Şimdi Ara

Fren Diskine Sürten Koruma Sacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün serviste 4 disk balata değişimi yaptırdım.Montajı yapan usta sağ ön teker disk koruma sacını ayarlamamış.Servisten çıktım baktım sürtme sesi geliyor.Balatalardandır geçer diye düşündüm öyle bir 50km gittim.Ses geçmeyince bugün tekrar gittim servise usta sacı gevşetti ses kesildi.Ama benim aklıma takıldı bu sac diske 50km boyunca sürtüp durdu.Sizce disk çizilmişmidir?Bu durumu daha önce yaşayan var mı? Ustaya sordum bir şey yok filan dedi de tabi o öyle diyecek.Sonuçta eski diskler çizik olduğu için yenisini aldım.Şimdi bu saç yeni aldığım diskide çizdiyse ne anladım ben o işten.Sizce kafaya takmaya değecek bir şey var mıdır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fren Diskine Sürten Koruma Sacı

Fren sisteminde, frenleme sırasında oluşan sürtünmeyi azaltmak için fren balatalarının arkasına takılan metal bir plaka olan fren koruma sacı önemli bir rol oynar. Bu sac, ayrıca balata sacı veya disk koruma sacı olarak da bilinir.

Fren Balata Sacının Sürtünmesi

Balata sacı, fren balataları diske sürtündüğünde diske temas edebilir. Bu, sürtünme sesi ve titreşimlere neden olur. Balata sacının sürtmesi, fren performansını etkileyebilen ve güvenlik sorunlarına yol açabilecek ciddi bir sorundur.

Disk Koruma Sacının Sesi

Sürtünme sesi, genellikle metalik bir gıcırtı veya sürtünme gibi tanımlanır. Bu ses, fren uygulandığında veya bırakıldığında duyulabilir. Sesi duymak, balata sacının sürtündüğünün bir göstergesidir.

Fren Disk Koruma Sacı Ne İşe Yarar?

Fren disk koruma sacının birkaç önemli işlevi vardır:

• Fren balatalarının diske aşırı sürtünmesini önler.
    • Frenleme sırasında oluşan ısının dağılmasına yardımcı olur.
    • Fren balatalarının düzgün aşınmasını sağlar.
    • Fren sistemindeki gürültü ve titreşimi azaltır.

Balata Sacı Sürtünmesi Sorununu Giderme

Balata sacının diske sürtmesi sorunu, genellikle aşağıdaki adımlarla giderilebilir:

• Fren balatalarının ve disklerin aşınmış olup olmadığını kontrol et.
    • Balata sacının düzgün bir şekilde takıldığından emin ol.
    • Fren kaliperinin düzgün çalıştığını kontrol et.
    • Gerekirse fren balatalarını ve disklerini değiştir.
    • Fren sistemini bir profesyonele kontrol ettir.

Balata sacının sürtünmesi sorununu gidermek önemlidir, çünkü bu durum fren performansını etkileyebilir ve güvenlik tehlikelerine yol açabilir. Sorunu erken tespit ederek ve gerekli önlemleri alarak, aracının fren sisteminin düzgün çalışmasını sağlayabilir ve sürüş güvenliğini artırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Rotary eXperimental-7 R kullanıcısına yanıt
    çizmişte olabilir çizmemişte olabilir.Ama en başta geri dönmemeniz hata olmuş.Başka birine baktırın isterseniz.İçiniz rahat eder en azından.
  • Rotary eXperimental-7 R kullanıcısına yanıt
    Fren yaparken anormallik hissederseniz etkisi olmuş demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etmeyin o sacin surtmesinden hic bir sey olmaz :) guc uygulayacak bir yapisi olmadigi icin anca ses yapar baska bisey yapmaz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunter06 kullanıcısına yanıt
    +1 Hiçbirşey olmaz merak etmeyin, anca ses yapar.
  • Zaten ustayla birlikte aracın üzerinde diske baktık.Tabi karanlık olduğu için ve zor bir bölgede olduğu için net göremedim ama anormal derinlikte bir çizik gözüme çarpmadı.Kılcal çizikler söz konusuydu...ama gördüğüm çizikler ne kadar normal bilemiyorum.Usta disk sacdan daha sert olduğu için sac diski çizemez merak etme dedi ama insan emin olmak istiyor.Başına böyle bir olay gelen var mı merak ediyorum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaput Koruma ve Boya Ölçümü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.