Şimdi Ara

Fransa, İşidin saldırısından sonra facebook üzerindeki tepkiler ve görüşüm. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bilinçli vatandaşlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu tartar düşünür analiz eder. Daha sonra başkalarının görüşlerinide dikkate alır ve en sonunda kendi kararını verir. Bu bilincimizi ne yazık ki bir elektronik eşya yada bir ürün alacağımız zaman kullanıyoruz. Bilinçli tüketici bir ürünün kötü olduğunu bildiği halde neden gidip 100 liralık ürünü 1500 lira gibi gösterenlerden alır ? Bu onun zeka seviyesini bir anda olsun diğerlerinin düşünmesine sebep olmaz mı ? Terör örgütü PKK nın nerelerden güç aldığını neden bitmediğini neler yapılmasını nasıl biteceğinide öğrenmek veya biliyorsan bilgine bilgi katman için osman pamukoğlunun kan uykusunu izlemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4everamazan

Bilinçli vatandaşlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu tartar düşünür analiz eder. Daha sonra başkalarının görüşlerinide dikkate alır ve en sonunda kendi kararını verir. Bu bilincimizi ne yazık ki bir elektronik eşya yada bir ürün alacağımız zaman kullanıyoruz. Bilinçli tüketici bir ürünün kötü olduğunu bildiği halde neden gidip 100 liralık ürünü 1500 lira gibi gösterenlerden alır ? Bu onun zeka seviyesini bir anda olsun diğerlerinin düşünmesine sebep olmaz mı ? Terör örgütü PKK nın nerelerden güç aldığını neden bitmediğini neler yapılmasını nasıl biteceğinide öğrenmek veya biliyorsan bilgine bilgi katman için osman pamukoğlunun kan uykusunu izlemeni tavsiye ederim.

Söylemiş olduğunuz belgeseli izleyeli yaklaşık 7 Sene oldu :) Tavsiyen için teşekkür ederim.

• KortX kullanıcısına yanıt
    Bro bir kere elin gavuru diyip geçtiğinde sohbeti baştan bitiriyorsun. Ankarada ölenler için profilini siyah yapan arkdaşlarımda oldu. Çoğuda aynı kişiler.Fransa içinse durumu bilmiyorum. Koymuşlarmıdır koymamışlarmıdır bilmem. Ama şunuda dile getiriyim ben ne fransız bayrağı koydum ne ekranı siyaha boyadım nede türk bayrağını koydum. Bunları koymakla ne acı paylaşılır nede terör lanetlenir nede milli duygumuz artar. Benim gözümde bunların hepsi facebookta birkaç beğeni yorumdan ibaret aha paylaştım bende yaptım demekten ibarettir. Ne yazık ki insanımızın hayatı sosyalağdaki ortamlar olmuş.Ankara daki patlama olayında insanların gündelik hayatlarında geçirdği bir gün değildi onu söyleyebilirim. Çeşitli partiler sendikaların mitingiydi. Yani sen bir kafede çay kahve içerken ölmüyorsun. Ülkede suriyeli akını olduğu bir gerçek bunlar girerken çoğu kontrollü bir şekilde alınmadı. Bunlarla birlikte pkklısıda geçmiştir işidide geçmiştir. Ülkende kaç kilo patlayıcı çıktı. Bu nedemek oluyor eylem yapılıcak demekki ordaki patlayıcıların bulunması o yapılıcak eylemin bittiği anlamına gelmez eylemin gecikmesine neden olduğu anlamına gelir. Şimdi bu terörist besleme olayında bir masum Türkiye mi ?Suriye yönetimine karşı kurulan muhalif yani teröristleri biz sınırımıza alıp besleyip tekrar sınırdan göndermedik mi ? Sınırda sabah gidip savaşıyoruz akşam geliyoruz diyen muhalifler olmadı mı ? Tayibe teşekkür etmediler mi ? Esad la olan düşmanlık bir din kavgasımıydı yoksa müslüman kardeşlere olan zulüm muydu ? Aynı şekil Esad Pkk yı desteklese haklı mı haksız mı ? Lütfen gözümüzün önündekileride görelim. Hep bir uzağı görme çabasında bulunmayalım önce kendimize bakalım. Bizim derdimiz ne fransada var ne amerikada biz önce kendimize bakalım. Son olarak orda hafif emer tenlü türkün vurulduğunu söylemişsin. Doğrudur bu ülkede de adam papaz die kliseleri taşlanıp olaylar olmuştu. Herkez birbirine bu din karmaşası ve asıl olarak mezhep karmaşasından çok yaralar aldı ve alacaktırda. Son olarak bu işidin tecavüz olaylarına gelelim. Adamlara göre belli bir bölgenin kadınlarına tecavüz etmek ibadet olarak geçiyor. Buda benim başta demek isteğime geliyor senin için din başka bunlar için din başka bu senin laik ortamda büyümenle alakalı onlarınsa şeriat kanunlarıyla büyümesiyle alakalı. İslam dini arap yarımadasında oluşan ve gelişen bir olgudur. Bu konuda en bilgili kişiler bu olgunun içinde büyüyler mi yoksa daha sonradan islamiyete geçenler mi ? Yoksa gene geldğimiz yere yetiştirilmemizden mi geçiyor ?

• İnsanoğlu bir gün Tanrının din diye bir şey göndermediğini elbet anlayacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4everamazan kullanıcısına yanıt
    Mesajı anla da öyle cevap ver. Ben hükümeti mi savunmuşum mesajımda? Hükümetlerin yaptıklarını zaten halk çeker diyorum. Ankara'da olan için de geçerli Paris'teki için de. Ayrıca Paris'e mülteci akını olmadı buradaki gibi. Oraya nasıl patlayıcı sokabiliyorlar orası da muallak. İçerden birinin desteği olmadan bu işler öyle kolay olmaz. Ankara için de geçerli bu dediğim.

Türk'ün vurulma olayına gelince bu bizde 1 defa oluyorsa onlarda 10 kez oluyor. Almanya'da Türk evlerinin yakılması bile kaç defa oldu. Abartmıyorum. Haber takip eden biriysen bilmen lazım. Ha, ben o kesimi de savunmuyorum yanlış anlama. Adımızı kirletmekten başka bir işe yaramaz. Ama size şunu söyleyeyim, Avrupa Hristiyan birliği olduğundan bu ayrımcılık Müslümanlara karşı her zaman olacak. Ben bunu taraflı söylemiyorum. Görünen köy kılavuz istemez. Benim görmenizi istediğim kısım, bazı kişiler çıkıp Avrupa medeni yer, ırkçılık yapılmıyor, insanlara ayrımcılık yapılmıyor diyenlere lafım. Avrupa'nın medeni olduğu kısımlar var ama bu kesinlikle ırkçılık değil.

Bizim insanımızın da bunu anlamasını istiyorum. Arap özentisi olanlar kadar Avrupa özentisi olanlara da kızıyorum.

Esad'la Tayyip arasında olanı git 26 milyon seçmene sor. Ben AKP'li değilim. Bugüne kadar da asla desteklemedim.

Adamların şeriatla büyümesiyle ne alakası var? Şeriatta tecavüz caiz mi oluyor yani? İran da şeriatla yönetiliyor. Orada tecavüz serbest mi ben öyle birşey duymadım. İŞİD'in ne olduğunu ben sana söyleyeyim. Avrupa ve Amerika'nın temellerini attığı, İslam dinini kullanarak insanlara kötü şeyler yapan, dinin adını kirletmeye yönelik kurulmuş terör örgütüdür. Haberlerde duyduğun içindeki isimlerin çoğu Batılı zaten. Adamlar "bitirmeye çabalıyorlar" ama bir yandan yardım ediyorlar. Geçtiğimiz aylarda Almanya'nın yanlışlıkla(!) attığı mühimmatlar İŞİD'in eline geçmiş. Koskoca Almanya, büyüklüğünü bilmediğimiz uzayda kuyruklu yıldızı yakalayabiliyor, bunları yakalayabilecek hesapları yapıyorlar, ama iş uçakla mühimmat salmaya geldiğinde "yanlışlık" yapıyorlar. Geçiniz bunları, açık açık teröre destek veriyorlar ama bizde hâlâ anlamayan insanlar var.

Ayrıca "elin gavuru" lafına alışmışız ne yapalım .

• ışidi kimlerin destekleyip desteklemediği önemli bir konu ama sorun sadece o değil.O adamlar aslında hristiyan ya da yahudi de o yüzden müslümanları öldürüyor değil olay.Adamlar müslümanlığı öyle biliyorlar,bunda da islamın düşünce yapısının etkisi olduğunu artık kesinlikle düşünüyorum.İslamiyet belki böyle doğmadı ama sonradan yaşadığı değişimler sayesinde kadınları kafalarını bağlayıp evde oturtmak,bilime ve eğitime karşı çıkmak,dini kelimeleri her cümlenin içinde kullanıp sanki sadece ölümden sonrası için yaşıyormuş gibi düşünmek,sadece ibadet yapıp kendini bişey sanmak vb tarzı bir din oldu.Bunlar günümüzün islam anlayışında fazlasıyla var kimse inkar etmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alftalen -- 19 Kasım 2015; 21:31:43 >
  • Paragraf diye bir şey var. Ayrıca internette yazdıklarını kitap yazar gibi yazma belli satır sayısından sonra kimse okumaz onu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.