Şimdi Ara

Fren hidrolik yağını değiştiren 3-5 kişiden biriyim galiba (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
8.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: metinTasci

Meslek sanayi ustası mı?

Yok değil.Lakin çok işim oluyor ustalarla.

• Mercedes 2 yılda bir değişim yapıyor fren hidroliğini, aracın garantisi varaa mecbur 300/500tl veriyorsunuz. Ama garabtisi bittiyse özel de 50/100tl ye yaptırılacak birşey 2 yılda 1 ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım 3 yaşına geldiğinde, bakım zamanı değiştirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 Scirocco aracımın fren hidroliğini 70 bin km de değiştirdim 2 litre motul 5.1 ile. 2 kutu yani 1 litre yetiyor bu işlem için. 120 lira fren hidroliğine verdim ama usta 100 lira aldı 20 dk bile sürmeyen işlem için o zoruma gitmedi değil. Hidrolik değişimi sonrası fren hissiyatı aynı olsa da yazın uzun soluklu rampalarda fren sık kullanıldığında fark bariz belli oluyor. Fren performansı hep sabit kalıyor. Eski dot4 şer biraz erken kaynıyordu

• Kendi aracımda değiştirdim. Gözle görülür bir fark görmedim. Fren mesafesini kısaltmak istiyorsanız iyi lastik alın.

• Markanın servisine soruyorum o bile değişmeye gerek yok minvalinde konuşuyor. :(

• 3.Yıl veya 60.000 Km'de bir şanzıman yağı , antifriz , fren ve direksiyon yağı değişmesi gerekir (Tabi ki her aracın farklı kitapçıkta daha doğrusu yazar ) En iyisini yapmışsınız

• Benim de aklımda fren hidrolik değişim işi. Yaklaşık 5 yaşında aracım. Hiç değişmedi daha.
    Bilgime göre ilk 3 sene sonunda, daha sonrasında 2 senede bir değişim tavsiye ediliyor. Açıkçası ihmal ettim ben bunu.
    Halbuki arabası için aşırı titizlenen biri olarak bilinirim çevremde
  • Aracı borusuna bırakıyorum onlar ne değişecek ise değiştiriyorlar sonra boru gibi fatura çıkartıyorlar isimlerinin hakkını veriyorlar Borusan itina ile döşenir  

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.