Şimdi Ara

Fransa ve Yunanistan'i olası çatışmada alt edebilirmiyiz? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
0
Favori
13.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kallus K kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum.
    Bunlar havlarlar hemde yakından değil uzaktan havlarlar.
    Cesaret ve kabiliyet konusunda Türk ordusunun km lerce yakınından geçemezler.
    Neticede NATO içerisinde direkt atış ile Rus uçağını düşürebilen tek ülke Türkiye dir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FarklıAkıl F kullanıcısına yanıt

Arkadaşın psikolojisi bozulmuş sanırım, arkadaşım kimse bize dost olsun diye bi tarafını yalamaya gerek yok, sen dik durdukça onlar zaten işbirliği yapacak , çünkü güçlüyüz, haklıyız. Pakistan, Katar, Libya, Azerbeycan bizle, ABD sence AB yi destekler mi? Sadece gaz verir , tepesine binmek icin bahane arar, AB bunun farkında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcak bir savaşın çıkmasına pek ihtimal vermiyorum zira Dünyada ki hiç bir ülke Türkiye'yi karşısına almak istemez. Zira ordumuz olası bir savaşta kara gücü olarak bir çok ülkeden daha kuvvetli kaldı ki, Türkiye dümdüz ova değil otobandan istanbula gelecek halleri yok bir çok engebeli alanlara sahip bu da savunma açısından, karşı taraf için büyük bir handikap. Neyse ben işin oralara geleceğini sanmıyorum ama bir şey olursa da olan yunana olur gibime geliyor, Fransa barış naraları atar bir de orta yol bulmaya çalışır.

• hsnksy92 kullanıcısına yanıt

Değerli yalnızlık gibi saçmalıklara inanıyorsan orası seni bağlar fakat bu ülkenin ekonomisi çöküşün eşiğinde.

Eğer kafamızın içinde beyin denen bir organ varsa bunu ince işler için kullanmak zorundayız. Her başımızın sıkıştığı yere ordu gönderemeyiz. Akıllı adam, akıllı ülke düşmanlarının bir araya gelmemesini sağlayandır ve yine akıllı kişi gücünü çok fazla bölmeden tek bir noktaya odaklamayı becerebilendir.

Dediğim gibi çok fazla düşman ve çok fazla cepheye yayıldık. Neden dış politikada yapılan hata üstüne hatalar nedeniyle. Bu ülkenin kaynakları sınırlı ve bir satranç masasındayız fakat bizimkiler bu oyunu oynamayı bilmiyor o nedenle taşlarımızın çoğu sıkıştırılmış durumda.

Pakistan gibi bizim coğrafyamızla alakası olmayan bir ülkeyi veya Azerbaycan gibi her koşulda dostumuz olan iki ülkeye kadar düştüysek zaten bu geldiğimiz noktanın kötülüğünü gösteriyor.

Biz bölgede bir güç olacaksak bunu kuru gürültü yaratarak yapamayız. Dostlar edinerek, sadece tankla tüfekle değil yumuşak güç yaratarak yapabiliriz. Her koşulda, her durumda askerin canını ortaya koymadan önce kullanmamız gereken çok sayıda araç var fakat bunlar o kadar kötü kullanıldı ki bugün bu durumdayız.

Türkiye düşmanlarını azaltmalı, cephelerinide azaltmalı ve hedeflerini tek bir noktada birleştirip tüm gücüyle sorunları çözmeli. Herşeyden öncede ideolojik saçmalıklar yüzünde Mısır ve İsrail ile bozduğumuz ilişkileri düzeltipo doğu akdenizde hakkımız olan doğalgazı almak için uluslararası ve bölgesel arenada diplomatik gücümüzü arttırmalıyız...

• FarklıAkıl F kullanıcısına yanıt

Tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Hayır, yastık altından sapanimi çıkarıp güdümlü taş atacağım.

Balistik fuzeye mudahale edilemeyeceğini sanan parlak zeka arkadaşım benim. TSK envanteri sandığın kadar boş değil yavrucum, neyse sen Yunan gibi bize atar yapmaya devam et.

Alıntıları Göster

Birincisi kıtalar arası balistik füzeler midcourse fazda yaklaşık 1000 km üzeri irtifada seyir ederler, özetle uzayda. Yani hiçbir ülkenin hava sahasını falan kullanmazlar. İkincisi ise bir ICBM intercept edebilecek anti balistik füze sistemi hali hazırda Dünya'da mevcut değil teoride ise ABD'nin GMD programına ait GBI bunu başarabilir sadece. Şu an ana kara savunması için 40 adet var sadece. Ayrıca TSK envanterinde bırak ICBM, IRBM ve MRBM, taktik balistik füze önleyebilecek bir füze savunma sistemi dahi bulunmuyor. Bence azıcık bilgin olduğu konularda fikir beyan et yoksa maymun ederler seni böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 3 Eylül 2020; 0:19:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: transverse

Birincisi kıtalar arası balistik füzeler midcourse fazda yaklaşık 1000 km üzeri irtifada seyir ederler, özetle uzayda. Yani hiçbir ülkenin hava sahasını falan kullanmazlar. İkincisi ise bir ICBM intercept edebilecek anti balistik füze sistemi hali hazırda Dünya'da mevcut değil teoride ise ABD'nin GMD programına ait GBI bunu başarabilir sadece. Şu an ana kara savunması için 40 adet var sadece. Ayrıca TSK envanterinde bırak ICBM, IRBM ve MRBM, taktik balistik füze önleyebilecek bir füze savunma sistemi dahi bulunmuyor. Bence azıcık bilgin olduğu konularda fikir beyan et yoksa maymun ederler seni böyle.

Alıntıları Göster

Daha yeni mi cevap veriyosun, akşama kadar dersini çalıştın sanırım aferin. Sen bu zeka ile aselsana girmeliydin ama gel gör ki forumda elin silahını bize övüyorsun. Hemen bu bilgilerle TSK ya mail atmalisin, gemilerimizi geri çekmeliyiz 😂 ya kardeşim savaşlar google bilgileri ile kazanılsa sen mareşal olurdun ama maalesef gerçekler başka oluyor. ilerleyen zamanda fransizdan yunandan korktuğunuz icin utanacaksiniz tabi yüzünüz varsa.

• NATO nedir diye bir bakın isterseniz, bu üç ülke asla sıcak çatışmaya girmez, giremez.

• quote:

Daha yeni mi cevap veriyosun, akşama kadar dersini çalıştın sanırım aferin. Sen bu zeka ile aselsana girmeliydin ama gel gör ki forumda elin silahını bize övüyorsun. Hemen bu bilgilerle TSK ya mail atmalisin, gemilerimizi geri çekmeliyiz 😂 ya kardeşim savaşlar google bilgileri ile kazanılsa sen mareşal olurdun ama maalesef gerçekler başka oluyor. ilerleyen zamanda fransizdan yunandan korktuğunuz icin utanacaksiniz tabi yüzünüz varsa.

Alıntıları Göster

e bu bi cevap değil ki

• quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

e bu bi cevap değil ki

Alıntıları Göster

Tabiki değil, üşengecim ben şuan derin teknik araştırmalara giremem ama tüm füzeler imha edilebilir bunu biliyorum. Devletimi ve TSK yi destekliyorum, onlar bunlari arastirip ona gore hareket ediyorlar.

• quote:

Tabiki değil, üşengecim ben şuan derin teknik araştırmalara giremem ama tüm füzeler imha edilebilir bunu biliyorum. Devletimi ve TSK yi destekliyorum, onlar bunlari arastirip ona gore hareket ediyorlar.

Alıntıları Göster

Hiçbir bok bilmiyorsun o halde, rahatlıkla bunu söyleyebilirim :) ICBM ve HGV gibi sistemleri intercept edebilmek mevcut teknolojide oldukça zor. Dediğim gibi GMD veyahut USN'deki AEGIS SM-3 BIIA bu anlamda birer aday fakat gerçekte böyle bir şey henüz test dahi edilmedi. Ayrıca bir ICBM acquisition için de senin kümes anteni tadındaki radarların yeterli olamaz. US PAVE PAWS, Rus Voronezh veyahut TPY-2 vb. ya yüksek çözünürlüklü ya da UHF/VHF tarayan EW radarların olması lazım. İşin özü Fransız Triomphant SSBN Atlantic'ten salladığı 4 adet M-51'in üstüne bir kaç dakika sonra oturursun. Hiç bir şey de yapamazsın.

• transverse T kullanıcısına yanıt

Bende NASA da calistim kardesim 3 yıl , sonra gelip burda takılıyorum işte napayim can sıkıntısı. Gelmis burda fransanin istanbulu balistik ile vuracagini yaziyorsun. Benim bahsettiğim konu da bu,temel bilgilerle savaş kazanilip kaybedilmez, balistik füzeleri var diye borazanlik yapip beyaz bayrak cekmeye gerek yok, senin kadar super zeka olmasalarda birseyler biliyolardir askeri uzmanlarimiz öyle degilmi. Ayrica o hakaretlerini alıp bi kazığa yazarim, onuda alıp bi tarafina monte ederim, balistige oturmadan once baska seye oturturum seni fransiz artigi .

• quote:

Bende NASA da calistim kardesim 3 yıl , sonra gelip burda takılıyorum işte napayim can sıkıntısı. Gelmis burda fransanin istanbulu balistik ile vuracagini yaziyorsun. Benim bahsettiğim konu da bu,temel bilgilerle savaş kazanilip kaybedilmez, balistik füzeleri var diye borazanlik yapip beyaz bayrak cekmeye gerek yok, senin kadar super zeka olmasalarda birseyler biliyolardir askeri uzmanlarimiz öyle degilmi. Ayrica o hakaretlerini alıp bi kazığa yazarim, onuda alıp bi tarafina monte ederim, balistige oturmadan once baska seye oturturum seni fransiz artigi .

Hadi abicim hadi :) Sifonu çektim şu an üstüne. görüşmek üzere.

• transverse T kullanıcısına yanıt

Kudur fransiz artığı, o sifonu üstünüze ülkece çekiyoruz Akdeniz'de.

• Yunanistan bizim için problem değildir, geçenlerde adamlar askerlerini sivil gemi ile adaya yolladı. Fransa ise kendisi pushlayacaktır onuda Orta doğunun içinde gömeriz.

• Atina'da öğle namazı,Pariste Eyfel kulesinde de akşam namazı kılarız.Bak burası çokomelli 'kule altında açık alanda virüs tedbirleriyle' birlikte hemde. derlerse şaşırmam.

He sonuç ne mi olur?İşin sonunu tahmine gerek yok yakın tarihten zaten belli...

Savaş sadece 2 orduyu alıp kafa kafaya çarpıştırmak değildir.Savaş eşittir taktik ve stratejidir ve son çaredir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysandikci -- 3 Eylül 2020; 5:26:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kolay kolay sıcak bir temas olmaz ama olursa, yunanistanın toplam nüfusu istanbul kadar yok. bakmayın dayılandığına. Fransa için ta oradan uzun süre bizim kıyımızda savaşmaya siyasal gücü yetmez. siyasal güç diyorum, macron seçmenlerine bunu izah etmesi lazım.

yunanistan AB tarafından yalnız bırakılır bu durumda, Fransa olacaktır sadece...

bizim arka sokağımızda bizimle baş edecek ülke değiller. biz sadece kıyıdan top ve füze atışları ile fransa ve yunanistanın gemilerini vurabiliriz. uçaklarımız hakeza.. daha drone'larımızı yazmadım, onları suriyede gördük, harika işler başarıyorlar..

savaş meydanlarına gayet iyiyiz bunda sorun yok..

ama buna girişmeden diplomasi yolu ile çözülmesi en iyisi olacaktır.

• Yunanistan : Eğer denize gireceksen bizden hicazet alcaksin Türkiye
    Türkiye : Denize de girerim sana da girerim hayırdır ?
    Yunanistan : Abi (Fransa) bak hele şu densize
    Fransa : Ayagını denk al Türkiye , yoksa filomu atarım bak
    Türkiye : Senin yaptıgın atar hayatımıza renk katar ,buyur gel aslanım
    Azerbaycan: Hayırdır gardaş bi sorun mu var, her şekilde yanindayım
    Yunanistan : Bak azerbaycan , adamı delirtme yaptirim uygulariz
    Azerbeycan : Gardaş kes la şu vanayı
    Rusia : Ne kesorzun ?
    Ermenistan : ya bu azeriler hep böyle sultanım , hep boş laf
    Türkiye : Aşkım hosgeldin , şu Fransaya bisey demiycen mi
    Rusia : Ben sana küstüm
    Turkiye : Hay tribini s... tam da zamaniydi,naptım yine
    Rusia : Göruzme dediklerimle görüzorsun yapma dediklerim yaporzun
    Fransa : Rusia senlik bi durum yok
    Rusia : Yurek mi yiyorzun
    France : Nato ne diyor bu
    NATO : İşine gelince nato , Turkiye bizim en onemli uzuvumuz bunu bilesin
    France : Sende mi brütüs
    Türkiye : ya ben cok sıkıldım hadi ne olcaksa olsun
    ABD : Hayırdır gençler?
    Türkiye,France,Yunanistan,Nato,AB,Azerbaycan,Ermenistan : Yok abi oylesine muhabbet ediyoruz , aramızda tartışıyoruz sadece..
    ABD : ha iyi ozaman
    France : çay koyayım mı abi

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.