar.
    c-Fransa için yas bence tutulmamalı sebebi ülkemizde de durumlar pek farklı değil. Bizde de sivillerimiz ölüyor. Polislerimiz askerlerimiz başlarda bahsettiğim şerefimiz ölüyor aslında. Ülke kendi şerefine öncelik tanımalı. Ama bu demek olmuyor onlara başsağlığı dilenmemeli.
    d-Fransa nın bizim için yaptıklarına gelelim.Herkezin bildiği gibi SOMA faciasını hatırlarsınız bizde 301 vatandaşımızı kaybettik.
    Bu yaşadığımız olayda dünyanın sayılı ülkeleri bize gerektiği takdirde yardım etmeye hazır olduklarını belirttiler. Fransa içlerinde miydi ? Evet Fransa da içlerindeydi.Cumhurbaşkanı yazılı açıklama yapıp Fransa nın Türkiye nin yanında olup talep gelmesi anında yardımda bulunulacağınıda belirttiler.
    Eğer buraya kadar yazdıklarımı okuyupta bana gene soru sormak istedğiniz bir yer olursa yazın tartışırız. Bende sizin gibi kendi görüşümü paylaştım. Sizin görüşleriniz tartışılacağı gibi benim görüşlerimde tartışılabilir. Okuyan arkdaşlarada teşekkür ederim.

• Tarafsızlığı bak, İslama çakmaktan başka işe yarar bilgi yok, gerisi genel geçer sıradan görüşler, ortada özgün bir görüş yok, okumaya değmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş yazı okumayın

• Bazı arkadaşlar gözleri, kendilerine çevrili boy aynasından yola çıkarak yorum yapmışlar ve bilgilendirmede bulunmuşlar.
    Onlar içinde, konu sahibi arkadaş içinde ayrı ayrı teşekkürler
  • Olaya bir de şuradan bak. Bu Deaş terör örgütünü tıpkı pkk terör örgütü gibi dış güçler yönetiyor olamaz mı? Sırf müslümanlığı kötülemek, tüm dünyada "işte müslümanlık bu, müslümanlar masum insanları öldürüyor" gibi bir fikir oluşturmak istiyor olamazlar mı insanların aklında.

Nasıl pkk'ya amerika silah yardımı yapıyor ki bunu artık hiç çekinmeden medya aracılığıyla insanların gözüne soka soka yapıyor sonra bu şerefsizler de gelip bizim askerimize polisimize sıkıyor, doğunun bazı illerinde iç savaş çıkartıyor. İşte bana göre deaş terör örgütü de aynısı. Bunlara da yardım ve yataklık yapan bir dış güç var ve amaçları da apaçık ortada. At gözlükleriyle bakmanın bir anlamı yok.
  • asau kullanıcısına yanıt
    Yorumun için saol. İslama çaktırmışsın demişsin. Allahu ekber diyip kendilerini patlatanlar dinsizler değil sonuçta. Eğer yazdıklarım senin zoruna gidiyorsa demek ki bir yara mevzusu var burda.
    Ben yararlı bilgi vericem veya gelin yararı dokunucak diye bir idda ortaya atıp yazımı paylaşmadım. Kendi facebook arkadaşlarımın zıt görüşlerini kendimce sorguladım ve yorumladım. Bu sana göre özgün bir görüş olmayabilir. Saygı duyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4RLB0RO

Bazı arkadaşlar gözleri, kendilerine çevrili boy aynasından yola çıkarak yorum yapmışlar ve bilgilendirmede bulunmuşlar.
    Onlar içinde, konu sahibi arkadaş içinde ayrı ayrı teşekkürler

Yorum için saol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Hawk.

Olaya bir de şuradan bak. Bu Deaş terör örgütünü tıpkı pkk terör örgütü gibi dış güçler yönetiyor olamaz mı? Sırf müslümanlığı kötülemek, tüm dünyada "işte müslümanlık bu, müslümanlar masum insanları öldürüyor" gibi bir fikir oluşturmak istiyor olamazlar mı insanların aklında.

Nasıl pkk'ya amerika silah yardımı yapıyor ki bunu artık hiç çekinmeden medya aracılığıyla insanların gözüne soka soka yapıyor sonra bu şerefsizler de gelip bizim askerimize polisimize sıkıyor, doğunun bazı illerinde iç savaş çıkartıyor. İşte bana göre deaş terör örgütü de aynısı. Bunlara da yardım ve yataklık yapan bir dış güç var ve amaçları da apaçık ortada. At gözlükleriyle bakmanın bir anlamı yok.

Yorumun için saol. İşide deaş demek örgütün kendi kullandıkları ismi dışında başka bir isim vermek. İçinde sırf islam geçiyor diye böyle bir işe kalkışmak doğru mu ? Dediğin gibi başkaları tarafından yönetilen bir örgütte olabilir. Bunu kanıtlamadığın zaman teorin havada kalıyor. Geçmişten beri bir çok terör örgütü olarak kabul edilmiş silahlı silahsız örgütlenmeler mevcut. Neden bu örgütlerin büyük bir dilimini islam isminde topluyorlarda müslümanız deniyor. Bu bir değil iki değil. Bu gelip cumhurbaşkanını düşürmek ülkeyi karıştırmak gibi yazılan şeylerde var. Ama o kadar köklü geçmişten beri olan örgütler var ki türkiyeyle uzaktan yakından ilgisi yok ve bil bakalım bu örgütler kendilerini nasıl tanımlıyorlar ? Anlatmak istedğimi anlatabilmişimdir umarım. Tekrardan yorum için teşekkür her görüşü değerlendiririm.

• Senin düşüncen senin yorumun. Yinede teşekkürler okumuşsun ki başkalarına okumayın dediğin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4everamazan -- 17 Kasım 2015; 5:46:52 >
  • Gülüp geçiyorum.
  • Olayi duydugum an dedigim sey:
    -Fransa da suriye oyununa dahil oluyor....

Nitekim gecikmediler bombaladilar...

Belli tekerrurler halinde islami "ocu" gosterme misyonlari yuklenmis kafir odaklar yine is basinda...

Muslumanlar teroristtir damgasini vurmak tekrar alevleniyor....

Simdi biz neden hataliyiz Ey musluman !

Calismiyoruz,guclu bir sekilde hakkimizi savunmuyoruz(terorize ederek degil)

Her olayda bati saksakciligi,ozenti yasam tarzi vs vs ile uzar gider...

Pağis,pağis diye ağlasan dunya son 15 yilda 20 milyon musluman "soy kirim!" Gorurken nerdeydi!
    İrak,afganistan daki rezillik arsi alaya cikmisti!!!

İrakta ki o igrenc goruntuleri unutamiyorum ve kardeslik bilincimizin ne denli icinin bosaltildigini goruyorum,o kareleri gorunce hala!

Acilen bir cozum olusturulmali,Hilafet kesinlikle gelmemeli ama Halifelik mutlaka oldugu makama yerlestirilerek gelmeli!!!

Halifelik hangi gerekce ile kaldirildi biz biliyoruz!Yapilan adim turkiye yi islam dunyasindan koparmis ,İslam dunyasida ki abilik rolunu calmistir!!!

Yaptirimi olan bir makamdir!!!Elinizin altinda 1 milyarin ustunde musluman nufusun bir cati altinda oldugunu dusunmek muazzam bir mesele ki,yapilabilecek icraatlar zaten batinin gozunu korkutmaya yeter!!!

Osmanli fethettigi topraklarin haricinde gidemedigi ama "musluman abi"rolu sebebiyle km otede ki endonezya,maleyza,dogu turkistan ve bilimum baska musluman cografyalardan biat almistir!!!Yani korumasini ustlenmistir!!!

Burada ki sosyalist guruhlar begenmesenizde osmanli herkese elini uzatti!Tarihten bir habersiniz onu biliyoruz....
    Misal;

Saksakciligini yaptiginiz bati Endonezya ya ne yapmis ,karsiliginda Osmanli nasil bir tavir takinmis ac oku erinme ,neden bu adamlar hala camilerinde osmanli fetvasi okutuyor???

Herhalde kendini somuren bir toplulugu anacak hali yok!Hollanda da nefret ediyorlar!
    Neyse!

Gunesi balcikla sivayamayacak siniz!!!!

İsid ve vb olusumlar asla islami temsil edemez!!!Bunu kafaniza sokun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 17 Kasım 2015; 7:11:10 >

• terörün dini yoktur. islami terör nedir arkadaş . yıllarca sömürdükleri ülkeleri kılıçtan keçirdiler . Hristiyani terör, hristiyani soykırım duydunmu hayır. Okumadım muhtemel boş bir yazı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Tarafsızlığı bak, İslama çakmaktan başka işe yarar bilgi yok, gerisi genel geçer sıradan görüşler, ortada özgün bir görüş yok, okumaya değmez

Adamın 2. Sorusundaki cevabı verirsen hak veririm. Türklerin zorla müslüman olması misal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terördür bu dini şeyi olmaz ona bakarsan hristiyanlar yahudiler yıllarca milyonlarca insanı müslümanı katlettiler kim hristiyan terörü yahudi terörü dedi kimse
    aksine eylemi gerçekleştiren biri lafta müslüman olunca islami terör oluyor mevzu bu yani
    Masum insanların ölmesine vicdanına sığdıran bence vicdanını gözden geçirmeli.
    Evet fransa herşeyi hakediyor yıllarca PKK'ya destek veren bir ülke ders olmuştur diye düşünüyorum.
    Almanyada öyle.
  • İslamı ben büyüklerimden öğrenmedim. Sadece Kuran'dan öğrendim ve Kuran'da ışid'in yaptıklarına hiçbir açıklama yok.

Saçma sapan yazılar yazıp insanların vaktini çalmayın. Gereksizin biri geliyor kaynağı belirsiz, kuş kadar bakış açısıyla bilgisiyle ahkam kesiyor.

http://youtu.be/S0BnK1g1AaE

At yalanı seveyim inananı

• quote:

Orijinalden alıntı: Teecem

quote:

Tarafsızlığı bak, İslama çakmaktan başka işe yarar bilgi yok, gerisi genel geçer sıradan görüşler, ortada özgün bir görüş yok, okumaya değmez

Adamın 2. Sorusundaki cevabı verirsen hak veririm. Türklerin zorla müslüman olması misal.

2.de ne var özgün olarak, klasik ezberler işte, subjektif görüşler, nerden tutsan tutarsızlık var, nesine cevap vereyim,

Mesela müslümanlığını rahat yaşamanı laikliğe borçlusun diyor, şimdi bunun neresinde mantık var. Burası müslüman ülke zaten, burası Fransa miki müslümanlığımı rahat yaşamama laiklik vesile olsun, laiklik olmasa müslümanlığımı yaşamama kim engel olacakmış, yani nerden baksan tutarsızlık, öğretilmiş ezberler bunlar, ideoloji kokan görüşler, dindarlık düşmanlığının tezahürleri bunlar, islamın kalesinde İslamı yaşamayı laikliğe borçluyuz muş da muş,

NOT, laiklik karşıtı değilim, o konu başka bir şey,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Teecem

quote:

2.de ne var özgün olarak, klasik ezberler işte, subjektif görüşler, nerden tutsan tutarsızlık var, nesine cevap vereyim,

Mesela müslümanlığını rahat yaşamanı laikliğe borçlusun diyor, şimdi bunun neresinde mantık var. Burası müslüman ülke zaten, burası Fransa miki müslümanlığımı rahat yaşamama laiklik vesile olsun, laiklik olmasa müslümanlığımı yaşamama kim engel olacakmış, yani nerden baksan tutarsızlık, öğretilmiş ezberler bunlar, ideoloji kokan görüşler, dindarlık düşmanlığının tezahürleri bunlar, islamın kalesinde İslamı yaşamayı laikliğe borçluyuz muş da muş,

NOT, laiklik karşıtı değilim, o konu başka bir şey,

Ohoo daha devletin dini olmadığını bile bilmiyorsunuz. Ne diye açıklayın diyorsam...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ohaa bunda bile kolpa peşindesin, yuhhhh

• Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Paris'te başlayan bu isim değişikliğinin sebebi; Fransa hükümetinin resmen, örgütün adından "DAESH" olarak bahsedilmesi için kampanya başlatmış olması. Orijinal yazılışı DAESH olan DEAŞ kelimesi, terör örgütünün Arapçasının (ad-Dawlah al-Islamiyah fil-‘Iraq wa ash-Sham) ilk harflerinden oluşuyor.

Alıntı.

Benim için farketmez Işid de diyebiliriz senin için sorun oluyorsa. Bunu bütün liderlerden duymuşsundur belki ama tekrarlayayım. Terörün dini yoktur. Terör terördür. İslamiyette masum insanları öldürmenin yeri hiç bir zaman olmamıştır. Eğer gerçekten inanan biri olmuş olsaydın, bu örgütün islam ile ilgili hiç bir bağlantısı olmadığını anlardın.
  • İşidin dış güçler tarafından beslenmesi,işidin İslamdan beslendiği gerçeğini değiştirmiyor ki.En basitinden Kuranda Allahın indirdiği ile hükmetmeyen kafirdir yazar.Allahın indirdiği ile hükmetmek için de İslam devleti kurman lazım.Adamlar iyi kötü bir islam devleti kurmuşlar,tatlı su müslümanlarına da çağrı yapıyorlar,tağut düzeni bırakın İslam devletine gelin diye.Bunun emperyalizmle,dış güçlerle ne alakası var şimdi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.