Şimdi Ara

FRANZ KAFKA DAVA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hukuk okumak isteyenlerin okuması gereken kitapmiş okudum ama hiçbir şey anlamadim

Sanirim döneminin yapisini bilmek lazim bana kitabi açiklayabilecek varmı detaylı şekilde ben davanin türü ne diye 300 sayfayi okurken öldü adam :))))

Size ne kattı bu kitap çok merak ediyorum....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yazıldığı dönemle sınırlandırılamayacak, hala geçerliliğini koruyan klasik bir kitap.
    Kitapta dava "olayı" diye bir şey yok zaten, metaforlarla, altmetinlerle dolu bir süreç kitabı diyebiliriz, bu gözle okuyup ekşiden de yorumlar okursanız kitabı anlamlandırabileceğinizi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldım var ama okumaya fırsat olmadı. Hukukçu değilim, edebiyatçı olduğum için almıştım. Bir ara fırsat bulursam bu kitabı da okuyacağım.
  • Bomboş bir kitap. Olabildiğince kafka'dan uzak durun.
    Kendi görüşüm.

• Zamanında 1000kitap’a kitap hakkında şöyle bir yorum yazmışım. Yardımcı olur belki :)

Dava, benim için zor ve yorucu bir kitap oldu. Bundan yaklaşık 3 sene önce bu kitaba başlayıp 15-20 sayfa okuyup bırakmıştım. Şimdi sabredip sonuna kadar okudum ama hiç keyif alamadım. Bu kitap neden bu kadar çok okunuyor ve beğeniliyor diye diğer okuyucu yorumlarına da bakmayı ihmal etmedim. Yorumları okuyunca bu kitap için 3 çeşit okuyucu tipi gözlemledim.
    1. Kitabı anlayarak ve özümseyerek beğenenler.
    2. Benim gibi kitaptan zevk al(a)mayanlar.
    3. Kitaptan hiçbir şey anlamadan kitabın mükemmel olduğunu söyleyenler.
    Kafka’ya başlamak için doğru bir kitap olmadığını söyleyen birçok yorum okudum. Özellikle yazarın Dönüşüm kitabını çok merak ediyorum ve kısa zamanda okuyacağım. Umarım Dava gibi yorucu bir kitap olmaz benim için.

• Bir "Dönüşüm" değildir. Anlatılmak istenen kitabın ortalarında anlaşılıyor. Sonrasında iteleyerek bitiriyorsunuz. Ama Kafka'nın mekan tasvirleri çok iyidir. Adeta kitaptaki yan karakter gibidir. Mekanlara dikkat ederek okuyun.
  • Katılıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Christopher Nolan Büyüsü
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayatında iki gram sosyoloji, Avrupa tarihi okumamış insanlar Kafka'ya boş demiş. Gülesim geldi. Kafka yaşadığı yüzyılın korkularını, buhranlarını, umutsuzluğunu en iyi yansıtan yazardır. Toplum karşısında bireyin yabancılaşması üzerine okunabilecek en iyi yazardır.
  • Kafka kadar boş bi yazar daha yoktur. Dönüşümü okudum, dava'yı yarısında bıraktım. Bomboş kitaplardı ikiside.

Bu kadar çok beğenilmesinin sebebi de insanların bişey anlamayip "lan bak görüyor musun adam öyle derin yazmış ki hiç bişey anlamıyorsun" demesidir. Kimse yoğurdum ekşi demez.

Kafka boş adamdır okunmaz. Birde Stefan Zweig var hiç okumadım ama içimden bir ses o da Kafka gibi diyor. Satranç'a başlıcam yakında bakalım görücez.

• 742793 kullanıcısına yanıt
    Önyargılı yaklaşırsanız kitaptan bir şey anlamazsınız.Satranç harika bir kitap..

• Biraz olayların alt metinleri hakkında düşünürseniz daha okunabilir bir kitap olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.