Şimdi Ara

freelance olarak yazılım geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar, sorum şu; freelance olarak yazılım geliştirmek istiyorum hangi programlama dilini önerirsiniz?
    ne tür projelerde çalılmak istiyorsun derseniz karar veremiyorum, gönül ister ki hepsini bil herşeyi yapabiliyor ol ama öylede olmuyor. şu anda python çalışıyorum fakat python daha çok büyük şirketler için daha faydalı olacakmış gibi duruyor, ben şahıs olarak çalışmak istiyorum okurken bir yandan ek gelir olması amacım, ayrıca grafik tasarım, web tasarım, seo gibi önerilerde verebilirsiniz.
    yazılım para için yapılmaz diyenlere şimdiden söyleyeyim yazılımı seviyorum. bana kıymetli vaktini ayıran herkese teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HTML, CSS, JS, PHP.
  • Ben olsam web gelistirme derdim. Sahsen kendim web ile ugrasmiyorum, ama ugrassaydim guzel para kazanabilirdim. Aramadan, sirf bana gelen tekliflerle bile senede 5-6 proje oluyordu. Cok zor seyler degil; okuldaki bir kulup icin web sitesi yapilacak oluyordu mesela. Materialize, bootstrap gibi seyler gosterince dipleri dusuyordu.

Ustelik tek kisi olarak da halledilebiliyor gereginden buyuk bir proje degilse.

Müşteri bulma, pazarlama, reklam vs. derdi de olmaz. Küçük gruplarla çalışırsın.

Yazilim para icin yapilmaz diyenler "iş" nedir bir düşünseler iyi olacak sanki. Sevmeden yapmak zor dersin anlarım da o değişik olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 27 Haziran 2017; 1:46:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulctrum

Ben olsam web gelistirme derdim. Sahsen kendim web ile ugrasmiyorum, ama ugrassaydim guzel para kazanabilirdim. Aramadan, sirf bana gelen tekliflerle bile senede 5-6 proje oluyordu. Cok zor seyler degil; okuldaki bir kulup icin web sitesi yapilacak oluyordu mesela. Materialize, bootstrap gibi seyler gosterince dipleri dusuyordu.

Ustelik tek kisi olarak da halledilebiliyor gereginden buyuk bir proje degilse.

Müşteri bulma, pazarlama, reklam vs. derdi de olmaz. Küçük gruplarla çalışırsın.

Yazilim para icin yapilmaz diyenler "iş" nedir bir düşünseler iyi olacak sanki. Sevmeden yapmak zor dersin anlarım da o değişik olmuş.

Hocam merhabalar, ben de freelance olarak proje geliştirmek istiyorum fakat çevrem pek yok iş bulma konusunda biraz fikir verebilir misiniz ?

Kendime ait bir sayfam var fakat iş yüzünden pek ilgilenemiyorum. Önerileriniz ne olur ?

www.erenyatkin.com

• keşke biraz daha açıklayıcı olsan yaşın kaç bundan önce neler yaptın bilgi seviyen ne düzeyde
    yazında belirttiğin freelance çalıştığın ve python bildiğin bunun dışında kendini biraz daha tanıtman mantıklı olabilir.
  • FL işlerde adı daha cok geçen programlama dili Ruby cunku Ruby on Rails cok geçiyor. Python daha cok bilim insanlarının çeşitli dallarda kullandığı bir dil. Yazılım geliştiricilerin de Büyük Veri projelerinde kullandığı bir dil, fakat Büyük Veri alanına en uygun dil Scala yani Büyük Veri alanında çalışacak yazılım geliştirici olarak Scala kullanırsan hem kendin için daha verimli iş yapmış olursun hem de proje sahibi / işveren açısından daha iyi izlenim sağlarsın.

Ancak IT alanında yeni eleman olarak görünüyorsun. FL olarak çalışmak , şirkette sabit ücretli çalışmaktan farklıdır, yeni başlayan/junior FL da olsan, tecrübeli FL olsan da farklı. FL işler yeni elemanlara da açık ve bütçe (=ücret) olarak da iyidir ancak yeni elemanın FL işlerdeki asıl amacı CV'sini geliştirmektir yani iş zor ve ücreti düşük olabilir. Tecrübeli FL olunca ücret, maaşlı çalışanların ücretlerinden 2x ve cok daha yukarısı olabilir, ancak yaptığı işin kalitesi ve verdiği emek te ona göre yüksektir. Liverpool'lu yazılımcı Leon Brown'un Kasım 2016 basımı Going IT Alone kitabı 1. sayfasından alıntı şu paragrafa bak, FL ile ilg güzel bir özet. Bu arada İngilizce konusunda hiçbir eksik olmadığını varsayıyorum.

freelance olarak yazılım geliştirme

quote:

Hocam merhabalar, ben de freelance olarak proje geliştirmek istiyorum fakat çevrem pek yok iş bulma konusunda biraz fikir verebilir misiniz ?

Kendime ait bir sayfam var fakat iş yüzünden pek ilgilenemiyorum. Önerileriniz ne olur ?

www.erenyatkin.com

FL iş bulmak için Internete bakacaksın. WFH.io (WorkFromHome) duymuş muydun? remote-job sitelerdeki ilanları toparlayıp (web scraping yaparak) yayınlayan bir site ve Full stack developer ilanları da baya var fakat coğu Amerika'dan. Profil siten fena değil, tasarım olarak. Ancak ASP.Net MVC görünce platform bağımlılığı akla geliyor, amerika'daki FL projelere ne kadar uyar bilmem. bir de... full stack developer deyince SPA (Single Page App) olayı önemli, bence. Yani örneğin profil sayfanı 100% SPA yapsan, çok daha etkileyici görünürdü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Freelance is yapmanin en onemli kismi projeyi bastan sonra yapabilecek beceride olman. Kimse Android uygulamamin satin alma kismini yapacak freelancer ariyorum demez. Bu sebeple her seyden anlamali, senin kalifikasyonun yetersiz kaldiginda ilgili kismi sen baska birine yaptirabilecek kadar mevzuya hakim olmalisin.
    Bence yazilim isi freelance olarak yapilmaya cok musait olsa da, grafik tasarimi isi kadar degil. Cunku ortaya cikan seyin kalitesi; gorsel urunlerde daha belirgin.
    Kimse senin yaptigin projeye "Code Coverage'i nedir bunun" diye sormaz. %90 oranda karsilasacagin sorular
    "Bizim aslinda bi fikrimiz var... Facebook gibi ama surasi soyle - boyle "
    "Bize bir web sitesi lazim , kaca olur ? "
    "Aslinda cok kolay is, bilen biri icin max 3 gun surer " ---> Ucuza getirme tripleri

O yuzden freelance yapabilmek icin bastan sonra yazacagin mevzuya hakim olmali ve ozellikle bu sekilde olaya uzak insanlari etkileyebilecek ilk izlenimleri verebilecek gorselligi tasarlayabilecek birisi olmalisin. Istisnai durumlar olsa da, dunyanin her yerinde yazilimdan uzak insanlar freelance etmek istedikleri zaman bu sekilde yaklasiyorlar mevzuya. Yani senin kendi alanini bilmen yetmez; musterinin de istedigini anlaman gerekir. Cunku cogu ne istedigini kendisi de bilmez.

Elbette alanina cok hakim olduktan sonra cok farkli alanlarda da yapabilecegin freelance isler cikabilir ama bunlar malesef azinlikta. Ben Java , Javascript, Html ve CSS oneririm. Bu kombo ile IOS (hybrid ) , Android (Native) , Web ve Masaustu programlama yapabilirsin. Zaten freelance projelerin cogu web ve mobil agirlikli oldugu icin Masaustunu pek sallayan cikmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazılım ve Tasarım Hizmetleri
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @revivo72 güzel açıklamış. Biraz reklam çok güzel olabilir sanıyorum. Ben bilgisayar veya alakalı bir bölümde okumuyorum. Dolayısıyla yanımda böyle sosyal/bilimsel faaliyetler yapacak insanlar da bilgisayardan bu kadar anlamıyorlar. Okul başladığında bir şekilde herkese kendimi "bilgisayardan anlayan eleman" olarak yedirebildiğimden şimdi bana geliyorlar. Profesyonel bir webmaster'a dertlerini anlatmak zor geliyor. Orada devreye girmek lazım.

Kendine yazılımdan anlamayan ve faal olan bir bölüm kestirip oraya bir şekilde ne bileyim kendini duyursan (1 kere bedava veya ucuz iş yapsan) yeterli gelir sanırım.

O yüzden bir de materialize diyorum. Çok basit iş, ama çok güzel görünüyor. Millet seni pro sanıyor. "yok canım eheh naptık ki" deyince inanmıyorlar çok saçma bir durum aslında

Tıp fakülteleri çok güzel oluyor. Moleküler biyoloji de olabilir. Şablonu anlamışsındır. İşletme olabilir (bazıları ticaret falan yapalım diyor site açalım diyor)

edit: tabii söylediklerim sadece okul için geçerli gerisini ben bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 30 Haziran 2017; 19:40:5 >

• Aslında platform bağımlılığım yok, sayfamı kolay çıkması için mvc iöe yapmıştım fakat blog kısmı tamamen Node Js üzerine kurulu.

Hatta şu anda da bir tane daha node js api si yapıyorum şirket için. Açıkçası c# ı bir basamak olarak kullandım diyebilirim.

Tavsiyeleri dikkate alacağım teşekkürler yorumlar için.

• quote:

Orijinalden alıntı: L[A]hor

Aslında platform bağımlılığım yok, sayfamı kolay çıkması için mvc iöe yapmıştım fakat blog kısmı tamamen Node Js üzerine kurulu.

Hatta şu anda da bir tane daha node js api si yapıyorum şirket için. Açıkçası c# ı bir basamak olarak kullandım diyebilirim.

Tavsiyeleri dikkate alacağım teşekkürler yorumlar için.

Node.js old tahmin etmedim cunku Node.js, adı üstünde bir sunucu teknolojisi ve istemciye hiç renk vermiyor. Builtwith Firefox addon'u ile baktığımda nitekim Node.js çıkmadı ancak ASP.Net MVC tabak gibi çıktı.

Bu arada Node.js 'npm' sistemi ile büyük popülerlik yakalamış durumda. Freelance iş ilanlarında da Node.js çok görülmeye başladı. programcılık açısından ayrı, iş imkanları açısından ayrı öneme sahip birşey oluverdi bu Node.js.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• API
    Yukarıdaki adresten ulaşabilirsin, Express JS ve Mongoose kullanarak geliştirmiştim.

Evet bu son dönemde Node Js aşırı derece yükselişe geçti, ben de merak ile başladım ve çok hoşuma gitti yazım olarak fakat UI frameworkler arasında kararsız kaldım.

React JS kullanmak istiyorum fakat dili çok karışık, Angular Js desen sürekli değişiyor bana güven vermiyor. Son tercih Vue js kalıyor dili React kadar karışık değil ve versiyonlar arasında Angular kadar fark yok fakat neredeyse hiç bilinmiyor özellikle Türkiye de Vue denildiği zaman kimsenin haberi yok. Araştırmaya devam ediyorum bakalım hangisinden devam edeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.