Şimdi Ara

Fren pedalinda titreme ve sertleşme Hyundai H-100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi aksamlar öncelikle rampa aşağı inip çıktığımız çok oluyor is gereği ve semtimizde çok dik rampalar var aşağı inerken asla viteste inemiyorum ben öyle alismisim tehlikeli ama neyse asil konumuz frene pedalina bastigim anda bazen titreme hissediyorum sık pompakayincada sertleşme oluyor bilgisi olan varmı teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sametsamett kullanıcısına yanıt
    hocam seniin dikler eğilmiş artık... o yüzden frene basınca titreme ve ayağının altından pedalda tepmeler olur..... değişim gerektirir.... bir de ön takım sorunu varsa bunu yapar... ön tablalarda boşluk olmuşsa da bunu yapar... yokuşu çıktığın viteste inmiyorsan kesinlikle macera yapıyorsun hocam bil ki tehlikeli... diskler ne yapsın balatalar ne yapsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: oto-danışman-expert

hocam seniin dikler eğilmiş artık... o yüzden frene basınca titreme ve ayağının altından pedalda tepmeler olur..... değişim gerektirir.... bir de ön takım sorunu varsa bunu yapar... ön tablalarda boşluk olmuşsa da bunu yapar... yokuşu çıktığın viteste inmiyorsan kesinlikle macera yapıyorsun hocam bil ki tehlikeli... diskler ne yapsın balatalar ne yapsın

İyide hocam benim aracin 1 . vites mesafesi kısa 2. Vitesse çok bağırıyor 3 le insem hızlanıyor ne yapayım aracın alt takımlarda hic bi problem yok çekme falan 160 da falan direksiyon kaymak gibi çit yok zaten 2011 model90 binde

• Fren pedalında titreme diyince akla ilk diskler gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

Fren pedalında titreme diyince akla ilk diskler gelir

Sürekli olan birşey degil çok basınca da gicirdama sesi oluyor disklerde

• Değiştirmiyor muydunuz hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Değiştirmiyor muydunuz hocam?

Araç 91 Binde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam yanlış anladınız galiba dediğim parça değil.Aracı değiştirmiyor muydunuz? demek istedim.Hatta konu açmıştınız o nedenle sordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 19 Mayıs 2014; 23:10:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam yanlış anladınız galiba dediğim parça değil.Aracı değiştirmiyor muydunuz? demek istedim.Hatta konu açmıştınız o nedenle sordum.

Henüz degil

bağırsa da 2 viteste insin siz de daha az fren kullanmış ve daha güvenli inmiş olacaksınız.. bu aracı da rahatlatır bi sıkıntı olmaz... boşta yokuş inmek çok tehlikelidir... Allah korusun önüne ne çıkacağı belli olmaz.. bunun kumarı da olmaz.... amman dikkat... zaten bu yokuşlarda freni boşalan otobüs kamyon midibüs vs gibi araçların hepsi bu boşta inmekten bu olayları yaşıyorlar.. haberlerde yeterince duyuyoruz hocam... amman dikkat bu satırları okuyan başka arkadaşların da kulağına küpe olsun... can riske atılmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oto-danışman-expert

bağırsa da 2 viteste insin siz de daha az fren kullanmış ve daha güvenli inmiş olacaksınız.. bu aracı da rahatlatır bi sıkıntı olmaz... boşta yokuş inmek çok tehlikelidir... Allah korusun önüne ne çıkacağı belli olmaz.. bunun kumarı da olmaz.... amman dikkat... zaten bu yokuşlarda freni boşalan otobüs kamyon midibüs vs gibi araçların hepsi bu boşta inmekten bu olayları yaşıyorlar.. haberlerde yeterince duyuyoruz hocam... amman dikkat bu satırları okuyan başka arkadaşların da kulağına küpe olsun... can riske atılmaz...

Doğru soyluyosunuz saolun ama bu hyundailerde kolay kolay fren bosalmaz hic duymadım 2005 model 0 aldım 9 sene bindim hicccc bi zaman yolda bırakmadı geçtiğimiz şubatta satıp 2011 aldım müthiş performans boyle bise yok ya

• Fren balatalarına baktır derim ihmale gelmez.Ayrıca yokuştan inerken aracı boşta kullanma sana tavsiyem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Steelhammer

Fren balatalarına baktır derim ihmale gelmez.Ayrıca yokuştan inerken aracı boşta kullanma sana tavsiyem.

Elim alışmış nerde yokuş aşağı görsem boşa salliyorum iste bilinçli bisey degil

fren boşalması zaten olmaz da olay şöyle gelişir hocam... ısınan bakata ve diskler belli bi ısının üzerinde özelliğini yitirdiği için ne kadar basarsan bas frene görevini yapamayacaktır.... olayın hepsi bu... biliyorum hyundai ve kialar artık çok başarılı araçlar üretiyorlar... yokuş yukarı çekişleri de çok başarılıdır...
  • Titreme yapıyosa 1. olarak disklerde eğilme olabilir.2. olarak ön teker rulmanların dağılmış olabilir.
  • H-100 ler disksiz diye biliyorum. Balata var. Titreme icin arka tekerlerin jant ile arasinda katilasmis çamur varsa temizle. Rotbalans yaptir. Balata oldugu için ful basarak inme şişme yapıyor viteste in motor freni kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: Paydos180

H-100 ler disksiz diye biliyorum. Balata var. Titreme icin arka tekerlerin jant ile arasinda katilasmis çamur varsa temizle. Rotbalans yaptir. Balata oldugu için ful basarak inme şişme yapıyor viteste in motor freni kullan

Önler disk arkalar kampana doğru arkalara çamur falan kalmıs olabılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.