Şimdi Ara

Fren hidrolik yağını değiştiren 3-5 kişiden biriyim galiba (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
8.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaptığınız işlemin hiçbi faydası olmaz. Sogutma sıvısı gibi sıvı içeride karışmaz.

Ben hersene yazlık lastikten kışlık lastiğe geçerken kendim değiştiririm, cok basit bi işlem ve tahmini 5dk bile sürmüyor. Yukarıdaki yorumları okuyunca şaşırdım kaldım, peugeout yetkili servisi nasıl bu işlemi yapamaz aklım almıyor :)

Freni birkişi pompalasın basılı tutarken tahliye valfını aç hemen kapat( sıvı fışkırırken kapatmak lazım, bitmesi beklenmemeli). Akvaryum hortumu veya biraz kalın bi hortum valfe takılırsa hem etraf kirlenmez hemde içine hava çekme riski azalır.
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Rezervuara yeni hidroliği doldurup borudakini pompalayarak mı boşaltacağız yani? Doğru mu anladım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin1001

Rezervuara yeni hidroliği doldurup borudakini pompalayarak mı boşaltacağız yani? Doğru mu anladım?

Aynen o şekilde hocam, youtube da bol bol videosu var bakabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fren hidroliği değişimi özel vakumlama makineleri ile yapılmalıdır , bu da her yerde yoktur , hidrolik değişiminden sonra mutlaka içerde hava kalır freni pompala şeklinde havası alınmamalı , özel makinesi var

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Fren hidroliği değişimi özel vakumlama makineleri ile yapılmalıdır , bu da her yerde yoktur , hidrolik değişiminden sonra mutlaka içerde hava kalır freni pompala şeklinde havası alınmamalı , özel makinesi var

Ozel makinesi yok. Ozel makine dedigimiz sey aslinda fren sivisi deposuna hava veren bir aparat. Basit bir hava tabancasi ve modifiye edilecek uygun kapak ile yapilabilir. Havayi yukardan basiyor, asagidan fren merkezi tahliyesi acilarak sivi bosaltiliyor.

Aracta abs var ise artik siradan diagnos cihazlari ile abs unitesine baglanip hava alma modundan, abs pompasi calistirilarak yapilir.

Abs yok ise bas pompala metodu akar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 2 Ocak 2021; 20:0:15 >
  • Geçen Temmuzda 15 bin km deki aracımın fren hidroliği değiştirilmişti yetkili serviste
    Bana göre erken ama araç değişim diye uyarı verince mecbur değiştirildi
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• Du Hast D kullanıcısına yanıt

Ne tabancasından bahsediyorsun öyle uyduruk tabanca ile yapınca hava kalıyor sistemde benim bahsettiğim cihaz aşağıdaki gibi

https://img.letgo.com/images/72/0c/bd/d5/720cbdd502ae4fd0d172257d1fdb3dc6.jpeg?impolicy=img_600

• nebel N kullanıcısına yanıt

aynen doğru cevap burada verilmiş

VW de ilki 3 sene sonra sonra 2 senede bir değişim yapılır. Uzun zaman değişmezse sıvı gittikçe gittikçe pelteleşir, görevini yerine getiremez. Fren sistemine ait parçalarda paslanma görülür.

işçiliği fazla olduğu için sanayi ustaları değiştirmek istemez. Yetkili servis doğru adrestir.

İkinci el araç alacaksam kesin bu işlemi sorgularım,

• ben de değiştirdim.

• Değişimden sonra frenlerde fark hissedilmese bile en azından fren sistemini eskimiş fren hidroliğinin hortumlarda, kaliperde yaratacağı zararlardan korumuş olursunuz.

Bu arada aslında fren hidroliği yağ değildir. Değişim yaparken elinize eldiven giymeniz iyi olur veya hemen suyla yıkamalısınız. Elinizde kurursa cildinize zarar verir hatta aracın boyalı aksamına gelirse 1-2 gün orda kurursa boyayı kaldırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Ne tabancasından bahsediyorsun öyle uyduruk tabanca ile yapınca hava kalıyor sistemde benim bahsettiğim cihaz aşağıdaki gibi

https://img.letgo.com/images/72/0c/bd/d5/720cbdd502ae4fd0d172257d1fdb3dc6.jpeg?impolicy=img_600

Bu foruma hastayim ya.

Eli takim tutmaz, diagnos cihazini okumayi kullanmayi bilmez, bunun teknik egitimini almaz, tecrube etmez ama ahkam keser. Bari bilene, gorene, yapana saygi gosterin. Her gordugunuzu sanayi koselerindeki capsizlar ile karistirmayin.

Gordugun cihaz teknisyenin isini kolaylastirir. Bahsettigim sistem ile ayni mantikla yurur. Guncel araclarda ihtiyac yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 3 Ocak 2021; 2:53:29 >

• 60 bin km veya 60 bin kmye ulaşmadıysa 2 senede bir mutlaka fren hidroliği değişmeli ! Nokta ! 2 2 daha 4 bu kadar basit. Değişmez diyen ustaların yanından ayrılın gidin başka birine değiştirttirin

• quote:

Orijinalden alıntı: nebel

evet, fren hidroliğinin belli bir kilometre ya da yıldan sonra değişmesi gerekir. bu değişim aralıkları 4-5 yılı bulabilir. çünkü bir müddet sonra fren hidroliği bünyesine nemi çektiği için hidrolik özelliği kaybolur ve aracın frenleri tutmaz. fakat sağ olsunlar bizim ustalarımızın bunlardan haberi olmadığı için değişime gerek yok, devam et derler. aslında bütün ustaların fren hidroliğinin durumunu gösteren kaleme benzeyen ve üzerinde led ışıkları olan cihazdan kullanması gerekiyor.

aynı durum antifiriz için de geçerlidir. normalde antifirizin özellikle korozyon önleme özelliği 2 yıldan sonra kaybolmaya başlar ve değiştirmek gerekir. fakat bizim ustalara gidersin, eline bomometreyi alır, antifirizin soğutma derecesine bakar, diyelim eksi 25 derece gösterdi, değişime gerek yok derler. halbuki antifirizin korozyon önleme özelliği kaybolmuş, çamurlaşmış, motorda ve silindir kapak contasında paslanmalar başlamıştır bile. bildiğim kadarıyla bmw yetkili servisleri 2 yılda bir antifirizi değiştiriyorlar.

Alıntıları Göster

bmw örneği çok ironik yalnız..)

sanki onlar başka bir sebepten değiştiriyorlar gibi geldi bana.

• 4 yılda bir değişiyor

• Değişmesenizde hiçbir şeyin olmayacağı bir yağdır.Koyulan yağda orginal den daha iyi olmaz.

• Usta-74 kullanıcısına yanıt
    Meslek sanayi ustası mı?
  • Ben son bakımda değiştirttim yetkili servise,fakat nasıl değiştirdiler bilmiyorum.Normalde eski hidroliği akıtıp yenisi gelene kadar frene pompala metodu uygulanır.Muhtemelen serviste öyle yapmamışlardır ama 2 kutu Dot 5.1 almışlar öyle yazıyordu faturada,belki de yapmışlardır.Sonuç itibariyle ben 2 senede bir mutlaka değiştirtiyorum,artık kendim değiştiriyorum.Yağ değişmez denen ustalara asla güvenmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Bu foruma hastayim ya.

Eli takim tutmaz, diagnos cihazini okumayi kullanmayi bilmez, bunun teknik egitimini almaz, tecrube etmez ama ahkam keser. Bari bilene, gorene, yapana saygi gosterin. Her gordugunuzu sanayi koselerindeki capsizlar ile karistirmayin.

Gordugun cihaz teknisyenin isini kolaylastirir. Bahsettigim sistem ile ayni mantikla yurur. Guncel araclarda ihtiyac yoktur.

Alıntıları Göster

Biz biliyoruz arkadaş sen öyle yap biz böyle yaptırıyoruz hadi işine

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.